Şimdi Ara

AUTOCAD,3DMAX,CATIAvb.PROGRAMLAR ICIN HANGI PC KONFIGURASYON?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
542
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sadece bir dizüstü alma fikrimden vazgeçmiş bulunmaktayım. Araştırmalarım ve sizlerin de yorumlarınızdan sonra anladımki; orta üstü bir dizüstüne vereceğim para ile çok çok daha iyi bir pc ve yanına da orta altı bir diz üstü(sadece multi medya ihtiyacı için) alabilirim. Galiba en akıllıca olanı bu! (Yanılıyo da olabilirim tabiki;)

Bu durumda korktuğum şey başıma gelmiş bulunmakta! yani bir masaüstü toplamak üzere tekrar yola çıkmış bulunmaktayım. Bu yol inşallah çok uzun sürmez.

Daha öncede belirttiğim gibi ben makine mühendisi eşimde mimar. İkimizde bahsettiğim programları kullanarak para kazanmıyoruz, şimdilik farklı alanlarda çalışıyoruz ama benim özellikle catia vb. ; eşiminde 3DMax vb. programlara ilgisi var. Bu programları öğrenip, tasarım denemeleri yapmak istiyoruz. Daha da uzun vadede eşim kendi bürosunu açıp, direkt olarak bu işten para kazanmak istiyor.

Bu amaçlar doğrultusunda bir pc toplamak istiyorum.( hazır pc de olabilir) Çok çok profosyonel olmamakla birlikte, başlangıç seviyesinde ama yavaşlığı ile sıkmayacak, heves kırmayacak özelliklerdeki, ayrıntılı konfig. önerilerinizi belirtirseniz sevinirim.

Teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi allaturcha -- 6 Şubat 2006 18:32:36 >

• Harddiskin Sata II İşlemcin çift çekirdekli P4 3.0D ramin en az 2 gb olmalı.
  • arkadaş güzel demiş bide ekran kartı Workstation olursa bu bilgisayar tadından yenmez
    bi şey soracam AMD işlemciler bu programlarda performans olarak intele göre nasıldır bilen varmı
  • quadro 4500 al istersen en performanslı workstation kartı ama cok pahalı
  • Bu işi yapan arkadaşlar, önerilerinizi bekliyorum
  • ekran kartı ATI Fire GL v7100 biraz pahalı ama
  • 3 AY önce arkadaşa AMD 3200 SOKET 754 , ATİ REDON 9550, 2X 256 TİWİNMOS DDR, 80 GB İDE HD .vs bir bileşen topladık Autocad,, SolidWorks 2005 vs gayet rahat biçimde kulandık . ve bu bağsetiğim sistemle
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    3D Modelleme Laptop Önerisi
    9 ay önce açıldı
    Monster - Autocad Performansı
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: hüküm

3 AY önce arkadaşa AMD 3200 SOKET 754 , ATİ REDON 9550, 2X 256 TİWİNMOS DDR, 80 GB İDE HD .vs bir bileşen topladık Autocad,, SolidWorks 2005 vs gayet rahat biçimde kulandık . ve bu bağsetiğim sistemle

kardeş ona bakarsan bende P3 600 mhz 320 sd ram fx5200 erkan kartı var
    Autocad ve SolidWorks 2005 çalıştırıyor tabi ona keza

ama arkadaş Bu catia Programında profesyonel ise bilgisayara ettiği masrafı 3-4 ayda karşılar
    Eğer bu işlerde usta ise çift çekirdekli işlemci, 2 gb ram ve workstation ekran kartı alırsa
    ileride bilgisayar donanımı ile uğraşmaz
  • quote:

Orjinalden alıntı: allaturcha

Sadece bir dizüstü alma fikrimden vazgeçmiş bulunmaktayım. Araştırmalarım ve sizlerin de yorumlarınızdan sonra anladımki; orta üstü bir dizüstüne vereceğim para ile çok çok daha iyi bir pc ve yanına da orta altı bir diz üstü(sadece multi medya ihtiyacı için) alabilirim. Galiba en akıllıca olanı bu! (Yanılıyo da olabilirim tabiki;)

Bu durumda korktuğum şey başıma gelmiş bulunmakta! yani bir masaüstü toplamak üzere tekrar yola çıkmış bulunmaktayım. Bu yol inşallah çok uzun sürmez.

