Şimdi Ara

Avatar (2009) | James Cameron (79. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (3 Mobil) - 1 Masaüstü3 Mobil
5 sn
3.825
Cevap
1
Favori
147.594
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7778798081
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

altyazı 3 boyutlumu?
    Görüntü kalitesi Normal bir IMAX salonundaki gibi kristal netliğindemi kontrast vs?
    Ses Kristal netliğindemi?
    Film perdeyi tam tamına %100 kullanıyormu yani üstte altta bosluk varmı?

??

altyazı 2boyutlu ama 2-3 sahnede sıkıntı yaratıyor,zaten altyazı bazen gereksiz kalıyor çünkü manzaraya dalıp yazıyı unutuyorsun ;)
    normal bir imax salonu görmedim ama gayet iyiydi,hatta detaylar çok netti full hd olmasada hd kalitesindeydi
    ses iyiydi ama dedimya mükemmel diyemem
    evet perdeyi tam kaplıyor perde dedim ama gerçekten apartman boyunda bişey.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ornitolog

quote:

Orijinalden alıntı: Bluepower

altyazı 3 boyutlumu?
    Görüntü kalitesi Normal bir IMAX salonundaki gibi kristal netliğindemi kontrast vs?
    Ses Kristal netliğindemi?
    Film perdeyi tam tamına %100 kullanıyormu yani üstte altta bosluk varmı?

??

altyazı 2boyutlu ama 2-3 sahnede sıkıntı yaratıyor,zaten altyazı bazen gereksiz kalıyor çünkü manzaraya dalıp yazıyı unutuyorsun ;)
    normal bir imax salonu görmedim ama gayet iyiydi,hatta detaylar çok netti full hd olmasada hd kalitesindeydi
    ses iyiydi ama dedimya mükemmel diyemem
    evet perdeyi tam kaplıyor perde dedim ama gerçekten apartman boyunda bişey.

Ben çarşamba günü 17:45'e gittim.

Görüntü bulanık geldi bana biraz. Renkler soluktu.
    Perdede kenarda boşluklar kalıyordu. Ama perde çok büyük olduğu için o kısma dikkat etmeyince farkedilmiyordu bile.
    Ses iyiydi bence.
    Altyazı kötüydü ama. Şeffaf gibiydi bazı sahnelerde okunmuyordu.

Bi kez de diğer 3 boyutlu sinemalardan birine gidip karşılaştırmak gerek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Behram -- 25 Aralık 2009; 23:05:05 >

• Bugün izledim.Mükemmel demiyim ama oldukça güzel bir filmdi. 8/10 gibi bir değer var benim gözümde.

Ana Lucia(Pilot kadının losttaki adı) ölmemeliydi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CThirty -- 25 Aralık 2009; 23:20:39 >
  • quote:

quote:

gelmez diyorduk gelmiş "bülent" beyden cevap maili

Gönderdiğim mail

quote:

merhaba , avatar 3 boyutlu imax deneyimi hakkında bilgi almak istiyorum, imax kanada ile mail aracılığıyla görüştüm size yönlendirdiler. soruma gelecek olursak 19 aralıkta filme istinye park imax salonunda girdim ama film söylenen gibi 7 katlı bina yüksekliğinde perdeye yansıtılmıyordu üstte ve altta boşluklar vardı,görüntü bulanıktı karanlıktı kontrast oranı düşüktü renkler cansızdı,ses kötüydü imax hoperlorler tam açılmamıştı,gözlükler kirliydi kısaca herşey imax standartlarının çok çok çok altındaydı istinye park salonunda herhangi bir tamir,restorasyon vs düşünüyormusunuz? en azından projeksiyon ve ses sistemi elden geçirilebilir ses normal 2 boyutlu salonlardan bile kötüydü,aydan bile görülebilen imax projeksiyonu perdeye filmi yansıtmaktan acizdi. Bu olaylar yüzünden bir çok (baya baya çok) kişi imax biletini iptal ettirdi diğer firmaların salonlarını tercih etmek zorunda kaldı. hatta türkiyenin diğer ucundan 300 km yol + hotel parası verip istinye parkta filmi izleyenler onların oradaki normal salonlarında filmin daha canlı ve güzel göründüğünü söylediler. cevaplarınızı bekliyorum iyi çalışmalar...

