Şimdi Ara

Avea İntouch 3 root[ROOTLANDI] (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
365
Cevap
11
Favori
45.431
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Diyalog

Valla çok sevinirim radyo olayı büyük ihtiyaç benim için bugüne kadar kullandığım cihazlar radyoluydu bu telefon çok sıkıntı oldu halledemezsem son çare cihazı değiştiricem.

Bir yanıma Bosna ROM'unu aldım, öbür yanıma Avea Rom'unu aldım. İkisini karşılaştırdım ve eksik dosyaları belirledim. Tek bir zipte topladım.

Her ihtimale karşı nandroid yedeği almayı unutmayın.

Aşağıdaki zipi indirip, dosyaları telefondaki ilgili yerlere atın. Zaten dosyaları, atmanız gereken dizinlerin adını belirterek klasörledim. System'de bazı klasörler yok bunları siz oluşturup dosyaları içerisine atacaksınız.

Örneğin;

system/etc içerisinde fmr klasörü,
    system/etc/firmware içerisinde ise mt6627 klasörü yok.

Bu klösörleri siz oluşturup, zip içerisindeki dosyaları buraya atacaksınız.

Tüm dosyaların izinleri rw-r-r olarak ayalayın.

Avea İntouch 3 root[ROOTLANDI]

ve son olarak system içerisindeki build.prop dosyasını herhangi bir metin editörüyle açıp

"fmradio.driver.enable=0" yazan satırı
    "fmradio.driver.enable=1" olarak değiştirin.

Artık radyonun çalışması lazım.

http://qfs.mobi/f2032801

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trucks_one -- 13 Şubat 2015; 18:23:19 >

• trucks_one kullanıcısına yanıt
    Saol dostum bu yoluda denedim ama aynı şekilde uygulama menüde görünmüyor avea tamamen kaldırmış fm radyo özelliğini bu cihazdan öyle görünüyor.
  • quote:

Saol dostum bu yoluda denedim ama aynı şekilde uygulama menüde görünmüyor avea tamamen kaldırmış fm radyo özelliğini bu cihazdan öyle görünüyor.

Nasıl çalışmıyor hala anlamış değilim. Ben sadece apk ve odex dosyalarını attığım zaman bile uygulama menüsünde görünüyordu. Sadece durduruldu hatası alıyordum. Ayarlar - Uygulamalar kısmında fm radio görünüyorsa aşağı inin başlat diye bir buton olabilir. Ayrıca devre dışı bırakılmışta olabilir.

Olmadı system app içerisinden fmradio.apk ve fmradio.odex'i silin ve aşağıdaki apk'yı atın. İzinleri rw-r-r yapıp yeniden başlatın bakalım çalışacak mı?
    Arkadaşımın telefonunda hallettim ve hala kullanıyor radyoyu 5-6 aydır sorun yok. Sizde neden görünmüyor anlamış değilim.

http://qfs.mobi/f2033836

Bu arada xda üzerinde s5 romunda radyo var hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trucks_one -- 14 Şubat 2015; 19:03:13 >

bu apk dosyası oldu menüde görünüyor ama programı açınca fm radyo uygulaması durdu deyip kapanıyor
    hocam herşey için saol ama belliki bu telefona bu şekilde radyo özelliği kazandıramayacağım ben şimdi s5 romunu yükleyeceğim sormak istediğim yüklemeden sonra stock roma geri dönmek mümkündür değilmi yani herzaman yüklediğim gibi stock romu geri yükleyebilirmiyim yoksa üzerinde costum rom olacağından farklı bir yolumu var. ayrıca bu rom imei'yi falan silme ihtimali varmı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Diyalog -- 14 Şubat 2015; 20:19:04 >
  • quote:

hocam herşey için saol ama belliki bu telefona bu şekilde radyo özelliği kazandıramayacağım ben şimdi s5 romunu yükleyeceğim sormak istediğim yüklemeden sonra stock roma geri dönmek mümkündür değilmi yani herzaman yüklediğim gibi stock romu geri yükleyebilirmiyim yoksa üzerinde costum rom olacağından farklı bir yolumu var. ayrıca bu rom imei'yi falan silme ihtimali varmı?

Tabiki mumkun. Cwm'den backup and restore secenegine gelip backup derseniz full sistem yedegi alir sd kartta saklar. Dilediginiz takdirdi restore diyerek stock roma donebilirsiniz.

Ayrica zte'nin sitesinden stock romu indirip, stock recovery ile sotunsuz yukleyebilirsiniz. Cwm ile ise updaterscriptteki birkac satiri silerek yukleyebilirsiniz.

Imei icin kesin birsey soyleyemem. Belli olmaz yani. Ama mobileuncle tool ile imei yedegi alabilirsiniz. Dilediginiz takdirdi geei yuklersiniz. Zaten mtk'da enginer mod uzerinden imei yazabiliyorsunuz. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trucks_one -- 14 Şubat 2015; 21:29:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

hocam radyo için inat edip sonunda telefonu brick hale getirdim dün s5 romunu kurmuştum baktım radyo dışında artı hiçbir özellik yok hatta diğer tüm özellikler eksi telefonun çekim gücünde bile bariz düşüş gözlemledim stock roma geri dönmek için önce telefona restore yapıyım dedim yapmaz olsaydım fabrika ayarlarına geri dön dedim şimdi telefon açılmıyor açılıyor aslında ama samsung s5 yazan ekranla altta çizgi olan android adamlı ekran arasında gidip geliyor stock romu nasıl yükleyebilirim olmadı s5 romuna nasıl geri dönerim. lütfen acil bilgi.
  • quote:

hocam radyo için inat edip sonunda telefonu brick hale getirdim dün s5 romunu kurmuştum baktım radyo dışında artı hiçbir özellik yok hatta diğer tüm özellikler eksi telefonun çekim gücünde bile bariz düşüş gözlemledim stock roma geri dönmek için önce telefona restore yapıyım dedim yapmaz olsaydım fabrika ayarlarına geri dön dedim şimdi telefon açılmıyor açılıyor aslında ama samsung s5 yazan ekranla altta çizgi olan android adamlı ekran arasında gidip geliyor stock romu nasıl yükleyebilirim olmadı s5 romuna nasıl geri dönerim. lütfen acil bilgi.

