Şimdi Ara

Avrasya tüneli devletin malı diyenler hakkım haram olsun

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
122
Cevap
0
Favori
10.368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
272 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 28 inde avrasyadan geçtim hgsde bakiye kalmamış telefona bakiye yükleyiniz diye mesaj geliyordu ama gözümden kaçmış.

    15 günü geçti diye 10 katı ceza yani 210 lira para ödedim.

    Zoraki hiçbir indirimi yok biz özeliz dediler.

    Bankaya borcun olsa ödemesen bile bu kadar katı bir ceza sistemi yoktur. Arkadaş altı üstü bir araba geçmiş tünelden

    Bir hükümet nasıl bu kadar vicdansız olabilir, nasıl özel bir yapıya böyle vatandaşa 10 katı ceza kesme hakkı tanıyabilir.

    Bize kanı emilecek eşek gözüyle bakıyorlar uyanın artık

    Mitinglerde avrasya bilmem ne tüneli diye reklam edenlere hakkım haram zehir zıkkım olsun çoluğundan çocuğundan çıksın bizi soyup soğana çevirenler ağız tadıyla soyduklarını yiyemesin inşallah.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WapTRyphoon -- 16 Mart 2018; 23:54:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • o işler geçti artık, öyle ufak ufak zamlar falan da yok, çatır çatır bir senede iki katı zam yapılıyor, varsa kendine güvenen babayiğit çıksın da protesto etsin, ya fetöcü ya pkklı ya israil ajanı ya amerikan uşağı ilan edilir, en büyük kazığı yiyenler o körpü ve tünelleri ilk kutlamaya gidenler, akıl almaz bir zeka geriliği yaşanıyor ülkede ve artık ucu gerçekten kaçtı, yapacağınız şey böyle şeyleri gözden kaçırmamak ve olabildiğince kullanmamak, ne yazıkki artık halkın herhangi bir tepki gösterme imkanı kalmadı
    Burda haksızlığı savunan arkadaşlar meshur köprüdeki sıra cok oluyor diye şikayet eden vatandaşla aynı kafada...



    10 kat ceza ne demek resmen soygun



    Kacakmı geçmiş yaparsın 2 kat ceza olur biter zaten her türlü o parayı ödeyecek her yerde karşına çıkar ödemeden aracını bile satamazsın



    Siz bu kafa ile devam edin savunmaya devam edin yakında 20 kata cikar ceza
    İkinci defa yazdırıyorsun bana ya kardeşim biz demiyoruz köprü ücretlerini Dünya lideri yüce zat hazretleri Tayyip beyefendileri getirdi. O dönemde yaşıyor olsaydım ona da tepkimi fazlasıyla koyardım.
    Biz diyoruzki neden hala duruyor!!!!!!! Derdin milletse, derdin halkın üstünden yükü kaldırmaksa al kaldır.
    Hala geçişlerden ücret alınıyor mu alınıyor. Hala geçişlere zam geliyor mu geliyor. Hala milletten alınmaması gereken bir ücret alınıyor mu alınıyor! Eeee.
    Adama laf gelmesin diye kendini bu kadar yırttığın zatın, gidenlerden bir farkı yokmuş meğer. İsimleri farklı yaptıkları aynı.
    Bir de bu yeni projelerde yeterli araç geçişi olmadığı için devletin milyonlarca lirayı şirketlere ödemesi meselesi varda o konuya hiç değinmeyeceğim. O millete ayrı bir yük zaten.
    Demekki devletin herhangi bir geliri kalmamış. Ne kendi cebinden yaptırabiliyor ne de ödeyebiliyor.
    10 katı cezanın mantıklı bi açıklaması varmı? Geçtiysek borcumuzu ödemeden zaten araci satamayiz değil mi.



    Burada bir artniyet yok mu yani kimse borcundan kaçmaz. Kaçacak adam hiç ödemez kendini belli eder zaten.