Gelen mail

quote:

Sayın Fatih Bey,

Imax salonumuzda tespit ettiğiniz sorunlarla ilgili size programınızın uygun
    olduğu bir gün ve saatte, sizi sinemamızda ağırlamak ve Imax projeksiyon
    odamızda tespitlerinizle ilgili detaylı bilgi vermek isteriz.

Saygılarımızla

Bülent Seyhunlu
    Operasyonlar Direktörü
    Operations Director
    AFM& IMAX Sinemaları / AFM& IMAX Cinemas
    Tel: + 90- 212 345 63 02 (1410)
    Fax: +90- 212 345 63 35
    www.afm.com.tr

bana sanki bu Bulent Bey, ''Kanada'ya bizi maille ispiyonlayacaginiza sikiysa gelin burda yuzumuze karsi soyleyin'' demek istemis gibi geldi

• Arkadaşlar son durum nedir?Pazar günü gitmeyi düşünüyoruz,xpand3D mi imax3D mi?
  • bu haftasonu izliyorum bende

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi speedman -- 26 Aralık 2009; 0:37:49 >
  • Kendimden alıntı. Başka bir yere yaptığım yorumu ekleyeyim; Dikkat azda olsa spoiler içerir.

Filmin reklam kampanyasına kapılmadığım için beklentilerim çok yüksek değildi. Ek olarak film ile ilgili çok fazla kritik olduğu için de teknik görüşlerimi kısa tutup hissettiklerimi anlatmak isterim. İlk izlenimim Imax 3D ile ilgili; bende bıraktığı en önemli etki başağrısı... Evet, imkanı olan 3D seyretsin ama imkanı olmayan diğer izleyicilerde çok üzülmesinler. Senaryo olarak benide pek etkilemedi, 166 dakikada aklımda kalan tek replik "I see you" dur. Hikaye orjinal değil, kabul ama anlatmak istediği, parmak bastığı nokta ne kadar klasik olursa olsun çok önemli! Ama o görseller yokmu, o ışıklı orman... Anlatılamaz!

Gelelim hissettirdiklene; şunu söylemek isterim ki beni "The Fifth Element" ten beri etkileyen tek film olmuştur. En yoğun his ise Neytiri karakterine olan hayranlığım(Tıpkı Leeloo'daki gibi). Sevdiği erkeğin ruhsuz avatarını Tsu'Tey in gazabından koruduğu sahnede dizlerimin üstüne çöküp aşkımı ilan etmek istedim. Kim demiş erkekler güçlü kadınlardan hoşlanmaz diye? Bizler erkek olmaya özenen kadınlardan hoşlanmayız, güçlü bür kadın ise en büyük arzumuzdur. Kabul töreninden sonra kutsal ağacın altındaki "ya beni seçmez ise" tedirginliği ise görülmeye değerdi. Bu iki sahnede anladımki James Cameron ve benim ideal kadın anlayışımız birebir örtüşüyor... Temel duygu ise, filmi izleyip beğenen çoğu kişide olduğu gibi Na'Vi olabilme arzusuydu. Tüm canlılarla ruhsal iletişim kurabildiğimiz, Tanrı'nın sizi dinlediğine emin olduğunuz, onu hissetmekle kalmayıp duyduğunuz bir dünya. Mecbur kalmadıkça öldürmeyen, doymak için öldürüken bile vicdanı sızlayan, birbirlerini gerçekten "görebilen" bir ırk... Karşılarında ise kendilerine medeni onlara ise vahşi diyen, 20 gram maden için tonlarca yeşili dümdüz eden bir ırk. Siz hangi tarafta olmak isterdiniz?