Muhtemelen Romu wipe işlemlerini yapmadan direk install zip from sdcard diyerek yüklediniz veya almış olduğunuz yedeği wipe yapmadan geri yüklediniz.

Önce cwm'ye girip

-Wipe data factory reset
    -Wipe cache
    - advanced>wipe dalvik cache
    - Mounts&Storage> format system

yapın.
    Ardından isterseniz cwm yedeğinizi yükleyin. İsterseniz s5 romunu yükleyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trucks_one -- 16 Şubat 2015; 19:00:04 >

romu yüklerken hata yaptım sanırım wipe data ve partition işlemlerini yapmadan direk yükledim şu an cwm'yede girmiyor cihaz sürekli aynı ekranda açılıyor samsung s5 yazan ekranda açılıyor sonra android adamın olduğu ekran geliyor sonra ikisi arasında kapanıp açılıyor yaptırabileceğim bildiğiniz bir telefoncu varmı direk yaptırıp elden çıkarıcam.
  • Arkadaşlar elinde olan yada alabilen biri flash tool ile yüklenebilecek yedeği paylaşabilirmi telefon atıl durumda bekliyor Acil Yardım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Diyalog -- 17 Şubat 2015; 17:23:51 >
  • quote:

Arkadaşlar elinde olan yada alabilen biri flash tool ile yüklenebilecek yedeği paylaşabilirmi telefon atıl durumda bekliyor Acil Yardım.

Hocam cwm ile wipe islemenin ne alakasi var anlamadim. Ses kisma + guc tusuna dogru sekilde bastiginizda cwm'ye girmesi lazim. Sea kisma degil ise ses acmadir.

Yine cwm'ye giremeyorsaniz
    İnternetten once sp flash tool adli yazilimi indirin.
    Ardindan mt6572 scatter indirin.
    Flashtool'u calistirip scatter dosyasini gosterin.
    Asagidaki tikli kisimdan sadece recovery'e tik koyup, yukarida verdigim cwm(recocery.img) dosyasini gosterin. Ardindan download tusuna basin ve telefonu baglayin. Eger asagidaki yukleme bari dolmuyorsa internetten mt6572 driver diye aratarak ilgili suruculeri pc'ye kurun. Ayni islemleri tekrar uygulayin. Sonrasinda cwm'ye girebilirsiniz diye dusunuyorum.

normalde cwm'ye ses açma ve power tuşuna basıldığında giriyor ama şuan onu yaptığımda samsung s5 yazan ekranda açılıyor ve kapanıp yeşil android robot'un olduğu ekranda tekrar açılıyor.
    anlattığınız işlemi yaparak tekrar deneyeceğim.
  • kadirt kullanıcısına yanıt
    https://play.google.com/store/apps/details?id=tunein.player&hl=tr
    bu program çok iyi bunu kullanmanı tavsiye ederim.
  • Birşey sormak istiyorum.
    intouch 3 de hadi hafıza kartını stab dosyası ile telefon hafızası yani telefon belleği olarak gösterdik yükselttik. obb dosyalarını oraya atıyor sıkıntı olmuyor.
    Peki bu dahili bellek 0.96 gb yani uygulamaların yüklendiği bellek bunu nasıl 2 yada 4 gb yapabiliriz ?
    Bunu bilen birisi varsa çok dua alır :D

Örnek olarak discovery için şöyle birşey var.
    http://www.eroldizdar.com/wp-content/uploads/2013/11/S2alFGD.png

Data yani uygulama yüklediğimiz bölümü yükseltmek için birşeyler var.
    Bu şekilde biz nasıl yapabiliriz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferhatevez -- 24 Şubat 2015; 5:10:50 >

• arkadaşlar telefona droid tools ile custom recovery yukledim stock rom yukledim ardindan custom romu flaslarken hata verdi mq oncesinde droid toolsla yedekleme yapmiştim resimdeki dosyalar duruyor ancak bu dosyalarla ne yapicagimi bilmiyorum
     Avea İntouch 3 root[ROOTLANDI]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Haykolok -- 24 Şubat 2015; 14:41:30 >
  • Yav yardim edin hadi ama

• arkadasin avea in touch 3une s5 romu yukledim. radyo sorunsuz calisti.

• Haykolok H kullanıcısına yanıt
    Cwm(custom recovery)'ye girip backup and restore seçeneğine gelip backup demişsiniz. Yani cwm, mevcut romunuzun yedeği almış.
    Dilerseniz Cwm'ye tekrar girip restore diyerek aldığınız yedeğe geri dönebilirsiniz. Dönmeden önce wipe yapmanızda fayda var.
  • FM radyo özelliğini bi calistiramadim. Herhangi bir zte blade Q romundan FM.radio. apk dosyasını uploadlarmisiniz? Ayreten cwm recovery nin linkini yenilerseniz sevinirim

• aynen ya internette bi türlü bulamadım acil cwm recovery linkini atarmısınız s5 romunu yüklemek istiyorum telefon çöp zaten
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.