Şimdi Ara

•• ASUS Zenfone 5 (ZE620KL) • 2018 • Ana Konu • Kullanıcı Kulübü Paylaşımları •• (350. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9.109
Cevap
79
Favori
438.787
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 348349350351352
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: biilo

    En sonunda 3 4 model arasından zenfone 5 i seçtim forumda okuduklarim baya etkili oldu cihaz carsamba elimde insallah size bisey sorayim guncellemeyi kurmalimiyim yeni kullanici tavsiyesi ne olurdu iostan gececem
    Güncellemede bir sorun yok. Gayet stabil ve sorun görünmüyor. Yalnız kurduktan sonra reset atmanızda fayda var.
  • Arkadaşlar merhaba,

    3 gün önce vatan bilgisayardan almış olduğum Zenfone 5 telefonumu satıyorum, ilgilenenler PM atabilirler. Huawei'den sonra alışamadım bir türlü telefona tekrar Huawei'e geçeceğim. İzmir içi elden teslim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-F4A3289BF

    Arkadaşlar merhaba,

    3 gün önce vatan bilgisayardan almış olduğum Zenfone 5 telefonumu satıyorum, ilgilenenler PM atabilirler. Huawei'den sonra alışamadım bir türlü telefona tekrar Huawei'e geçeceğim. İzmir içi elden teslim.
    Huawei de farklı olan nedir? Hiç kullanmadığım için, bilgi amaçlı soruyorum
  • volkman kullanıcısına yanıt
    Farklılıktan ziyade kullanım alışkanlıkları diyelim ama ikisi de android olsada Huawei'e çok alışmışım, sanırım Mate 9 ve Mate 10 kullandığım için bu cihaza alışamadım.

    -En başta pil performansı, ben oyun oynamam ama 24 saatlik kullanımda konum ve senkronizayon kapalı gereksiz herşey devre dışı olmasına rağmen yarı wifi yarı 4G ortalama 5 saat ekran süresi vermesi ilk sebebim. Dışarda daha çabuk azalıyor ve powerbank taşıma ihtiyacı hissettiriyor. İşim gereği mailleri hep manuel kontrol ediyorum yoksa otomatikte şarj daha hızlı tükeniyor. Huawei'de dolu dolu 2 günü görüyordum.
    -Kamera; gece çekimlerinde beklediğim gibi değil, özellikle video. Yani üzerindeki sensör dxomarktan 97 puan alabilecek kapasiteye sahip ama yazılımsal olduğunu düşünüyorum kesinlikle. Gcam denemedim.

    Ama artılarına gelecek olursak;
    -Stereo ses çok güzel
    -Bir çok özelleştirme mevcut telefonda yani orta-üst sınıf bir cihazda dolu dolu her şeyi koymuşlar.
    -Dahili arama ses kaydı
    -AI şarj desteği vb özellikler

    Aslında arada kaldım, boş yere zarar etmekte istemiyorum biraz daha kullansam mı bilemedim ama daha fazla değer kaybetmeden satayım diye düşündüm :) Son zamanlar gereksiz yere bir kaç cihaz değiştirdim bazı sebeplerden dolayı V30+, Mate 20 düz olan model (kayıtsız olduğu için satmak durumda kaldım uygun fiyata denk getirmiştim), şansımı Asus'ta denemek istedim buradaki yorumları okuyarak ve inceleme videolarını izleyerek. Hatta alırken uzun bir süre kullanmaktı niyetim o yüzden 2.el yerine gidip Vatan'dan aldım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F4A3289BF -- 2 Nisan 2019; 19:2:31 >




