Şimdi Ara

Msi anakart bios da game boost açılmalı mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
11.234
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar msi anakart bios menüsünde game boost disabled ayarında duruyor. Bunu enabled yaparsam ne gibi bir artısı ve eksisi olur? İşlemci R5 2600 ve anakart msi b450m gaming plus yardımınızı bekliyorum teşekkürler.

• Yapay Zekanın Yanıtı

MSI Anakart BIOS'unda Game Boost Açılmalı mı?

MSI anakartlarda bulunan Game Boost, performansı artırmayı amaçlayan bir BIOS ayarındadır. Bu ayar, işlemci ve bellek hız aşırtmasını otomatik olarak uygulayarak oyun performansında iyileşmeler sağlar.

Game Boost Nedir?

Game Boost, anakartın BIOS'unda bulunan bir özelliktir. İşlemcinin ve belleğin hız aşırtma ayarlarını otomatik olarak yapılandırarak oyunlarda daha yüksek kare hızları ve daha akıcı bir oyun deneyimi sunar.

MSI Game Boost Açılmalı mı?

MSI Game Boost'u açıp açmama kararı, sistemininizin özelliklerine ve kullanım şeklinize bağlıdır. Aşağıdaki faktörleri göz önünde bulundurmalısınız:

• Donanım: Game Boost, işlemci ve bellek hız aşırtmasına güvenir. Sisteminiz bu hız aşırtmaları kaldıramıyorsa, Game Boost kullanmak sisteminizin dengesizliğine neden olabilir.
    • Soğutma: Hız aşırtma, bileşenlerde ısı artışına neden olabilir. Sisteminizin yeterli soğutma özelliğine sahip olduğundan emin olun, aksi takdirde bileşenlerin zarar görme riski vardır.
    • Kullanım: Game Boost ağırlıklı olarak oyuncular için tasarlanmıştır. Günlük kullanım veya üretkenlik görevleri için, varsayılan BIOS ayarlarını kullanmak daha iyidir.

Öneriler:

• Game Boost'u etkinleştirmeden önce sisteminizin özelliklerini iyice araştırın.
    • Sisteminizin stabilitesini izlemek için stres testleri yapın.
    • Sisteminizde herhangi bir sorunla karşılaşırsanız, Game Boost'u devre dışı bırakın.
    • Game Boost ile ilgili sorunlar yaşıyorsanız, anakart üreticinizle iletişime geçin.

Ek Bilgiler:

• Bazı kullanıcılar, Game Boost etkinleştirildiğinde sistemlerinde dengesizlik yaşadıklarını bildirmiştir.
    • Game Boost'un performans artışı, donanım özelliklerine bağlı olarak değişiklik gösterebilir.
    • Game Boost, anakartın BIOS ayarlarında "Enabled" veya "Disabled" olarak ayarlanabilir.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • bu mesaj silindi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0EF48BDE1 -- 18 Temmuz 2020; 17:58:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Game Boost acikken bazen donma olabiliyor, @matrix52'ye katiliyorum. Game Boost ayari kapali, core performance boost acik kalsin.
  • Teşekkürler bios da advanced cpu configuration/core performance boost bu ayarı diyorsanız auto da duruyor. Auto ve disabled seçenekleri var sadece doğru ayarda mı şu anda?
  • Auto'da durmasi yeterli evet. Overclock deneyecekseniz Ryzen Master programi ile deneme yapabilirsiniz. Stok sogutucu ile 1.350v uzerine cikmadan gidebildigi maksimum frekansi deneyebilirsiniz. All core 4.0 Ghz e ulasabilirsiniz belki. Hata verse de PC'yi yeniden acinca Default BIOS ayarlari ile baslayacagi icin sikinti cikmaz. Oyuna girerken Overclock'lu profili secersiniz, oyundan cikinca Default a alirsiniz.
  • 1,3 verip 4 e sabitliyorim direkt.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CCaaNN

Auto'da durmasi yeterli evet. Overclock deneyecekseniz Ryzen Master programi ile deneme yapabilirsiniz. Stok sogutucu ile 1.350v uzerine cikmadan gidebildigi maksimum frekansi deneyebilirsiniz. All core 4.0 Ghz e ulasabilirsiniz belki. Hata verse de PC'yi yeniden acinca Default BIOS ayarlari ile baslayacagi icin sikinti cikmaz. Oyuna girerken Overclock'lu profili secersiniz, oyundan cikinca Default a alirsiniz.
    Anladım hocam peki bu game boost kendisi işlemciye otomatik oc mu yapıyor tam olarak? Örneğin onu açarsam kaç ghz de çalışacak işlemci yani bu ayarı oraya koymalarının mantığını anlamaya çalışıyorum. Ayrıca oyunlarda şu ana kadar en fazla 3825 mhz gördüm 3,9 gördüğümü hatırlamıyorum belki zorlayacak oyun oynamamışımdır ondan olabilir mi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • game boost anakart üreticisinin koyduğu auto oc özelliğidir, bu tarz anakart üreticileri tarafından yapılmış auto oc oyuncakları asla kullanılmamalıdır.

Overclock yapmak istiyorsan manuel bilinçli bir şekilde yaparsın.
  • Game boost olayını sakın açmayın kendi anakartımda denedim yaşadıklarımı söyleyim

Enabled yaptım save quit dedim yeniden başlatırken bios yazısı fontunda sarı bişey çıktı tam göremedim ama tavsiye edilmezmi bilmem ne bişeyler yazdı şaaakk diye mavi ekran. Sistem yeniden başlatılacak windows düzgün başlatılamadı dedi yeniden başlatınca bi daha hemen del del del biosa bi girdim 4.2 ghz tepe hıza almış voltajıda saçma sapan değerlerde tutmuş. Hemen kendi ayarıma çektim

Yani o game boost direk tepe noktada çalıştırıyor işlemciyi ve sistemi stabil şekildede başlatmıyor dediğim gibi ben direk mavi ekran yedim save and quitten sonra. Bi numarası yok o game boostun şahsen

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • peki tesekkurler cevaplarınız için anlaşılan dokunmuyoruz o ayara

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Residentevil8 -- 10 Ekim 2019; 21:13:23 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.