Şimdi Ara

Avatar (2009) | James Cameron (80. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3.825
Cevap
1
Favori
147.594
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7879808182
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Karetta arkadaşım, herşey güzel, her türlü yorumun anlaşılır, beğenirsin beğenmezsin tamam ama sen nasıl Matrix'e laf ettirmezsen bende Yüzüklerin Efendisine laf ettirmem. Bugün varolan fantezi kültürünün temellerini atan seridir. Orada biraz yavaşla... düz İngiliz efsane kültürü ha??? 1955 yılında yazılmış üçleme hala en çok satanlar listesinde, o kadar "düz" bir eser bu kadar poüle olabilirmiydi? Senin beğenip beğenmemen sorun değil ama kült olmuş bir esere bu kadar aşağılayıcı yorum yapmak yalnış. "Dünyada iki çeşit insan vardır, Yüzüklerin Efendisi'ni okumuş olanlar ve okuyacak olanlar" işte bu iddialı sözler yazar kitabın arkasında. O kitapta yaratılmış ırkların, dillerin çeşitliliği, hikayenin ve karakterlerin derinliği, olayların kurgusu vs.vs. bunların hiçbirini göremedim ben yüce eser Matrix'de. Ki ben Matrix'i çığır açan bir film olarak kabul ederim. Matrix'in senaryosunu yazıp bastır bakalım Yüzüklerin Efendisi kadar okuyucu bulabilecekmi? Bence sen kendi deyiminle"hastalığını" tedavi ettir.

• quote:

Orijinalden alıntı: {PeGaSuS}

quote:

Orijinalden alıntı: dh_experience

quote:

Orijinalden alıntı: {PeGaSuS}

Ankamall afmde izledim filmi xpand 3d olarak ve şok oldum gerçektende..Resmen film gelecekden gelmiş (: 2020 yılında sinemaya gitmişim hissi verdi bana..Konu ne kadar klişede olsa çok güzel işlenmiş bence,bu kadar klişe bir konu en fazla bu kadar etkileyici olur sanırım..

Görsellik 3d olarak bu film tam bir devrim..Buna gitmezseniz dahada sinemaya gitmeyin derim ben (:

ankamall da imax yok muydu?

Ankamallda imax sinema salonu var ancak Avatar filmi imax olarak değilde xpand 3d olarak gösterimde burda..Türkiyedeki tek imax kopyası istinyede maalesef,oranında hali içler acısıymış okuduğumuz kadarıyla..

Keşke ankamalldaki salona verselerdi kopyayı..Müthiş bir deneyim olurdu burda..

@gokhankoc_brood

Yazınıza tamamen katılıyorum bende..Çok güzel açıklamışsınız düşüncelerinizi ve filmi..

istinye park imax salonu 2007 ortasında
    ankamall imax salonu 2000 başında açıldı

• Her zaman izlediğim Real 3D lerin aksine bugün de şu adı sıkça geçen Xpan D sistemini deneyeyim dedim. Perdesi oldukça devasa olduğu içinde Cevahir Megaplex i seçtim. Sonuçta da gördüm ki perde büyüklüğü o kadar büyük bir faktör değil.

XpanD 3d'de gözlükler 200 USD olabilir ancak polarize. Yani görüntü kontrastı düşük şekilde izleniyor. Halbuki Real 3D de böyle bir sorun mevcut değildi. Görüntü olduğu gibi o plastik camlardan hiçbir kontrast düşüklüğü yaşatmadan izleyebiliyorum. Ayrıca Avatar'da real 3D izlediğimde öndeki objeler keskinliğini korurken, Xpan D de bulanık bir görüntü aldı. Gözlükler çizik ve kirli bunu da ekleyeyim. Oysa ne zaman real 3 De izlesem gözlükler poşet içinde verilmesiyle birlikte ne bir kir ne bir çizik mevcuttu. Sanırım ben Türkiye'de her zaman olduğu gibi Real 3D yi izlemeye devam edeceğim şimdilik.