  • Hocam net olarak söyleyebilirim ki memnun kalmadığınız sıkıntılar aslında basit ayarlarla çözülecek işler. 5z ile 5 neredeyse aynı sayılır sadece chipset ve depolama tipi farkı var geriye kalan önemsiz 1-2 tane de farklılıklar var. Normal kullanımda 2 gün, yoğun kullanımda 1.5 gün ekran süresi alıyorum. Sandık görevlisiyken sabah saat 6 da şarjdan çıkardım %85 şarj ile gece 2'de eve döndüm %15 şarj kalmıştı ve çok yoğun bir şekilde kullandım telefonu. Chipsetlerin güç tüketimi hemen hemen birbirine yakın. Sadece UFS 2.1 emcp'ye göre biraz daha az güç tüketiyor arada bunun farkı olabilir zenfone 5 ile 5z. Şimdi asıl konuya geleyim, siz yaptınız mı bilmiyorum ama telefonun yazılımına öyle ince ayarlar yaptım ki Android ve Google'nin istatistik ve veri toplamasının komple önüne geçtim. Ne kadar gereksiz başlangıç ve servis varsa devre dışı bıraktım. Telefona yerleşik kaldırılmayan uygulamaları çok basit bir yöntemle tamamen kaldırdım ve şarj süresi neredeyse 2 katına çıktı. Kapattığım şeylerin hepsi gereksiz ve bize faydası olmayan şeyler. Bu ayarları konunun hemen başında 1. sayfada bulabilirsiniz. Bu arada Asus'un kamera yazılımı çöp oğlu çöp. Gcam'ı mutlaka deneyin. Bulduğunuz gcam'dan memnun kalmazsanız size link ve yapılması gereken ince ayarları atayım mutlaka uygulayın telefonun düşük ışık kamera ve video çekimi gayet güzel.

    Telefonun tek kötü yanı kulaklık performansının vasat olması. Ne yapsanız boş malesef. Zenfone 2 (ZE551ML)'deki gibi güçlü ve berrak sesler yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ofem -- 2 Nisan 2019; 19:28:19 >




  • arkadaslar bu hafta tanıtılan redmı note 7 ıle asus arasında kaldım,ozellıkle redmı note 7dekı batarya ve snapdragon 660 yuzunden..

    sızce bataryası daha az olan,cıpsetı bır tık gerıde olan hemde 150 lıra pahalı olan zenfone 5 mı almalıyım.neden ? oyun oynamam fakat gun ıcınde cok fazla kurcalarım.

    tesekkurler.
  • Arkadaşlar, bir sorum olacak.

    Daha önce kullandığım zenfone 2 de, kişiler listesinde, fotoğrafı olan kişileri daha kolay buluyordum. Bu telefonda, fotoğrafı olan kişilerin, yanda fotoğrafını çıkaramıyorum. Bunun bir çaresi var mıdır?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Crauls kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle Zenfone 5 tavsiye ederim. Yazılım konusunda çok iyi. Kamera olarak zenfone 5 daha iyi. OIS ve 4k kamera çok büyük avantaj. Redmi note 7'nin 48 mp olması seni yanıltmasın zenfone 5'in yanından geçemez. Sd660 biraz daha iyi işlemcidir fakat SD636 daha düşük güç tüketir bu bir avantaj çünkü fazla oyun oynayan biri değilsin. Kalınlık ve ağırlık olarak Zenfone 5 daha iyi. note 7 de nfc yok. Redmi'nin sana göre iki avantajı var batarya ile suya dayanıklılık sertifikasının olması. Karar senin.
  • Telefonun resmen şarjı bitmiyor günde 6 saat ekran süresi alıyorum Bluetooth konum Wifi sürekli açık

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yakamoz40 a katılıyorum. Ben de günde 1 saate yakın konuşma yapıyorum. Whatsapp, mail, wifi, mobil veri, konum, bluetooth, twitter, mail...vs ne varsa açık. Sadece google bulut hizmetine bağlanmıyorum. Yarım saatten fazla da youtube video seyrettim. Halen %68 şarj gösteriyor ve 20 saat gösteriyor. Sabah şarj %100 dü, saat 6.30 da şarjdan aldım. Bu mesajı da akşam 10 da yazıyorum.

    Sizler pili nasıl yetiştiremiyorsunuz, aklım almıyor. Gerçi ben herşeyi AI ye devrettim. Ondan olabilir mi bilmiyorum. Hergün şarj %40-48 arasındayken şarj ediyorum. Ne kadar kendimi rahatsız hissetsem de, ertesi günü riske atmıyorum. Ancak mesela gece saat 5 te uyandığımda, halen turuncu ışık yanıyor, yani şarj tamamlanmamış oluyor.

