Şimdi Ara

Avid - Edius - FinalCut - Adobe Premiere - After Effects - Vegas (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
108
Cevap
2
Favori
29.918
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Veeee sonunda geldim. Uzuuun bir aradan sonra aranızdayım. Ancak tekrar gideceğim için sorulara hemen cevap veremeyebilirim.

Karadeniz Otoyolu, kardeşim sanırım sen bana özelden bir şey sormuşsun ama dediğim gibi uzunca bir süredir giremediğim için cevap veremedim kusura bakma.

MIND GAMES selamlar. Hala vazgeçemedin mi şu Vegas'tan yahu :)))))

Bakalım başka tanıdık kimler var ahanda

MİY1988 nasılsın arkadaşım...

Şimdi gelelim konuya Apple ve üzerine FCP diyorum başka da bir şey demiyorum kesinlikle. Tabi bu pahalı bir çözüm. Üzerinize afiyet artistlik yapmak gibi olmasın ama henüz 7 adet 12 çekirdekli MacPro aldığım için :))))) doğal olarak da üzerine FCP kurdum. Özetle şöyle söyleyebilirim bilgisayarda montaj işi şu anda bu sistemlerle son noktada abicim. Üzerine kesinlikle tanımıyorum. geçen gün 26 layer 4K görüntüye effect verdim. Ayıp ediyorsun abi dedi makina bana. İstersen 6 çekirdeğimi bu iş için kullanayım diğer 6 çekirdeğimi de senin diğer isteklerine sunayım dedi. Yok be aslanım dedim 12 çekirdeğin ve 32 GB ram ini de buna kullan ben de bir çay alıp geleyim dedim. Ohoo geldiğimde render i bitmiş bana çayın yanına atıştrmalık kurabiye bile hazırlamıştı ehe ehe ehe. Görmemişlik bu olsa gerek bee.

Şaka bir yana evet abi montaj programında FCP olayı abartmış. Paketinde gelen COLOR programı ise Tangent CP200 Generic Control Panel ile (hadi bu pahalı mı geldi Tangent Wave de olur) Color Correction olayını bitiriyor ki harbiden üzerine tanımam artık.

Bu arada demircan256 arkadaşın seni kesinlikle yanlış yönlendirmiş. After Effects bir non lineer editing (yani basit anlamıyla montaj) programı değildir. O daha ziyade compositing ve effect işlerinde kullanılır. Ha montaj yapamaz mısın yaparsın ama o yaptığına montaj denmez. Kafayı yemek denir. Çünkü gerçekten yapmaya çalışırken kafayı yersin. Hiç gerek yok. Ama bunların dışında en ucuz çözümse Adobe Premiere Pro ile asla elim ve dilim varmıyor ama Edius tur. (Edius'tan nefret ediyorum da) Edius asla FCP veya Avid le yarışabilecek bir program olamayacaktır. Computorium un piyasaya çaktığı ve nasıl olduğunu anlamadığım (aslında anladığım ama söyleyemediğim) bir şekilde TRT ye de itelediği bir programdır. FCP da RedCam le çekilmiş görüntüleri montajladıktan sonra aynı görüntülerden Edius ta da bişeyler yapmaya çalıştık ama ne gezer. Çook uzun hikaye. AVID de RedCam le çalışmak ise uzaya astronot göndermek kadar kolay bir iş. Puhahahahaha. Avid ciler kızmasın ama maalesef öyle... Sahi Computorium'un piyasaya çaktığı bir de Velocity vardı o nooldu. Ellerde patladı. Bu arada Velo yu da çok iyi kullanırım ama patlak bir program maalesef :)))

Şimdilik saygılar ve sevgiler...

• Oooo dostum hoş geldin tekrar aramıza!
    Özlettin kendini! Eksikliğin baya hissedildi buralarda!

MIY yok ne zamandır.
    Lokman Hekim de.
    Panasonica da.

