Şimdi Ara

Avrupa Parlamentosu tek tip şarj girişi önerisini onayladı: USB-C tek standart oluyor (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
142
Cevap
2
Favori
10.805
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
61 oy
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yahu karar niye saçma olsun. Gayet çevreci bir karar. Hem Apple çevreciliğiyle övünmüyor muydu? Bunun için telefon kutusundan adaptör ve kabloyu çıkarmışlardı hani!

Yahu ben 1,5 senedir, kardeşim 4,5 senedir, annem 3 senedir Tip-C kablo kullanıyor. 3 ayrı zamanlarda alınmış 3 ayrı Android telefon ve 3 ayrı Tip-C kablosu. Hiçbirine para verilip alınmadı, hepsi telefonların kutusunun içinden çıktı, aynı kablolar. Kurguladığınız hiçbir sorunla da karşılaşmadılar. Toz kaçması diye bir şey olmadı, olduysa da üflendi geçildi. Ayrıca iğne girebiliyor oraya ama ne Lightning için ne Tip-C için ne de başka bir pprt için iğne gibi metalik kesici-delici şeylerin temizlik malzemesi olarak kullanılmasını önermem. Sorunları amma abartıyorsunuz yahu!

Ucuza kablo bulabilirsin,200-300 vermene gerek yok. Soyguncu Apple ile karıştırmayın. Hatta almana bile gerek yok, kablo evrensel olunca herkesten bulursun. Giriş ve orta seviye Android cihaz kullanan çok, e bunların içlerinden şarj adaptörleriyle birlikte tip-C kablo da çıkıyor. E bu cihazlar Apple'ın cihazları gibi 7-10 sene değil görece daha hızlı değiştirildiği ve yenisi alındığı için hâli hazırda fazladan kablolar kalıyor. Alır istediğini kullanırsın. Şarjın bittiğinde ya da az kaldığında sağda solda Lightning kablosu aramak zorunda kalmazsın,tek tip olduğundan misafirlikte vs kolaylıkla bir şarj kablosu bulabilirsin. Tamamen tüketicinin lehine bir çözüm.

Tam tersi Lightening değil Tip-C tek çözüm. Apple'ın bazı ürünlerinde bile Tip-C kullanılıyor. PS5 Tip-C kullanıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 22 Nisan 2022; 5:47:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Type-c lightning yanında oldukça dayanıksız bir porttur. Apple'ın en başarılı işlerinden biri neredeyse 10 yıllık lightning portudur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hasancan839 -- 22 Nisan 2022; 5:43:16 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Apple'nin gözleri yaşlı 😂😂
    Yine özellikle şarj uçlarında dandik malzeme kullanırsınız orjinal ürün manyakları yine size para kazandırır applecigim merak etme sen

hızlı dosya aktarımı var iphonreda bilgisayara

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Ssangyong XLV 1.6 AT Diesel LACİ
  • gun kullanıcısına yanıt
    Bu geçiş sürecinde küçük bir dönüştürücü aparat kullanılır ve atık sorununun da önüne geçilir. Örn. usb c => micro usb

• bazı teknoloji özürlüleri type c ile hızlı aktarım olamayacağını apple ın sisteminin hızlı aktarım yaptığını falan söylemiş. ulan o dediğin işin teknik kısmı şekille şukulla alakasa yok. usb 2 ile usb 3 aynı alet ama 10 kat aktarım farkı var neden acaba. "ayyy aman applen gablosu çoh hızlı ahtarıyo tayp c de nasıl olacak o iş" hay allahım yaaa .

• Bu lightning kablosunun pinleri dışarda olduğu için kısa devre yapabilir, bir çocuk ağzına alsa elektrik çarpabilir. Bence lightning güvenlik olarak hatalı bir tasarımdır.

• Xagdas kullanıcısına yanıt
    Dediğin gibi olacak ama sadece AB ülkelerinde öyle olacak. Dünya'nın geri kalanını(mesela Türkiye) ise ilgilendiren bir durum yok. Girişsiz iPhone çıkana kadar aynen devam.

AB bütün telefonlarda Android(veya Linux, artık hangi standartı lütfederlerse) işletim sistemi olmalı diye karar almalı bana kalırsa. Burada USB-C faşizanlığı yapan Android tayfası, AB Apple'ı hizaya getirdi diye mutlu olur

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    Oturmuş tip A standardı varken anakartın onlarca tip-c portuna gerek yok. Type-C, Type-A ve B'nin yerine geçsin diye çıkmadı. Üçüncü bir seçenek olarak ortaya çıktı. Ben tüketici olarak sırf daha yeniymiş diye sorunsuz iş gören Type-A'yı bırakıp, daha yeni yeni oturmaya başlayan her an sorun çıkarmaya gebe bir konektörü niye isteyeyim?

Type-A'nın suyu mu çıktı?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Kabloya metal çerçeve ile oturan Type C aşağı doğru kendiliğinden kasılan Micro USB ve Lightning'den daha dayanıksız, yersen. 6 yıldır Type C kullanıyorum. Typr C'nin ucunu parmağınla bükemezsin. İçindeki soketi de sen abanmadığın sürece kıramazsın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Avrupa parlamentosunu tebrik etmek lazım böyle bir güzellik en çok bize yarar. 10 TL ye şarj cihazı bolluğu olan bir ülkeyiz en nihayetinde 😅 Apple için de o kadar mutlu oldum ki şu habere beter olun !!!

• Apple bu standarta uyacaksın artık yoksa AB de telefon satmayı unut.

• Apple a bak sen "innovasyona zarar vereceği ve çok fazla elektronik atık" olurmuş.Kazık fiyattan 30-40 TL lık kabloyu 200 TL ye kaktıramam demiyorda inovasyon diyor.He he biz var anlamak innovasyon sen var artık kaktıramamak.

• Geç kalınmış karar. Bu işin bir standarda bağlanması lazım artık

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.