Şimdi Ara

Avatar (2009) | James Cameron (81. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
3.825
Cevap
1
Favori
147.594
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7980818283
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yahu matrix nedir , onun etkilendiği film sayısını saymakla bitmez ... ordaki robotların atasını biz james cameron filim olan aliens da görmedikmi ? gelecekte robotların ve skynet gibi bir bilgisayarın dünyayı istilası terminator senaryosu değilmidir ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jc Denton

quote:

Orijinalden alıntı: einhander

gecen pazar ımax ızledım bugun reald ızledım ve ıkısının arasında bı fark goremedım
    aklıma gelen tum ımax sahnelerını reald ızlerken gozumun onune getırdım ama ben yınede fark goremedım
    belkı ben dıkkatsızım belkıde hafızam o kadar ıyıdegıldır ama aklımda kalanlarla karsılastırma yapmaya calıstım
    ve yınede fark goremedım
    tabı bu su demek olmuyor reald ve ımax ıkısıde aynı
    tum dunyanın kabul ettıgı bır sey var ımax cok daha kalıtelı ve gercekcı ama bunu afm bana yasatamadı

Bende geçen pazar imax versiyonunu izledim renklerin soluk , bulanık olması ve parlaklığın yetersizliği sinirlerimi bozdu o yüzden birde Real d olarak izlemek istiyorum.Derinlik hissini geçtim renklerde ve görüntünün netliğinde de mi hiç fark yok? çok merak ediyorum .Eğer fark yoksa başka yerde 2 boyutlu izlemeye razıyım detayları görmek için.

renkler gayet doyucuru ve canlıydı goruntu netlıgıde oyle
    bır kez daha ızlemek gıbı kafanızda bır plan varsa reald yı denıyebılırsınız
    belkı sız benım goremedıgım farkları gorebılırsınız

• Yarına ege park mavişehir xpand altyazlıı ya bilet aldım.Yarın ilk defa xpand deneyimi yaşayacağım.
  • Real D 3D olarak izledim. Filmi cok begendim, sinema teknolojisi icin hayirli olsun. Filme notum 8.5/10.
  • bende yeni geldim filmden süperdi görsel efekler savaş sahneleri harikaydı...

bu arada o uçan yaratığın adı neydi unuttum hani kimsenin binemediği ama sonra jake sullys'un bindiği ejderha tipli filmde de ıka'mı ıkra'mı öyle bi şeydi onun adını unuttum toruk mactor muydu neydi adı arkadaşlar...

• Ikran

Toruk

• Bugun gece 00.15'de girdik sinemaya salon ağzına kadar doluydu.
    Biletlerimizi bir gün önceden almıştık tam ortadan. Yerimiz gayet güzeldi.

Çoluk çocuk olmasın diye geç saate almak istedik filmden zevk alalım diye, ve öylede oldu.
    Uzun yıllardır gittiğim hiç bir filmde böyle kalabalık heyecanlı bir ortam görmemiştim.
    Filmi Cinebonus Reald 3D'de izledik.

Film için müthiş, süper kelimeleri anlamını yitiriyor bence.
    James amca yine konuşturmuş tekniğini.
    Böyle bir film bundan sonra yapılacak tüm filmlere etki edecektir. Bence yönetmenlerin çoğu artık bu izden gidecektir diye düşünüyorum.
    Tabii ki Avatar gibi şahane bir film yapamıyacaklardır.

Film arasında WC'de herkes, elin oğlu yapmış bizimkilerde ivedikle, dabbeyler uğraşsın diye konuşuyorlardır.
    Dediklerinede katılmıyorum değil hani.

Reald 3D'de hiçbir sorun yoktu, herşey gayet güzeldi.

Filme gelirsek resmen ağzım açık izledim.
    Artık manzarayı görsel efektleri izlemekten alt yazıları okuyamaz oldum o derece.

Vallahi helal olsun adamlar yapmış yani. Nasıl becerdiniz, nasıl yaptınız yuh diyorum ya.
    Filmde herşey yerli yerindeydi, büyük ihtimal böyle bir film bir daha gelmez.

İzlemeyenler varsa kesinlikle kaçırmayın. Çok şey kaybedersiniz.

Sinema çıkışı, bir vatandaş bu nedir ya çok dandik bumuymuş yani Avatar Avatar dediklerini, diye söylediğini duydum.
    Ben artık dayanamadım yani, arkadaşım adamlar emek vermiş susta emeğe saygı göster bırak düşüncelerin sana kalsın, sırf emekleri için bile izlenir demekten kendini alamadım, nitekim bunu dedikten sonra bir kaç kişide bana destek verdi arkadaş doğru söylüyor diye.

