Şimdi Ara

Atatürk'ün yaptığı yanlışlar nelerdir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
59
Cevap
0
Favori
11.746
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle belirteyim ben Atatürkçüyüm. Atatürk de bir insandı sonuçta, yaptığı hatalar olabilir. Hiç kimse gibi de eleştirilemez değildir ama eleştirirken akıldan ve bilimden kopmamak gerekir.

Demin ülke gündeminde tarih ile yakından uzaktan alakası olmayan birini kaynak olarak gösteren biri vardı onun gibiler ve gerçeklerin iyisiyle/kötüsüyle ortaya koyulması için açmak istedim konuyu. Zira internette bu konularda tonla zırva var ve bilgisiz insanlar kolayca kanabilir ama bu konuda gerçeği gösteren kişiler sayesinde yalanlar ve iftiralar yok olacaktır.

Konuda yorum yapmadan önce Bertrand Russell’in bir sözü var: “Büyük bir adamın eserini incelediğiniz zaman,
    incelemenizin sebebi adamın zeki olmasıdır. Ama hiçbir zeki adam her şeyi bilemez. Eğer zeki bir
    adam yanlış bir iş yapmışsa mutlaka ‘o iş muhakkak doğru olmalıdır’ diye düşünmekten ziyade o
    anda, ona o niye doğru göründü, onun peşine düşmek lazım...” sizinle paylaşmak isterim.

Konuya atılan iftiralar ve gerçekler şeklinde başlayabiliriz.

Düzenleme:imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HIGHER -- 5 Temmuz 2018; 15:56:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sething

Bu mesaj silindi.
    Ne alaka?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sething

Bu mesaj silindi.
    Arada virgül kullan.
    Konu içeriğini okumadığın belli.
  • belki de en büyük hatası yobazların din ile ilgili ona karşı iftara attıkları olayları gerçekten yapmamasıydı.
  • Eleştirirken bilim ne alaka?
  • Tam anlamiyla Ataturkun bu iste parmagi var mi bilmem. Ama cogu yerde ataturkun bir sozunda dini egitimin devlet tarafindan verilmesi gerektiginden bahsettigi soz edilir. Bu bana gore son derece yanlis. 15 yasindan once hicbir dinden bahsedilmemeli, bu yastan sonra da sadece ulkesinde yaygin olan degil dunyada yaygin olan tum dinlerden bahsedimeli ve bu din dersi de tamamen secmeli olmali. Neden 15 dedigime gelecek olursak, aranizda kimse 15 yasindan once bir seylerin farkinda oldugunu iddia etmeyecektir tahminimce.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Psychedelic Reflection

Eleştirirken bilim ne alaka?
    Tarihi kastettim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: NoNickMan

Tam anlamiyla Ataturkun bu iste parmagi var mi bilmem. Ama cogu yerde ataturkun bir sozunda dini egitimin devlet tarafindan verilmesi gerektiginden bahsettigi soz edilir. Bu bana gore son derece yanlis. 15 yasindan once hicbir dinden bahsedilmemeli, bu yastan sonra da sadece ulkesinde yaygin olan degil dunyada yaygin olan tum dinlerden bahsedimeli ve bu din dersi de tamamen secmeli olmali. Neden 15 dedigime gelecek olursak, aranizda kimse 15 yasindan once bir seylerin farkinda oldugunu iddia etmeyecektir tahminimce.
    Çocuk eğitimi konusunda böyle bir beyanı olduğunu zannetmiyorum. Ki zaten milli eğitimden din derslerini ve dini etkiyi kaldıran Atatürk'tür. Dönemin ders kitaplarında bu rahatlıkla görülür. Din dersleri kalkmadan önce verilen eğitim de daha çok vatan ve millet sevgisi üzerinedir. Abdülbaki Gölpınarlı'nın yazmış olduğu ders kitabını piyasada bulmak mümkün. 1982'ye kadar da zorunlu din dersi diye bir garabet yoktu zaten.

• MU kıtası gibi saçmalıkları ciddiye alıp olmayan bir şeyin araştırılmasını istemesi .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HIGHER

Öncelikle belirteyim ben Atatürkçüyüm. Atatürk'te bir insandı sonuçta, yaptığı hatalar olabilir. Hiç kimse gibi de eleştirilemez değildir ama eleştirirken akıldan ve bilimden kopmamak gerekir.

Demin ülke gündeminde tarih ile yakından uzaktan alakası olmayan birini kaynak olarak gösteren biri vardı onun gibiler ve gerçeklerin iyisiyle/kötüsüyle ortaya koyulması için açmak istedim konuyu. Zira internette bu konularda tonla zırva var ve bilgisiz insanlar kolayca kanabilir ama bu konuda gerçeği gösteren kişiler sayesinde yalanlar ve iftiralar yok olacaktır.

Konuda yorum yapmadan önce Bertrand Russell’in bir sözü var: “Büyük bir adamın eserini incelediğiniz zaman,
    incelemenizin sebebi adamın zeki olmasıdır. Ama hiçbir zeki adam her şeyi bilemez. Eğer zeki bir
    adam yanlış bir iş yapmışsa mutlaka ‘o iş muhakkak doğru olmalıdır’ diye düşünmekten ziyade o
    anda, ona o niye doğru göründü, onun peşine düşmek lazım...” sizinle paylaşmak isterim.

