Şimdi Ara

Avrupadaki tuvaletlerde musluk yok mus. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
196
Cevap
4
Favori
8.591
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Arnavut7

quote:

Orijinalden alıntı: Kandırıkçı

Bulgaristanda var

Balkanlarda var evet, muhtemelen Osmanlı etkisi.

En büyük icadımız tahret musluğu :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: by-ko

Olum kıçınızda kıl yok mu lan?
    Ben bir rulo tuvalet kağıdı da kullansam imkanı yok çıkmaz o mok kılların içinden.

Ben de bu yaz 3 ay amerikada kaldım.Islak mendille iyice silip tuvalet kağıdıyla kuruluyordum.Hergün duş alıyordum zaten.Bir de banyodan önce tuvalete girersem sıkıntı olmuyordu.

Ancak şöyle bir pislikle karşılaştım.Bi kaç amerikalı arkadaşla birlikteydik.Sonra bunların bi arkadaşı geldi yanımıza.Leş gibi bir koku.Sordu bizimkilerden biri yeni mi mıçtın diye.Evet dedi o da.

Bazıları silmekten bile tiksiniyor.Yaptıktan sonra donu çekip moklu moklu dolaşıyor.
     Avrupadaki tuvaletlerde musluk yok mus.

onlarda bide bulunuyor böyle gözür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi confickerbelasi -- 16 Ocak 2015; 23:23:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kemalwebnet

quote:

Orijinalden alıntı: Arnavut7

quote:

Orijinalden alıntı: Kandırıkçı

Bulgaristanda var

Balkanlarda var evet, muhtemelen Osmanlı etkisi.

En büyük icadımız tahret musluğu :)

bence çok önemli bir buluş.

• Kazakistanda da yok

• quote:

Orijinalden alıntı: Circassian81

Kazakistanda da yok

ya da

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HaJJi -- 16 Ocak 2015; 23:33:07 >

• Yillar once hollandaya gitmistik. Amsterdam da ki arkadasin evine vardik. Evde otururuken yanimda ki arkadasin Wc ye girmesi ile cikmasi bir oldu. Yarimyamalak ingilizcesi ile taharet muslugunu anlatmaya başladı :) adamla r gunde 1 ya da 2 kere wc ye buyuk ab dest icin gidiyorlar genelde aksam eve geldiklerinde gidiyorlar. Sonra duş alıyorlar. Yazın italyay gitmeden once buna benzer çok yazi okudum.

Avrupalilar taharet musluğu kullanmasa da hergün duş alıyorlar bizde de duş kültürü yok. Yazin italyaya gittigimizde bizde duş olayini benimsedik ama mesela bi arkadas israrla taharet musluğu olayina girdi. Pet şişe ile wc ye girdi.

Resimde biden diye alet war bize hic denk gelmedi ama bi rivayete gore wc de ayak yikama ya da wc de ayri bi taharet yeri..

Bana bir kez de lavaboda ayaktan basmali musluk denk geldi. Lavaboya el yikamak icin uzandiginda ayaginla yerdeki pedala basiyorsun.

Bizim bi arkadas yillar önce bi cafe açmıştı. Cafe de klozet otomatik di. Sicak su ile nokta atışı su püskurtuyordu sonra da sicak hava ufluyordu ama millet kullanamadi. .

http://www.dobidos.com.tr/turkce/konu_detay.aspx?id=8
    dobidos markaydi . Internet sitesine simdi girdim ama fazla görsel yok.

....

Ülkemizde taharet musluğu var ama temizlik kültürü yok...

.......

Bi hint belgeseli izlemistim..

Adamlar sanirim sol elleydi tokalaşmiyorlardi....

.....

Tuvalete sol ayakla girilir ve sağ ayakla çıkılır.

* Tuvalette kıbleye karşı oturulmamalı ve kıble tarafına arka da dönülmemelidir. Bunlar mekruhtur. Fakat evlerdeki tuvaletler kıbleye karşı yapılabiliniyor. Eski Türk kulturunde wc kapisi mutfağı gorexek şekilde acilmazmis.
    bizim eski köy evinde wc yoktu. Wc disardaydi ve ibrik vardi. 25 yil oncesi nden bahsediyorum. Yazin koye gidin ce köyü yadirgardim. Meğer evin koku olmasin diye ev içine wc pek olmazmis.

http://cokgezencocuk.blogspot.com.tr/2014/06/yurtdsnda-tuvalet-sorunu.html?m=1

Uzun bi yazi okuyun.

• Almanyada yaşıyorum almanyada var musluk.

• quote:

Ben bir rulo tuvalet kağıdı da kullansam imkanı yok çıkmaz o mok kılların içinden.

Ben de bu yaz 3 ay amerikada kaldım.Islak mendille iyice silip tuvalet kağıdıyla kuruluyordum.Hergün duş alıyordum zaten.Bir de banyodan önce tuvalete girersem sıkıntı olmuyordu.

