Şimdi Ara

Avid - Edius - FinalCut - Adobe Premiere - After Effects - Vegas (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
109
Cevap
2
Favori
29.700
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bende merak ettim neden salak bir program?
  • Benim de bi merakım var izninizle;

    Bu işlerle hiç uğraşmamış, kısa film ya da klipleri montajlayacak düzeyde, hazır efektleri olan, kullanımı basit, sade ve ucuz bir program var mı?

    (Tercihen Türkçe destekli).
  • Final cut pro x veya eski 7, 50p videoları desteklemiyor mu?
  • Avid : Denemedim.

    Adobe Premier : İlk Pro. Video Montaj programım ilk Edius 'la veya Sony Vegas la başlayanlar Bu program'a karışık diyor ama bana göre gayet kullanışlı.Hem diğer Adobe ürünleriyle tam kombine çalışabiliyor.(Photoshop - AE vs..)

    Edius : Premier'e bakınca daha bir sade gibi duruyor.Kullanışlı , Kısayolları rahat ve anlaşılır.Performansı Premier'e bakınca hızlı.

    Sony Vegas : İş için kullanmayan sadece kendine video hazırlamak isteyen arkadaşların kullanması gereken bir program.Performansı diğerlerine göre hızlı.

    Final Cut : Sadece Mac'de çalışması çok bencilce yapılmış ama sadece Final cut ve Logic pro programları için satın alınan donanım parçaları çok pahalı kurgucu sistemi.Mac'i Windows7 'de Çift sürücüyle çalıştırmayı araştırıyorum.Eğer bulup yaparsam sizide bilgilendiririm.Çünkü Final Cut bana göre geleceğin montaj programı.Benden önce bulan arkadaş varsa nasıl yapıldığını Türkçe ve videolu paylaşırsa hepimiz için çok faydalı olur.

    Her programın + ve - yönleri var ama bana göre mac 'iniz yoksa Edius + AE , varsa FCP kullanmanızı öneririm.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tarkanim -- 22 Temmuz 2012; 3:11:29 >
  • @Tarkanim Avid'i denemenizi öneririm, modası falan geçmedi çoğu viral reklam avid ve final cut ile yapılıyor şuanlarda bi mac'e sahip olamadığımdan deneyemedim şu finalcut'ı ama bence windows için en iyi avid, basit şeyler için de vegas
  • valla hepsi nimet.
    2 tane hs1000 vtr yi edit cihazına baglayıp kurgu yaptıgımda ayaklarım yerden kesilmisti. Sene yanlıs hatırlamıyorsam 1995 di.
    Mark in mark out abi valla kare sasmıyor diye birbirimize anlatıyorduk.
    Neydi edit cihazından once pause ye bas abc diyince kayıt baslamıs olur. :)
    yok genlock la yazı bindir audio dubla ses bindir. Ses oturmadı sar basa tekrar bindir.
    nacizane gorusum butun programların mantıgı aynı onemli olan hangisine ısındıgın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her alanda bu program seçimi işiyle ilgili herkes kendi kullandığı programı över. Aslında işin özünde sorulara bakıyorum çok genel sorular. Öncelikle yapmak istediğiniz işin ne olduğu önemli. Ben 3d animasyon yapıyorum ve after fx yoğun olarak kullanıyorum. Multicam bilmemne gibi şeylerle bi işim olmuyor. Amaç maxten aldığınız renderleri birleştirmek ve biraz cinematic hale getirmek.Böyle olunca premiere pro tabi ki tek tercihim. Bi kere after fx entegrasyonu. çıktı kalitesi. export hızı. final cut ve diğerlerini hiç kullanmadım bir tek eidus a bir şans tanıdım ama sıklıkla kullandığım keyframe leri edius 6 da eklemek tam bir işkence. sanki sonradan entegre edilmiş gibi duruyor. Realtime performansı güzel. en azından dnadik bir ati kartla da quadro 4000 le de yakın sonuçlar alıyosunuz. Ama premiere pro cs6 yla gelen yeni render engine de hele ki desteklenen bir kart varsa mesela quadro 4000 le edius tan çok daha iyi realtime perf. var. exportlar benim yaptığım işlerde premiere de daha hızlı. Kısacası benim işimle ilgili premiere pro gayet yeterli. Bir de bir programın hangi sektörde ne kadar çok kullanıldığı konusuna takılmayın. Kim ne kullanırsa kullansın siz kendinize en çok yarayanı kullanın sonuçta bu yazılımları üreten insanlar da marsta yaşamıyorlar hepsi şu anki standartlara uygun yazılımları zaten üretiyorlar. Fakat forumlarda gördüğüm kadarıyla arkadaşların en büyük eksikleri bir programı tam öğrenmeden hemen yorum yapmaları. Premiere de frame blending i çözene kadar bir süre uğraşmıştım ve slow motionlar çok kötü sonuç veriyordu. zaten bu yüzden eidus u denemiştim. Fakat sonradan bu olayı çözünce vay be dedim..
  • Herkes gibi bende nacizane kendi görüşümü yazacağım.
    Kurguya NewTek VT5 in Speed Edit Programıyla Başladım Beni Çok Fazla Tatmin Eden Bir Program Olmadı Bu ama Gayet İyidir. NewTek Ayrı Bir Dünyadır.
    TRTde Staj Yaparken Adobe Premiere Pro İle Tanıştım, Cevap Veremediği Hemen Hemen Bir Şey Yok Gibi (Bazı Formatların Codec Sıkıntıları V.s.), Drama v.s. Prodüksiyonlarda Tek Geçiyorum.
    Edius Yine TRTdeki Staj Dönemim İçerisinde Tanıştığım ve Kimsenin Yardımı Olmadan Adan Zye Herşeyini 2 Saat İçerisinde Çözüp TRTdeki Elemanlara Öğrettiğim Hızlı ama Yetersiz Bir Program, İşiniz Haberse İdeal, Fakat Ses Öğesi ve Keyframe İşin İçine Girerse Atın Çöpe ve Premiere Kullanın.
    Sony Vegas Tam Olarak Ne Zaman Başladığımı Hatırlamıyorum, ama Ses Öğesi Kuvvetli ve Görüntü Kalitesi İyi, ama Ev Kullanıcılarına Hitap Ediyor, Haber Kurgusu Yapılabilir.
    Corel Video Studio yine Bir Ev Kullanıcısı Programı, Açıkçası Programın İlk Kurulduğunda Hazır Olarak Gelen Proje İnsanı Etkiliyor, Güzel İşler Yapılır Diye Düşünülüyor Fakat İşinizi Yavaşlatır.
    Bunların Yaninda Dandik Programlarada Göz Attım, Açıkçası İşiniz Cut Montaj İse Artık Converter Programlarıyla Bile Bu İşi Yapabilirsiniz.
    Avid ve Final Cut Kullanmadım. Avidin Geride Kaldığını Düşünerek Kullanmadım, ama En Kısa Zamanda Avide Bakarım. Final Cut ise Mac Kullanıcısı Olmamamdan Kaynaklı Olarak Kullanmadım. Forumlarda Gördüğüm Kadarıyla Final Cut ın Artısı Mac, Premiere in Mac ta Final Cut ı Performansta Geride Bıraktığını Okudum, Dediğim Gibi Mac Kullanıcısı Değilim, Deneme Şansım Olmadı.
    Corel Video Studio ve Sony Vegas Gibi Birde Pinacle Studio Var. Hemen Hemen 3üde Aynı Zaten
    Adobenin CS6 Sürümü Gayet iyi, Her Kurgucunun Kullanması Gereken ve Cs6 Sürümüyle Kendisini Öğreten Bir Program.
    Kısacası Ben Premiere Diyorum :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hayalet17 -- 16 Ağustos 2012; 5:07:00 >
  • After Effects ' i basitçe kullanmayı gösteren bir video ya da makale tarzı birşeyler varmı acaba?