    1 gün yetiremeyenleri ben de burada hayretle okuyorum açıkçası
  • Crauls kullanıcısına yanıt
    660 eski ama yaygın bir çipset ben 18:9 ekran formatında sorun yaratıyordu diye hatırlıyorum ama küçük revizyonlar yapılmış herhalde 636 ve 660 arasındaki farkı görmeniz mümkün değil 660 , 636'nın overclock hali gibi eğer daha da yeni işlemci bakıyorsanız 675 ve 710 var onlar uzun süre hiç sorun çıkarmaz.Ben 660 ile 636 arasında kalsam 636 alırım pil yüzünden. Dediğim gibi bence 660 artık yerini diğerlerine bırakıyor ama kaliteli bir çipset tek farkları grafik olur 636 ile onda da oyun oynamıyorum dediğiniz için sizi etkileyen bir durum olmayacaktır.

    Düşündüğünuz telefonu incelemedim ama Asus bu fiyat bandındaki en premium duruşlu ürünlerden bir tanesi üzeceğini düşünmüyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sonklavyebükücü -- 2 Nisan 2019; 23:5:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • •• ASUS Zenfone 5 (ZE620KL) • 2018 • Ana Konu • Kullanıcı Kulübü Paylaşımları •••• ASUS Zenfone 5 (ZE620KL) • 2018 • Ana Konu • Kullanıcı Kulübü Paylaşımları ••

    Kullanımın %90'ı wifi, gerisi 4.5G.
    Hep oto parlaklık




  • Merhaba RKoeman . Kedinizin direk kameraya baktığı fotoğraflarınızın exif bilgilerine bakınca İso 30, shutter 1/49 da idi. Bu değerlerle yüzüne güzel bir ışık geldiği anlaşılıyor. Görece aydınlık bir ortam. Alet ne iso'da ne de perdede kasmamış. Daha karanlık ortamda yukarıda linki verilen (MGC_6.1.021_Potter_v7_san1ty.apk) Gcam ile denemeler yaptım. Tabii ekranınızın neresine dokunduğunuzla da alakalı o güzel ışık. Aslına bakarsanız telefon kameralarının üç aşağı beş yukarı hepsinin sevdiği bir ışık o ışık. Çok hafif bir ışık var. grenlı olması gereken bir ortam ancak yazılım mühendislerinin rahatça başedebileceği türden bir grenlenme. Denemelerimden şu sonuçları çıkardım.

    * Gcam eğer dokunarak çekmiyor isek ortamdan ortalama bir ışık yakalıyor.( Center-weighted Metering ) Fotoğraf bu haliyle daha güzel görünebiliyor. Siyahlardan detay çıkartmaya uğraşmadığı için siyahı olduğu gibi bırakıp grenlenmeyi saklıyor. Aydınlıklara dokunsak o aydınlığı haliyle karatmaya çalışıyor ve fotoğrafın geneli kararıyor daha kötü bir pozlama oluşuyor. Karanlığa dokunmayınca her şey güzel. Ama karanlığa dokunduğunuz vakit ( sizinkinden daha karanlık bir ortamdan söz ediyorum ) o zaman sınıfta kalıyor ve zenfone 5'in kamerasından daha kötü bir sonuç veriyor.

    * Zenfone 5 ile karanlıktan spot metering yapsak, yani karanlığa dokunsak aynı ortamda Gcam'e göre bariz daha iyi sonuç veriyor. Gri alanlara (ne siyah ne çok aydınlık olan alanlara) dokunup pozlama aldığınızda ya da hiç ekrana dokunmadığınızda yine detay çıkartmaya kendini deli gibi zorladığı için durduk yerde Gcam'in gerisinde kalıyor. Bu da çıkan fotoğrafı pc'de full size yaptığınızda hafif suluboya etkisi ile kendisini gösteriyor.

    * Sonuç; Sonuç göreceli elbet. Ben fotoğrafçıyım. Bu tarz kameralar benim için anı kurtaran araçlar. Şahsi fikrim sadece ortanın altı ışıklar için Gcam ile uğraşmaya erinirim. Bir story için yeterince gren giderilmişse, konuyu anlatıyorsa o bana yeter diye düşünüyorum. Geçmişte de yazdım. tek sıkıntım kameradaki yavaşlık ve arada oluşan glitch etkisi. Onun dışında idare ederin üzerinde performansı. DxOMark testinde de "Excellent mid-range option" başlığıyla 93 puan almıştı. Ha dslr kameralarıma daha az başvuracağım telefonlar olacak mı? Elbette. Paramı amiral gemisi telefonlar (ki onların skorları da üç aşağı beş yukarı 95 ve üzeri ) yerine lenslere yatıran şahsımı elbette huawei p30pro etkilemekte.

