Şimdi Ara

ATI'ye geçtim bazı sorularım var.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
971
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • FX5200, MSI 8600GT OC, Palit 8800GT Sonic'ten sonra bu akşam itibariyle 4870 1gb alarak ATI'ye geçmiş bulunuyorum. Performans olarak önceki kartlarımdan birkaç gömlek üstün olduğunu söyleyebilirim.
    ATI cilere Bu kartın driverlerı ile ilgili bazı sorularım olacak. NVidia kartlarda nhancer programı ile her oyuna özel AA ve AF ayarı yapabiliyorduk. ATI'de böyle birşey var mı? optimum AA ve AF ayarlarınız nelerdir? Mulit-Super hangi aa modu kullanıyorsunuz?

Ayrıca başka tavsiyeleriniz var mı? yardım ve önerilerinizi bekliyorum.

• supersampling daha kalitelidir ama performans kaybı yaşatabilir. çok kasan oyunlarda multisampling tercih ediniz.
  • Supersampling bulanıklık yapıyor. En iyisi multi+adaptive aaa kullanıp, 4x aa açmak. Edge detect de performansın iyi olduğu oyunlarda üzerine cila niyetine açılır.
  • adam ilk kez ati kullanıyorum sizde bilmece gibi şeyler yazmışsınız.

hocam ati'lerde nvidia gibi 3. parti yazılımlara gerek kalmadan direk ATI CCC'dan AA AF AAA mode gibi ayarları yapabilirsiniz bunu için masa üstünde sağ tıklayır direk ATI CCC'a girip 3D sekmesinden ayarları yapabilirsiniz.Gerçi bunca yıldır ben hangi oyunu oynuyorsam o oyunun kendi ayatları üzerinden aa af ayarlarını yapıyorum ve elindeki kartla eğer işlemcinde çok kötü değilse çoğu oyunda aa ve af'yi sona dayayabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: skynet

adam ilk kez ati kullanıyorum sizde bilmece gibi şeyler yazmışsınız.

hocam ati'lerde nvidia gibi 3. parti yazılımlara gerek kalmadan direk ATI CCC'dan AA AF AAA mode gibi ayarları yapabilirsiniz bunu için masa üstünde sağ tıklayır direk ATI CCC'a girip 3D sekmesinden ayarları yapabilirsiniz.Gerçi bunca yıldır ben hangi oyunu oynuyorsam o oyunun kendi ayatları üzerinden aa af ayarlarını yapıyorum ve elindeki kartla eğer işlemcinde çok kötü değilse çoğu oyunda aa ve af'yi sona dayayabilirsin.

Tebrikler

• catalyst ayarlarını default olarak bırak artık her oyunda var aa ayarı. bir tek batmanda ccc kullanarak açmak zorunda kalmıştım.
  • aa-af ayarları ıcın uygulama karar versın dıye bır tık var onu ısaretle

Supersampling
    multisampling
    multi+adaptive
    bunlar nedır ve ccc nın neresınde?ayrıca bunları uygulamalar yonetemezmı?
  • Cevaplar için teşekkürler arkadaşlar.
    Dün kısıtlı zamanda Arma2 ve FS2004 te birkaç dakika deneme yapabildim. CCC den bazı AA ve AF denemeleri yaptım, Arma 2 de oyun içinden de AA ve AF'i yüksek seçtim ama yine yapamadım. Akşam erken gidebilirsem biraz daha o menüleri kurcalayım.
    8800GT de hayal edemeyeceğim ayarları Arma 2 de kullandım ve denediğim sürece 35 fps nin altına yoğun patlamalar hariç inmedi.
  • Ben de asus ati 3870 i bırakıp gts 250 ye geçtim ama pişmanım, atinin görüntü kalitesi daha iyi, renkler ve ışık efektleri daha belirgin. Ayrıca testlere göre gts 250 güya %40 daha performanslı ama ben denedim sadece %10 fark var. Zaten o testlere aldanıp gts 250 almıştım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: saitcam

Ben de asus ati 3870 i bırakıp gts 250 ye geçtim ama pişmanım, atinin görüntü kalitesi daha iyi, renkler ve ışık efektleri daha belirgin. Ayrıca testlere göre gts 250 güya %40 daha performanslı ama ben denedim sadece %10 fark var. Zaten o testlere aldanıp gts 250 almıştım...