    Movie Maker ve Cyberlink Power Director kullanıyorum ben öyle basit şeyler tahmin edeceğiniz üzere ama böyle detaylı programlarada yavaştan ısınmak istiyorum. İlk başta hiç birşey anlamadım After Effects'den o yüzden bu yardımı istiyorum sizlerden,teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: NidderuN

    After Effects ' i basitçe kullanmayı gösteren bir video ya da makale tarzı birşeyler varmı acaba?

    Movie Maker ve Cyberlink Power Director kullanıyorum ben öyle basit şeyler tahmin edeceğiniz üzere ama böyle detaylı programlarada yavaştan ısınmak istiyorum. İlk başta hiç birşey anlamadım After Effects'den o yüzden bu yardımı istiyorum sizlerden,teşekkürler.

    http://www.videocopilot.net/basic/

    Genel olarak yazılanlar için bir edit:
    Premiere mi Avid mi X mi Y mi daha iyi diye sormadan önce hangi platformu kullanıyorsunuz, mac mi windows mu, bilgisayarınızın gücü nedir, yaptığınız şey nedir vs öncelikle bunlara cevap vermeniz daha mantıklı olur, bence.

    Windows platformunda After Effects ve Photoshop kullanıyorsanız, Premiere'den başka birşey kullanmanız sizi yavaşlatır bu da bir gerçek.

    Bir amatör olarak diyeceklerim bu kadar :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nament -- 17 Ağustos 2012; 3:33:34 >
  • Heh işte tam aradığım teşekkür ederim hocam.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Karadeniz Otoyolu

    Siyah bant / Sansür karesi / Silme işlemi nasıl yapılıyor bilen varmı?

    Mesela sigara görüntüsünü kapatmak istiyoruz. Final Cut'da rötuş nasıl yapılıyor?

