Şimdi Ara

Avid - Edius - FinalCut - Adobe Premiere - After Effects - Vegas (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
108
Cevap
2
Favori
29.705
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • konu mükemmel,herkese teşekkürler,
  • Ben Edius, Premiere ve Sony Vegas ı da kullandım. hepsinin kendine göre güzel tarafları var. Bilgisayarımda bir kurgu programım olsun diyorsanız Sony Vegas ı öneriririm. ilk öğrenecekler için basit bir mantığı var ve bilgisayarınız güçsüzse monitör bölümünden kaliteyi ayarlayıp takılmadan rahat işler yapabilirsiniz. Ayrrıca bu programı küçümseyenler oluyor ama Efeksel olarak ediustan fazla seçenekleri olan bir programdır da ayrıca :)
    -tv işi, düğün veya 3 4 kameralı uzun görüntüler montajlayacaksanız edius avantajlı bir program, bilgisayarı diğerlerine göre daha az kasıyor ve pratik.Eğer plaginleri de orjinal almazzsanız her türlü eklenti efeklerde mütiş kasmalar meydana getiriyor:) tabi plug in deneme şansım olmadı ama ...Orjinal Edius yüklü 16gb ramli bir bilgisayarda kasmalar görmek hoş değil :) Ve bence Kafanızda bir şey varsa onu görselleştirmede en zahmetli programdır. Keyframe mantığı bence çok iyi değil ve zaman kaybı.
    -Edius görüntü kasma(efek kullanmadığınızda) diğer programlara göre daha az görünen bir olaydır ama eğer kasmalar yaparsa da iş yapmanız ölümdür ...
    Çünkü bir video parçasını render yaparsınız ve tekrar o parçayı kestiğinizde ayrılan 2 parçayı tekrar render etmek zorunda kalırsınız...
    Ama Premiere de kesmeler için render yapmanıza gerek yoktur, sadece efek verdiğinizde render ister ki bunu da herkes ister :)
    tabi canavar gibi bilgisayarınız varsa bunlar sorun değil:) olmayanların bilmesi gereken bir bilgi :)
    Ama Edius 7 8 saatlik görüntüler için çok kullanışlıdır. Yani Fabrikasyon işler için üretilmiştir bence ...


    Klip tarzı işlerle uğraşacaksanız Premiere ve final cut daha avantajlı. Final cut u hiç kullanmadıığımdan bir şey diyemeyecem ama After Effects i montajdan daha iyi bildiğimden ve After , Premiere geçişini tek tuşla sağladığından Premiere benim için ideal montaj programıdır.
    Bence bu 2 Program estetik işler için uğraşanlara hitap eden programlardır...




  • @khan3265

    After Effect farklı kategoride bir programdır.Edius,vegas,premiere farklı programlardır.

    "Ama Premiere de kesmeler için render yapmanıza gerek yoktur, sadece efek verdiğinizde render ister ki bunu da herkes ister :)"

    Effect verildiğinde render aşamasını atlamak için AE'de pre-compose olayı vardır.Yani effekti veririsin render almadan işini yapmaya
    devam edersin.
  • Selamlar,

    "Effect verildiğinde render aşamasını atlamak için AE'de pre-compose olayı vardır.Yani effekti veririsin render almadan işini yapmaya
    devam edersin."

    Bu "pre-compose" olayı biraz merakımı celbetti! Yani sonunda, işin bittiğinde render etmeye gerek yok mu AE'de?
    Mesela Vegas'ta, 30.saniye bişi efekti, 45.saniye başka bir efekt, aradan parça çıkardın/araya parça ekledin, veg file olarak save ettin, sonra tekrar açtın bir miktar daha düzeltme yaptın, ama en sonunda mutlaka render ettin!!

    Bu olaydan daha farklı bir olay mı pre-compose??
  • @arokh
    o yazıdan nasıl öyle bir sonuç çıkardın anlamış değilim... ''After effects ile premiere geçişinin tek tuşla olması'' derken sence 2 montaj programındaki geçişten mi bahsediyorum, zira saçma bir kelime olur...
    ikincisi oraya 3 programın artılarını eksilerini sıralamışım dediğin 'onlar farklı bir program':) gerçekten çok şey kattın şu an bana bu sonuca hangi lafımı yanlış anlayarak yazdın merak ettim..

