Şimdi Ara

hacizli arabayı hurdacıya satsam?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
64.539
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar bundan 8 ay önce araba aldım devrini almadım ve aramızda bi sözleşme imzaladık söylenenlere göre bunun geçerliliği yok.aldıktan 2ay sora internetten sorgulattım hacizli olduğunu gördüm.2 hacizli 3 hacizli yakalamalı.aldığım kişi şirketin tamamen battığını söylüyor.sonuçta olan bana oldu.ben şimdi bu arabayı hurdacıya satsam bana zararı olurmu.zaten devri üzerime değil.aldığım kişiiyede bildiririm hurdaya verdiğimi.arabayı parça parça satar hurdacı.yardımlarınızı bekliyorum



  • Normalde aracın sahibinin hacizli aracını hurdacıya satması suç. Zaten aklı başında hiçbir hurdacı da böyle bir riske girmez. Ancak gözükara böyle yeraltı işler yapan, deposu olan kaçak çalışan tipler alır.

    Sizin durumunuzda elinizdeki protokol sadece iyiniyetinizi gösterir mahkeme karşısında. Delil sayılır. Sahiplik belirtmez. Ama hakime kalmış takdir.

    Ortada şirket var, alacaklılar var ve iyiniyetli üçüncü kişi var ki o da sizsiniz.

    Buraya kadar anlattıklarım işin hukuki kısmıydı.

    Siz aracın parasını vermişsiniz. Ama araç hala size ait değil. Yani bu durumda mağdur sizsiniz. Ancak aracın sahibi şirketin alacaklıları.

    Aracın yakalamalı hacizi de varmış. Mümkünse aracı elden çıkarmaya bakın.

    Eğer paranızı kurtarmak istiyorsanız mecburen aracınızı hurdacıya falan bırakmaya çalışacaksınız. Ama dedim ya zor alırlar. Siz parçalayıp satarsanız olabilir. Ama bu da suç. Onlara bu şekilde yani hacizli verirseniz almak istemezler. Alanlar da çok fiyat kırarlar.

    İşiniz zor. Aracın değeri nedir, araç nedir bilmiyorum ama kanuni yollar kullanılmayacaksa tek yol hurdacıya satmak. Ama tekrarlıyorum bu yasal değil!

    Geçmiş olsun...




  • Ha bu arada olduki aracı hurdacıya sattınız, sonucunda ne mi olur? ;

    Araç bulunamaz. Alacaklılar alacaklarını batan şirketin diğer mal varlığından alır. Sizin se olayla resmi olarak bir alakanız olmaz. Tabi şirket sizi aracını hurdacıya sattınız diye şikayet etmezse, ki ispatlaması çok zor...
  • benzer durumda benim debir aracım vardı , bedelini ödeyene kadar asla haciz kararı kalkmıyor ve aracınzı satın alamıyorsunuz .Bu yüzden satın alırken hacizli olduğunu kontrol etmediğiniz ve parayı verdiğiniz için hukuken suç tamamen sizde , ne aracın sahibi olabilirsiniz ne de üzerinize geçirebilirsiniz.

    Hurdacı işini unutun yasal olarak aracın sahibi olmadığınız için hurdaya verme şansınız yok. Hukuki yönden aracı çalıp parçalayıp satmakla aynı şeydir. Suçlama söz konusu olduğund abaşınız çok ağrır hapse düşebilirsiz.

    Geriye tek çare kalıyor kendiniz gibi birini bularak olan ucuza aracı devretmek . Elden ele tek çözümdür ,zararın neresinden dönseniz kardır.Asla MTV vergisini ödemeyin .Belki biraz moralinizi bozmuş olabşilirim ama ileride karşılaşacağınız risklere göre zararın neresinden dönülse kardır sözü tam cukk diye oturuyor.

    Not.Haciz kalkar diye de ümitle beklemeyin.Şirket işlerinde tüm borç ödenmeden asla kalkmıyor.Zaten işleri kesat olanın birikmiş yılların borcu vardır.
    aracın durumu vahim çünkü ''yakalamalı'' dmeek ilk trafik kontrolünde el konularak haciz işlemi başlatılacak demektir.Dolaşma özgürlüğünüzde yok demektir.Bilginiz olsun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vezir -- 5 Haziran 2008; 11:00:33 >




  • arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için çok sağolun.ben arabayı aldığımda haciz yoktu.ona güvenerek aldım.zaten parasıda tam çıkışmıyordu borç edip tamamladım ,dedim devrinide 1-2 ay sonra alırım.böyle olacağını düşünmedim sonuçta tek birikimim oydu.sizin anlayacağınız çok mağdur durumdayım.hurdacıya satsam aldığım kişi beni ihbar etmediği sürece bana zarar gelmez sanırım!durumu onada söylerim.plakaları ona veririm.bu arada arabanın değeri 8000 ytl.acaba hurdacı kaça alır?
  • anladığım kadarıyla aracı aldığınızda haciz yoktu diyorsunuz , peki noterden mi alım satın yaptınız.Eğer elinizde noter satışı varsa ve haciz hkararı bu tarihten sonra olduğunu kanıtlayabilirseniz.kararın alındığı vergi dairesine belgelerinizle başvurun.Ben bu aracı şu tarihte satın aldım sağlam diye şimdi üstüme geçirmem için hacizi kaldırın diye dilekçe veriniz.Bu işlemleri Noter satışınız varsa gecikmeden yapınız.
  • http://sorgu.trafik.gov.tr/tbssorgular/

    ekli linkteki yere aracınızın plakasını giriniz ve durumunu güncel olarak bakınız. Burada haciz tarihi ne görünüyor burası çok önemlidir.Eğer aldığınız tarih ve noter satış tarihi bu haciz tarihinden önce ise paçayı kurtarmanızın yolu var. Bilginiz olsun.
  • noter satışı yapmadık sadece aramızda şahitli sözleşme imzaladık.acaba bu şahitli satış sözleşmesi işe yararmı.tarihide var?
  • evet yaraması lazım.Ancak hukuk anlamında iki kişi arasında yapılan sözleşme veya akit noterden onaylı olursa daha ciddiye alıyorlar.Yani bir nevi tarih konusunda noter hakkemlik yapmış oluyor.Akit sözleşmelerinde sözleşme kağıdına sahit bulunması gerektiğini sanıyorum.Detaylar için bir avukata danışınız.

    Yapılacak işlem şudur hacizi koyan vergi dairesini yukarıda verdiğim linkte çıkan yazıdan anlamanız lazım. Omnlara durumu anlatan detaylı bir dilekçeniz işle ve ekli dökümanarda satın aldığınız araca ait aranızda yapmış olduğunuz akit sözleşmresinin noterden onaylı bir kopyasını koyarsınız.Ama aranızda yapmış olduğunuz ve üzerinde mutlaka tarih olması gereken sözleşmeyi ,şahit gerekli olup olmadığı öğrenmeden vermeyin.Aksi takdirde usulsüz veya geçersiz evrak olur.Karşı tarafa vermiş olduğunuz para mutlaka banka kanalı ile olmalı satışlarda bunlar önemlidir.Elden verdim dersiniz ama hep negatif puan yazar.Eğer elinizde banka dekontu varsa bunu da ekleyiniz.bakalım sonuç ne olacak .
    ,
    Eğer olumsuz olursa bu sefer bir avukat karşılığında karşı dava açarak hacizli aracı bana bilerek sattı diyerek dava açabilirsiniz.paranızı geri talep eder eke de haciz kararının kopyasını ve sizin banka eft evrapının kopyasını koyarsınız.Ancka baştan belirteyeyim davayı kazansanız bile sıralamaya girersiniz önece devler karşının mallarına el koyar parasını alır sonra siz alabilirsiniz.

    birde ek yapayım, maliye vergi dairesi sizi haklı bulsa bile aracı 1 ay içinde üstünüze almadığınız için trafik cezası ödemeniz gerekecektir.sanırım 100 ytl civarı olmalı




  • bu sözleşme konusu hakkında bir link var avukat yorumlarını okursanız daha sağlıklı hareket etmiş olursunuz

    http://www.turkhukuksitesi.com/showthread.php?t=12282

    en doğrusu buraya mail atın ki daha doğru olur bence.
  • orda yazanlardan bişey anlamadım.siz anladıysanız bana açıklayabilirmisiniz?
  • Akit 2 kişi arasında yapılan sözleşme demektir. kati araç sözleşmesi yapılamayan haller dedikleri konu sizin durumunuz oluyor .