sanirim sizi dizustu alma fikrinden ilk sogutanlardan biri olarak bana da cevap hakki doguyor :)

3d isini ortalamanin uzerinde (gunde 12-14 saat basinda olmama ragmen profesyonelim demeye korkuyorum!) yapan biri olarak cok yakin zamanda bir sistem topladim. bunun icin de haftalarca forum dolastiktan sonra edindigim bilgilerin isiginda cok samimi sekilde yaziyorum. hic vakit kaybetmenize gerek yok, sizin icin optimize edilmis ve en performansli sistemlerden biri olacaktir.

cpu: amd x2 3800+ veya 4200+ (eger cok paraniz var ve islemlerin bir kac dakika daha kisa surmesini istiyorsaniz daha ust bir model de olabilir)
    http://www.amd.com/us-en/Processors/ProductInformation/0,,30_118_9485_13041,00.html

mb/anakart: abit an8 ultra
    http://www2.abit.com.tw/page/tu/motherboard/motherboard_detail.php?pMODEL_NAME=AN8+Ultra&fMTYPE=Socket%20939

vga: quadro fx 1300 (bu 3d gorselleme ilemleri sirasinda cpu dan cok daha onemli. cunku toplam gorselleme islmlerinin %90-95 gibi kismini modelleme ve deneme renderlari aliyor. final render suresi 1-2 saat uzun surse de devede kulak. ama quadro serisi bir ekran karti sayesinde saatler suren deneme -yanilma yonteminden kurtuluyor, zaten ekranda -viewport- nerdeyse final render goruntusuyle calisiyorsunuz!!!)
    http://www.tet.com.tr/ekrkart.asp?FkartlarID=19

ram: 2gb dual kit cl 2.5 twinmos ddr400 en hesapli yontem olacaktir. ama fazladan 200-250$ var diyorsaniz benim gibi 2gb mushkin hp3200 ddr400 alabilirsiniz.
    http://www.twinmos.com/dram/dram_p_dt_dualchannel_ddr400.htm
    http://www.mushkin.com/doc/products/upgrades/Abit/?id=10648&size=4

hdd: kesinlikle ve kesinlikle raid0 yapilmamis!! bir cift hdd. benim tercihim biraz takurtu tukurtu yapsa da WD RAPTOR gd740 10000rpm. ( raid0 konusu tecrube ile sabittir. oyun oynayan arkadaslarin ve para tuzagi sitelerin yorumlarina aldanmayin. ozellikle 3d max icin stabilite herseyden onemlidir ve zaten guclu bir sistemde 3d max ile calisirken raid0 farkini farkedemiyorsunuz..)
    http://www.westerndigital.com/en/products/Products.asp?DriveID=65

bunlarin disinda saglam bir
    kasa (coolermaster centuion b5 super olur. cm stacker da pahali ve kolay bulunmayan ama ruya gibi bir kasa)
    http://www.vtr-hardware.com/articles/a4339_1.html

ve en onemli parcalardan biri de kuskusuz,
    ups! ( evet ups, cunku, 3d max ile calisirken ani elektrik kesintisi oldugu takdirde calistiginiz dosya uzayin derinliklerine gomuluyor ve hicbir sekilde geri getiremiyorsunuz. icindeki parcalari baska bir max dosyasina merge bile yapamiyorsunuz. saatler- gunler suren bir calismanin 1sn icinde yok olmasini istemezsiniz her halde... bunun icin de apc 500 line interaktif yerinde ve ucuz bir secim olur.)
    http://www.apc.com/products/family/index.cfm?id=23

• Fatih Bey! verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim!