Buralar nasıl eski günlerine dönecek hiç bilemiyorum artık! Umarım uzunca bir süre kalırsın... daha sık uğrarsın!
    ABD nasıl?? Uyum sağladın bir güzel oralara sanırım:))

Yok valla ne Vegas beni bırakıyor ne de ben Vegas'ı:))

Ama ileride kısmet olursa 7 x 12 bir mac'ımız olursa ben de terfi ederim tabi FCP'ye:))
    Allah nazardan saklasın senin Mac'ı!

Seni tekrar aramızda görmek çok güzel... Şu dünyaya eski dostlar gibi ne olabilir ki??
  • FCP iyi bir uygulamadır.. İyi olması sadece kendinden değil, mac üzerinde çalışmasından da ileri gelir... Mac ler her zaman
    pc lerden daha stabil olmuştur.. Mac lerdeki tüm donanımın aynı fsb de ve yüksek hızda çalışması her zaman mac sistemli programlara
    bir avantaj getirir ama adobe premiere ile aynı düzeydedir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: laydin

neden kimse corel video studioyu tavsiye etmemiş. kaç yıldır coreli kullanıyorum gayet kullanımı basit. diğer programlardan sony vegası denedim. çok karışık geldi.
    after effecti kullanamak başlı başına bi iş zaten. öğrenmek için çok uğraştım ama çok az ilerleme kaydettim. çok iyi bi after effect kullanıcısının yapamayacağı şey yok.

Senini mesajı atlamışım şimdi farkettim.

Bahsetiiğin programların hepside faklı kategoride yer alır.. Corel video studio programı, avid, premiere gibi video editing programıdır ama
    home studio kategorisindedir.. Yani amatör seviyede basit ve kısıtlı özelliklere sahipdir.. Premiere, avid,final cut, sony vegas ise profesyonel
    video editing uygulamalarıdır.. Aftter effcts ise compositing denilen efekt oluşturma, tasarlama yani olmayan görüntüyü üretme yazılımıdır.

• Contrbas,

Ne olur bu sefer bu kadar uzun ara verme. Tamam sende gidip gezeceksin elbette ama burada senin düşüncelerini takip eden insanları unutma : ))

Seni görünce moralimiz düzeldi vallahi
  • Selamlar Contrbas
    Gelir gelmez olaya dalmışsın. İlla velakin FCP ile ilgili galaksi üzeri hayranlığına gölge düşürmek istemem. Bu işlerden de pek anlamam ama teknik açıdan Premier CS5 ile yapabileceklerini bir daha gözden geçirmeni tavsiye ederim. Mercury Playback Engine denen halt sayesinde o FCP nun bilmem kaçtane layer görüntüsünü render yapmadan sular seller gibi şarıl şarıl okuyabildiğini göreceksin. Ayrıntılı anlatımlar bilimum sitelerde mevcut 5 bölümlük Dave Helmly'nin videolarını mutlaka izle. http://www.youtube.com/watch?v=De5N9IjUkNo
    12 Çekirdek ve şişirilmiş RAM takviyesi ile yapmak var. Bir de Ekran kartının 488 adet microprocessor'leri ile bu işi yapıp CPU'ları rahat çalıştırmak var. Her efekti render edip okumaktansa MPE sayesinde online yapabiliyorsunuz. Nasıl ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cervinff -- 23 Aralık 2010; 12:12:45 >

• quote:

Orijinalden alıntı: arokh

quote:

Orijinalden alıntı: laydin

neden kimse corel video studioyu tavsiye etmemiş. kaç yıldır coreli kullanıyorum gayet kullanımı basit. diğer programlardan sony vegası denedim. çok karışık geldi.
    after effecti kullanamak başlı başına bi iş zaten. öğrenmek için çok uğraştım ama çok az ilerleme kaydettim. çok iyi bi after effect kullanıcısının yapamayacağı şey yok.

Senini mesajı atlamışım şimdi farkettim.