    * Bizim telefon gibi ve bir çok muadili gibi dokunmadığınızda merkezi dokunduğunuzda spot ölçüm yapan telefonlarda ( hoş exifte merkezi olduğunu bildirseler de ) fotoğraf çekerken bir çoğumuzun atladığı unsur bu durum. dokunduğunuz yeri milimetrik değiştirseniz ışığı derhal noktasal olarak değiştirip yeniden fixlemesinden dolayı aslında spot metering mantığı ile çalışmakta telefonumuzun kamerası. Hassasiyet derecesi çok fazla. Sony ve Canon dslr larda bunun için ayarlar var. Kısacası küçük değişikliklerde ne kadar tepki vereyim ayarı bu. Bizde fabrikasyon olarak fazla yapılmış. Çok çok karanlık yerlere dokunmaya gerçekten gerek yok. Karanlık karanlık olarak kalmalı zaten. Niye bunun üzerinde çok durduğuma gelince de çok beğendiğiniz bir fotoğrafı bir daha çekerken bu sefer daha karanlık yerine odaklasanız ve ışığı oradan alsanız grenlenme Gcam de coşuyor.Bu da hayal kırıklığı yaratabilir. Zenfone camera ise daha iyi başa çıkıyor ma yine de fotoğraf daha çok grene maruz kalabiliyor. Youtube dan gördüğüm kadarıyla p30pro bu konuda en aşmış telefon olsa da şimdilik izlemekle yetinelim :) Sevgiler..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: volkman

    Arkadaşlar, bir sorum olacak.

    Daha önce kullandığım zenfone 2 de, kişiler listesinde, fotoğrafı olan kişileri daha kolay buluyordum. Bu telefonda, fotoğrafı olan kişilerin, yanda fotoğrafını çıkaramıyorum. Bunun bir çaresi var mıdır?
    Bu arada benim sorum da güme gitti gibi. Yok mu yardımcı olabilecek?
  • phorever kullanıcısına yanıt
    Android 8 e nasıl dönebiliriz hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • volkman kullanıcısına yanıt
    Fotoğraf yok malesef sadelikten dolayı, isme girince görebiliyorsunuz sadece

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Zenfone 5 için ağır çekim modu hariç düzgün çalışan son sürüm Google Kamera uygulaması,
    https://www.celsoazevedo.com/files/android/google-camera/dev-san1ty/


    linkten alttaki dosyayı seçip indirebilirsiniz.



    MGC_6.1.021_Potter_v7.1_san1ty.apk (san1ty, 2019-02-15, potter, changelog)
  • Çağatay39 kullanıcısına yanıt
    Hocam 5Z için de bulabilir misiniz acaba?
  • arkadaşlar merhaba bu cihazdan bende de var ilk aldığımda süperdi ama güncelleme aldıkça sapıttı iyice resmen tiksindim yani çok aktif kullanan birisi değilim camera felan fazla foto cekmem genelde konuşma amaçlı kullanıyorum merak edenler için de yazayım hız güzel ısınma neredeyse sıfır genelde candy crush oynarım :D herşey full açık olursa anca o zaman ısınıyor misal mobil veri bluetoot hostpost youtube felan gece cekimi çok iyi değil ama gündüz güzel şarj olarak 1 saat 10 da full doluyor bir günü çıkarıyor bu güncellemelerden sonra benim sıkıntım alt bar yukarı aşağı zıplama yapıyor tahmini 3-4 defa sonra duruyor bunu geçtim alıştım da telefonla konuşma yaparken üst bar kendi kendine açılıyor ve misal arama bekletmeye alıyor telefonu veya kendi kendine wifi konum hostpost gibi bölümleri açıp kapatıyor fabrika ayarlarına sıfırladım baktım olmadı hard reset attım wipe reset partiton reset felan gene aynı bu sorunu yaşayan başka kimse varmı veya başına gelipde çözüm bulan oldu mu sinirimden kırmamak için kendimi zor tutuyorum valla




  • Merhaba ,ben de size bir soru sormak istiyorum. Benim tel yüzde 1 den yüzde 100 e 120 dk den önce doldurmuyor. Sizin telefonun 5z olması ihtimali var mı acaba, yok eğer zen 5 ise şarj adaptörünüzün değerlerinin yazılı olduğu bir fotoğraf atabilir misiniz buraya?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 348349350351352
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.