çok iddialı laflar etmişsin...yazdıklarını ispatlayacak görüntüler yayınlayabılırsen sevınırım....
  • quote:

Orijinalden alıntı: okanbay

quote:

Ben de asus ati 3870 i bırakıp gts 250 ye geçtim ama pişmanım, atinin görüntü kalitesi daha iyi, renkler ve ışık efektleri daha belirgin. Ayrıca testlere göre gts 250 güya %40 daha performanslı ama ben denedim sadece %10 fark var. Zaten o testlere aldanıp gts 250 almıştım...

çok iddialı laflar etmişsin...yazdıklarını ispatlayacak görüntüler yayınlayabılırsen sevınırım....

sen gelmiş 9600gt seviyesindeki kartı gts250 ile karşılaştırıyorsun..senin o performansı alamaman işlemcin yüzünden olabilir
  • quote:

koca koca siteler inceleme yapıyor sorunun sende olabilcegi hic mi aklına gelmedi
    islemcin ve oynadıgın cozunurluk ne acaba bunlar da etkiler
    ayrıca yeni kartlarla eski kartlar arasındaki fark özellikle aa ve af actıgında artar
  • Yahuu adam kendi düşüncesini yazmış amma muhalefetsiniz..
  • quote:

quote:

Saçmalamak için para alıyorlar herhalde, görüntü kalitesine gelince tekrar Ati kullanınca hangisinde görüntü kalitesi daha iyi anladım. Ayrıca HD 5850 kullanırken masaüstünde yakından bakınca piksel'lerde titremeler oluyordu buda kaliteden kaynaklanan birşey.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 2 Nisan 2010; 12:59:23 >

• Kimi kandırıyorsun? Kalitesi kötü diye mi ATI aldın?
  • Şu an Nvidia GTX 260 kullanıyorum ve halen eski X1950 kartımdaki netliği alamıyorum. Elimde her iki kartta bulunuyor ve monitörde herhangi bir oyun açıp yanyana bakınca gösterdiğim herkes ATI'nin daha net olduğunu söylüyor. SS alıp statik resme bakınca birşey anlaşılmıyor sadece AF'de ATI'nin başarımı ufak birşeyler hissettiriyor ama oyun esnasında monitörden direkt görüntüye bakınca ortaya çıkan keskinlik-kalite farklı kesinlikle hissediliyor. Ama GTX 260'ımın performansından oldukça memnunum o ayrı konu tabi.
  • Konumu ponçik etmişsiniz yav

Bu arada Multi-Supersampling ayarı yaptığım yeri bulamıyorum ya da kayboldu. CCC de hangi sekmenin altındaydı? Hepsini tekrar tekrar kullandım ama nafile.
    Bütün oyunlarda 4870 uçuyor ama bir tek Flight simulator de daha kötü fps aldım. Forumlarda araştırıyorum. Eski cfg dosyalarını sil falan demişler. Yeni HDD alınca baştan kurucam. İnşallah o zaman düzelir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MoNZaREs

quote:

quote:

Saçmalamak için para alıyorlar herhalde, görüntü kalitesine gelince tekrar Ati kullanınca hangisinde görüntü kalitesi daha iyi anladım.

Sen sıcaklığı da ati kullanınca daha iyi anlaşmıştın. Sırada ne var?

• quote:

Orijinalden alıntı: GUERRA

Bu arada Multi-Supersampling ayarı yaptığım yeri bulamıyorum ya da kayboldu. CCC de hangi sekmenin altındaydı? Hepsini tekrar tekrar kullandım ama nafile.

up
  • quote:

ccc 3D ayarlarına gir orda AAmode var işte o multisample'dir
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.