    bir alıntı yapıyorum

    Sayın Özkan,
    Yapılabilir diye düşündüğümde hukuki sonuçları aklıma geliyor.Diyelim araç rehinli olduğundan ve borçlu -araç sahibide borcunu hemen kapatacak mali güce sahip olmadığından noterde satış yapamadı.Rehin alacaklısı muvafakat da vermedi.Böyle bir akit yapıldı.Çok sonra borç kapandı ve rehin şerhi de kalktı.Ama ilerleyen zaman içinde araç sahibi noter satışına yanaşmıyor.Bu akte dayanarak devre icbar davası açıp mahkeme kararı ile tescili sağlayabilir mi?
    Burada duruyorum.Çünkü Karayolları Trafik Yasasında bu hususta bir hüküm yok.
  • Hakikaten çok karışık bir durum,geçmiş olsun...
  • geçmiş olsun
    gerçekten üzücü
    bana göre aracı götürüp teslim etmeniz gerekir
    zararınız ne kadar olursa olsun bundan dolayı ceza almaya değmez
    fakat gidin belli bir ücret karşılığı avukat ile görüşüp hakkınızı almaya çalışın
    fakat sözleşmeniz noter onaylı olmadığı için geçerli olmayabilir çünkü karşı taraf avukatları bunun mal kaçırmak için yapıldığını iddia edecektir ya da sözleşmenin yeni yapılıp imzalandığını söyleyecektir
    yani aracı kaybetmeye hazırlıklı olun
    hurdacı işine kesinlikle girmeyin para kazanılır mal alınır ancak bir suçtan dolayı ceza alırsanız bu kötü olur
  • allah kolaylık versin hocam..
    gitmiş 8000 liranız..
    umarım sizin bir zararınız olmadan işler düzelir
  • Çok geçmiş olsun..İnan benim başıma gelse ne yaparım diye kara kara düşündüm bu mesajları okurken..Allah kolaylık versin...Umarım hallolur işiniz..Zira şunuda unutmayın "Her şer'de bir hayır vardır"
  • aracı bulunamayacağı iyi biyerde saklayıp, ufak ufak parçalayarak satmak heralde en kolayı olur. tabi şasi ve motor üzerinde numaralar olan parçalar onlar ne olur bilemem. geçmiş olsun umarım en az zararla atlatırsınız.
  • Noter satışı olmadan yapılan devir işlemleri hukuken yok hükmündedir. Bu sözleşmenin hukuksal olarak bir değeri yoktur. Ha yapmışsınız ha yapmamışsınız size bir yarar sağlamaz. Mahkemede sonucuda etkilemez. Aracınızı hurdacıya satma fikriniz ise tamamen kanunsuzdur. Yani bu durumda kesin yakalanırsanız , temiz bir insan olduğunuzu düşünerek yazıyorum , Bu işi yakalanmadan yapabilenler hırsızlar ve ortak çalıştıkları araba parçalıyıcılarıdır. Bence bu işi unutun , aracınızı yasal prosedüre uyarak gerekli mercilere teslim edin. Aksi takdirde ağır hukuksal yaptırımlarla karşılaşırsınız. Ondan sonra sizi ne o sözleşme kurtarabilir ne iyi niyetiniz.
    quote:

    Orjinalden alıntı: doktorcivanım

    noter satışı yapmadık sadece aramızda şahitli sözleşme imzaladık.acaba bu şahitli satış sözleşmesi işe yararmı.tarihide var?




  • Eklemek gerekirse , daha açık bir ifadeyle o araç kanunen şu anda sizin değildir. Size ait olmayan bir aracı parçalayıp satmakta suçtur. Kanuna uygun bir şekilde , üzerinde haciz ve yakalama kararı olan bir aracı , bilinçli bir şekilde kolluk kuvvetlerinden kaçırıp , yasadışı bir yoldan kendi menfaatinize kazanç elde etmeye çalışıyor durumuna düşeceklsiniz. Hukuken bu olayın bu şekilde yorumlanacağı açıktır. Araç satışında , noter satışı olmadan yapılan her türlü sözleşmeninde yok hükmünde olduğu açıkça belirtilmiştir. Bunu bildiğiniz kanunen kabul edilmektedir. Bilmiyordum demenizde hukuken anlamsızdır. Çünkü bir yargılamada bu kanunu bildiğiniz baştan kabul edilmiş sayılır.

    Kısaca yapacağınız tek şey , aracınızı ilgili kolluk kuvvetine teslim etmenizdir. Bunun dışında başvuracağınız her yol 8.000 ytl nin kat ve kat üstünde ağır yoksunluklara sebebiyet vericektir.

    Tekrar hatırlatayıp yaptığınız şahitli sözleşme yok hükmündedir. Hukuken anlam ifade etmemektedir. Size bir yarar sağlamayacaktır. Hatta bir yargılamada delil bile sayılmayacaktır.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Alfisti159

    Eklemek gerekirse , daha açık bir ifadeyle o araç kanunen şu anda sizin değildir. Size ait olmayan bir aracı parçalayıp satmakta suçtur. Kanuna uygun bir şekilde , üzerinde haciz ve yakalama kararı olan bir aracı , bilinçli bir şekilde kolluk kuvvetlerinden kaçırıp , yasadışı bir yoldan kendi menfaatinize kazanç elde etmeye çalışıyor durumuna düşeceklsiniz. Hukuken bu olayın bu şekilde yorumlanacağı açıktır. Araç satışında , noter satışı olmadan yapılan her türlü sözleşmeninde yok hükmünde olduğu açıkça belirtilmiştir. Bunu bildiğiniz kanunen kabul edilmektedir. Bilmiyordum demenizde hukuken anlamsızdır. Çünkü bir yargılamada bu kanunu bildiğiniz baştan kabul edilmiş sayılır.

    Kısaca yapacağınız tek şey , aracınızı ilgili kolluk kuvvetine teslim etmenizdir. Bunun dışında başvuracağınız her yol 8.000 ytl nin kat ve kat üstünde ağır yoksunluklara sebebiyet vericektir.

    Tekrar hatırlatayıp yaptığınız şahitli sözleşme yok hükmündedir. Hukuken anlam ifade etmemektedir. Size bir yarar sağlamayacaktır. Hatta bir yargılamada delil bile sayılmayacaktır.



    bencede aracı teslim etmeniz en doğru karar olacaktır.




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.