Şimdi Ara

AUDİ A3 1.4 TFSI YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
573
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar selamlar, 45.000 TL' ye kadar manuel 1.4 tfsi a3 almayı düşünüyorum. Aynı araca sahip arkadaşlar özellikle şehir içi yakıt tüketimleri hakkında bilgi verebilirler mi? Teknik verilerde 7.9 lt yazıyor ancak günlük kullanımda biraz dikkatsiz kullanımla 10 litreleri çok rahat görürmüyüm? Şimdiden teşekkürler, keyifli ve güvenli sürüşler.

• Arkadasimda var cok yaktigini soyluyor , hele sport modda ....

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 9 bilemedin 10 yapar. Vw nin cogu aracta kullandigi 1.4 122 bg motor kullaniliyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Performanslı kullanımda 100 kilometrede 10 litre hatta üzerini çok rahat yakacağını tahmin ediyorum. Ancak normal kullanımla dahi 10 litreleri bulursa diye beni düşündürüyor, birde yaklaşık 10 yıldır sürekli dizel otomobil kullandım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: berk_in

Performanslı kullanımda 100 kilometrede 10 litre hatta üzerini çok rahat yakacağını tahmin ediyorum. Ancak normal kullanımla dahi 10 litreleri bulursa diye beni düşündürüyor, birde yaklaşık 10 yıldır sürekli dizel otomobil kullandım.

O zaman size uymaz bu arac.

Dizelde gaza sonuna kadar abanip kullanmaya alismis bir kisi,ayni surusu benzinli aracta yaptiginda hayal kirikligina ugrar bence

• Tüp olmuyo değilmi tfsi lere
  • quote:

Orijinalden alıntı: CyberBot

Tüp olmuyo değilmi tfsi lere

Hayir.Tam uyumlu degil.Motor koduna gore bazilarina donusum yapilabiliyor ve bu sistem benzin ve lpg karisik calisiyor(rolantide ve yuksek devirlerde benzin kullaniyor)ve donusumu randimanli olmamakla beraber baya pahali.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AUDİ A3 1.2 TFSI Motor
    3 yıl önce açıldı
    A3 1.4 TFSI
    18 yıl önce açıldı
    Audi a4 1.8 tfsi vs 2.0 dizel
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Vialle lpdi ile 50-60 bin km kullanıp hiç bir sıkıntı yaşamayan var forumda..ulaşabilirseniz yardımcı olur..fakat vialle diğer lpglere göre tuzlu tabi orası var..gene de 45 araba 5 vialle 50 eder 1.6 tdi a3 ler temiz bir şey 65 den başlar...tercih sizin saygılar..

• 10+ lt yakarcılara aldanmayın. 2010 1.4 tsi dsg passat'ta sakin şehir içi kullanımında 8-8.5 lt falan yakıyor. Tabi bu değer trafiksiz akıcı kullanımda. Aynı şekilde otopark.com da otomatik benzinli jettanın 7 lt tükettiğini söylemişti. Tahmini 7.5-9 arası bir tüketiminiz olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: ***Leopard***

quote:

Performanslı kullanımda 100 kilometrede 10 litre hatta üzerini çok rahat yakacağını tahmin ediyorum. Ancak normal kullanımla dahi 10 litreleri bulursa diye beni düşündürüyor, birde yaklaşık 10 yıldır sürekli dizel otomobil kullandım.

Dizelde gaza sonuna kadar abanip kullanmaya alismis bir kisi,ayni surusu benzinli aracta yaptiginda hayal kirikligina ugrar bence

Aslinda atmosferik benzinli bir arac alip yakit konusunda sikinti yasarsam lpg uygulatmayi dusunuyordum ve 1.6 a3'lerle ilgilenmeye basladim. O motorun lpg ile pek zevkli olmayacagini dusunerek 1.4 tfsi'a kadar ciktim. Normal kullanimda (vites degisimlerinde 3500-4000 rpm'i gecmeden ve gaza orantisizca basmadan) sehir ici 100 km'de 9-9.5 litreyi gecmemesi yani bir depo (sanirim 55 lt idi) ile ortalama 550-600 km yol yapmasi benim icin yeterli. Sportif kullanimda bu degerlerin cok daha artacagini biliyorum ve goze aliyorum.

• quote:

quote:

quote:

Aslinda atmosferik benzinli bir arac alip yakit konusunda sikinti yasarsam lpg uygulatmayi dusunuyordum ve 1.6 a3'lerle ilgilenmeye basladim. O motorun lpg ile pek zevkli olmayacagini dusunerek 1.4 tfsi'a kadar ciktim. Normal kullanimda (vites degisimlerinde 3500-4000 rpm'i gecmeden ve gaza orantisizca basmadan) sehir ici 100 km'de 9-9.5 litreyi gecmemesi yani bir depo (sanirim 55 lt idi) ile ortalama 550-600 km yol yapmasi benim icin yeterli. Sportif kullanimda bu degerlerin cok daha artacagini biliyorum ve goze aliyorum.