Ne diyim ben filmden çok etkilendim. Yeri gelir günde 3-4 film bile izlerim ama böylesini ıh ıh bir daha izleyemem herhalde.

• quote:

Orijinalden alıntı: Chryin

Bugun gece 00.15'de girdik sinemaya salon ağzına kadar doluydu.
    Biletlerimizi bir gün önceden almıştık tam ortadan. Yerimiz gayet güzeldi.

Çoluk çocuk olmasın diye geç saate almak istedik filmden zevk alalım diye, ve öylede oldu.
    Uzun yıllardır gittiğim hiç bir filmde böyle kalabalık heyecanlı bir ortam görmemiştim.
    Filmi Cinebonus Reald 3D'de izledik.

Film için müthiş, süper kelimeleri anlamını yitiriyor bence.
    James amca yine konuşturmuş tekniğini.
    Böyle bir film bundan sonra yapılacak tüm filmlere etki edecektir. Bence yönetmenlerin çoğu artık bu izden gidecektir diye düşünüyorum.
    Tabii ki Avatar gibi şahane bir film yapamıyacaklardır.

Film arasında WC'de herkes, elin oğlu yapmış bizimkilerde ivedikle, dabbeyler uğraşsın diye konuşuyorlardır.
    Dediklerinede katılmıyorum değil hani.

Reald 3D'de hiçbir sorun yoktu, herşey gayet güzeldi.

Filme gelirsek resmen ağzım açık izledim.
    Artık manzarayı görsel efektleri izlemekten alt yazıları okuyamaz oldum o derece.

Vallahi helal olsun adamlar yapmış yani. Nasıl becerdiniz, nasıl yaptınız yuh diyorum ya.
    Filmde herşey yerli yerindeydi, büyük ihtimal böyle bir film bir daha gelmez.

İzlemeyenler varsa kesinlikle kaçırmayın. Çok şey kaybedersiniz.

Sinema çıkışı, bir vatandaş bu nedir ya çok dandik bumuymuş yani Avatar Avatar dediklerini, diye söylediğini duydum.
    Ben artık dayanamadım yani, arkadaşım adamlar emek vermiş susta emeğe saygı göster bırak düşüncelerin sana kalsın, sırf emekleri için bile izlenir demekten kendini alamadım, nitekim bunu dedikten sonra bir kaç kişide bana destek verdi arkadaş doğru söylüyor diye.

Ne diyim ben filmden çok etkilendim. Yeri gelir günde 3-4 film bile izlerim ama böylesini ıh ıh bir daha izleyemem herhalde.

Sinemadaki heyecan konusuna katılıyorum. Uzun süredir böyle bir kalabalık görmemiştim ben de, tek boş yer yok ve insanlardaki heyecan gözlerden okunuyordu. Hem film hem de reklam kampanyaları seyirciyi cidden motive etmişti. Ama film ile ilgili görüşlerinize katılmıyorum. Konusunu çok yüzeysel buldum. Görsellik güzel ama "çığır açmak" bence bu filmin harcı değil. Bir Alien kesinlikle değil Avatar. Nerde Aliendaki teknolojik yaratıcılık (filmin içindeki) nerde burda kullaılan uyduruk mermiler, uyduruk hava aletleri. İnsanların güç yönünden bu savaşı kazanacağı yüzde yüz belli, ama filmin başından beri Navilerin bunu kazanması gerektiğini de biliyoruz. Zorlama bir şekilde insanlara savaşı kaybettiriyor. Daha yaratıcı savaş aletleri yapabilirdi ama yaparsa Navilerin savaşı kazanmasına ihtimal yoktu. O nedenle bugünün mermileri ve neredeyse bugünün savaş uçakları kullanılıyordu.