    üçüncüsü pre compose un amacı render atlatmak felan değil. Ayrıca PArticular efektini attığımda render almadan after ı buyur abi geç dediği bir dünya varsa bu konuda beni aydınlatabilirsin...ki Premiere anlattıklarım montaj programlarını kapsıyor yani After farklı bir program... Bütün montaj programları(eğer bilgisayarın kasma durumundaysa) efekt attığında özeelikle HD çalışıyorsan render ister...


    MIND GAMES
    After da render siz hayat geçmez... render yapmazsan 24 oynatması çok zordur, hele projen çok büyükse öyle ihtimal bile yoktur :)




  • sony vegas , after effects , adobe premiere yi kullandım. Bunların içinde en kullanışlısı kesinlikle sony vegas ancak fla render almaması benim için sıkıntı olduğu için adobe premiereye geçtim vegastan üstün bir program değil ancak after effectsle paralel kullanırsanız yapamayacağınız şey yok. Sadece video düzenleyecekseniz after effetcts diğerlerine göre çok çok üstün ama seslerle birlikte çalışmak çok sıkıntılı geldi bana.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi V2 -- 18 Ağustos 2011; 14:56:21 >
  • Uzun süredir sektörde kurgu operatörü olarak çalışan biri olarak söylüyorum, her programın gereksinim alanı farklı, dünyanın her yerinde haber kurguları Edius la yapılır uzun metraj film gibi ağır işler bambaşka olaylardır avid ve final cut daha yaygındır bu konuda. Bbc den bir post kopyalayan arkadaş var ona şunu söylemek isterim her kanalda işlevine göre 3-4 farklı program vardır ama bu bbc adobe firmasını tercih ettiği anlamına gelmez yaygın olmadığına eminim.

    Türkiye'ye gelince, İÇ YAPIMLAR İÇİN YAZIYORUM
    TRT (Edius-Avid-Final)
    TRT HABER(Edius)
    TRT ARAP(Edius)
    Doğan Grubu (Edius-Premier-Avid)
    Doğuş (Edius-Avid)
    Ciner Grubu-HaberTürk vs.. (Edius)

    Bunlar kesin yargılar değildir ancak hepsinde çalışan arkadaşım var illaki dış yapımlarda ve iç yapımlarda diğer programları kullanan kurgucular vardır ancak gerek maliyet gerek f/p bakımından kullanılanlar bunlar.
    Ancak fiyat performans bakımından Adobe Premier ve Ediustur ancak adobe beklentileri karşılayamadığı ve sektöre hakim olan bazı kamera formatlarını desteklemediği için zayıf kalıyor o yüzden en yaygın ediustur. Bu konuda Avkom'mun ciddi yatırımları vardır şirket şirket dolaşarak pazarlama ve h.i çalışması yaparlar vbi yandanda korsan kullanılıp kullanılmadığını denetlerler.

    Ancak yazının özeti olarak baktığımızda
    Final Cut Pro şu an bilinen en işlevsel ve ileri düzey programdır, maliyeti yüksektir o yüzden bir kanalda kanalın büyüklüğüne göre 1-2 set bulunur
    Edius final dan sonra BENCE en iyisidir çünkü gücünü kendi işlemcisinden alan 2. programdır. Canapus r kart saysinde(500 usd civarı) pc nin işlemcisini yormaz gücünü canapus carttan alır ve final cut ın macteki çalışma prensibine en yakınıdır.
    Sonra sırasıyla Avid-Premier ve az da olsa Vegas olarak sıralanır (Bu arada sony bile kendi prodiksiyonlarda Final dan yararlanmıştır:)