• reald :)
    imax istinye park = güneşgözlüklü reald
  • bu arada izlerken James in en sağlam filmi Aliens ile acayip benzer özellikler içerdiğini farkkettim

robot forklift ( aliens )

savaş robotu ( avatar )

Carter Burke ( aliens - yaratıklardan örnek alıp zenginlere pazarlamak adına herkezi feda edebilen acımasız kötü adam )

Parker Selfridge ( avatar - zenginler için çok değerli bir madeni çıkarıp pazarlamayı düşünen acımasız paragöz kötü adam )

not : Parker ve Dr. Grace arasındaki munakaşa Carter ve Ripley arasındaki munakaşa ile hemen hemen aynı , ki bazı sinema siteleri parker için carther ın dönüşü diye yazmışlar

Pvt. Vasquez ( aliens - timin asi melez askeri )

Trudy Chacon ( avatar - pandora birliklerinin asi melez askeri )

- aliens da kullanılan silahların üzerindeki alan dedektörü ile ( ki avp oyununda da baya stres yaratır bu özellik ) , avatar savaş robotları üzerindeki dedektör le aynı

- iki filmdede uzay gemileri ile yolculuk sırasında uzun süreli uykuya dalma kurgusu işlenmiş , hata aliens de uzay gemisi bulunamayınca ripley 50 yıl kadar uyuya kalmıştı

ve tabiki

Sigourney Weaver

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evohan -- 26 Aralık 2009; 13:22:20 >

• bır eklemede ben yapayım..avatarda savas sırasında robotlarda karsıdan gelen navılerı gosteren kızlılotesı yada neyse bır cıhaz var onunda aynısı alıensda vardı yaratıkları gosterıyordu..ıkıncısı agacın dusmesı tıtanıkten esınlenmıs gıbı..eskı fılmlerındekı ılk kez kullanılan yada etkılele cıhazları kullandı..
  • arkadaslar forum istanbulda izleyen var mı...biraz bilgi verebilir mi..salonlar gozlukler fiyat vs...
  • quote:

Orijinalden alıntı: reko

bır eklemede ben yapayım..avatarda savas sırasında robotlarda karsıdan gelen navılerı gosteren kızlılotesı yada neyse bır cıhaz var onunda aynısı alıensda vardı yaratıkları gosterıyordu..ıkıncısı agacın dusmesı tıtanıkten esınlenmıs gıbı..eskı fılmlerındekı ılk kez kullanılan yada etkılele cıhazları kullandı..

avp oyunundada olan alan dedektörü, ben farketmemiştim küçük bir sahneden gözüküyor, robotlarda aynısı var evet
  • Arkadaşlar konu açmıştım ama silinmiş neden silindi anlamadı. Açıklama beklemekle beraber mesajımı aynen yazıyorum...

Ben ne başka firmanın elemanıyım nede başka birşey sadece çok sinirlendim. Ayrıca yukarda altyazıların 3b oldugunu söyleyen arkadaş sallıyor. Dün 00.15 seansına gittim. Altyazı 3 boyutlu falan değil.
    mesela film 3 boyutlu odlgu için. Adamın omzu altyazının ustune geçiyor. yani altyazıyı okumak biraz güç oluyor.

Dünkü yazım.

Arkadaşlar forumda çok şey okudum ama açıkçası hepsinede inanmadım abartıyorlar diye düşündüm. Neyse bugün 00.15 seansına 10 kişi bilet aldım.

1- Salona 15 dakika geç alındık.

2- yaklaşık 100 kişinin bileti " bende dahil " 2 kişiye kesilmiş. Yani adama diyosun burası benim yerim oda diyo hayır benim ikimizde haklıyız halbuki. " görevli 300 kişi dedi ama abatıyodu sonradan kesilenleri salondan çıkartmak için 300 dedi. Ama kimseyi çıkartamadı. Normal 3d de bedava izletim biletleiirnde parasını geri iade yapmak istedi ama kimse kabul etmedi.

3- bundan dolayı 20 dakka film geç başladı.

4- Gözlükler İğrençti. Sil sil hiçbirşeye yaramadı. Alt tarafta sürekli iz.

5- Perdeyi tam kaplatamıyorlar görüntüyü sagdan soldan yukardan muazzam boşluk var. Alttan sıfır.

6- Ses normal sinemalardan bile azdı diyebilirim.

7- Renkle çok değil ama gözükten dolayı karanlıktı. Yani gözlüksüz bakıyorum renkler süper gözlük takınca biraz kararıyor.

Sorunlar bunlar....