ve bu arada ikinci kez izlediğimde daha anlaşılır oldu benim açımdan. Ancak bir takım soru işaretleri de oluştu. Bunları da ileri de Cameron bir şekilde verecektir diye düşünüyorum. Mesela sözü geçen büyük felaket gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kyran -- 26 Aralık 2009; 17:47:09 >

• quote:

Orijinalden alıntı: KarettaKerata

@cloud35 ben filmde mantık aramıyorum.Ben yeni şeyler arıyorum.Çığır açacak film yeni şeylerden , daha izlenip tat alınmamış senaryolardan oluşur.Ben kamerunun çığır açma lafına çok takmış durumdayım bu film için.Şimiye kadar yapılmış filmlerdeki en iyi cgi diyorsun da ben de sana o zaman "Final Fantasy" filmini izle diyorum veya 1998 yapımı "Prince of Egypt" izle.Kızıldenizini ikiye ayrılma sahnesini izleyin.30 saniyelik sahne için 6 ay uğraşmışlar.Bunlar yeniliktir.Ben hiç bir zaman Lotr serisini övmedim ve övmemde.Nefret ettiğim bir seridir.Düz ingiliz efsane kültürü.Mesajlarımda Lotr'u övdüğümü kim çıkarttı yaa.Lotr serisi aşırı reklamdan çok gişe başarısı yakalamıştır.Yoksa bence "Bitmeyen Hikaye" filminin kötü bir taklidinden başka bişey değildir.Saçma sapan ingiliz şövalye kültürü.Ayrıca bu kültür bize sanat ve kültür olarakta en düşman sanat kültürüdür bilginiz olsun.
    Uzaylılar zaten ya çok teknolojisi ilerlemiş katliamcı oluyor ya da böyle taş devrindeymiş gibi oluyor nedense.Hiç ortası yok.Serzenişim ondandı benim.

Filmi 1984, kitabı 1979 yılında çıkmıştır.. Kim kimin çakması bence sen bi daha bak..

• filmden şimdi geldim

öncelikle filmin sinema çekim teknikleri konusunda dönüm noktası olacağı kesin ama filmin grafikleri bence District 9 kadar iyi değildi. bilmiyorum belki 3 boyutlu olarak izlemediğim için bana öyle geliyor ama District 9'da ki uzaylılar ve uzay gemisi bana adeta gerçek gibi gözükmüştü ama bunda gerçek olmadıkları çok belli oluyordu. Bunun yanında bazı şeyler çok saçma geldi mesela bu adamlar 2154 yılında ama silah teknolojisi alanında çokda ilerde değiller. Galaksiler arası ulaşımı başarabilmişler ama belki bizim en geç 2040-2050 da yapabileceğimiz robotları kullanıyorlar bunun yanında kullandıkları silahların hiçbir gelişmişliği yok. bombalar yine aynı bomba, kurşunlar yine aynı kurşun, roketler yine aynı roket. mesela o kutsal ormanı bombalamaya gidiyorlardı onun için baya büyük bir hava filosu olşturmuşlardı ama günümüzde buna bile gerek yok tek tuşla kıtalar arası roket atabilecek seviyedeyiz. Bilmiyorum belki james cameron iki tarafıda eşit güçte göstermek için böyle birşey yapmış olabilir ama bence filmin gerçekçiliğini çok zedelemiş. Birde filmin o son savaş sahnesini pek beyenmedim fimin devamı gelicekse umarım daha iyi savaş sahneleri hazırlarlar.