  • selamlar ben adobe premiere kullanıyorum. program MOV'lardan bazılarını açıyor bazılarını açmıyor. 'the importer reported a generic errror' diye bir hata veriyor. yani bi genel hata yuzunden aktarım raporlandı gibi bişey. ama bazılarını sorunsuz açıyor. format değiştiriyorum avi'ye falan çeviriyorum. onda da ses kanalı gözükmüyor adobe'da ama ses çıkıyor. :S acep bazı MOV'ları açıp bazılarını açmamasının sebebi ne olabilir? ve nasıl çözerim bilen varsa çok sevinirim. ben canon dslr'la çekiyorum genelde videoları. geçen gün değiştirdim makineyi yine canon ama bununla çektiklerim mi açmıyo acaba yani makineyle ilgisi olabilir mi? çünkü k lite codec'i quicktime player'ı guncelledım. hatta adobe'u sılıp tekrar yukledım. ama nafile.
  • selamlar ben adobe premiere kullanıyorum. program MOV'lardan bazılarını açıyor bazılarını açmıyor. 'the importer reported a generic errror' diye bir hata veriyor. yani bi genel hata yuzunden aktarım raporlandı gibi bişey. ama bazılarını sorunsuz açıyor. format değiştiriyorum avi'ye falan çeviriyorum. onda da ses kanalı gözükmüyor adobe'da ama ses çıkıyor. :S acep bazı MOV'ları açıp bazılarını açmamasının sebebi ne olabilir? ve nasıl çözerim bilen varsa çok sevinirim. ben canon dslr'la çekiyorum genelde videoları. geçen gün değiştirdim makineyi yine canon ama bununla çektiklerim mi açmıyo acaba yani makineyle ilgisi olabilir mi? çünkü k lite codec'i quicktime player'ı guncelledım. hatta adobe'u sılıp tekrar yukledım. ama nafile.
  • Öncelikle selamlar. Kurgu yazılımları arasında bir çok şeyde yapıldığı gibi yanlış bir tartışmaya girilmektedir. Hangisi daha iyi diye tartışılmaktadır. Ancak buna gerek yok. Size soruyorum hangisi daha iyi düz tornavida mı yıldız tornavida mı? İkinin de farklı işlevleri var.
    Türkiye'de ve dünyada bir çok TV şirketi Edius kullanmaktadır. TV kanallarında özellikle haberde, çoğu zaman programda, tanıtım filmlerinde Edius çok iyi sonuç vermektedir. Sinema filmlerinde Avid, Reklam filmlerinde Final Cut daha öndedir. Ancak Edius'la da sinema filmi yapılır ( Bakınız İki Çizgi filmi Selim Evci, Dünya'da ise Red Union film şirtetinin yaptığı Awaydays filmi örnek olarak gösterilebilir.
    Kurgu sistemleri diğer tüm teknolojik ürünler gibi artık çok daha ucuz ama yaşam süresi çok daha kısa. Dünya ticareti bu şekilde artık, yapacak bir şey yok. Bir arkadaşımız uzun zaman önce satın alınan Velocity’lerin elde kaldığını söylemiş. Soruyorum sizce aynı dönemde satın alınan bir avid veya final cut sizce kullanılıyor mu? Cevap elbette hayır. Yerine yenisi alındı. Belki yeni bir avid veya yeni bir final cut sistem alındı ancak yenilendi. Velocity sadece devam etmedi. Bu da kullanıcının yeni bir ara yüze alışması demek. Alışmalı da zaten. Ben Edius’cuyum veya ben Final Cut’çıyım diye bir şey olmaz. Ben kurugucuyum diye bir şey olur. Siz ben BMW şöförüyüm veya ben Mercedes şöförüyüm diye bir şey duydunuz mu? Toplasanız piyasada 4 kurgu yazılımı var. Bir kurgucu bunların hepsini bilmelidir.
    Edius Türkiye’de TRT, Show TV, TV8, Habertürk, STV gibi bir çok TV kanallarında yoğun olarak kullanılmaktadır.
    Kurgunuz hızlı olsun, render’a ayıracak vaktim yok, hazır efektler işimi görür diyorsanız Edius, çok vaktim var kendim efektler hazırlayacağım, render yapmak beni bozmaz diyorsanız Final Cut kullanmanızı öneririm. Tabi şu ayrıntı önemli bir MAC, bir PC’nin 2 katı fiyatındadır.
    Daha önce değinilen bazı hususlar:
    1- Edius en fazla 8Mb çıkış alır denmiş, yok böyle bir şey. Çok yanlış bir bilgi. 8Mb ortalama bir değerdir. Yerel TV kanalları genelde Mpeg2, 8Mb çıkış alır. Ulusal kanallar Edius’ta 12 veya 15 Mb çıkış almaktadır. 50Mb e kadar yolu var. Ancak DV avi 25Mb’nin görüntü kalitesi yaklaşık olarak Mpeg2’de 8Mb e denk gelir.
    2-BBC konusunda, BBC çok büyük bir kanallar grubudur. BBC ile çıkan her habere tam inanmayın. Bir çok kanalı, bir çok departmanı var. Neredeyse tüm yayıncılık cihazlarının BBC bizim cihazı ya da yazılımı kullanıyor iddiası var ve çoğu da doğru. BBC’de bir yerlerde kullanılıyordur. Zira hangi BBC? BBC’nin bir çok kanalı var, bahçe kanalı da var mesela ? Hangi BBC, hangi departman? Kaç adet kullanılıyor?
    3-Yazılımları lütfen lisanssız halleriyle değerlendirmeyin. Lisanslı yazılım ve lisanssız yazılım dosya boyutunda bile büyük fark var. Lisanssız yazılım kullanan bir kişi sürekli yazılımım kilitlendi diye bu kötü yazılım diye söyleniyorsa kendisine önce bir lisanslı yazılım ve CD almasını öğütleyin. Fabrikadan araba çaldım, sürekli arıza yapıyor, kötü araba bu. - Sakın bazı parçaları eksik olmasın ? Ayrıca lütfen emek hırsızlığı yapmayalım ). Bir de yazılımı değerlendirirken doğru ekran kartı kullanılmış olan bir sistemde değerlendirmeniz gerekir )
    Ayrıntılarıwww.akratek.com ’dan öğrenebilirsiniz.