    Biz bu ülkenin vatandaşı değil miyiz. Bizim bu ülkede emeğimiz yok mu. Neden devletten kredi alarak tüneli yapan özel bir şirketi devlet sırtımıza bindirmiş. Adil mi bu ceza...
    cezalar bunun için var bidaha unutma diye. ne saçma bir mantığın var yok bilmem kaç senedir kullanıyorum bilmem ne. devlet esnaf mantığıyla yönetilir mi. tamam anladık çok güvenilirsin kim kaöak geçmiş bakim ooo WapTRyphoonmuş yazmayın ona 10 senedir kullanıyor temiz çocuk severim kendisini bunu mu bekliyosun. öde cezayı geç aykırı bişeymiş gibi tepki verip milleti kışkırtma
  • Bu ne ya insanlar kolay para kazanmiyor ama bu rezilller 10 kati ceza yaz gitsin.olay neymis bi araba kacak gecmis,sanarsinki kapikuleden kacak insan gecirmis arabayla.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eyyy gılışdar eyy cehape batırdınız be sskyı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlginç bir toplum olduk. Hem kaçak geç, hem defalarca mesaj gelsin, GÖZDEN KAÇIR!! sonra da devlet nasıl iteliyor...

    Geçiş fiyatları pahalı dersin anlarımda, senin ki biraz acayip bir veryansın olmuş.
  • Benimde böyle gözümden kaça kaça 10 katı ceza tolamda bin lira ceza ödedim HGS'ye.
    Haram zıkkım olsun inşallah, ulan be 16 liralık geçişi yapıyorlar 160 TL
    ayıp lan ayıp, bu kadar insanını sömüren başka devlet var mı
  • Birebir yasamadim ama Duydugum kadari ile, 3.Otoyollar ve Avrasya Tuneli gibi Ozel Yollar, Bu cezalar odenmedigi takdirde hemen icra-cezai islem baslatiyormus.



    Hepsi Otomatik odemede, Bir gun hata olursa, kopru gectik diye kapimiza icra gelmese bari...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hüloooğğğğğ
  • Cezanin adaletsizligi hakkinda yorum yapmicam o aşikar ama nasil unutuyonuz onu ya boyle bisey var bunun varligini sizde biliyorsunuz nasil unutuyosbuz bitaneside 1000 lira odedim demis yuh yani. Malesef durum bu onleminizi alin abi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vollkan59

    İlginç bir toplum olduk. Hem kaçak geç, hem defalarca mesaj gelsin, GÖZDEN KAÇIR!! sonra da devlet nasıl iteliyor...

    Geçiş fiyatları pahalı dersin anlarımda, senin ki biraz acayip bir veryansın olmuş.

    O sisteme bir düzenleme getirilmeli.
    Mobil ödeme, internet üzerinden geçiş başına ödeme gibi birşey olmalı. Millet dakika başı bakiyeyi mi kontrol etsin? Acil bir durumda ne yapsın peki?
    Yıl 2018 olmuş daha neyin geçişinden bahsediyorsun.
    Bunları geçtim köprü ve tünel geçişinden ücret almak da nedir ya.
    Köprü geçişinden para alan ilk ve tek ülke olmamızla övünebilirsin mesela.
  • Bu avrasya tüneli ile ilgili bir durum değil ki,

    HGS sistemi ile ilgili. ayrıca hgs ye hiç bir şekilde ulaşıp itiraz da edemiyorsun. işin bir diğer boyutu aracı satarken veya muayeneye sokarken karşına çıkıyor.

    ben 2 kez HGS bakiye cezası ödedim, üstelik cezalar 1 yıl sonra geldi... yazılı dilekçe ile itiraz ettim ancak hiç bir dönüş olmadı...
  • MehmetNY kullanıcısına yanıt
    Yeni bir şey değil, geçiş ücreti. Size mesaj gelmiş, git yatır bir zahmet. O anda geçiş yapınca ceza gelmiyor, sonradan belirli bir uyarı ve süreden sonra HALEN yatırmıyorsan, gelip ağlamasın kimse. Dediğim gibi, geçiş ücretleri pahalı veya kalkmalı konusu apayrı bir konu, burada uyarılmasına rağmen parayı yaırmayan mı suçlu, yoksa gereğini yapan mı? Siz banka kredi kartı ve kredinizi ödemeden hayata devam edebiliyor musunuz? Günü gelince paşa paşa yatırıyoruz.

    Hem avrupaya özenirler, hemde kural tanımazlar...

    Edit:
    Verirsiniz otomatik ödeme talimatını, mis gibi daha ne düşüneceğim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vollkan59 -- 17 Mart 2018; 1:14:4 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vollkan59

    Yeni bir şey değil, geçiş ücreti. Size mesaj gelmiş, git yatır bir zahmet. O anda geçiş yapınca ceza gelmiyor, sonradan belirli bir uyarı ve süreden sonra HALEN yatırmıyorsan, gelip ağlamasın kimse. Dediğim gibi, geçiş ücretleri pahalı veya kalkmalı konusu apayrı bir konu, burada uyarılmasına rağmen parayı yaırmayan mı suçlu, yoksa gereğini yapan mı? Siz banka kredi kartı ve kredinizi ödemeden hayata devam edebiliyor musunuz? Günü gelince paşa paşa yatırıyoruz.

