Şimdi Ara

Ati 5970 Oc Edition sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
857
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba ark.lar benim sorunum biraz garip umarım yardımcı olabilirsiniz.
    3-4 gün önce 2 adet 3870x2 crossfire ekran kartlarını değiştirip Ati radeon 5970 oc edition aldım ama sürekli olmamak kaydıyla ekranda görüntü kayıpları simetrik bi şekilde siyah ve kırmızı kareler ve ekranda donmalar(sistemde donma yok) veya tek renk gösteriyor(mavi veya beyaz) ama bilgisayarı resetledikten sonra oyunlarda hiçbir sorun yok gayet akıcı full grafiklerde çok rahat bi şekilde oynuyorum(1920x1080).Acaba sorun nerde olabilir? Bana ekran kartının bozuk olması mantıklı gelmiyor çünkü resetledikten sonra oyunlarda sorun olmuyor.

Sistem=Anakart:Gigabyte X48 DQ6
    Ram: 4GB(2*2) DDR2 1066 Mhz
    Cpu:Intel Qx9770
    Ekran Kartı:Ati Radeon 5970 Oc Edition
    Hdd:500 gb internal 1 tb external hdd
    Kasa:Thermaltake Armor+
    Psu:Cooler Master 1000W
    Creative Fata1lity Ses Kartı
    + olarak Zalman Cpu fanı mevcut ve Ram soğutucusu mevcut

Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xpc -- 22 Mart 2010; 3:56:46 >

• 5000 serisinde ekranda renkler ve donma ile ilgili bir muhabbet var ama icerigini tam bilmiyorum yazilimsal sorundur muhtemelen.ramler cok isiniyor da olabilir.bozuk olsa surekli hata olur ara sira olmaz.surucu ile duzelebilir denemediysen 10.3a:

http://sites.amd.com/us/underground/tips/Pages/catalyst-10-3-preview.aspx

win7 kullaniyormussun bu surucuyu deneyebilirsin ya da bir kac gun bekle resmi olarak cikmak uzere.
  • bir ati klasigi alısırsın
  • ati kullanmak tecrube gerektirir yazilimci olur cikarsin cunku amd donanimci.bu yuzden ati kullananlar bir daha nvidia kullanamiyor cunku sorunlari farkli surucu cekiyorsun kart yaniyor filan donanim harikasi. ati alman muhendisligi amma yaziliminin mensei ne belli degil.arkadas memnun degilse ben bir nvidia ayarlayayim en parlagindan degiselim yani. o kart bende olsa iki surucu denemeye usenmezdim netekim.
  • İlginç bir sorun hangi sürücüyü kullanıyorsunuz?
  • 10.2 kullanıyorum şu anda
  • Windowsa format atıp tekrardan kurmayı denedinizmi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    xfx 6950 ve MSI Afterburner...
    13 yıl önce açıldı
    Ati Radeon 9600 pro driver sorunu
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Source

Windowsa format atıp tekrardan kurmayı denedinizmi?

hyr ekran kartı takılmadan önce formatlamıştım
  • arkadaşlar furmark testini yaptım hiçbir sorunla karşılaşmadım.:S

Ati 5970 Oc Edition sorunu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xpc -- 22 Mart 2010; 20:35:49 >
  • Hocam senin sorun çok ilginç her bilgisyarı açtığında böyle bir durumla karşı karşıya kalıyormusun?
  • sürekli olmamak kaydıyla evet
  • ark.lar burnin testinide yaptım ram,hdd ve cpu için hiçbir sorun yok.
    Baya bi enteresan bir sorunmuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: xpc

Merhaba ark.lar benim sorunum biraz garip umarım yardımcı olabilirsiniz.
    3-4 gün önce 2 adet 3870x2 crossfire ekran kartlarını değiştirip Ati radeon 5970 oc edition aldım ama sürekli olmamak kaydıyla ekranda görüntü kayıpları simetrik bi şekilde siyah ve kırmızı kareler ve ekranda donmalar(sistemde donma yok) veya tek renk gösteriyor(mavi veya beyaz) ama bilgisayarı resetledikten sonra oyunlarda hiçbir sorun yok gayet akıcı full grafiklerde çok rahat bi şekilde oynuyorum(1920x1080).Acaba sorun nerde olabilir? Bana ekran kartının bozuk olması mantıklı gelmiyor çünkü resetledikten sonra oyunlarda sorun olmuyor.

Sistem=Anakart:Gigabyte X48 DQ6
    Ram: 4GB(2*2) DDR2 1066 Mhz
    Cpu:Intel Qx9770
    Ekran Kartı:Ati Radeon 5970 Oc Edition
    Hdd:500 gb internal 1 tb external hdd
    Kasa:Thermaltake Armor+
    Psu:Cooler Master 1000W
    Creative Fata1lity Ses Kartı
    + olarak Zalman Cpu fanı mevcut ve Ram soğutucusu mevcut

Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler Takma kafana kardeş aynı sorun bendede var sorun bence drıver sorunu bende artı olarak pc yi her açışta donuyor bazen kendi kurtuluyor bağzende ben resetliyorum ama oyunlarda sorun yok ayarlar ful ben alıştım artık:))) bendeki kartta power color 5970

• sürücüden olabilir hemen 10.5'i yükle
  • temiz bir format ve 10.5 sürücüsü çözebilir sorununu
  • kendim bizzat tecrübe ederek yaşadım...bilgisayardan ekran kartını çıkartıp taktığın zaman veya ekran kartını değiştirdiğin zaman muhakkak güzel bir şekilde yeniden windows kuracaksın ve driver ları düzgün bir şekilde yükleyeceksin(ati malum yazılımları adamı deli eder)..büyük bir ihtimalle sorun kalmaz....
  • quote:

Orijinalden alıntı: fod

bir ati klasigi alısırsın

Arkadaşım forumun seviyesini iyice düşürdünüz burda arkadaş sorununu aktarmış yapıcı yada yardımcı olucak bir fikrin yoksa ati veya nvidia hakkındaki önyargılarını veya içindeki firma fanatizmini kendine sakla lafım sadece sana değil bunu yapan herkesedir.

Hocam ekranda renklerin çikmasi genelde ramlerin ve mosfetlerin zorlanmasından olur kartın soğutmasından emin olun,kartın ram hızlarını düşürüp o şekilde deneyin eğer bir sorun olmazsa sisteminizde genel oc varsa pci clock'u belli stabil bir seviyede tutun ondanda yapabilir veya direk oc varsa sistemde default olarak deneyin sistemi gerekli stabiliteyi yakalayınca ozaman yavaş yavaş sorun oluşmayacak bir seviyede oc'a devam edin.
  • işlemcine hastasıyım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.