Şimdi Ara

Avrupadan akrabalarımız geldi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
2
Favori
497
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Ya sev ya terket

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Ayrıca geliyorlar burda para harcamak diye bi dertleri yok bi bakıyosun bodrumdalar bi bakmışsın kemerde.
    Ellerinde en iyi telefonlar tabletler herşey ama herşey var.
    Pc gibi bi aleti pek kullanmıyorlar çünkü onun yerine daha çok eğlence mekanlarında arkadaşlarıyla takılıyorlar.
    Hayatında turist görmemiş adamlar burda Türkiye'nin yaşamını savunuyorlar.Git bi gör klasik bi günleri nasıl geçiyo adamların..

Orijinalden alıntı: M.Dexter

quote:

Orijinalden alıntı: Drakai

quote:

İrlanda asgari ücret 2013 verisi 1500 euro yani +3000 kesin..

Türkiye asgari ücret 2013 verisi 412 euro yani +850 kesin.

İrlandada köle ol burdaki mühendisle aynı İrlanda nüfüs 5 m bu arada

Yani herşey ortada O güzelim Türkiyeciler ortaya çıkmasın

Osmanlı konusunda söylediklerinin tam tersini söylüyosun, orda mı trollük yapıyodun burda mı?

hocam Türkiyede yaşamaktan nefret etmemin sebebi iktidar değildir.Sadece iktidar için yaşıyorum aslında.İktidar düştüğü anda adres İRLANDA Sadece bazı şeylerin kıymetını ve eski geleneğimizin kıymetini bilmiyoruz.Şuanki iktidarla memnunum ama bu asgari ücreti bu hale onlar getirdi demiyorum.2002 den önce bu asgari ücret böyleydi zaten fazla artamaz kaynaklar yetmez yani elde olan durum yok CHP başkanı ekonomisttir mesela ama bu durumu o da çözemez elden birşey gelmez sadece imreniriz başka ülkerelere ABD nin bile 990 dolar mesela onların o kadar kaynağı olmasına rağmen nüfüs ve gelir politikalı şeyler

İktidarı destekleyip de Türkiye kötü diye yurt dışında yaşamak isteyen ilk defa görüyorum, genelde tek savunmaları "Ülkeyi kalkındırdılar" oluyor da.

http://forum.donanimhaber.com/m_78789490/tm.htm

• quote:

quote:

quote:

quote:

Osmanlı konusunda söylediklerinin tam tersini söylüyosun, orda mı trollük yapıyodun burda mı?

hocam Türkiyede yaşamaktan nefret etmemin sebebi iktidar değildir.Sadece iktidar için yaşıyorum aslında.İktidar düştüğü anda adres İRLANDA Sadece bazı şeylerin kıymetını ve eski geleneğimizin kıymetini bilmiyoruz.Şuanki iktidarla memnunum ama bu asgari ücreti bu hale onlar getirdi demiyorum.2002 den önce bu asgari ücret böyleydi zaten fazla artamaz kaynaklar yetmez yani elde olan durum yok CHP başkanı ekonomisttir mesela ama bu durumu o da çözemez elden birşey gelmez sadece imreniriz başka ülkerelere ABD nin bile 990 dolar mesela onların o kadar kaynağı olmasına rağmen nüfüs ve gelir politikalı şeyler

İktidarı destekleyip de Türkiye kötü diye yurt dışında yaşamak isteyen ilk defa görüyorum, genelde tek savunmaları "Ülkeyi kalkındırdılar" oluyor da.

hocam kötü olması iktidarın suçu değil yani kötüler arasında en iyisi vardır ya oda şuanki iktidar.Tarihi boyuncu Türkiye bu kadar iyi yönetilmemiştir emin ol.2019 gibi Pasaportlarımızı ayarlayalımda 2014 de seçilcek malüm ama sonrası hazırlıklara başlanmalı bence Türkiye PKK derken 5 seneye işler çok büyük hal alabilir temkinli olmak gerek

• bu çöplükten kurtulmak mümkün olsa...ama malesef hele bu hükümet öyle anlaşmalar yaptıki eskiden iltica vardı artık türkiyeye iade anlaşması var,eskiden insan hakları mahmesine gidip hakkını arayabiliyordun şimdi güya bağımsız insan hakları mahkemesi oluşturuldu avrupaya baş vuramıyorsun türkiyedekine şikayet edebiliyorsun ancak kimi kime şikayet ediyorsan artık
    Hikayem: zamanınız varsa bir bakın

• quote:

Neyin kafasındasınız anlamıyorum valla, ne iyi yönetiliyorsa artık. Neyse, çevremde de iktidarı destekleyen sevdiğim insanlar var o yüzden bir şey söylemek istemiyorum, tartışmaya gerek yok.

kardeşin inan forumda 100 bin kişi varsa 50 bini destekler yinede %50 oran var azımsanmamalı sadece seyirci kalıyorlar bundan sonra bende öyle yapıcam benimde cevremde iktidarı destekleyen desteklemeyen var saygı duyarım demokrasının amacı budur

• quote:

Orijinalden alıntı: Muhammet

Tabiki doğru fakat; yine de söyleyeyim burada yaşı küçük çok kardeşimiz var.

2002 den evvel Türkiye bir enkazdı.Dünya sıralamasında çok geriydik.

Sıralamada Hala geriyiz fakat; En azından yukarı çıktık.