    Hem avrupaya özenirler, hemde kural tanımazlar...

    Edit:
    Verirsiniz otomatik ödeme talimatını, mis gibi daha ne düşüneceğim.

    Kardeşim biz burda köprüden tünelden geçiş ücreti alınmasından bahsediyoruz.
    Adam "geçiş ücreti alınmasaydı o ceza bana gelmezdi" demeye getiriyor; ama siz hükümetin ensesi kalın adamlarını savunacağım diye hatayı halka yıkıyorsunuz.
    Geçiş ücreti nedir yani bunun nasıl bir açıklaması olabilir anlayamıyorum.
    Asfalt vergisini su faturasıyla birlikte ödemiyor muyuz biz?
    Hoş bu millette hata olmasa bu hükümet nasıl başa gelirdi.
  • MehmetNY kullanıcısına yanıt
    İyice saçmaladınız açıkçası. Veryansını neden yazdığını herkes anlıyor ama işinize gelmez. Buyur vaktini alacak ama OKU bir zahmet...


    http://arsiv.ntv.com.tr/news/154523.asp


    "12 Eylül'den sonraki ilk seçimlerin tarihe geçen tartışmasıydı bu... Özal iktidara geldi... Köprü değil... Ama köprü senetleri kapış kapış satıldı... Köprüden geçişlerde alınan ücretler büyük bir gelir kaynağı haline geldi... İlerleyen yıllarda paralı otoyollar dönemi başladı... Ancak köprüye ve otoyollara gelen zamların arkası hiç kesilmedi... Köprüye zam yapılmayacak diye seçim propagandası yapanlar iktidara gelince ilk iş köprüye zam yaptılar.
    Kemal Derviş: "Otoyol ve köprü zamları, tabii ki vatandaşlar için zor durum. Unutmayın ki bütçede 800 trilyonluk bir eksik vardı, bu şekilde kapatmamız gerekiyordu, IMF'ye de bunu bildirdik".
    Ve 2001'in haziranına gelindiğinde üçlü koalisyonun bakanlar kurulu ekonomik krizi gözönünde bulundurak köprü geçiş ücretlerine yüzde 40,otoyol ücretlerineyse yüzde 200 zam yapılmasına karar verdi... Böylece Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinden geçiş ücretleri bir buçuk milyon liradan iki milyon liraya Mahmutbey-Edirne otoyolu da altı milyon liraya yükselmişti... Hükümetin bu zamlardan beklediği ek gelir 54 trilyondu...
    Tüketici dernekleri hemen harekete geçerek zamların geri alınması amacıyla dava açtılar...gişelerde de "zamlara dur, soygun var" kampanyaları başlatıldı...ve geçtiğimiz ay sonunda açıklanan Ankara Dördüncü İdare Mahkemesi'nin kararı tüketici lehineydi:
  • o işler geçti artık, öyle ufak ufak zamlar falan da yok, çatır çatır bir senede iki katı zam yapılıyor, varsa kendine güvenen babayiğit çıksın da protesto etsin, ya fetöcü ya pkklı ya israil ajanı ya amerikan uşağı ilan edilir, en büyük kazığı yiyenler o körpü ve tünelleri ilk kutlamaya gidenler, akıl almaz bir zeka geriliği yaşanıyor ülkede ve artık ucu gerçekten kaçtı, yapacağınız şey böyle şeyleri gözden kaçırmamak ve olabildiğince kullanmamak, ne yazıkki artık halkın herhangi bir tepki gösterme imkanı kalmadı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vollkan59

    İyice saçmaladınız açıkçası. Veryansını neden yazdığını herkes anlıyor ama işinize gelmez. Buyur vaktini alacak ama OKU bir zahmet...