1.6 + LPG kullanıuyorum tamam pek keyifli değil ama TFSI şu kadar bassam ne yakar diye düşünerek bineceksin keyif alabilecek misin acaba?... Teleflex gibi kaliteli bir dönüşüm yaptırdığından benzin-gaz farkını hissetmezsin benden söylemesi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mazotşist

quote:

quote:

quote:

1.6 + LPG kullanıuyorum tamam pek keyifli değil ama TFSI şu kadar bassam ne yakar diye düşünerek bineceksin keyif alabilecek misin acaba?... Teleflex gibi kaliteli bir dönüşüm yaptırdığından benzin-gaz farkını hissetmezsin benden söylemesi.

2000-2005 yılları arasında 1.6 vw bora'm vardı ve lpg'li değildi. Dediğiniz gibi pek keyifli değildi. Ondan sonra kullandığım 1.4 d4-d corolla ve 1.3 cdti (90 beygir) corsa'da pek keyifli değildi.Zaten 1.4 tfsi a3 dahil bu araclarin hicbir salt birer keyif otomobili degil. Ben sadece alacagim otomobilin onceki araclarimdan daha fazla haz vermesini umuyorum. Basarken ne kadar yakar diye dusunmem, cunku basima gelecegini ve anlik tuketim ekraninda ne gorecegimi asagi yukari tahmin ediyorum :) Benim dusuncem normal sartlarda ne yakacagi, zaten her zaman araci limitlerde kullanan ve zorlayan bir insan degilim. Yani bastigimizda yakicak hocam, gulu seven dikenine katlanir yapicak bisey yok :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berk_in -- 27 Şubat 2015; 20:50:30 >

• Passat 1.4 tsi dsg normal kullanımda 9.5 litre yakıyor. şehir içi o araçta normal kullanımda 9 litre görürsünüz ama ayağımın altında yumurta olacağına atmosferik alır lpg takar canımın istediği gibi binerim. Atmosferik olanların performansı da abartılacak kadar kötü değil aynı zamanda da sağlam motorlardır
  • 1.4 TFSI 125 ps versiyonundan bahsediyorsak ortalama yakıt tüketimi 7.7'nin üzeri 8.5 civarı olur ancak sert kullanımda bu 11 litre civarlarını görebiliyor.Yakıt tüketimi olarak iyi düşünün derim zira sonradan LPG bağlatma gibi bir şey düşünürseniz sıkıntı yaşamanız yüksek ihtimal.
  • Şöyle anlatayım; önceki aracım 2008 1.3 cdti corsa ile şehir içinde sırf ekonomi amaçlı gazı okşayarak 6 litrede gördüm (sizin tabirinizle ayağımın altında yumurta vardı), performanslı kullanımla 9 litrede gördüm. Ama normal kullanımımda daima 7 litre civarı ( artı eksi 0.5 diyebiliriz) ile dolaştım. Ne sürekli gazı okşadım, ne de sürekli ayağım paspasa yapıştı. Normal kullanım derken bu ortalamadan bahsetmek istemiştim. Sizlerin yorumlarına bakarsak böyle bi' kullanımla tfsi a3, 9 litre civarında yakıcak. Ki buda mantıklı ve makul bir değer gibi görünüyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: of dead

1.4 TFSI 125 ps versiyonundan bahsediyorsak ortalama yakıt tüketimi 7.7'nin üzeri 8.5 civarı olur ancak sert kullanımda bu 11 litre civarlarını görebiliyor.Yakıt tüketimi olarak iyi düşünün derim zira sonradan LPG bağlatma gibi bir şey düşünürseniz sıkıntı yaşamanız yüksek ihtimal.

Hocam büyük konuşmayı sevmem ama ne yakarsa yaksın tfsi' a lpg uygulatmayı düşünmüyorum. En kötü 2 yil kullanmak yerine 1 yil kullanir satarim.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: of dead

1.4 TFSI 125 ps versiyonundan bahsediyorsak ortalama yakıt tüketimi 7.7'nin üzeri 8.5 civarı olur ancak sert kullanımda bu 11 litre civarlarını görebiliyor.Yakıt tüketimi olarak iyi düşünün derim zira sonradan LPG bağlatma gibi bir şey düşünürseniz sıkıntı yaşamanız yüksek ihtimal.

Hocam büyük konuşmayı sevmem ama ne yakarsa yaksın tfsi' a lpg uygulatmayı düşünmüyorum. En kötü 2 yil kullanmak yerine 1 yil kullanir satarim.

En güzelini yaparsınız LPG ile ilgili sıkıntı yaşayan bir çok arkadaşım oldu TFSI ve TSI motorlarda.

• Arkadaşlar bu araçla ilgili yakıt tüketimi dışında da (özellikle sürüş dinamikleri, konfor/tutuş oranı ve frenler) bilgi ve tecrübelerini paylasmak isteyenler varsa sevinirim. Almadan kısmet olursa kullanıcam ama daha önce hiç direksiyonuna geçme şansım olmadı.

• Eğer benzinlik sahibi değilseniz yada mali durum çok iyi değilse o şekilde en fazla 1 depo kullanırsınız,benzinliğe 2. Gidişinizde ayağınız gaza daha dikkatli basar.buda ne kadar keyif verir bilemem.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sehir icinden bahsediyorsak ki bu forumda bazıları sehir icini cevreyollarindan sanıyor .

En iyi ihtimalle 9.5 litre diyorum

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.