Ancak şöyle bir pislikle karşılaştım.Bi kaç amerikalı arkadaşla birlikteydik.Sonra bunların bi arkadaşı geldi yanımıza.Leş gibi bir koku.Sordu bizimkilerden biri yeni mi mıçtın diye.Evet dedi o da.

Bazıları silmekten bile tiksiniyor.Yaptıktan sonra donu çekip moklu moklu dolaşıyor.
    Bunun için çok uzağa gitmeye gerek yok buyur şu yorumları oku bizde de avrupalı çok peçeteyle işlerini görüyorlarmış iğrenç. Askerde de bu türden çok vardı bildiğin altına yapmış çoçuk yanından geçince nasıl kokuyorsa aynen leş kokuyorlardı. Mesele komiktir o şekil daha hijyenik olduklarını sanıyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AtaOsmanlı -- 16 Ocak 2015; 23:48:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: MgLadius

quote:

Orijinalden alıntı: Yaratıcı Bir Nick

Musluğu napıcan tuvalet kağıdı varya

Çamur lekesini peçeteyle silersen nolur iz kalır ama ıslarsan kalmaz

Tuvalet kağıdını iyice islatip silersen ne elin bok olur ne götün çamurlu kalır sonra bi peçete de kurulamaya sonrasında banyo hadi bakalım kim daha temiz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ardelis -- 16 Ocak 2015; 23:55:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ziel34

Almanyada yaşıyorum almanyada var musluk.

Genellikle yok.
  • 1/2mv2 1 kullanıcısına yanıt
    Sen Amsterdam'daki sokak tuvaletlerini de bilmiyorsundur.
  • quote:

çok önceden Osmanlı zamanında onlarda tuvalette yoktu mesela fransa'da kağıt torbaya yapıyolarmış büyüklerini onuda camdan aşağıya atıyolarmış birinin kafasına gelirse pardon diyolarmış pardon da ordan geliyo

• Amcamın rus sevgilisi var amcam onunla beraber rusyaya gitmişti, anlattığına göre çoğu kişi tuvaletini yaptıktan sonra duşa giriyomuş

• quote:

Orijinalden alıntı: ardelis

quote:

Orijinalden alıntı: MgLadius

quote:

Orijinalden alıntı: Yaratıcı Bir Nick

Musluğu napıcan tuvalet kağıdı varya

Çamur lekesini peçeteyle silersen nolur iz kalır ama ıslarsan kalmaz

Tuvalet kağıdını iyice islatip silersen ne elin bok olur ne götün çamurlu kalır sonra bi peçete de kurulamaya sonrasında banyo hadi bakalım kim daha temiz

Hangisi daha az meşakatli o dediklerini yapana kadar
    Neyse herkesin kendi görüşü

• Çoğu yerde pisuarlar arasında engel de olmayabiliyor ve tuvaletten sonra el yıkama alışkanlığı oranı bizim ülkemizdekine göre daha düşük oranda. Uç noktada biraz, toplu ulaşımda genel olarak koku yokken bir kişi binip herkesi rahatsız edebiliyor zaman zaman. Bu konularda genelleme yapmak ne kadar doğrudur onu da düşünmek gerekir.

• quote:

Hepsinde yok değil. Bazı ülkelerde ayrı bir bölüm var malzemeyi orada yıkarsın. erasmus'dayken genelde pet şişelerden alıp öyle giderdim tuvalete.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi camur_abi -- 17 Ocak 2015; 0:22:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DaYWaLkeR

Gavurlar pismiş lafını geçiniz artık. Hakaret etmek istemiyorum kimseye ama bazıları hakediyor.

Normal bir insan zaten günde 1 kere büyük tuvaletini yapıyor. Adamlar sabah akşam banyo yapıyorlar bu neyin kafası ?

Pis insan görmek istiyorsan yaz aylarında metrobüse bin.

Iki banyo arasi popolari moklu geziyorlar demek ki pisler

Bende avrupadayim.Bazi yerlerde got yikamak icin ozel lavaboya benzer yerler var.Gotunu egip onda yikiyosun ama ben bunu tasvir etmiyorum.

En temizi islak mendil + pecete kombosu ile boklara elveda

• quote:

Orijinalden alıntı: thestell

Arkadaşım 1 haftalıgına gitmişti hiç yapmamış musluk yok diye

Bende var bir arkadaş, alaturka tuvalet dışında gitmiyor. Bizim Türkiye`deki gibi alafrangalara bile gitmiyor. Edirne/Erikli`ye tatile gittik, tatil boyunca 0 icraat :D

Yurtdışına gitse demek ki bağırsaklar patlayacak
  • quote:

Normaldede kullanmıyom zaten tuvalet kağıdı diye bir şey var kardeş, onu ıslatıyosun halloluyo. Çirkin çirkin g.tüme sumu fışkırtayım lan kaçıncı yüzyılda yaşıyoz.

• Şaka gibi Avrupalı mı temiz biz mi tartışmasına dönmüş konu. Bizim neremiz temiz? Sadece popomuz temiz.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.