  • Edius kullanıyorum. Tavsiye ederim.
  • yukarda sorduğum soruyu yok mu acep bir bilen yauv up :(
  • cogunu denedim ve en iyisinin avid oldugunu soyleyebilirim
  • Merhabalar Edius ve avid için ortalama sistem gereksinimleri nelerdir arkadaşlar?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mertiks

    Merhabalar Edius ve avid için ortalama sistem gereksinimleri nelerdir arkadaşlar?

    Edius için.

     Avid - Edius - FinalCut - Adobe Premiere - After Effects - Vegas
  • Merhabalar;

    TRT Haberde Edius'la haber montajı yaptım. Aslında benimde bireysel olarak yaşadığım en büyük problem görüntü kalitesi. Yani Mpeg formatlı bir görüntü inanılmaz seviyede kötüleşiyor. Piksel piksel oluyor, renkler kararıyor. Yüksek görüntü (HDv , Avi veya Hd ) ile çıkış alsam boyut yüksek oluyor. Bir yere sığdıramıyorsun en büyük problem bu.
  • important teşekkürler!
  • Birşey değil.
  • benim bilgisayarım malesef çok güçlü olmadığından dolayı adobe premiere pro 2 yüklü, şimdilik üst sürümlere geçemiyorum.. sorun şu ki, canon dslr bir makineyle çektiğim MOV uzantılı dosyaların bazılarını adobe görüyor bazılarını görmüyor import edemiyorum ve 'the importer reported a generic errror' adındaki hatayı veriyor.. quick time player'ımı ve k-lite kodec'imi güncelledim, olmadı. bir video converter'la convert ettim yine MOV olarak ama yine import etmedi. Avi'ye dönüştürünce etti ama bu sefer de ses duyulduğu halde adobe'da ses kanalları gözükmedi. quick time'da; show movie inspector'dan kabul ettiği movların özelliklerine baktım etmedikleriyle belki farklıdır onları düzelteyim diye ama yok videoların tüm özellikleri aynı.. aralarındaki tek fark biri başka bir makine ile çekildi. ama ikisi de aynı model canon'la çekildi sadece biri arkadaşımınki diğeri benimki. ve tüm player'lar 2'sini de görüyor. bir tek adobe premiere benim makinemle çekilen MOV'ları görmüyor. lütfen yardımcı olun ödevimi yetiştirmem lazım. minnettar olurum..
    sevgiler




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.