Şimdi Ara

Asus Zenfone 5 Anakonu-Fmradyo-Root-Yazılım (719. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
9 Misafir (7 Mobil) - 2 Masaüstü7 Mobil
5 sn
33.501
Cevap
169
Favori
1.230.222
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
32 oy
Giriş
  • hocam led, oled ve amoled apayrı şeyler, bilesiniz. ledlerde, siyah renk üretiliyor, led kapatılarak siyah yapılmıyor malesef

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi agtr -- 5 Aralık 2014; 22:19:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ByPozitif

Arkadaşlar herkese merhaba zenfone 5 aldım.Bildirim cubuguna gelen 1.18.40.10 diye bir güncellemeyi kurdum.Daha sonra sistem güncellemesini kontrol ettim 2.20 diye bir güncelleme geldi onuda kurdum başka ne kurmam gerekiyor ? Teşekkürler

Öncelikle hayırlı olsun.
    Son güncel sürüm 2.20.40.13 versiyonudur.
    Ayarlar-Hakkında-Yazılım bilgisi bölümünde derleme sürümü kısmından kontrol edin.
    Google Play'den uygulama güncellemelerinizi de kontrol edin.
    Ekstradan yükleyip kullanmak istediğiniz uygulamalar için de

mp3 player olarak Maven,
    arkaplanda çalışan uygulamaları uyutmak için Greenify,
    hızlı bildirimler çekmecesinde kullanmak için bir güç widgeti isterseniz Power toggles

Bu uygulamaları tavsiye edebilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: demirya@superonline.

Son guncellemeden sonra mesajlasma uygulamasi kayboldu. Otomatik olarak hangout yetkili oldu. Telefonda hemen hemen butun bolumlere baktim ama yok widget larda kayboldu.Fabrika ayarlarina dondurmeden geri getirmenin bir caresi var mi?

Google play den asus yazıp aratırsanız mesajlaşma uygulamasını bulup yükleyebilirsiniz.

Orijinalden alıntı: agtr

kişisel fikrim değil, ama teknik olarak, led ekranlar için siyah rengi üretmek, beyaz üretmekten daha çok güç tüketimine neden oluyormuş, hatta google sayfasının beyaz olması bu nedenleymiş. çok sayıda link var bu konuyla ilgili. biri BU bir diğeri de BU

"Schindler measured the energy output of an 18-inch (45.7-centimeter) CRT monitor and found it used 102 watts when the screen was white but only 79 watts when the display was black."

Burada CRT monitörün siyah ekranda daha az enerji harcadığı görülmüş.

"As a result, LCDs use more energy than CRTs to display a black screen. Measuring a 17-inch (43-centimeter) LCD monitor, Schindler found that white required 22.6 watts, while black came in a tad higher at 23.2 watts. With a 20-inch (50.8-centimeter) LCD, black required 6 percent more energy than white."

Burada da LCD monitörün, CRT monitöre göre siyah ekran için beyaz ekrana oranla daha fazla güç gerektirdiği görülmüş. Yalnız burada dikkat edilecek bir husus var; o da aradaki enerji farkının, boyuta bağlı olduğu. Yani ekran ne kadar küçükse o kadar az watt farkı oluyor. Yukarıdaki örnekte görüldüğü gibi 17" monitörde siyah ile beyazın harcadığı enerji arasında sadece 0,6 watt olduğudur. Yani hiçbir şey. Zenfone 5 ise 5". Yani aradaki siyah-beyaz farkı çok daha azdır, hatta birbirine eşittir diyebiliriz.

"We applaud the spirit of the idea, but our own analysis as well as that of others shows that making the Google homepage black will not reduce energy consumption, To the contrary, on flat-panel monitors (already estimated to be 75 percent of the market), displaying black may actually increase energy usage."

Yukarıda ise Google'ın enerji bölümünde çalışan üst düzey yetkilinin bir sözü var. Söylediğinin özeti ise şu; Google sayfasını siyah yaparlarsa enerji kullanım miktarı azalmaz, aksine artar. Bunun nedeni ise flat monitörlerin marketlerde %75 oranında olduğu (2007 verilerine göre) ve bu monitörlerde siyah daha fazla enerji tüketiyor.