Önerdiğiniz konfigürasyon CATIA programı içinde uygunmudur acaba? yoksa sadece 3D MAX odaklımı?
    Birde Intel konfigürsyonu önerebilirmisiniz?
    Son olarak AMD ve INTEL arasında büyük farklılıklar olurmu?
  • rica ederim.

size onerdigim konfigurasyondan sadece islemcisi biraz daha ust model olanini (x2 4400) kendim kullaniyorum, cok cok memnunum. sirkette p4 3.2 prescott ht - 2gb twinmos dual ram kullaniyorum ve aralarinda bariz hiz farki var. acikcasi intel-amd karsilasmasini yapacak kadar fikrim yok, daha dogrusu x2 4400 ile hangi intel modelini karsilastiracagimi bilemiyorum ama, kullandigim bu iki sistemden amd olani ucuyor. bir ornek vermek gerekirse, x2 4400'de windows acilis logosundaki mavi loading bar cubuklari soldan saga bir kez bile gecemeden kaybolup masaustu gorunuyor. aynen notepad gibi aciliyor. intel sistemim onun yaninda cok cok hantal kaliyor. registry ayarlariyla yapilabilecek butun optimizasyonlari yapmis olmama, gereksiz oldugunu dusundugum tum servisleri kapatmama ragmen loading cubuklarini 5-6 tur izliyorum.
    bu konuyla ilgili olarak tom amca'nin detayli bir incelemesini BURADAN gorebilirsiniz.

catia icin de pek birsey soyleyemeyecgim ama, 3ds max memnunsa catia da memnun kalir diye duz mantik yurutebilirim. bu catia'nin cift islemci desteginden ne kadar faydalanabilecegine gore degisir. ben hic kullanmadim.

kisacasi amd

• bence de amdx2 3800+ ...

fakat bütçenize göre pentium 820 de düşünüleilir...

para meselesi...
  • BEN BU CAD/CAM PROGRAMLARINI AMD VE INTEL'DE DENEDİM.
    INTEL AMD'DEN CAD/CAM'DE DAHA İYİ BUNA EMİN OL.
    EKRAN KARTI OLARAK TA NVIDIA'NIN QUADRO VE
    ATI'NIN FIREGL SERİLERİNE BAKABİLİRSİN.AMA FİYATI BİRAZ UÇUK.
    HAA NEDİR AMD SOLIDWORKS VE AUTOCAD GİBİ PROGRAMLARI KALDIRIR AMA
    INTELIN VERDİĞİ PERFORMANSI VERMEZ.BİZZAT DENEDİM.
    CATIA,UNIGRAPHICS,PRO/ENGINEER,ANSYS,I-DEAS GİBİ PROGRAMLARDA BAYILIYOR.(BUNU DA DENEDİM).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi King_Wolf -- 8 Şubat 2006 23:05:43 >
  • ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 7 Mayıs 2014; 9:41:16 >
  • ARKADAŞIM OYUN İÇİN AMD'LER BU TARZ PROGRAMLAR İÇİN INTEL P4'LerDEn ŞAŞMA SEN DUAL CORE'LARDAN AL SATA 2 Olsun üstte bi arkadaş yazmış gaet güzel bi sistem...
  • Arkadaşlar catia ve 3Dmax in gerektirdiği ekran kartları birbirinden farklımıdır? (yapısal olarak yani)
    yoksa tek bir ekran kartı modeli hem catia yı hemde 3Dmax i maximum performans ile çalıştırabilirmi?
  • walla bence bi X2 3800 al.sonrada eğer çok önemliş çizimler yapacaksan ve bunlar çok ciddi şekilde birşeyse quadro fx 4500 ama tr'de 2500 dolar.raminde en az 2 gb olmalı.harddisk sata 2 olursa çok iyi performans alırsın.
  • ramin i ciddi yüksek tutman gerek en az 2 gb ve ekran kartını çok üst düzeyde alman gerek bence işlemci amd athlon 3500 yeterlidir.
    senin için önemli olan görüntü çünkü
    ve bnce LCD alma CRT lerdeki görüntü kalitesini hala yakalayamadılar.
  • Arkadaşlar 1500$ civarı sistem düşünüyorum.
  • cpu: amd x2 3800-------------------------395$
    mb: abit an8 ultra-------------------------122$
    vga: quadro fx 1300-----------------------750$
    ram: 2gb cl2.5 twinmos dualddr400---------210$
    hdd: WD RAPTOR 74 gb--------------------209$
    case: coolermaster centuion b5------------079$

dvdr:lg-----------------------------------058$
    flpy: xx-----------------------------------010$
    ups: apc 500va---------------------------085$

-----------------------------------------1915$ + kdv

fiyatlar gigatek ve eksen bilgisayar listelerinden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi son_kullanici -- 13 Şubat 2006 22:26:30 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.