Berabet bi tecrübeydi. yani mutlaka gitmelisiniz ama bilinki gerçek IMAX denilen şey bu değil çok araştırdım yurtdışından. Yinede gidin zevk alıyorsunuz ama dediğim gibi gerçek IMAX in ne oldugunu bilince bu anlattıklarım moralini bozuyor insanın..

ekleme. Film bulanık falan değildi. Biraz karanlık oldugu doğru olabilir. ama bulanıklık yok.

• Ankamall afmde izledim filmi xpand 3d olarak ve şok oldum gerçektende..Resmen film gelecekden gelmiş (: 2020 yılında sinemaya gitmişim hissi verdi bana..Konu ne kadar klişede olsa çok güzel işlenmiş bence,bu kadar klişe bir konu en fazla bu kadar etkileyici olur sanırım..

Görsellik 3d olarak bu film tam bir devrim..Buna gitmezseniz dahada sinemaya gitmeyin derim ben (:
  • quote:

Orijinalden alıntı: {PeGaSuS}

Ankamall afmde izledim filmi xpand 3d olarak ve şok oldum gerçektende..Resmen film gelecekden gelmiş (: 2020 yılında sinemaya gitmişim hissi verdi bana..Konu ne kadar klişede olsa çok güzel işlenmiş bence,bu kadar klişe bir konu en fazla bu kadar etkileyici olur sanırım..

Görsellik 3d olarak bu film tam bir devrim..Buna gitmezseniz dahada sinemaya gitmeyin derim ben (:

ankamall da imax yok muydu?
  • @evohan

Vaaaaağğaaayyyy helaaaal ! Sen benden daha çok benzerlik bulmuşsun.Diyorum ya zaten o havaca izole edilmiş kompartmanlara insanların girip çıkması için bile bana "Aliens" i hatırlatmasına yetti.Evet film kesinlikle ciddi bir "Aliens ripoff" Çakaaaaal Kameruunn seniii

quote:

Orijinalden alıntı: cloud35

Film konu olarak klişelerle dolu olabilir yada filmin tamamına yakını bilgisayarda da yapılmış olabilir. Fakat filmde yaratılan pandora isimli gezegen çok güzel bir hayal gücü ile yaratılmış. Bu filme çocuk filmi demek tamamiyle haksızlık olur. Bu tip filmerde her sahnede mantık ararsanız hiç bir zaman zevk alamazsınız.
    Filmdeki en büyük yenilik kullanılan teknoloji. Şimdiye kadar yapılmış filmler içerisinde 3D CGI ile gerçeğin bu kadar iyi harmanlandığını görmedim. Bunun yanısıra filmi yurt dışındaki gibi Imax 3D olarak izleyebilseydik farkı o zaman daha iyi anlayabilecektik. Filmi Lotr, Matrix, Star Wars gibi birşey bekleyerek izlediyseniz tabiki büyük hayal kırıklığına uğramışsınızdır. Bu film sinamada çığır açacak denirken kullanılan teknoloji ile çığır açacağı söyleniyordu.
    ''Size soruyorum Uzaylı neden kızıl dereli doğa hastası bir tip olmalı ?''
    Bir çok filmde insan öldüren yada teknolojisi acaip ilerlemiş uzaylılar oluyorken neden böyle uzaylılar olmasın?

@cloud35 ben filmde mantık aramıyorum.Ben yeni şeyler arıyorum.Çığır açacak film yeni şeylerden , daha izlenip tat alınmamış senaryolardan oluşur.Ben kamerunun çığır açma lafına çok takmış durumdayım bu film için.Şimiye kadar yapılmış filmlerdeki en iyi cgi diyorsun da ben de sana o zaman "Final Fantasy" filmini izle diyorum veya 1998 yapımı "Prince of Egypt" izle.Kızıldenizini ikiye ayrılma sahnesini izleyin.30 saniyelik sahne için 6 ay uğraşmışlar.Bunlar yeniliktir.Ben hiç bir zaman Lotr serisini övmedim ve övmemde.Nefret ettiğim bir seridir.Düz ingiliz efsane kültürü.Mesajlarımda Lotr'u övdüğümü kim çıkarttı yaa.Lotr serisi aşırı reklamdan çok gişe başarısı yakalamıştır.Yoksa bence "Bitmeyen Hikaye" filminin kötü bir taklidinden başka bişey değildir.Saçma sapan ingiliz şövalye kültürü.Ayrıca bu kültür bize sanat ve kültür olarakta en düşman sanat kültürüdür bilginiz olsun.
    Uzaylılar zaten ya çok teknolojisi ilerlemiş katliamcı oluyor ya da böyle taş devrindeymiş gibi oluyor nedense.Hiç ortası yok.Serzenişim ondandı benim.