    Cyberlink'de bunu yapmayı bilen varmı acaba.
  • Dendiği gibi Edius hızlı işler için. Premier kullanmak benim hoşuma gitmiyor, daha çok avidle çalışmayı tercih ediyorum.

    Burada sizin yaptığınız işin niteliği önemli. Hangi program isteklerinizi karşılıyorsa elbetteki onu kullanacaksınız. Edius çok kapsamlı değil ama premiere olsun final cut olsun vegas olsun avid olsun birbirlerinden çok da kesin çizgilerle ayrılan programlar değil. Deneme sürümlerini kontrol edin hangisi size yakınsa onu tercih edin.
  • ya biz bunları öğreniyoruz fakat bunlarla para kazanabilecekmiyiz.aranızda bunlarla AE ile para kazanan varmı acaba? kazanıyorlarsa ne kadar kazanıyorlar sorabilir miyim?
  • sadece programları kullanmayı ogrenip bu programların kullanıldıgı sektorlerde ekmek yiyemezsin.
    Sektörün tozunu yutup bircok sey ogrenmen lazım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: utkanizmit

    valla hepsi nimet.
    2 tane hs1000 vtr yi edit cihazına baglayıp kurgu yaptıgımda ayaklarım yerden kesilmisti. Sene yanlıs hatırlamıyorsam 1995 di.
    Mark in mark out abi valla kare sasmıyor diye birbirimize anlatıyorduk.
    Neydi edit cihazından once pause ye bas abc diyince kayıt baslamıs olur. :)
    yok genlock la yazı bindir audio dubla ses bindir. Ses oturmadı sar basa tekrar bindir.
    nacizane gorusum butun programların mantıgı aynı onemli olan hangisine ısındıgın.



    hocam senin anlattıklarını şu an bu işe merak saranlar görselerdi arkalarına bile bakmadan kaçıp giderlerdi.
  • haklısın.
    Benim şahsi düşüncem analog sistemlerle tanışmadan yani kaba tabirle işin tozunu yutmadan bu sektörde ilerlemek ve tercih edilmek çok zor.
    Bu iş öyle bir işki sürekli anlık sorunlar çıkar ve sizin sürekli çözümler üretmeniz gerekir.
    Ama en önemlisi heves ve zevk almak.
    Tv kumandasını bile doğru düzgün kullanamayan insanlara rejiyi, ana kumandayı öğrettim.
    Düşün ilk dersimiz "ezberle audio ses video görüntü" :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: utkanizmit

    haklısın.
    Benim şahsi düşüncem analog sistemlerle tanışmadan yani kaba tabirle işin tozunu yutmadan bu sektörde ilerlemek ve tercih edilmek çok zor.
    Bu iş öyle bir işki sürekli anlık sorunlar çıkar ve sizin sürekli çözümler üretmeniz gerekir.
    Ama en önemlisi heves ve zevk almak.
    Tv kumandasını bile doğru düzgün kullanamayan insanlara rejiyi, ana kumandayı öğrettim.
    Düşün ilk dersimiz "ezberle audio ses video görüntü" :)

    şimdiki cihazlar dijital, toz bile tutmuyor

    benim de zamanında audio video değil ama composite ile component i ayırt edebilmem bir kaç günümü almıştı.
  • Hemen hemen herşey yazılmış, çizilmiş... Çok da faydalı olmuş...
    O zaman konuyu başka yöne çekmeye çalışayım bari:))

    "Bilenler bilmeyenlere anlatsın" şeklinde:))

    Bu aşağıdaki çalışmayı, kendi zevkim için Vegas'la yaptım. Original video'yu Canon 600D ile çektim.

    https://vimeo.com/50007522

    Şimdi ben diyorum ki, bu videonun original halini de yükleyeyim Vimeo'ya.
    İsteyen arkadaş istediği programla kafasına göre birşeyler yapsın. Sonra bunları mukayese edelim.

    İlla bu video olmalı falan da demiyorum elbet!!!

    "Yeterince toz yutmuş" bir arkadaşın önereceği fotoğraf ve videolar da olabilir. Saygımız büyük elbet de.
    Herkes kafasına göre bir şeyler yapar, istediği programla.
    Sonra da "bak işte, 20.saniye... burada Edius böyle yapıyor, FCP böyle yapıyor" türünden izahatler:)) Ya da "böyle yapmamalıydı" şeklinde!

    Ne dersiniz?

    İşler mi?? Bir şeyler öğrenmemiz açısından işler mi yani??

    İlgilenenlere şimdiden teşekkürler.
  • Merhaba; After effects uzmanıyım,

    After effects, premiere pro, flash, fireworks, photoshop projeleri,

    jenerik, tanıtım filmi, animasyon, 3d projeler, ve film montajları yaparım

    bu konularda ders veririm

    0554 709 11 77

    www.aftereffectsozelders.com

    www.renderdos.com



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi renderdos -- 29 Eylül 2012; 23:17:40 >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.