Şimdi Ara

Avrupa'daki akıllı telefon satışları son 10 yılın en düşük seviyesine geriledi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
2.322
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Avrupa'daki akıllı telefon satışları son 10 yılın en düşük seviyesine geriledi



    2022 ilk çeyrek sonuçlarına göre Avrupa akıllı telefon pazarı %12 daraldı. Pazar araştırma şirketi Counterpoint Research'ün yeni bir raporuna göre, bölgedeki yeni akıllı telefon satışları son 10 yılın en düşük seviyesine ulaştı.



    Ayrıca Bkz.Samsung Galaxy S21 FE'nin 4G destekli daha ucuz versiyonu geliyor



    Akıllı telefon satışları düşmeye devam edecek



    Counterpoint Research analistlerine göre, Avrupa'da akıllı telefon satışlarındaki düşüşün birkaç nedeni var. Bu, Çin'deki yeni karantina kısıtlamaları, kötüleşen ekonomik durum ve jeopolitik durumla karmaşıklaşan ve devam eden çip sıkıntısı. Analistler, Avrupa pazarındaki akıllı telefon sevkiyatlarının daha da düşmeye devam edeceğini bekliyor.



    Avrupa'daki akıllı telefon satışları son 10 yılın en düşük seviyesine geriledi



    Güney Koreli şirket Samsung, Avrupa'daki akıllı telefon pazarının lideri olmaya devam ediyor. Son çeyrekte teslimatları %16 azaldı. Apple, iPhone satışlarında %6 düşüş kaydederken, Xiaomi akıllı telefonların sevkiyatları %36 düştü. Bu arada, Çinli Realme ise ilk beş akıllı telefon üreticisi arasında, sevkiyatlarında yıldan yıla artış gösteren tek şirket olmayı başardı.




    Kaynak:https://www.counterpointresearch.com/europe-smartphone-market-q1-2022/







  • Yenilik adı altında saçma sapan özellik getiriyorlar. Ya ekranı büyütüyorlar ya da kamera ekliyorlar. Kullanıcıların beklediği ve istediği yenilikler yok ki. Mesela NFC özelliği 8-9 yıllık telefonlarda varken yenilerde yok. Sırf ekranı büyük şarjı fazla diye o kadar parayı vermem ben. Hele Türkiye şartlarında hiç veremem.
  • Adam akıllı inovasyon olmadığı halde yine iyi satıyorlar, rekor açıklayanlar bile var. Ekran hz artıyor eeee, kamera daha iyi oluyor eeee, pil artıyor eee, ha birde epıl ayfon 18 de çentiği kaldırır yenilik diye tadından yenmez. 2016'dan sonra adam akıllı pek bir yenilik yok.

  • Pahali neyle alirsan al dolar euro pahali para yok. Önceden 2 yillik sözlesmeye son moda tel bedava verirlerdi simdi 500 600 euro istiyorlar bide aylik 40 euroluk anlasma ile.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Artık kameralarda xenon flash ve optik zoom standart olmalı. Nokia N93’te bile optik zoom vardı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maximus01982 -- 16 Haziran 2022; 22:33:45 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • extrem bi yenilik yok

  • seneye daha da düşer, telefonlarda öyle aman aman bir yenilik yok ve cihazların ömrü her geçen gün daha da uzuyor. Telefon bozulmadıkça değiştirmek çok mantıklı değil

  • maximus01982 M kullanıcısına yanıt
    Sony Ericsson k800i model telefonum vardı 2006 senesinde. O telefonda xenon flash vardı ve harikaydı gerçekten zamanına göre.

  • İnnovasyon da olsa minnovasyon da olsa düşüş devam edecek. Artan üretim maliyetleri, Sevkiyat maliyetleri, enerji, ekonomik sıkıntılar.

    Telefon satın alamak artık keyfi değil de ihtiyaç olmadıkça alınmayacak. Satışları bu etkileyecek.