• Maltepe Carrefour'da XpanD olarak izledim filmi. 10 üzerinden 9 veriyorum... Çok iyiydi. Büyük ihtimal de devamı gelir. XpanD bazı sahnelerde işe yarasa da genelde pek birşey hissettirmedi. Bir puanı burdan kırıyorum.
  • arkadaşlar ayrıca bu filmlerin bence maket teknolojileri ile kuvvetlendirilmiş filmler kadar gerçekci olması mumkun değil nekadar yapılırsa yapılsın bir animasyon hissiyatı verecektir ama maket tek. ile desdeklendiğinde örneğin aliens , terminator , jurrasic park , discrt 9 ( ki bencede çekimleri atmosferi avatar dan çok daha gerçekci ) herz aman gerçekcilik konusunda bir adım önde olur diye düşünüyorum , tabi bu aslında çokdaha zahmetli bir iş çünki maketler le aslında fiziki objeler koyuorsun ortaya ve bu gerçekten sinema oluyor işte
  • Discrit 9'daki uzaylılar da tıpkı gollum gibi canlandırma.
    Gerçekçi olma konusunda acele etmemek lazım.Bundan 10-15 yıl önce izlediğimiz filmlerde ki efektlerle şu anda izlediklerimiz arasında çok fark var.Zaman geçtikçe gerçeğe daha yaklaşılacaktır.Eğer sinemayı sadece fiziki objelere indirgersek animasyon filmlerine haksızlık yapmış oluruz.
  • 10 üzerinden 9.8 veriyorum
  • Bulunduğum şehirde 3D sinema yok korsan indirmeyede gönlüm el vermiyor o kadar para vermişler eğer fiyatı uygun olursa orjinal dvdsini alıcam.
  • Tanator'un Jake'i kovalama sahnesi. Kotalılar dikkat! Boyutu 84 mb dir.

http://www.krunk4ever.org/hdtrailers/avatar_trl_thanator_chase_720p-HDTN.mp4

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iZCi_500 -- 26 Aralık 2009; 20:34:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: X@ndeR

Discrit 9'daki uzaylılar da tıpkı gollum gibi canlandırma.
    Gerçekçi olma konusunda acele etmemek lazım.Bundan 10-15 yıl önce izlediğimiz filmlerde ki efektlerle şu anda izlediklerimiz arasında çok fark var.Zaman geçtikçe gerçeğe daha yaklaşılacaktır.Eğer sinemayı sadece fiziki objelere indirgersek animasyon filmlerine haksızlık yapmış oluruz.

tabikide 3d modelleme ve motion tekniklerinin sınırlarını sinemaya kattıklarını , katacaklarını kimse inkar edemez , ancak ben bu özelliğin kullnılmasını daha çok fiziki objelerin ,hatta oyucuların hareketlendirilmesi yönünde daha etkili olcağını düşünüyorum öbürtürlü olunca animasyon bazında bir şey çıkıyor ortaya kötü bir sonuç diyil ama sonuçta animasyon bence

ama tabi bir noktadan sonra hayal gücü animasyona mecbur bırakıyor yönentmeni , tasarımcıyı buda bir gerçek ,yani avatardaki öyle bir orman için fiziki bi ortamın tasarlanması pek mumkun görünmüyor

• Özgür Can filme dikkat etmedin galiba ki kıtalar arası roket demissin :) Filmde bahsediliyor bozucu bir yapıya sahip oldugundan kutsal bölgenin ve bu sayede uzaktan saldırılamadıgından :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: St Batuhan

Özgür Can filme dikkat etmedin galiba ki kıtalar arası roket demissin :) Filmde bahsediliyor bozucu bir yapıya sahip oldugundan kutsal bölgenin ve bu sayede uzaktan saldırılamadıgından :)