quote:

Orijinalden alıntı: St Batuhan

Aslında sunu atlamamak lazım hikaye 14 yıl önce düsünülmüs edilmis yazılmıs falan filan ama cekim ve yayınlanması bugünü buluyor. 14 yıl önce bu hikaye cekilmis olsa bu kadar elestri olmazdı bence cünkü yaratıcı ve fantastik durum o kadar gelismis değilken bu ortaya cıkardı. Adam 14 yılın cogunu teknoloji icin ayırmıs ve hikayeyi tamam bitti ellemeyeyim diye bırakmıs olabilir ki dogaldır bu da :D

@St batuhan yazına kelimesi kelimesine katılıyorum.

@pichoscosama

Alien 2 yi Kamerunun çektiğini biliyorum evet ne var yani bunda.Ben Alien 2 yi aşşağılamadım veya Kamerunu aşşağılamadımki sadece bu film için çığır açma lafına uyuz oldum.Yüzüklerin efendisi hakkındaki yorumumu yukarıda yaptım.
    Tam tersine işte Matrixte sanal dünyada ölenin gerçek dünyada da ölmesi saçmalık değil de gerçeklik.Çünkü teknoloji öyle bir hale gelmişki Biyolojik beyindeki bütün elektiriksel aktivite,sinyal vs. olduğu gibi bozulmadan bir yerden bir yere transfer edilebiliyor.Böylece matrixte ölen vatandaşın beyin sinyalleri matrixte "delete" olduğundan gerçek beden o elektriksel aktiviteden mahrum kalıyor ve kalbi attıracak ya da diğer hayati fonksiyonları yerine getirecek temel sinyaller bile ortada olmadığından ölüm gerçekleşiyor.BU SAÇMALIK DEĞİL TAM TERSİNE HARIKULEDE BİR GELECEK TAHMINIDIR.Yüzüklerin efendisi hakkındaki yorumumu yukarıda yaptım.Lotr hakkında ne yorum yaptıysan hepsine katılıyorum.
    Bakın ben bir bilgisayar hastasıyım ve mühendisiyim..Matrix'e laf attırmam.Her yazılımcı ve bilgisayar hastasının gönlünde Matrix'in ayrı bir yeri vardır.
    Filmin kamera arkasını izlememe gerek yok.1937 yapımı Kül kedisi ve yedi Cüceler de bile "motion capture" vardır.Tabiiki insan katkısı olacak yoksa bu iş olmazdıki.Bunu benim bilmiyormuş gibi düşünmen komik bir durum senin için.
    Bu az da olsa bir uzay filmidir ! Yapma güzlim beee E.T. de doğa hastasıydı.
    Ben Geleceğe Dönüşteki veya başka bir bilim kurgudaki mantık hatalarına pek takılmam sadece yapmacıklık ve klişecilik canımı sıkar.Her zaman söylerim "Back to the Future" serisi çağının üstünde bir filmdir.2050 yılına bile gelsek torunlarımızın torunları bile izlese gülecek ve hayran olacaklardır.
    Yıldız Savaşları yeni ne mi getirmiştir ?! Ben filmi ilk olarak 1987 de TRT1 de izlemiştim.O zamanları TV1 diye geçiyordu.AY büyüklüğünde yanına yaklaştıkça yeryüzü öğeleri beliren kocaman insan yapımı bir uzay gemisi,bir düğmeyle havada birden beliren ve dokunduğu şeyi kesip doğrayan ışından kılıç , 3 tane güneşli gün batımı , yere değmeyen tekerleksiz ulaşım araçları , garip nefes alan ve tarifi imkansız korkutucu ve karizmatik kötü adam , FORCE vesaire vesaire.... Ilk üçleme kraldır !
    Robotta iyi bir yere değinmişsin.AMa şunu belirtmek gerekir Matrixteki robotla Avatardaki robot daha çok birbirine benziyor.
    Ayrıca bu film matriksteki demirlen online olma fikrini de çarpmış.