Bahsetiiğin programların hepside faklı kategoride yer alır.. Corel video studio programı, avid, premiere gibi video editing programıdır ama
    home studio kategorisindedir.. Yani amatör seviyede basit ve kısıtlı özelliklere sahipdir.. Premiere, avid,final cut, sony vegas ise profesyonel
    video editing uygulamalarıdır.. Aftter effcts ise compositing denilen efekt oluşturma, tasarlama yani olmayan görüntüyü üretme yazılımıdır.

corel videostudio pro x3 proğramının yukarda saydığınız proğramlardan ne eksiği var anlamadım adı üstünde pro diyor. Corel de Adobe gibi dünyanın sayılı yazılım devlerindendir. sony vegas prof. ise bu da prof. değilmidir?. elbette birbirinden farkları vardır birinde olan bir özelik diğerinde yoktur. geçiş efekti, video ve renk filtresi gibi.
    bence en iyi kamerayı,proğramı ve pc donanımını kullansanızda profesyonel işler yapılacağı anlamına gelmez. işi bilen birisi yukarda adı geçen proğramların her biriyle güzel videolar,kısa filmler vb. işler yapabilir.

• corel video studio, eskiden ulead idi. Sony vegas gibi bu da profesyonel değildir. Pro çok kullanılan bir kısaltma. Bunlar tabi ki biz amatörler içindir ve dediğiniz işler yapılabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aydogdumesut

corel videostudio pro x3 proğramının yukarda saydığınız proğramlardan ne eksiği var anlamadım adı üstünde pro diyor. Corel de Adobe gibi dünyanın sayılı yazılım devlerindendir. sony vegas prof. ise bu da prof. değilmidir?. elbette birbirinden farkları vardır birinde olan bir özelik diğerinde yoktur. geçiş efekti, video ve renk filtresi gibi.
    bence en iyi kamerayı,proğramı ve pc donanımını kullansanızda profesyonel işler yapılacağı anlamına gelmez. işi bilen birisi yukarda adı geçen proğramların her biriyle güzel videolar,kısa filmler vb. işler yapabilir.

Atışmak için değil bilgi vermek için yazıyorum,yanlış anlaşılmasın!
    Pro ibaresi home studio bazında pro anlamına gelir..Eski ismi satın almadan önce Ulead idi ve zamanında premiere,vegas,avid...vs ayarında yani
    profesyonel uygulaması vardı,adı da Ulead Media Studio. Ama program herhalde rekabete dayanamadı uzun zamandır yeni sürümü çıkmıyor..
    Corelin video yazılımları home tarzıdır.. Hiç bir stüdyo bu yazılımı kullanmaz.. Profesyonel anlamda keyframing barındırmaz çünkü.

• Birçok formatı desteklemesinden, real-time oynatabilmesinden ve çok pratik ve hızlı olmasından dolayı Edius kullanıyorum. Edius Türkiye'ye ilk geldiğinden beridir (sanırım ilk versiyonu 2.0 dı) kullanırım yaklaşık 7 yıl oldu. Onun la binlerce iş yaptık ve bu işlerden tabi para kazandık. FCP bana gördaha farklı bi katogori gibi geliyor daha iyi bir yazılım kesinlikle ama benim gibi neredeyse birçok formatı kullanan birisi için eksi bir özelliği var sürekli render isteyip duruyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AfterFxMania

Birçok formatı desteklemesinden, real-time oynatabilmesinden ve çok pratik ve hızlı olmasından dolayı Edius kullanıyorum. Edius Türkiye'ye ilk geldiğinden beridir (sanırım ilk versiyonu 2.0 dı) kullanırım yaklaşık 7 yıl oldu. Onun la binlerce iş yaptık ve bu işlerden tabi para kazandık. FCP bana gördaha farklı bi katogori gibi geliyor daha iyi bir yazılım kesinlikle ama benim gibi neredeyse birçok formatı kullanan birisi için eksi bir özelliği var sürekli render isteyip duruyor.

Bu forumda çok da bahsedilen bir şey değil de o yüzden sormak istedim:)
    Şu para kazanma işi:))

Fiyatlandırma neye göre yapılıyor?
    Hangi faktörler göz önüne alınıyor? Zaman faktörü? Şehir dışına çıkma faktörü??
    Ne tür işler isteniyor genelde?
    Hangi iş için ne kadar ücret talep etmek mantıklı?
    Kimlerle dirsek teması halinde olmak lazım??
    Kimler, en azından, varlığından haberdar olmalı insanın?? vs.vs.

