Şimdi Ara

ati power play hakkında!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.398
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler bildiğiniz gibi ati karta yüklenilmediği durumlarda kartın hızlarını gpu 150-mem 300mhz gibi değerlere indiriyor..Fakat son yüklememden sonra bu olay bende gerçekleşmiyor.ccc ile alakalı bır durum mu yoksa başka bırsey ile mi alakalı?msı afterburner ıle o/c yaptıkdan sonra restart edıyorum direk bılgısayar acılısda o/c hızlardan acılıyor buraya kadar sorun yok..profil olusturarak deneyeyım dedım ama 150-300 hızlarında profıl olusturmak mumkun degıls sanırım..smart doctor ccc ve afterburner kullanıyorum su an...bu 3 programın bırbırıne olumsuz etkısı olabılır mı?bu powerplay e direk etki eden birşey mi var ?nasıl aktıf edebılırım...?

şimdiden teşekkürler..

• Bildiğim kadarıyla, zaten kartı oc ettiğiniz zaman saat hılzarını düşürmüyor. Hep oc edilmiş hızda çalışıyor.
  • hımm..bu powerplay denilen sey overclock yapılmazsa mı aktif yanı?o/c li hızlardan 150-300mhz lere inemiyor demek kart..o zaman geriye tek secenek kalıyor profıl ayarı veya hyperdrıve...pekı 150-300 hızları ıle normal ayarlarında ne kadarlık bır watt farkı oluyor acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: atiktuk

hımm..bu powerplay denilen sey overclock yapılmazsa mı aktif yanı?o/c li hızlardan 150-300mhz lere inemiyor demek kart..o zaman geriye tek secenek kalıyor profıl ayarı veya hyperdrıve...pekı 150-300 hızları ıle normal ayarlarında ne kadarlık bır watt farkı oluyor acaba?

O kadar detayını bilemem ama, işkembeden sallarsam senede elektrik faturasına (günde 3-4 saat kullandığınızı varsaysak) 20,00 TL dahi etki edeceğini sanmıyorum.
  • hımm tamam dır atla deve değil yani...:)
    sağolasın tesekkurler..

ve dedıgın gıbı o/c yi resetledıgımde kartın hızları masaustunde otomatık 150-300 e dustu...o/c li iken düşme olmuyormus kesınlık kazandı..
  • son birşey..

smart doc ve afterburner ı kullanıyorum sürekli..aslında smart doc u kullanmamın tek sebebi güvenlik..kart belli bir ısıya ulastıgında alarm verıp korumaya alabılıyor...afterburnerde gözume carpmadı böyle bırsey..yoksa göremedım mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: atiktuk

son birşey..

smart doc ve afterburner ı kullanıyorum sürekli..aslında smart doc u kullanmamın tek sebebi güvenlik..kart belli bir ısıya ulastıgında alarm verıp korumaya alabılıyor...afterburnerde gözume carpmadı böyle bırsey..yoksa göremedım mı?

Kart eğer belirli bir sınırın üzerinde ısıya ulaşırsa başka bir yazılım olmadan da kendini korumaya alır,o yüzden o tür bir yazılıma gerek yok.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • O bahsettiğiniz olay sadece 10.5 driverında var diye biliyorum. Sanırım yazılım hatası. Eski driverlarda overclock yapınca masaüstünde saat hızları düşüyordu.
  • ATI Overdrive daki saat hızlarını aşmadığınız taktirde yaptığınız OC PowerPlay'i devre dışı bırakmaz.
    Diğer yandan MSI AfterBurner ile 2D ve 3D Profilleri oluşturabilir, bu şekilde Overdrive'daki saat hızlarını aşsanız dahi saat hızlarını masaüstünde istediğiniz 2D hızlarına düşürebilirsiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.