• film ameirkada 200 milyon dolar hasılatı geçti
  • Başka bir ırktan birin aşık olmak saçma mı?Ben dün 11 seansında izledim film güzel .Özellikle Neytirinin etkisinden hala kurtulamadım.İnsan kız arkadaşından soğutuyor.Bilmiyorum bir tek benmi bu tip şeyler hissettim ama ben ilk defa bir bayan bir karakterden bu kadar etkilendim ve ilginç duygular hissettim ona karşı.Film bence son derece güzel.3d izlediyseniz film içine alıyor sizi ve inanın 3 saat ın nasıl geçtiğini anlamıyorsunuz zira ben anlamadım.Herkese tavsiyemdir gidip güzel bir salonda izlemeleri neticede bu kalitede filmler çok kolay çıkmıyor.Hee dünyalarınada özenmedim değil tanrı yaratırken bizimkine cimri davranmış diye düşünmeden edemiyor insan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mertowski

Başka bir ırktan birin aşık olmak saçma mı?Ben dün 11 seansında izledim film güzel .Özellikle Neytirinin etkisinden hala kurtulamadım.İnsan kız arkadaşından soğutuyor.Bilmiyorum bir tek benmi bu tip şeyler hissettim ama ben ilk defa bir bayan bir karakterden bu kadar etkilendim ve ilginç duygular hissettim ona karşı.Film bence son derece güzel.3d izlediyseniz film içine alıyor sizi ve inanın 3 saat ın nasıl geçtiğini anlamıyorsunuz zira ben anlamadım.Herkese tavsiyemdir gidip güzel bir salonda izlemeleri neticede bu kalitede filmler çok kolay çıkmıyor.Hee dünyalarınada özenmedim değil tanrı yaratırken bizimkine cimri davranmış diye düşünmeden edemiyor insan.

Tanatorlar arkandan seni kovalıcak yukardan toruklar kafanı yemeye çalışçak o garip köpekler fln çok özenilesi demi

• James amcaya teşşekür ederim uzunzamandır bi filmden bu kadar etkilenmemiştim Film bittiğinde tıpkı avatardan çıkmış gibi oldum geri dönmek istedim ve hemen bi bilet daha aldım salıya x-pand le izledik bide real 3d ile izleyelim sonra ne derlerse desinler bide IMAX le izlicem
  • quote:

Orijinalden alıntı: ErosRamazotti

James amcaya teşşekür ederim uzunzamandır bi filmden bu kadar etkilenmemiştim Film bittiğinde tıpkı avatardan çıkmış gibi oldum geri dönmek istedim ve hemen bi bilet daha aldım salıya x-pand le izledik bide real 3d ile izleyelim sonra ne derlerse desinler bide IMAX le izlicem

Ben de iki kez izledim bi de 3D piyasaya sürerlerse tam olcak.

• O ne biçim bir filmdi öyle ya. Dün gece 00:30'da Bakırköy Capacity'ye gittim, film bitince resmen kişiliğim değişti. İçerik olsun, görüntü olsun, ses olsun tek kelimeyle harikaydı.
  • - birde şu "emeğe saygı" saçmalama geyiğini yapmayın artık , eyer emeğe saygı göstermek istiyosanız gidip sinemaya bilet alırsınız filmi övmekle emeğe saygı olmaz yada eleştirmekle saygısızlık

- sinema seyirci için yapılır beğeni unsuru seyirciye aittir, emeği ise hasılatından karşılanır bukadar basit
  • IMDb'de Avatar hakkında bir konu gördüm. "2154'te de manüel tekerlekli sandalye mi kullanacağız?" diyordu. Gerçekten çok yerinde bir tespit, JC bu detayı atlamış sanırım. (alıntı)
  • Açıkçası benimde takıldığım nokta bu idi ama bunu karakterimiz Jake Sully'nin mali durumuna bağladım. Öyle ki engelliydi ve bundan dolayı zaten Avatar programına katıldı ona birşeyler vaadedildi. Ancak maddiyatın değil maneviyatın daha önemli olduğunun farkına vardı. :)

Bir diğer husus ise şu hasılat ve gişe durumu. Açıkçası dün yine izledikten sonra salonun önünde bekleyen büyük bir kalabalığı bilirim. Girenlerle çıkanlar birbirine karıştı. neyse ki büyük bir izdiham meydana gelmedi :) insanlar akın akın AVATAR'a gidiyorlar. Haftaiçi bile slonlarda yer bulmak bile imkansız hale gelebiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kyran -- 27 Aralık 2009; 16:40:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gokhankoc_brood

Kendimden alıntı. Başka bir yere yaptığım yorumu ekleyeyim; Dikkat azda olsa spoiler içerir.