Eğer bir sakıncası yoksa biraz anlatır mısın?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MIND GAMES -- 11 Ocak 2011; 0:57:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: MIND GAMES

quote:

Orijinalden alıntı: AfterFxMania

Birçok formatı desteklemesinden, real-time oynatabilmesinden ve çok pratik ve hızlı olmasından dolayı Edius kullanıyorum. Edius Türkiye'ye ilk geldiğinden beridir (sanırım ilk versiyonu 2.0 dı) kullanırım yaklaşık 7 yıl oldu. Onun la binlerce iş yaptık ve bu işlerden tabi para kazandık. FCP bana gördaha farklı bi katogori gibi geliyor daha iyi bir yazılım kesinlikle ama benim gibi neredeyse birçok formatı kullanan birisi için eksi bir özelliği var sürekli render isteyip duruyor.

Bu forumda çok da bahsedilen bir şey değil de o yüzden sormak istedim:)
    Şu para kazanma işi:))

Fiyatlandırma neye göre yapılıyor?
    Hangi faktörler göz önüne alınıyor? Zaman faktörü? Şehir dışına çıkma faktörü??
    Ne tür işler isteniyor genelde?
    Hangi iş için ne kadar ücret talep etmek mantıklı?
    Kimlerle dirsek teması halinde olmak lazım??
    Kimler, en azından, varlığından haberdar olmalı insanın?? vs.vs.

Eğer bir sakıncası yoksa biraz anlatır mısın?

Bir sakınca olarak görmüyorum tabi ama bu işleri yapıyorsan kesinlikle çevrenin çok çok geniş olması ve yılların tecrübesi gibi faktörler çok önemli. Biz ilk başladığımızda 1998-99 yılı belki ilk başlarda hiç iş yapmıyorduk (bir de bu işleri yapıyorsan basın yayın sektöründen çevren olması gerekiyor) zamanla 1,2,5 7 derken yıllar geçtikçe piyasada isim yapıyorsun (tabi bunun içinde kaliteli işler yapman gerekiyor ki millet aa bu şirket bu işi güzel yapıyor diyerek sana yönelsin) sonrası zaten kendiliğinden geliyor. Fiyatlandırma konusunda kullanacağın ekipmanından elemanına vergisine yoluna kadar her şeyi hesaplarsın üstüne de kâr koyarsın seni kurtarıyorsa olur. Bir de fiyatın karşı tarafı da memnun etmesi gerekiyor adam pahalı bulup sana yaptırmaya bilir. O yüzden bu iki ortak dengeyi yakalamak çok önemli dediğim gibi bu konuda da yılların tecrübesi ön planda oluyor çünkü piyasayı biliyorsun kimin yüksek fiyat verdiğini biliyorsun ona göre sen hepsinden daha uygun fiyat sunuyorsan müşteriye tamamdır.

• ustatlar yazilimlarla ilgili karsilastirma yaparkensu 3 kelimeyi cok kullniyorlar, yani biraz kategorilei farkli gibi oluyor bu anlamda yazilimlarin,

bu 3 kelimeyi basit dille anlatabilecek olan var mi?

montaj
    compositing
    effect

AE composting de iyi ama vegasla bunu yapmak guc vb gibi cumleelri anlamadim o nedenle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gimmeluck -- 12 Ocak 2011; 19:16:20 >
  • Orijinalden alıntı: arokh

Orijinalden alıntı: aydogdumesut

Atışmak için değil bilgi vermek için yazıyorum,yanlış anlaşılmasın!
    Pro ibaresi home studio bazında pro anlamına gelir..Eski ismi satın almadan önce Ulead idi ve zamanında premiere,vegas,avid...vs ayarında yani
    profesyonel uygulaması vardı,adı da Ulead Media Studio. Ama program herhalde rekabete dayanamadı uzun zamandır yeni sürümü çıkmıyor..
    Corelin video yazılımları home tarzıdır.. Hiç bir stüdyo bu yazılımı kullanmaz.. Profesyonel anlamda keyframing barındırmaz çünkü.