    Önümüzde ki 2 sene boyunca bu düşüşler artarak devam edecek.

  • dokunmatik ekrana geçiş gibi bir yenilik lazım yoksa işleri zor.

  • artik aramiyorlar cok ust seviye ozellikler yenilikler insanlar burakin uretim sıkıntısını almıyorlar artık .120hz diyor bakiyor bi faydasi yok kullaniyorum oyun aciyorum bi pc deki gbi hassaslik yok oyunda pingler zaten hak getire

  • yüksek fiyatlar yüzündendir

  • Bu düşüşün fiyat kaynaklı olduğu Xiaomi nin satışını azalıp Realme nin satışının artmasından belli zaten. Xiaomi eski algısını kaybetti Samsung dan bile pahalı telefon satıyor. Beter olsunlar. Realme ise Xiaomi nin ilk çıktığı dönemde ki gibi fiyat performansa odaklanmış. Satışları artmış.

  • Satışların azalacağı daha beş seneden önce belliydi. Her inovasyonun bir doyum noktası var. Akıllı telefonlar da doydu. Eskiden bir flagship ile alt segment arasında dağ kadar fark varken şu an pratiği etkileyecek bir fark yok. İkisinde de WhatsApp'e girip Instagram'da içerik tüketiyorsun, bluetooth kulaklığında Spotify'dan şarkı dinliyorsun. Bu da demek oluyor ki her kesim ortalama bir teknolojiye ulaştı. Upgrade etmeleri için bir neden kalmadı. Dev firmalar çoktan yeni gelecek inovasyonu tahmin etmeye ya da yaratmaya odaklandılar. Meta'lar, Web3'ler, AR/VR başlıklara o yüzden bu kadar yatırım yapılıyor. The next big thing'i bulan yeni Apple olacak.

  • Bu telefondan habire yenilik bekleyenlerin beklentilerini çok merak ediyorum. 20 yıl önceki telefonlara bakın bir de şimdikelere bakın. Büyük değişimler bugünden yarına olmaz. Bulaşık yıkasın yemek yapsın isteniyor herhalde.

  • Son model samsungda iphoneda alsam

    2saat ultra ayarda 120hz oyun oynayinca bataryanin üstünde yumurta pisirirsin o derece

    Ayrica 6000 7000mahlik %99 batarya 4 saat 120hz oyun oynayinca bitme noktasina geliyor

    Kisacasi dokunmatik ekran devrimi gibi Batarya devrimi şart cook uzun yillardir bekleniyor bu batarya devrimi insanlarn sabri kalmadi artik.

    Ellerindeki eski teknoloji pil stoklarini Eritme cabasindar sadece.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GenqhisKhaan89 -- 17 Haziran 2022; 9:32:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Xiaomi şaşırtmadı, emin adımlarla HTC yolunda ilerliyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ussuz -- 17 Haziran 2022; 9:39:56 >
  • Beter olsunlar hepsi devamlı zam yapıyor dolar bazlı olarak bizde fiyatlar katmerli artıyor umarım satışlar dahada dip yapar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tüm dünyada enflasyon bahanesiyle fiyatları çok artırdılar, güçlü bir pc fiyatına telefon satılıyor.

    Daha yakın geçmişte 600-700 dolara en iyi telefon alınabiliyordu. Son telefonumu 7 sene kullandım(amiral gemisi model), kameralar hariç büyük bir gelişme yok.

    Geçenlerde yeni cihaz aldım bunu da epey süre kullanırım yine herhalde.

  • Telefonda gelinebilecek son noktaya gelindi . Şuan yenilikçi birşey yok .iPhone 6s Plus alan adam 5 senedir kullanmaya devam ediyor. Veyahut Samsung note 8 alan insan halandaha gündelik işini görebiliyor . Yeni cihaz alınması için çok yenilikçi birşey olması gerekiyor .

  • Piyasa doydu geviş getiriyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.