Şimdi Ara

Avrupada üretilen araç ile türkiyede birleştirilen araçlar arasında fark var mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
2.406
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Mesele fluanceyi ele aldıgımızda kalite ve sağlamlıkta fark var mı ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• markanin uretecegi model uzerine belirli standarflari vardir. bu degismez. uretim turkiye yada kambocya, marka satacagi bolgeye gore standartlari belirler ve.herhangi.bir yerde herhangi birsekilde uretir. turkiyede uretilmis kotudur diye birsey soz.konusu degildir,olamaz.
    edit:sokaktan aldiklari bilgilerle bana eksi veren arkadaslar,okuyun biraz lutfen. bilmemek degil,ogrenmemek ayiptir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozandr -- 14 Ocak 2015; 15:47:37 >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Şıh Hazretleri -- 14 Ocak 2015; 12:24:13 >

Dacia Duster 1.0 ECO-G Comfort
  • quote:

Orijinalden alıntı: Şıh Hazretleri

Tabiiki. Özellikle Renault. Plastik kalitesi daha düşük oluyor genelde. Abuk sabuk yerlerden çalıyorlar.
    Bu düşünceyle çinde üretilenler daha berbat olması lazım ama mesele türkiye olunca kendimizden kötüsü yok..

• quote:

Orijinalden alıntı: Closer

Bu düşünceyle çinde üretilenler daha berbat olması lazım ama mesele türkiye olunca kendimizden kötüsü yok..

Alıntıları Göster
    Markaya göre degişir. Örnegin Hyundai'ın bütün dünya çapındaki fabrikalarına kıyasla en iyi işçilik İzmit fabrikasındadır.

Orijinalden alıntı: SevketXR

Linea ve symbol haricinde farkedeceğini sanmıyorum
    Bir sürü şey etkiler kaliteli olup olmamasını. Vergiler, milletin alım gücü, diğer markalar arasındaki pazar payı. vs. vs.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: ahlaksahibi

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Bende farklı boyuttan bir şey anlatayım. Aracın nerede üretildiği değil nereye üretildiği bile fark ediyor nereden mi biliyorum? Babam Opel yetkili servisinde ustabaşı olarak çalışmıştı 10 yıl kadar o anlattı. Yazın Almanya'dan gurbetçi vatandaşlar geldiğinde diyelim 2002 model Opel Zafira x paket x motor. Birde TR plakalı aynı araç yan yana servisteler, donanım vs. ek paket o zamanlar durum nedir bilmiyorum belki ek paket GPS, telefon vs. o araçlarda görmüştür oradan babama farklı gelmiştir ama babamın söylediği, araçlar arasında fark edilecek şekilde kalite farkı olduğu idi.

• quote:

Orijinalden alıntı: 1872

Bende farklı boyuttan bir şey anlatayım. Aracın nerede üretildiği değil nereye üretildiği bile fark ediyor nereden mi biliyorum? Babam Opel yetkili servisinde ustabaşı olarak çalışmıştı 10 yıl kadar o anlattı. Yazın Almanya'dan gurbetçi vatandaşlar geldiğinde diyelim 2002 model Opel Zafira x paket x motor. Birde TR plakalı aynı araç yan yana servisteler, donanım vs. ek paket o zamanlar durum nedir bilmiyorum belki ek paket GPS, telefon vs. o araçlarda görmüştür oradan babama farklı gelmiştir ama babamın söylediği, araçlar arasında fark edilecek şekilde kalite farkı olduğu idi.

Alıntıları Göster
    yabancı ülkelerdeki algı "bu iş kaç saate biterse bitsin ama düzgün bitsin." bizdeki algı " bu iş bitsinde nasıl biterse bitsin." tek fark bu.yoksa marka burayada aynı parçayı gönderiyor.

"Cesaret insanı zafere , kararsızlık tehlikeye , korkaklık ise ölüme götürür. "

Yavuz Sultan Selim

• quote:

Orijinalden alıntı: hknaydmr

yabancı ülkelerdeki algı "bu iş kaç saate biterse bitsin ama düzgün bitsin." bizdeki algı " bu iş bitsinde nasıl biterse bitsin." tek fark bu.yoksa marka burayada aynı parçayı gönderiyor.