ben o kıtalar arası roketi şu anın teknolojisine örnek olarak söyledim dediğim gibi şu anın teknolojisi ile bile o kutsal böle çok kolay yok edilebilir. silah teknolojisi işi saçma olmuş. ha sayısal üstünlük dersen o olabilir sonuçta gezegendeki insan sayısı sınırlı
  • gecen pazar ımax ızledım bugun reald ızledım ve ıkısının arasında bı fark goremedım
    aklıma gelen tum ımax sahnelerını reald ızlerken gozumun onune getırdım ama ben yınede fark goremedım
    belkı ben dıkkatsızım belkıde hafızam o kadar ıyıdegıldır ama aklımda kalanlarla karsılastırma yapmaya calıstım
    ve yınede fark goremedım
    tabı bu su demek olmuyor reald ve ımax ıkısıde aynı
    tum dunyanın kabul ettıgı bır sey var ımax cok daha kalıtelı ve gercekcı ama bunu afm bana yasatamadı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi einhander -- 26 Aralık 2009; 21:14:55 >
  • Bir ekleme yapmak istiyorum ki Real 3D izlediğimde CGI karakterleri seçmekte zorlanmıştım. Ancak Xpan D de daha belirginler. Mesela Jake Sully ilk Pandoradaki üsse inerken karşılayanlar meğerse CGI imiş. :) bunun yanı sıra yine pekçok yerde CGI askerler mevcut.
  • quote:

Orijinalden alıntı: einhander

gecen pazar ımax ızledım bugun reald ızledım ve ıkısının arasında bı fark goremedım
    aklıma gelen tum ımax sahnelerını reald ızlerken gozumun onune getırdım ama ben yınede fark goremedım
    belkı ben dıkkatsızım belkıde hafızam o kadar ıyıdegıldır ama aklımda kalanlarla karsılastırma yapmaya calıstım
    ve yınede fark goremedım
    tabı bu su demek olmuyor reald ve ımax ıkısıde aynı
    tum dunyanın kabul ettıgı bır sey var ımax cok daha kalıtelı ve gercekcı ama bunu afm bana yasatamadı

Bende geçen pazar imax versiyonunu izledim renklerin soluk , bulanık olması ve parlaklığın yetersizliği sinirlerimi bozdu o yüzden birde Real d olarak izlemek istiyorum.Derinlik hissini geçtim renklerde ve görüntünün netliğinde de mi hiç fark yok? çok merak ediyorum .Eğer fark yoksa başka yerde 2 boyutlu izlemeye razıyım detayları görmek için.

• Hatalar devam ediyor. Onları da düzeltelim.

quote:

@evohan

Vaaaaağğaaayyyy helaaaal ! Sen benden daha çok benzerlik bulmuşsun.Diyorum ya zaten o havaca izole edilmiş kompartmanlara insanların girip çıkması için bile bana "Aliens" i hatırlatmasına yetti.Evet film kesinlikle ciddi bir "Aliens ripoff" Çakaaaaal Kameruunn seniii

quote:

Orijinalden alıntı: cloud35

Film konu olarak klişelerle dolu olabilir yada filmin tamamına yakını bilgisayarda da yapılmış olabilir. Fakat filmde yaratılan pandora isimli gezegen çok güzel bir hayal gücü ile yaratılmış. Bu filme çocuk filmi demek tamamiyle haksızlık olur. Bu tip filmerde her sahnede mantık ararsanız hiç bir zaman zevk alamazsınız.
    Filmdeki en büyük yenilik kullanılan teknoloji. Şimdiye kadar yapılmış filmler içerisinde 3D CGI ile gerçeğin bu kadar iyi harmanlandığını görmedim. Bunun yanısıra filmi yurt dışındaki gibi Imax 3D olarak izleyebilseydik farkı o zaman daha iyi anlayabilecektik. Filmi Lotr, Matrix, Star Wars gibi birşey bekleyerek izlediyseniz tabiki büyük hayal kırıklığına uğramışsınızdır. Bu film sinamada çığır açacak denirken kullanılan teknoloji ile çığır açacağı söyleniyordu.
    ''Size soruyorum Uzaylı neden kızıl dereli doğa hastası bir tip olmalı ?''
    Bir çok filmde insan öldüren yada teknolojisi acaip ilerlemiş uzaylılar oluyorken neden böyle uzaylılar olmasın?

