Şimdi Ara

Atatürk'ün evrim hakkında görüşleri.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
491
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hayranlığım bir kat daha arttı.https://evrimagaci.org/article/tr/ataturk-ve-evrim

• Bunlar kitaplardan kopyalama laflar değil yalnız. Atatürk'ün bizzat kendi sözleriyle evrimi anlattığı satırlardır (hatta bazıları konuşmalardan alıntıdır). Zaten Cumhuriyet döneminin hayatın oluşumu ve evrimle başlayan meşhur Tarih kitaplarında Atatürk'ün kendisinin yazdığı bir sürü yer vardır. Bunlar kendi el yazısıyla kayıt altında tutulmuştur. Bir kısmı da Afet İnan tarafından yayımlanmıştır. Zamanının sağlam antropologlarından Eugene Pittard ile de bu yönlü konuşmalarının olduğu bilinmektedir.
  • kingman29 K kullanıcısına yanıt
    Bilimsel gerçeklere düşman olmada neymiş... Saçmalamayın isterseniz...

Sağda solda hiç kuantum düşmanları, yerçekimi düşmanları diye birşeyler duydunuz mu : )
  • quote:

Orijinalden alıntı: Periah

Sağda solda hiç kuantum düşmanları, yerçekimi düşmanları diye birşeyler duydunuz mu : )
    Düz dünyacılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Periah

Onlara düşman olacak kadar bilgisi, araştırması yok o yüzden
    Gerçi evrim hakkında da pek bir şey bildiğini sanmıyorum.
  • Bunlar gerçekten küçük bir kısım. Atatürk evrim konusuyla baya baya ilgilenmiştir. Konuyla ilgili, kitaplığında birçok kitap ve altını çizdiği birçok satır vardır. Hatta pek çok ders kitabına evrimin girmesi kendisinin aracılığıyla olmuştur, dünyada ilklerden biridir zannediyorum. Koca ABD bile onlarca yıl sonra yapabildi bunu ki hala tam oturtabilmiş değiller. Yazık ki O'nun ölümü bilimsel devrimi öldürdüğü gibi evrimin de kitaplardan çıkarılmasına sebep olmuştur.

İki örnek de ben ekleyeyim:

https://twitter.com/Antno_Donizetti/status/966732447315619840
    https://twitter.com/Antno_Donizetti/status/967106100037287936

• Adamın evrimle ilgili sözlerinin toplandığı konuya "evrimle ilgili tek söz etmemiş" diyen var. Ya sabır.
  • Evrimi bilirim diyen arkadaşın daha solunum mekanizmalarından bile zerre kadar haberi olmadığına bizzat şahit oldum. He canım he sen her şeyi bizden iyi biliyorsun aynen
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SURİYE GERÇEKLERİ HAKKINDA
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-F01EF196D

Adamın evrimle ilgili sözlerinin toplandığı konuya "evrimle ilgili tek söz etmemiş" diyen var. Ya sabır.
    Okuduğu kitaplar ve aldığı notlar diyor sadece.

Görüşlerinden veya sözlerinden bahsediyor herhalde?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugarb

Okuduğu kitaplar ve aldığı notlar diyor sadece.

Görüşlerinden veya sözlerinden bahsediyor herhalde?

Alıntıları Göster
    Bunlar kitaplardan kopyalama laflar değil yalnız. Atatürk'ün bizzat kendi sözleriyle evrimi anlattığı satırlardır (hatta bazıları konuşmalardan alıntıdır). Zaten Cumhuriyet döneminin hayatın oluşumu ve evrimle başlayan meşhur Tarih kitaplarında Atatürk'ün kendisinin yazdığı bir sürü yer vardır. Bunlar kendi el yazısıyla kayıt altında tutulmuştur. Bir kısmı da Afet İnan tarafından yayımlanmıştır. Zamanının sağlam antropologlarından Eugene Pittard ile de bu yönlü konuşmalarının olduğu bilinmektedir.

• quote:

Orijinalden alıntı: bigelow

Evrimi bilirim diyen arkadaşın daha solunum mekanizmalarından bile zerre kadar haberi olmadığına bizzat şahit oldum. He canım he sen her şeyi bizden iyi biliyorsun aynen
    Peki solunumu bildiğini zanneden evrimci cahil. Bana şimdi açıkla bakalım. Uç uca eklendiğinde dünyanın etrafında tur atacak uzunluktaki damar sistemi, nasıl oluyo da trilyonlarca hücremin her birine oksijen taşıyıp artıklarını topluyo? Tek bir tane hücremi bile oksijensiz besinsiz bırakmıyo?

Çamura şimşek düştü, bakteri oldu, böcek oldu, maymun oldu. Maymunun kuyruğu düştü insan oldu. İşte sizin evriminiz böyle aptalca açıklama getiriyo. Nasıl olmuş? Kendiliğinden olmuş. İşte sizin evriminiz bu.

Yahu 40 bin kilometrelik damar sistemi nasıl kendiliğinden oluşur? Bu damar sistemi, trilyonlarca hücrenin her birini nasıl besler, aç, susuz, oksijensiz bırakmaz? Sizin evrim dininiz diyor ki, kimse yapmadı, kendiliğinden oldu. Nasıl kimse yapmaz, nasıl kendiliğinden olur? Akılsız dağ taş, toprak, su bir araya gelecek ve böyle mükemmel bir sistemi kendiliğinden oluşturacak? Siz kafayı peynir ekmekle yemişsiniz. Evrim dini sizin gözünüzü karatmış.

Solunum sistemini bilen adamın, bu sistemin kendiliğinden olduğunu iddia etmesi için kafayı yemiş olması lazım. Siz evrimciler, Tanrı'yı inkar etmek için Evrim dinine sarılmışsınız. Bi de bilimsel diye ortalıkta dolaşıyosunuz.

Ulan yeter artık. Şu bilime evrim safsatanızı sokmaya çalışmaktan vazgeçin. Şu bilimin yakasından düşün artık. Dinsizliğinize bilimi alet etmekten vazgeçin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• kingman29 K kullanıcısına yanıt

Sen o damarların tamamını adına kadar bilirsin ama biri çıkar der ki; evrimci cahil bu damarlar bütün hücreleri nasıl besliyor??

komiksiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: bigelow

Sen o damarların tamamını adına kadar bilirsin ama biri çıkar der ki; evrimci cahil bu damarlar bütün hücreleri nasıl besliyor??

komiksiniz
    Umutsuz vaka o, hiç zorlamayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kingman29

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    "ki ben evrimci olacak kadar düşük zekalı olduğunu düşünmüyorum" cümlenize karşı verdiğim bir cevaptı yukarıda ki yazım. Dediğiniz gibi dahiler bile bazı gerçekleri göremeyebiliyor. Bunun için Einstein ın zeki olmadığını düşünebilir miyiz?

Katı bir materyalist olmayı çok isterdim.

Kuantum, gelecekte onun insanoğluna açabileceği kapılar şimdiden heyecanlandırıyor. Evrende görünmeyen güç Sana ve bana göre bir ilah olabilir. Belki o da keşfedilmeyen bir fizik yasasıdır. Neyse, bazı kimseler tarafından ne kadar kabul edilmese de evrim gerçektir. Gerçek olmasa dahi gerçekliğine inanılması zeka göstergesi değildir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.