Mustafa Kemal'in en büyük hatası İslam'ı Türkiye'den kaldırmak ve modern bir Avrupa devleti kurmak istemesidir İslam dininin gelmesinden sonra hiç bir devlet adamının cesaret bile edemediği ezanı Türkçe'ye çevirmesidir Allah gani gani rahmet eylesin ezanı eski haline çevirdiği için bunu hayatıyla ödeyen Adnan MENDERES başbakan olmasaydı belki hocalar halen cemaati TANRI ULUDUR diye ezan okuyacaklardı

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• White Eagle 26 kullanıcısına yanıt
    Adnan Menderes'in ezan sebebiyle mi asıldığını zannediyorsun? Bu kadar mı sığsın? Bu kadar mı Türkçe düşmanısın ayrıca? Nasıl da heyecanlı heyecanlı yazmış. :)
  • "Atatürk'te" değil, "Atatürk de" olacak ayrıca.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E767019CA -- 5 Temmuz 2018; 15:26:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-E767019CA

"Atatürk'te" değil, "Atatürk de" olacak ayrıca.
    eodev.com
    You have been blocked
    https://eodev.com/gorev/8361918

yazmadan önce buraya baktım

• quote:

https://eodev.com/gorev/8361918
    yazmadan önce buraya baktım

Alıntıları Göster
    Ciddi olamazsın. Olmamalısın. :)

www.tdk.gov.tr
    Türk Dil Kurumu | Sözlük
    http://www.tdk.gov.tr/index.php?id=211&option=com_content

• quote:

Orijinalden alıntı: White Eagle 26

quote:

Öncelikle belirteyim ben Atatürkçüyüm. Atatürk'te bir insandı sonuçta, yaptığı hatalar olabilir. Hiç kimse gibi de eleştirilemez değildir ama eleştirirken akıldan ve bilimden kopmamak gerekir.

Mustafa Kemal'in en büyük hatası İslam'ı Türkiye'den kaldırmak ve modern bir Avrupa devleti kurmak istemesidir İslam dininin gelmesinden sonra hiç bir devlet adamının cesaret bile edemediği ezanı Türkçe'ye çevirmesidir Allah gani gani rahmet eylesin ezanı eski haline çevirdiği için bunu hayatıyla ödeyen Adnan MENDERES başbakan olmasaydı belki hocalar halen cemaati TANRI ULUDUR diye ezan okuyacaklardı

Alıntıları Göster
    quote:

Mustafa Kemal'in en büyük hatası İslam'ı Türkiye'den kaldırmak ve modern bir Avrupa devleti kurmak istemesidir

Hiçde alakası yok.
    Şimdiye kadar sürdürülen eğitim yöntemlerinin milletimizin tarihi geriliğinde en önemli bir etken olduğu inancındayım. Onun için bir millî terbiye programından söz ederken eski devrin saçma sapan ve yaratılış özelliklerimizle hiç de ilişkisi olmayan yabancı düşüncelerden, doğudan ve batıdan gelebilen etkilerden bütünüyle uzak, millî ve tarihî karakterimize uyan bir kültürden söz ediyorum. Çünkü millî dehamızın tam olarak gelişerek ortaya çıkması ancak böyle bir kültür ile sağlanabilir. Gelişi güzel izlenecek bir yabancı kültür şimdiye kadar izlenen yabancı kültürlerin yıkıcı sonuçlarını tekrar ettirebilir. Kültür (Harâset-i Fikriyye) zeminle uygundur. O zemin (yer) milletin karakteridir.
    www.atam.gov.tr
    Eğitim Kongresini Açarken | Atatürk Araştırma Merkezi
    http://www.atam.gov.tr/ataturkun-soylev-ve-demecleri/egitim-kongresini-acarken

Atatürk'ün isteği müslüman ne okuduğunu, neye inandığını anlaması. Bu yüzden Türkçe okunmuştur ezan. Sadece ezanda değil kur'an tevsiri, diyanet işleri bakanlığı, imam hatip okulları açmıştır.

Şu belgeseli izlemeni tavsiye ederim, biraz taraflıda olsa Atatürk'ün dine hizmetleri net şekilde anlatılmıştır.https://www.youtube.com/watch?v=nC1jZOLAmCM

quote:

Adnan MENDERES başbakan olmasaydı belki hocalar halen cemaati TANRI ULUDUR diye ezan okuyacaklardı

adnan denen hain, amerika ile anlaşıp Türkiyenin aleyhine kötü şeyler yapmıştır. Ayrıca Türkçe ezan okunmasının hiç bir sakıncası yok. Hatta bence daha iyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HIGHER -- 5 Temmuz 2018; 15:55:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-E767019CA

Ciddi olamazsın. Olmamalısın. :)

http://www.tdk.gov.tr/index.php?id=211&option=com_content

Alıntıları Göster
    Teşekkürler hocam.

• quote:

Orijinalden alıntı: Falih Rıfkı Atay

Adnan Menderes'in ezan sebebiyle mi asıldığını zannediyorsun? Bu kadar mı sığsın? Bu kadar mı Türkçe düşmanısın ayrıca? Nasıl da heyecanlı heyecanlı yazmış. :)

Evet rahmetli Menderes'in tek suçu buydu ezanı orijinal hale çevirerek halkın sevgisini ve teveccühünü kazanmış rahmetliyi masum yere astılar hatta CHP-Derin Devlet ittifakı oğlu rahmetli Aydın MENDERES araba kullanırken üzerine araba sürdüler bu vahim kazada MENDERES sakat kaldı ve geriye kalan yaşamını felçli olarak geçirdi Türkçe'mize gelince bende Türk'üm ve Türkçe'yi doğru kullanmaya çalışırım ve sizin yaptığınız gibi Türkçe'yi doğru kullanmayanları uyarırım

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.