@cloud35 ben filmde mantık aramıyorum.Ben yeni şeyler arıyorum.Çığır açacak film yeni şeylerden , daha izlenip tat alınmamış senaryolardan oluşur.Ben kamerunun çığır açma lafına çok takmış durumdayım bu film için.Şimiye kadar yapılmış filmlerdeki en iyi cgi diyorsun da ben de sana o zaman "Final Fantasy" filmini izle diyorum veya 1998 yapımı "Prince of Egypt" izle.Kızıldenizini ikiye ayrılma sahnesini izleyin.30 saniyelik sahne için 6 ay uğraşmışlar.Bunlar yeniliktir.Ben hiç bir zaman Lotr serisini övmedim ve övmemde.Nefret ettiğim bir seridir.Düz ingiliz efsane kültürü.Mesajlarımda Lotr'u övdüğümü kim çıkarttı yaa.Lotr serisi aşırı reklamdan çok gişe başarısı yakalamıştır.Yoksa bence "Bitmeyen Hikaye" filminin kötü bir taklidinden başka bişey değildir.Saçma sapan ingiliz şövalye kültürü.Ayrıca bu kültür bize sanat ve kültür olarakta en düşman sanat kültürüdür bilginiz olsun.
    Uzaylılar zaten ya çok teknolojisi ilerlemiş katliamcı oluyor ya da böyle taş devrindeymiş gibi oluyor nedense.Hiç ortası yok.Serzenişim ondandı benim.

"Bitmeyen hikâye" dediğin film "Neverending Story" adlı çocuk filmiyse eğer (ki çocukken izleyip, çok da sevmiştim), o filmin kitabı 1979'ya yazılmıştır. Peki "Lord of the Rings" (a.k.a. LOTR) ne zaman yazıldı dersen 1950'lerdir yazım tarihi. Yani "Neverending Story"den 30 sene önce yazılmıştır LOTR. Ama bu orta dünya fikri Tolkien'in aklına 1930'larda gelmiştir ki bu yakınlarda filmi de çekilecek olan bu kitap "The Hobbit" 1937'de yazılmıştır. Bu gösterir ki her zaman yaptığınız gibi uydurup taklit! dediğiniz LOTR dünyası "Neverending Story"den kabaca 50 sene önce temelleri atılmış bir şaheserdir.

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: St Batuhan

Aslında sunu atlamamak lazım hikaye 14 yıl önce düsünülmüs edilmis yazılmıs falan filan ama cekim ve yayınlanması bugünü buluyor. 14 yıl önce bu hikaye cekilmis olsa bu kadar elestri olmazdı bence cünkü yaratıcı ve fantastik durum o kadar gelismis değilken bu ortaya cıkardı. Adam 14 yılın cogunu teknoloji icin ayırmıs ve hikayeyi tamam bitti ellemeyeyim diye bırakmıs olabilir ki dogaldır bu da :D

@St batuhan yazına kelimesi kelimesine katılıyorum.

@pichoscosama

Alien 2 yi Kamerunun çektiğini biliyorum evet ne var yani bunda.Ben Alien 2 yi aşşağılamadım veya Kamerunu aşşağılamadımki sadece bu film için çığır açma lafına uyuz oldum.Yüzüklerin efendisi hakkındaki yorumumu yukarıda yaptım.
    Tam tersine işte Matrixte sanal dünyada ölenin gerçek dünyada da ölmesi saçmalık değil de gerçeklik.Çünkü teknoloji öyle bir hale gelmişki Biyolojik beyindeki bütün elektiriksel aktivite,sinyal vs. olduğu gibi bozulmadan bir yerden bir yere transfer edilebiliyor.Böylece matrixte ölen vatandaşın beyin sinyalleri matrixte "delete" olduğundan gerçek beden o elektriksel aktiviteden mahrum kalıyor ve kalbi attıracak ya da diğer hayati fonksiyonları yerine getirecek temel sinyaller bile ortada olmadığından ölüm gerçekleşiyor.BU SAÇMALIK DEĞİL TAM TERSİNE HARIKULEDE BİR GELECEK TAHMINIDIR.Yüzüklerin efendisi hakkındaki yorumumu yukarıda yaptım.Lotr hakkında ne yorum yaptıysan hepsine katılıyorum.