Filmin reklam kampanyasına kapılmadığım için beklentilerim çok yüksek değildi. Ek olarak film ile ilgili çok fazla kritik olduğu için de teknik görüşlerimi kısa tutup hissettiklerimi anlatmak isterim. İlk izlenimim Imax 3D ile ilgili; bende bıraktığı en önemli etki başağrısı... Evet, imkanı olan 3D seyretsin ama imkanı olmayan diğer izleyicilerde çok üzülmesinler. Senaryo olarak benide pek etkilemedi, 166 dakikada aklımda kalan tek replik "I see you" dur. Hikaye orjinal değil, kabul ama anlatmak istediği, parmak bastığı nokta ne kadar klasik olursa olsun çok önemli! Ama o görseller yokmu, o ışıklı orman... Anlatılamaz!

Gelelim hissettirdiklene; şunu söylemek isterim ki beni "The Fifth Element" ten beri etkileyen tek film olmuştur. En yoğun his ise Neytiri karakterine olan hayranlığım(Tıpkı Leeloo'daki gibi). Sevdiği erkeğin ruhsuz avatarını Tsu'Tey in gazabından koruduğu sahnede dizlerimin üstüne çöküp aşkımı ilan etmek istedim. Kim demiş erkekler güçlü kadınlardan hoşlanmaz diye? Bizler erkek olmaya özenen kadınlardan hoşlanmayız, güçlü bür kadın ise en büyük arzumuzdur. Kabul töreninden sonra kutsal ağacın altındaki "ya beni seçmez ise" tedirginliği ise görülmeye değerdi. Bu iki sahnede anladımki James Cameron ve benim ideal kadın anlayışımız birebir örtüşüyor... Temel duygu ise, filmi izleyip beğenen çoğu kişide olduğu gibi Na'Vi olabilme arzusuydu. Tüm canlılarla ruhsal iletişim kurabildiğimiz, Tanrı'nın sizi dinlediğine emin olduğunuz, onu hissetmekle kalmayıp duyduğunuz bir dünya. Mecbur kalmadıkça öldürmeyen, doymak için öldürüken bile vicdanı sızlayan, birbirlerini gerçekten "görebilen" bir ırk... Karşılarında ise kendilerine medeni onlara ise vahşi diyen, 20 gram maden için tonlarca yeşili dümdüz eden bir ırk. Siz hangi tarafta olmak isterdiniz?

flimi bugün 3. kere seyrettim Pandoranın dünyasına olan hayranlığımı asla anlatamam ; flim için düşündüğüm duygularımı olsa olsa benim gözümden seyretmiş biri olarak hissetiğim senin yazdığın karelerde gördüm en etkileyici sahnelerini zaten belitmişsin bu hislerinden dolayı ve anlatımının güzelliğinden dolayı ayrıca teşekkür etmek istedim .. bir flimde insan ırkı ancak bu kadar gerçekçi yansıtılır sanırım seninde dediin gibi Na'Vi olmayı çok isterdim özellikle Neytiri karakterine resmen aşık oldum seviği için gösterdiği performans şahaneydi her ne kadar kıskansam da :) öyleydi
    birde flim için uçan kayalar, mavi yaratıklar beni pek cezbetmedi diyen yorumculara
    ben ivedik flimi için sinemaya giden hala evlerinde kurtlar vadisi seyreden topluluktan zaten bu flime iyi bir yorum vermesini beklemiyordum zaten öylede olmuş .. bi bizim çektiğimiz flimlerdeki eline silah alanın dünyaya hakim olduğu ağaların ilah gibi gösterildiği , bir zibidinin amca karısı ile yaptığı muziriplikler izleyici rekoru kırıyorsa ben zaten diyecek birşey bulamıyorum ama şunuda iyi biliyorumki sanırım bizlerin daha çok katedecği yol var

• quote:

Orijinalden alıntı: evohan

- birde şu "emeğe saygı" saçmalama geyiğini yapmayın artık , eyer emeğe saygı göstermek istiyosanız gidip sinemaya bilet alırsınız filmi övmekle emeğe saygı olmaz yada eleştirmekle saygısızlık

- sinema seyirci için yapılır beğeni unsuru seyirciye aittir, emeği ise hasılatından karşılanır bukadar basit

Şu mesajı görünce aklıma geldi. "Eyer" kelimesi ata binerken kullandığımız oturma yeridir. Şayet anlamındaki kelime "Eğer"dir. Forumlarda çok dikkatimi çeken bir konu bu.
  • force ve büyüyü karşılaştırıp force klişedir diyen bir zihniyet gördüm arada , tebrikler.
  • 
Sayfa: önceki 7980818283
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.