• quote:

Orijinalden alıntı: X@ndeR

Na'vi ce öğrenmek isteyen varsa

http://www.learnnavi.org/

yuh artık
  • quote:

Orijinalden alıntı: gokhankoc_brood

Kendimden alıntı. Başka bir yere yaptığım yorumu ekleyeyim; Dikkat azda olsa spoiler içerir.

Filmin reklam kampanyasına kapılmadığım için beklentilerim çok yüksek değildi. Ek olarak film ile ilgili çok fazla kritik olduğu için de teknik görüşlerimi kısa tutup hissettiklerimi anlatmak isterim. İlk izlenimim Imax 3D ile ilgili; bende bıraktığı en önemli etki başağrısı... Evet, imkanı olan 3D seyretsin ama imkanı olmayan diğer izleyicilerde çok üzülmesinler. Senaryo olarak benide pek etkilemedi, 166 dakikada aklımda kalan tek replik "I see you" dur. Hikaye orjinal değil, kabul ama anlatmak istediği, parmak bastığı nokta ne kadar klasik olursa olsun çok önemli! Ama o görseller yokmu, o ışıklı orman... Anlatılamaz!

Gelelim hissettirdiklene; şunu söylemek isterim ki beni "The Fifth Element" ten beri etkileyen tek film olmuştur. En yoğun his ise Neytiri karakterine olan hayranlığım(Tıpkı Leeloo'daki gibi). Sevdiği erkeğin ruhsuz avatarını Tsu'Tey in gazabından koruduğu sahnede dizlerimin üstüne çöküp aşkımı ilan etmek istedim. Kim demiş erkekler güçlü kadınlardan hoşlanmaz diye? Bizler erkek olmaya özenen kadınlardan hoşlanmayız, güçlü bür kadın ise en büyük arzumuzdur. Kabul töreninden sonra kutsal ağacın altındaki "ya beni seçmez ise" tedirginliği ise görülmeye değerdi. Bu iki sahnede anladımki James Cameron ve benim ideal kadın anlayışımız birebir örtüşüyor... Temel duygu ise, filmi izleyip beğenen çoğu kişide olduğu gibi Na'Vi olabilme arzusuydu. Tüm canlılarla ruhsal iletişim kurabildiğimiz, Tanrı'nın sizi dinlediğine emin olduğunuz, onu hissetmekle kalmayıp duyduğunuz bir dünya. Mecbur kalmadıkça öldürmeyen, doymak için öldürüken bile vicdanı sızlayan, birbirlerini gerçekten "görebilen" bir ırk... Karşılarında ise kendilerine medeni onlara ise vahşi diyen, 20 gram maden için tonlarca yeşili dümdüz eden bir ırk. Siz hangi tarafta olmak isterdiniz?

Tamamen katılıyorum yazdıklarınıza,duygu ve düşüncelerinizi çok güzel dile getirmişsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: dh_experience

quote:

Orijinalden alıntı: {PeGaSuS}

Ankamall afmde izledim filmi xpand 3d olarak ve şok oldum gerçektende..Resmen film gelecekden gelmiş (: 2020 yılında sinemaya gitmişim hissi verdi bana..Konu ne kadar klişede olsa çok güzel işlenmiş bence,bu kadar klişe bir konu en fazla bu kadar etkileyici olur sanırım..

ankamall da imax yok muydu?

Ankamallda imax sinema salonu var ancak Avatar filmi imax olarak değilde xpand 3d olarak gösterimde burda..Türkiyedeki tek imax kopyası istinyede maalesef,oranında hali içler acısıymış okuduğumuz kadarıyla..

Keşke ankamalldaki salona verselerdi kopyayı..Müthiş bir deneyim olurdu burda..

@gokhankoc_brood

Yazınıza tamamen katılıyorum bende..Çok güzel açıklamışsınız düşüncelerinizi ve filmi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi {PeGaSuS} -- 26 Aralık 2009; 15:49:29 >

• Dünya Çapında Şu Anki Hasılat $392,954,953

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Intruder -- 26 Aralık 2009; 16:15:34 >
  • 
Sayfa: önceki 7778798081
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.