[/qu
    rica ederim yanlış anlaşılacak birşey yok. benim amacımda burada bildiklerimi paylaşmaş bilmediklerimi de öğrenmek. diğer proğramlara birşey demiyorum ama bence vegas da home tarzıdır. merak ettiğim bir konu var bütün proğramları tek tek denemediğim için soruyorum render kısmında sonuç nedir mesala avchd çekilmiş bir video yu düzenleyip avchd olarak bir diske yazdırırsak pro ve home tarzı olan proğramlarda kalite farkı olurmu?

• trt çalışanayım final cut kullanıyoruz, eduis da çok beğendiğimiz program özellikle birçok formatta iş yapabildiği için çok pratik kullanacağımız görüntüleri convert etmeye gerek kalmıyor direk montaja başlanabiliyor ama mac kullandığımız için final cut'a tercih etmeyiz edius'u. A.Premiere'yi ise hiç düşünmem zaten diğerlerine göre daha karışık geliyor bana. Vegas'ı denemek daha nasip olmadı buradaki gibi çok övgüsünü duyuyorum.
  • O zaman sadece Final Cut veya Edius yeterli diyebilir miyiz?

Yani videonun girişine cafcaflı bir yazı - logo girişi ile jenerik hazırlarken başka programlara ihtiyaç duymadan bunu sadece F.C.P. veya Edius ile yapabilir miyiz? Yoksa yazılar, logolar, için başka bir program mı kullanmalıyız?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Karadeniz Otoyolu

O zaman sadece Final Cut veya Edius yeterli diyebilir miyiz?

Yani videonun girişine cafcaflı bir yazı - logo girişi ile jenerik hazırlarken başka programlara ihtiyaç duymadan bunu sadece F.C.P. veya Edius ile yapabilir miyiz? Yoksa yazılar, logolar, için başka bir program mı kullanmalıyız?

FCP kullanmadım ama Edius ile bu dediklerini yapabilirsin. Dilersen birkaç plugin satın alıp (ki bu pluginler genelde birçok montaj programını destekler) çok daha güzel işler çıkarabilirsin.

Yalnız ufak bir tavsiyede bulunayım, eğer bir programı öğrenmeye sıfırdan başlayacaksanız hangisini seçeceğinize iyi düşünüp karar verin. Sonradan alışkanlıkları değiştirmek gerçekten zor oluyor.

Ben Edius kullanıyorum. Genelde 3, bazen 4 kamerayla çekilmiş düğün, etkinlik görüntülerini montajlıyorum. Başka programları da denemek isterdim fakat alışkanlıklardan ötürü resmen elim kolum birbirine dolanıyor, kafa almıyor. :)

• Arkadaşlar sizlere bir sorum olacak aceba görüntü netleştircrk yani güvenlik kameralarındaki yada gece çekimlerindeki görüntüyü netleştirecek bir program biliyormusunuz eğer tavsiyeniz olursa çok sevinirim teşekkürler
  • Google Picasa'da fotoğraflar için var. Tam karıştırmadım ama, o programla videolara da birşeyler yapılabiliyor galiba. Belki videolar için de kullanılabilir, ama dediğim gibi tam emin değilim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Karadeniz Otoyolu

O zaman sadece Final Cut veya Edius yeterli diyebilir miyiz?

Final Cut Pro için anlatayım:
    Videonun girişine cafcaflı yazı : Live type veya motion (FCP Studio 2 ve 3'te paket halinde geliyor)
    Logo girişi ve jenerik : Motion
    Ses efekti eklemek istersen : Soundtrack pro
    Projen bittiğinde dvd haline getirmek istersen (menü yapmak buton eklemek vs) : Dvd studio pro

FCP ile ilgili sormak istediğiniz birşey olursa pm atın veya buradan sorun olabildiğince yardımcı olmaya çalışırım.

Yaklaşık 6-7 senedir video editing yapıyorum şu zamana kadar adobe premiere, edius, sony vegas ve fcp kullandım bana sorarsanız kesinlikle fcp derim :)

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.