    http://arsiv.ntv.com.tr/news/154523.asp


    "12 Eylül'den sonraki ilk seçimlerin tarihe geçen tartışmasıydı bu... Özal iktidara geldi... Köprü değil... Ama köprü senetleri kapış kapış satıldı... Köprüden geçişlerde alınan ücretler büyük bir gelir kaynağı haline geldi... İlerleyen yıllarda paralı otoyollar dönemi başladı... Ancak köprüye ve otoyollara gelen zamların arkası hiç kesilmedi... Köprüye zam yapılmayacak diye seçim propagandası yapanlar iktidara gelince ilk iş köprüye zam yaptılar.
    Kemal Derviş: "Otoyol ve köprü zamları, tabii ki vatandaşlar için zor durum. Unutmayın ki bütçede 800 trilyonluk bir eksik vardı, bu şekilde kapatmamız gerekiyordu, IMF'ye de bunu bildirdik".
    Ve 2001'in haziranına gelindiğinde üçlü koalisyonun bakanlar kurulu ekonomik krizi gözönünde bulundurak köprü geçiş ücretlerine yüzde 40,otoyol ücretlerineyse yüzde 200 zam yapılmasına karar verdi... Böylece Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinden geçiş ücretleri bir buçuk milyon liradan iki milyon liraya Mahmutbey-Edirne otoyolu da altı milyon liraya yükselmişti... Hükümetin bu zamlardan beklediği ek gelir 54 trilyondu...
    Tüketici dernekleri hemen harekete geçerek zamların geri alınması amacıyla dava açtılar...gişelerde de "zamlara dur, soygun var" kampanyaları başlatıldı...ve geçtiğimiz ay sonunda açıklanan Ankara Dördüncü İdare Mahkemesi'nin kararı tüketici lehineydi:


    İkinci defa yazdırıyorsun bana ya kardeşim biz demiyoruz köprü ücretlerini Dünya lideri yüce zat hazretleri Tayyip beyefendileri getirdi. O dönemde yaşıyor olsaydım ona da tepkimi fazlasıyla koyardım.
    Biz diyoruzki neden hala duruyor!!!!!!! Derdin milletse, derdin halkın üstünden yükü kaldırmaksa al kaldır.
    Hala geçişlerden ücret alınıyor mu alınıyor. Hala geçişlere zam geliyor mu geliyor. Hala milletten alınmaması gereken bir ücret alınıyor mu alınıyor! Eeee.
    Adama laf gelmesin diye kendini bu kadar yırttığın zatın, gidenlerden bir farkı yokmuş meğer. İsimleri farklı yaptıkları aynı.
    Bir de bu yeni projelerde yeterli araç geçişi olmadığı için devletin milyonlarca lirayı şirketlere ödemesi meselesi varda o konuya hiç değinmeyeceğim. O millete ayrı bir yük zaten.
    Demekki devletin herhangi bir geliri kalmamış. Ne kendi cebinden yaptırabiliyor ne de ödeyebiliyor.
  • vollkan59 kullanıcısına yanıt
    10 katı cezanın mantıklı bi açıklaması varmı? Geçtiysek borcumuzu ödemeden zaten araci satamayiz değil mi.



    Burada bir artniyet yok mu yani kimse borcundan kaçmaz. Kaçacak adam hiç ödemez kendini belli eder zaten.



    Biz bu ülkenin vatandaşı değil miyiz. Bizim bu ülkede emeğimiz yok mu. Neden devletten kredi alarak tüneli yapan özel bir şirketi devlet sırtımıza bindirmiş. Adil mi bu ceza...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • WapTRyphoon kullanıcısına yanıt
    "hgs 10 kat ceza avrasya tüneli" anahtar kelimeleri ile aratın google da dava açılıyor davayı kazanıp cezayı sildirenler olmuş... yakın zamanda okumadım haberi ama tünel girişlerinde 10 kat ceza ile ilgili bir uyarı levhası olmadığından mahkeme cezayı azaltmış yazıyordu...
  • Bizim gibi kafaya az bile yapıyorlar...Keşke 200-500 lira olsa...Adamlar 16 senedir kaktırıyor,ama bir kısım kitle yarabbi şükür diyor hâlâ...
  • Bizi idare edenlerin çoluk çocuk maliyetini şatafatlı yaşamlarının bedelini tabi ödeyeceğiz. İtibar meselesi. Vatandaşın itibarı? Vatandaş sızlanmaya başlamış ve öbür dünyanın 72 huri sayısı 100'e çıkarılmış,şükür edelim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pej -- 17 Mart 2018; 11:29:12 >
  • millet bayılıyor o talimatı veren kişiye




    bu çanta kaç para haberin varmı








    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ogameci -- 17 Mart 2018; 11:24:20 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.