19 TL ye 5 GB internet paketi oluyor 24 TL Sayın Yetkili; Avea'nın 19 TL' ye 5 GB Taraftar(KartalCell) internet paketine abone oldum.Ancak gelen faturalar 24 TL ve üzeri gelmektedir.Sorduğumuzda modem ücreti ve Telsiz kullanım vergisi nedeniyle fiyatın yükseldiğini söylüyorlar.Adı geçen firma halen "19 TL ye 5 GB internet" sloganı ile kampanyasını sürüdürmektedir.Firmaların kampanyalarını tüketicileri aldatmayacak şekilde son kullanıcı fiyatıyla duyurmaları gerektiğini düşünüyorum.Ayrıca daha önce aynı firmanın Kademeli jet kampanyasında verilen modemi bu kampanyada kullanamayacağım söylendi ve yeni modem verildi.Halbuki eski modemimi bu kampanyada verilen simkartla kullanabiliyorum.Firmanın modem satabilmek için bu yola başvurduğunu düşünüyorum. Şimdi aynı modemden elimde iki tane var.Ve ayrı ayrı modem ücreti ödemek zorunda kaldım.Arzederim.
Verilen Cevap:
Sayın xxxxxxxx xxxxxxxxxx,
Tarafımıza Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu aracılığı ile ilettiğiniz talebinize ilişkin incelemelerimiz aşağıda dikkatinize sunulmuştur:
551xxxxxxx numaralı hattınız 18.11.2011 tarihli Abonelik Sözleşmesi’ne istinaden 18.11.2011 tarihinde Kartalcell Mobil Data Tarifesi ile aktif edilmiştir. Bu tarife kapsamında, 12 ay taahhüt vererek aylık vergiler dahil 19 TL karşılığında 5 GB’lık internet paketi, 12 ay boyunca 10 saat TTNET WİFİ kullanım hakkı ve ücretsiz Avea jet mobil modemcihazının tarafınıza sunulduğu belirlenmiştir.
Modem için EK bir ücret talep edilmemektedir.
Ayrıca, aylık sabit ücretiniz dışında Kasım’11 dönem faturanıza (24,00 TL) ve Aralık’11 dönem faturanıza Özel İletişim vergisi, Telsiz Ruhsatname Ücreti ve Telsiz Kullanma Ücreti tutarlarının yansıdığı belirlenmiştir. Söz konusu vergilere ilişkin detaylı bilgiler aşağıda yer almaktadır:
Özel İletişim Vergisi; Adlarına GSM hattı tesis edilen müşteriler, bir kereye mahsus olmak üzere mevcut değeri 37 TL olan Özel İletişim Vergisi bedelini öderler. Ayrıca, Tesis İşlem, aylık sabit ücret ve görüşme ücretlerinin % 25'i kadar Özel İletişim Vergisi ödemekle yükümlüdürler.
Telsiz Ruhsatname Ücreti; adlarına GSM hattı tesis edilen faturalı hat müşterilerine, bir kereye mahsus olmak üzere mevcut değeri 14,56 TL olan Telsiz Ruhsatname Ücreti’ni işlemi takip eden ilk faturadan itibaren yıl sonuna kadar kalan ay sayısına göre eşit taksite bölünerek tahakkuk edilmeye başlanır.
Telsiz Kullanma Ücreti; GSM müşterileri, mevcut değeri 14,56 TL olan Telsiz Kullanma Ücreti Ücreti yıllık kullanım bedelini müşterilikleri devam ettiği müddet boyunca her ay 1,21 TL olarak öderler.
Katma Değer Vergisi; Tesis İşlem, Sair İşlem, aylık sabit, görüşme ve gecikme faizi ücretlerinin toplamı üzerinden % 18 Katma Değer Vergisi uygulanır.
Yeni GSM müşterisi olan kişiler, bu vergileri ödemekle yükümlüdürler.
Faturalarınızda usul ve içerik bakımından hata bulunmadığı belirlenmiştir.
Bilgilerinize sunarız, Saygılarımızla.
Yukarıda vergiler dahil 19 TL diyor,sonra aşağıdaki paragrafta kendini tekzip ediyor.Ayrıca verilen cevap benim soruma cevap teşkil ediyor mu? Takdir sizin.
Soru ve cevabın orijinali için http://tuketici.btk.gov.tr/sikayet/no/553 linkini kullanabilirsiniz.
her zamanki gibi olayi farkli yorumlayip isin aslini ört-pas etmisler. Eger bilmem kac liraya reklam yapiliyorsa fatura da o kadar gelmelidir. Bunu butun operatörler yapiyor zaten. Gercek fatura fiyatiyla reklam yapmak bu kadar zor olmasa gerek. Bence bu insanlari yaniltmaktan baska bisey degildir.
"Yeni GSM müşterisi olan kişiler, bu vergileri ödemekle yükümlüdürler. "
yapacak birşey yok hocam. devleti devlete şikayet etmişsin...