Alien 2 (Aliens) filmini Cameron'un çektiğini belirtmemin nedeni Cameron'u başkalarından aşırma yapmakla suçlaman sebebiyleydi. Ben de bunları Cameron'un zaten yıllardır kullandığı şeyler olduğunu kanıtladım orada.

Matrix dediğimiz şey sanal gerçekliktir. Yani beynen aslında bir yere gittiğimiz felan yok. Hele hele o sanal dünyada yumruk ve kurşun yiyince ağzından felan kan gelmesi nedir? Bedene fiziksel bir darbe yok ki. Düpedüz saçmalık. Ama dediğim gibi bu saçmalıklar o filmi kötü yapmaz. Her filmin kendi fizik kanunları vardır.

quote:

Bakın ben bir bilgisayar hastasıyım ve mühendisiyim..Matrix'e laf attırmam.Her yazılımcı ve bilgisayar hastasının gönlünde Matrix'in ayrı bir yeri vardır.

Matrix'e laf atarım. Matrix'e imdb oyum 4'tür. Matrix türlü filmlerden fikir araklayan, içi boş, eğlencelik filmdir. Bana cevap vermeden sana ödev. Şu filmleri izle.

• Tron
    • The Lawnmower Man
    • eXistenZ
    • Ghost in the Shell
    • Dark City

Bu verdiğim filmlerin hepsi matrix denen ucubeden önce çekilmiştir. Matrix'in tek yaptığı bu fikirleri çalıp, allayıp pullamaktır. Hani sürekli yenilik menilik deyip duruyorsun ya. Al gör o çok sevdiğin filmin sığlığını.

quote:

Filmin kamera arkasını izlememe gerek yok.1937 yapımı Kül kedisi ve yedi Cüceler de bile "motion capture" vardır.Tabiiki insan katkısı olacak yoksa bu iş olmazdıki.Bunu benim bilmiyormuş gibi düşünmen komik bir durum senin için.

Filmin kamera arkasını verdim çünkü siz şunu uydurmuştunuz. "Filmin çoğu bilgisayarın başına oturulup yapılmış.Ben bunu hiç onurlu bir durum olarak görmüyorum size söyleyim.Gitgide zaten film piyasası bu işe doğru kayıyor.Artık herhalde on sene sonra hiç gerçek sahneler olmayacak filmlerde herşey bilgisayarda yazılıp çizilecek hatta aktörler ölse bile onların dijitalleri gerçeğini aratmıyacak filan." Ben de ispat için o vidyoyu koydum. Bilgisayarlı Navi sahnelerinin bile oyuncular tarafından oynanmış olduğunu izleyin ve görün istedim.

quote:

Bu az da olsa bir uzay filmidir ! Yapma güzlim beee E.T. de doğa hastasıydı.

Burayı anlamadım.

quote:

Ben Geleceğe Dönüşteki veya başka bir bilim kurgudaki mantık hatalarına pek takılmam sadece yapmacıklık ve klişecilik canımı sıkar.Her zaman söylerim "Back to the Future" serisi çağının üstünde bir filmdir.2050 yılına bile gelsek torunlarımızın torunları bile izlese gülecek ve hayran olacaklardır.

Yahu erkek dediğin lafının ardında durmalı. Daha 2-3 mesaj önce dediniz ki;
    "Filmde öyle şaçmalıklar varki 10 yaşındaki çocuk bile güler.Havada duran kaya parçalarından şelaleler akıyor.Benim saçma bulduğum büyük kaya parçalarının havada durması değil;ana karadan bağımsız bu adacıklardan nasıl kaynağı bitmeyen su aktığı ! Kayaları büyük kökler tutuyor orasını anlamak sorun değil zaten. "
    Sevdiğinizi söylediğiniz bir filmin mantık hatalarını gösterince birden çark etmeler, bir bilim kurgudaki mantık hatalarına pek takılmam demeler. Havadaki dağın suyu nereden geliyor diye sorgulayıp, Marty McFly'ın yavaş yavaş yok olması göze sokulunca kıvırmalar.
    Bir önceki mesajımda 1-2 tane Geleceğe dönüş klişesi vermiştim ama size yetmemiş gibi. Daha fazla koyalım.