Adam haklı

quote:

Neyin kafasındasınız anlamıyorum valla, ne iyi yönetiliyorsa artık. Neyse, çevremde de iktidarı destekleyen sevdiğim insanlar var o yüzden bir şey söylemek istemiyorum, tartışmaya gerek yok.

kardeşin inan forumda 100 bin kişi varsa 50 bini destekler yinede %50 oran var azımsanmamalı sadece seyirci kalıyorlar bundan sonra bende öyle yapıcam benimde cevremde iktidarı destekleyen desteklemeyen var saygı duyarım demokrasının amacı budur

Demokrasinin amacı o evet ama Türkiye'de demokrasi yok. Ayrıca hayat felsefemdir, nerde çokluk orda b*kluk. Çok destekçisi olan şeyler genelde işe yaramaz şeylerdir.

• Switch- kullanıcısına yanıt
    Almanya'dan kuzenler geldi.Sana aynen katılıyorum

quote:

quote:

quote:

Üstte yazdığım yorumu okursanız; Türkiye avrupa statüsünde olmadığını; Türkiye 2002 den önce; Yıkılmış bir enkaz olduğunu açıklamıştım.

quote:

Orijinalden alıntı: Muhammet

Tabiki doğru fakat; yine de söyleyeyim burada yaşı küçük çok kardeşimiz var.

2002 den evvel Türkiye bir enkazdı.Dünya sıralamasında çok geriydik.

Sıralamada Hala geriyiz fakat; En azından yukarı çıktık.

Şuan daki Hükümet; Elbette 10larca hatası var ama; Bundan başka yok anasını satayım yok işte! Türkiyenin durumu bu.Ben bilgisayar mühendisliği öğrencisiyim.Elimde olsa; Direk Slikon Vadisine; Bu işin yerine ABD ye gideceğim.

Alacağım kız türk olmayacak.

İngiltere; Almanya yada Polonya Ukrayna Rusya ülkelerinden olacak. İngiltere'de Aradığım kızı bulsam direk ordan alacağım. Benim de sevdiğim söylenemez; ailem akrabalarım burada.

Fakat; Hükümet karşıtı da değilim.Hatalarının yanında; faydaları da çok.

Herkesin siyasi görüşüne saygım vardır.Yeter ki; Saldırgan olmayalım.Edeplice konuşalım.

Ayrıca; Ev

• quote:

Orijinalden alıntı: Dexte[R]

quote:

Orijinalden alıntı: aladinn

Ordaki turklerin %95 i 2. Sinif bile degil 3. Sinif vatandaşi. Her yaz antalyaya tatile gidisimde almanyadan avusturyadan falan gelen turkler.Hepsi ayni seyi soyluyor. Ama tabi almanyayai begeniyorlar cunku kucuklukleriden beri almanyanin kulturuyle buyuduler. Mesela sen almanyada birisiyle tartismaya girdin.ilk olarak karsindaki alman ise sen bitiksin. İkinci olarak karsindaki avrupali yani hristiyansa yine bitiksin. Eger karsina senin gibi arap ne bilim musluman gelecekki ayni onlarin sinifinda şekilleneceksin. Bunlarin hepsini babamda surekli soyluyor.kendisi avrupada 8 9 tane ulkeye seyahate gitti. Almanyada olan akrabalarimiz cocuklarina bakiyorum luks markalar giyim kusam ne bilim rahatlar bize gore.ama yasadiklari hayat o kadarda iyi degil bakma yani.

Bu yazimin ana fikri. Dışı seni yakar içi onu

Sevgiler takma kafama elinden birşey gelmeyecek

İşte hocam kimse anlamıyor bunu haklısınız onlar mesela almanyadaki türkler 2. 3.sınıf vatandaş demişsin orada öyleler tatile türkiyeye geldiklerinde 1.sınıf vatandaş bile olabiliyor.Bu yüzden sadece yurt dışına çıkmak istiyorum hem kültürlüler hemde yaşam kalitesini karşılaştırmak gerekirse Almanya > Türkiye bana göre

Çoguyla muhabbet etmeye çalistim antalyada luks tatil koyunde son 3 4 yildir. Çogunluk resmen turkiyeyi düsman gibi goruyor hiç begenmiyor. Ama tatilede buraya geliyor. Kimiside turkiyeye özlem duyuyor. Geçmisini bildiginden.Mecbur kaldigindan orda.

• Bakış açısına göre değişir. Bazıları için kalkınma önemlidir, bazıları için özgürlük, adalet, insanlık. İstediği kadar iyi hale getirsin ülkeyi bu üç şeyi elinden aldığı sürece diktatörlükten öteye gidemez bana göre.

• Yurt disinda akrabalariniz varsa bence okul dil egitimi icin gidin okuyun keske imkanim olsaydi univi burda okudum ama birileri olsaydi kesin birakmazdim onlari ve giderdim yurt disina.

Hukumet 10 tane kopru yapsa ne olur onemli olan Zihniyettir.. Bu dar-kapali zihniyetle en fazla biraz birazdaha gideriz ve sonra asagiya yuvarlaniriz. Gelecek hicte parlak degil.

Orijinalden alıntı: Switch-

Hala Türkiye 100 200 yıla gelişir onlara yetişir diyenler var gelişse ne olur atı alan üsküdarı geçmiş arkadaşlar.
    Orada 7-8 dairesi olan adam 100 yıl sonrasını ne yapsın?
    Ayrıca geliyorlar burda para harcamak diye bi dertleri yok bi bakıyosun bodrumdalar bi bakmışsın kemerde.
    Ellerinde en iyi telefonlar tabletler herşey ama herşey var.
    Pc gibi bi aleti pek kullanmıyorlar çünkü onun yerine daha çok eğlence mekanlarında arkadaşlarıyla takılıyorlar.
    Hayatında turist görmemiş adamlar burda Türkiye'nin yaşamını savunuyorlar.Git bi gör klasik bi günleri nasıl geçiyo adamların..

Aynen hocam gittiğimiz otelde almanyadan gelen adamların elinde iPad iPhone ve Macbook vardı ki iphone her çocuğunun elinde vardı

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.