Alıntıları Göster
    Renault Megane 3'te yerli üretimlerde arka koltuk havalandırması, arka kol dayama ve park sensörünü kapatma tuşu var ithallerde yok mesela.

• çok kolay bir araştırma ile arada bariz kalite farkı olduğunu görebilirsiniz(plastik kalitesinden tavan döşemesine kadar ) hatta forumdan biri fransız üretim megan ile yerli meganı(aynı model,aynı araç) karşılaştırmıştı.

B16B (Type R)VTECFound in:1996–2000 JDM Civic Type R[EK9]JDM Displacement: 1,595 cc (97.3 cu in)Compression: 10.8:1Bore: 81 mm (3.2 in)Stroke: 77.4 mm (3.0 in)Rod/Stroke ratio: 1.84:1Power: 185 hp (138 kW) @ 8200 rpm Rev-limit: 9000 rpm Vtec angagement:6200 rpm EK9 TYPE-R 1.6LT 185 HP ATMOSFERİK''Eğer kanım ile yükselecekse Hz.Muhammed'in dini; durmayın kılıçlar doğrayın beni''. Fatih Sultan Mehmet Han
  • Var hocam. Bende ciddi fark var. Bizim arabayı alırken istediğimiz donanım ve renk tr modellerde yoktu. O zaman için yanlış hatirlamiyorsam Belçika ya ithal edileceklerden biri istediğimiz donanimdaydi. Piyasadaki diğer doblolarla arasında ciddi fark var. En basitinden plastiginden tutun yürüyen aksama kadar farklı.

Edit: bizimkide tr üretimli.
    Her gittiğimiz serviste mutlaka bir alici çıkıyor. Durusu bile diğer doblolardan çok daha farkli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ..Raptor.. -- 14 Ocak 2015; 15:29:25 >

Sony PS4 500 GB Xbox One S 500 GB
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozandrl

markanin uretecegi model uzerine belirli standarflari vardir. bu degismez. uretim turkiye yada kambocya, marka satacagi bolgeye gore standartlari belirler ve.herhangi.bir yerde herhangi birsekilde uretir. turkiyede uretilmis kotudur diye birsey soz.konusu degildir,olamaz.

Mecburen yav he he diyorum .

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

quote:

Orijinalden alıntı: ozandrl

markanin uretecegi model uzerine belirli standarflari vardir. bu degismez. uretim turkiye yada kambocya, marka satacagi bolgeye gore standartlari belirler ve.herhangi.bir yerde herhangi birsekilde uretir. turkiyede uretilmis kotudur diye birsey soz.konusu degildir,olamaz.

Mecburen yav he he diyorum .

kardesim bilmiyorsan sor anlatayim sana
    . boyle seyler soylemene gerek yok. bizim millet duydugunu biliyor bir. bak turkiyede uretilen bir araba kotuyse, kotu olmasinin sebebi turkiyenin kotu olmasi degil,markanin turkiyede uretecegi mali kotu gordugu yerlere satacagindandir. yani kotu olan markanin kendi yaklasimidir. turkiyede isterse kralini da uretir. turkiye konumu geregi avrupayada asyayada uretim yapip ihrac edebilecek konumdadir. bu yuzden firmanin kendisi satacagi bolgeye uretim yaptirmaktadir. bundan mutevellit, yerli uretim kotudur gibi bir yaklasim kesinlikle yanlis olacaktir.

• En basiti i20 ilk olarak AVRUPAYA Hindistandan gönderildi. Bilen bilir 2009 teamlar.
    Sonra Avrupa beğenmedi işçiliği.
    Türkiyeye yatırım yapıldı, i20 Troy oldu.
    Hindistan İ20siyle, 2010 Troy i20leri karşılaştırın bakalım aynı mı.
    Birde bilmeyenler 2009 i20leri "kore üretim abi bu" diyor

Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.