• Garaj mucidi
    • Garaj mucidinin hafif sıyırtık ve marjinal olması.
    • Garaj mucidinin en yakın arkadaşının aynı mahalleden bir çocuk veya liseli bir genç olması.
    • En gerekli anda benzinin bitmesi, deponun delinmesi, elektiriğin gitmesi.
    • Liseli inek ve onu sömüren, sürekli aşalayan liseli zorba.
    • Akım kapasitörünün/motorun aksiyon yaratmak için zırtpırt durması.

quote:

Yıldız Savaşları yeni ne mi getirmiştir ?! Ben filmi ilk olarak 1987 de TRT1 de izlemiştim.O zamanları TV1 diye geçiyordu.AY büyüklüğünde yanına yaklaştıkça yeryüzü öğeleri beliren kocaman insan yapımı bir uzay gemisi,bir düğmeyle havada birden beliren ve dokunduğu şeyi kesip doğrayan ışından kılıç , 3 tane güneşli gün batımı , yere değmeyen tekerleksiz ulaşım araçları , garip nefes alan ve tarifi imkansız korkutucu ve karizmatik kötü adam , FORCE vesaire vesaire.... Ilk üçleme kraldır !

Yıldız Savaşları bilimkurgu değildir. Force dediğimiz şey orta çağ masallarındaki büyülerin karşılığıdır. (Al sana klişe 1)
    Işın kılıçları kullanan cedaylar modern şovalyelerdir. (Al sana klişe 2)
    Dart Vader'in o kıyafetinin şövalye zırhından farkı var mıdır?

quote:

Robotta iyi bir yere değinmişsin.AMa şunu belirtmek gerekir Matrixteki robotla Avatardaki robot daha çok birbirine benziyor.
    Ayrıca bu film matriksteki demirlen online olma fikrini de çarpmış.

Demirlen online olmamı? Bu da nedir şimdi? Hani omurgadan plugin olma olayı mı? Aslında bu Tron, Star Trek, Robocop, eXistenZ filmlerinde defalarca yapılan bir şeydir. Al sana bir Matrix üçkağıtçılığı daha.

Ha bu arada en sevdiğim 2 film LOTR ve Star Wars'dır. Sadece klişeler ve mantıksızlıklar bir filmi kötü yapmaz. Avatar filmini sevmemek de en büyük hakkınız. Benim en başından beri eleştirdiğim şey sırf filmi kötülemek için verdiğiniz saçma sapan sebeplerdir. Yoksa hiç sebep bile sunmanıza gerek yok. Sevmedim işte dersin, biter.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pichoscosama -- 26 Aralık 2009; 22:15:31 >

• bu arada arkadslar fılm 400 m doları gectı ..japonyada bu carsamba gosterıme gırdı ve oranın degerlerı yok abd de kar fırtınası var ve degerler yuksek bıle degıl..chırmasda sharlock holmesın 1 m dolar gerısnde kalmıs ama normal fılm acılısı gıbı degerler var..ve çinde daha gosterıme bıle gırmedı fılm..sunu soyleyelım fılm 1 mılyar dolar sevıyesıne cıkıcak bu bellı oldu..1 haftada 400 kusur m dolar..pehh..
  • James Cameron bu filmin senaryosunu 1995 te yazmıştır. Teknik yetersizlikler nedeniyle film 2009 yılına kadar askıya alınmıştır. Bu nedenle James Cameron'un Matrix filminden etkilendiğini söylemek pek mantıklı olmaz.

http://www.youtube.com/watch?v=7c4kNLz_4E8

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iZCi_500 -- 27 Aralık 2009; 0:34:55 >
  • 
Sayfa: önceki 7879808182
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.