Sayfada LED ekranların siyah konusunda daha avantajlı olduğu söylenmiş. Bizim telefonun ekranı ise IPS. Yeni ekran teknolojisi olduğu için siyahın daha az enerji harcadığını düşünüyorum. 2007 yılından beri bu duruma çözüm bulmuşlardır. Yani sonuç olarak Zenfone 5'te siyah ekran daha az enerji tüketir diyorum. Eğer, siyah daha fazla enerji tüketiyor diye düşünsek bile bu oran beyazın enerji tüketimine eşittir.

quote:

Orijinalden alıntı: Maskeli Bilo

Ben de xperia s'e 1300 tl vermistim. Nasil icime oturdu bu telefonu aldiktan sonra :D

Xperia S, benim telefonun bir üst serisi. Benim telefon 2011 yılına ait, Xperia S ise 2012. Malesef Sony, Xperia Z modellerine kadar hayal kırıklığı yaşattı. Ben 1.300 lira verseydim şimdi ne hallerdeydim Allah bilir

Furkan Güneş
    "İnandığım gibi yaşıyorum"

• quote:

Orijinalden alıntı: social

Pil cabuk bitiyor ve isiniyor diye garantiye veren oldumu acaba.Babamin dedigine gore 3g internet acikken full sarjdan cikartiyorum 4-5 saat nete girmesem bile kendiliginden pil bitiyor diyor ama 3g yi kapatirsam 2 gun gidiyor diyor.3g acikken konusma yapiyorum,pil elimi yakacak kadar isiniyor diyor.Garantiye versemmi acaba

Telefonumda hem 3G açıyorum hem de Wi-Fi ile interneti paylaştırıyorum, saatlerce laptop'tan internete giriyorum öyle hemen bitmiyor. Kaldı ki baban "4-5 saat nete girmesem bile kendiliginden pil bitiyor" demiş. Bence telefonun pili arızalı. Eğer bende böyle bir durum olsaydı telefonu mutlaka garantiye gönderirdim. Hatta telefonu aldığım zaman 14 gün iade-değişim süreci vardı, böyle bir durum yaşasaydım direkt değişim isterdim.

Furkan Güneş
  • CanKartaL84 kullanıcısına yanıt
    Güzel dilekleriniz ve yorumunuz için teşekkür ederim.Pili iyileştirmeye yönelik bi güncelleme varmı öyle bi muhabbet dönmüştü bi ara ?

Orijinalden alıntı: syphonfilter

quote:

Orijinalden alıntı: Rambo_FT

quote:

Orijinalden alıntı: syphonfilter

Dün hızlı al dan sipariş verdiğin zenfone5 geldi, telefonu babama aldım ben iphone kullanıcısıyım fakat telefon tam bir fiyat performans ürünü. Tek kötü yanı kamerası ama oda bu fiyat için standart kalitede. Bi ara iphone 5 î babama verip bunu benmi kullansam bile dedim:) Kendi kamera app i dışında daha iyi sibuçlar veren bir app var mı tavsiye edebileceğiniz?

Kamerası daha kaliteli olsaydı tahminim fiyatı 1000 lira üstünde olurdu. Çünkü kamerada çok güzel modlar var. Mesela minyatür modu özellikle videoda aşırı kasıyor yani düşük fps veriyor.

Ben 2.5 sene önce 900 liraya aldığım telefondan 700 liralık bu telefona geçtim ve resmen çağ atladım.

Zaten fiyat aralığında kamera kalitesi standart, benim söylemek istediğim tek eksik yanı kamerası. Bu da verdiğimiz parayla oranla gayet tatmin edici tabiki. Dediğiniz gibi daha iyi görüntü elde edebilmek için daha kaliteli materyal kullanmak lazım buda maliyeti arttıracaktı. Ama son 2-3 yıldır belki daha uzun süredir gördüğüm en iyi f/p ürünü. Verdiğiniz paradan daha fazlasına sahip hatta

Bu telefondaki işçilik, bu fiyattaki telefona göre bence gereğinden fazla. Adamlar 700 liralık telefon için gerçekten çok uğraşmış. Telefonun alt kısmındaki desenli alan ile yan kısmındaki butonların üzerindeki desenli alanlar çok ince lazerle çizilmiş. Bunu es geçtim, telefonun içerisinde o kadar çok mod ve kısayol var ki insan hayret ediyor. Kuzenimle birlikte telefonu inceledik, kendisi de hayran kaldı. Sadece kamerada ayarlar hariç 13 mod var. Gece çekimi ne kadar pürüzlü ve kalitesi düşükte olsa, karanlık ortamları diğer telefonlara oranla çok daha parlak çıkarıyor. Kamera dışında daha bir sürü şey var. Mesela benim keşfettiğim özelliklerden biri de şu: Telefonun el fenerini açtık, telefonun ekranı kapandı. El fenerini kapatmak için öyle ekranı açmayla uğraşmaya gerek yok, ekran kapalıyken güç düğmesine basıyoruz ve el feneri kapanıyor.

Telefonun yazılımsal takılma ve yavaşlamasının olmaması da cabası. Donanımsal olarak üst-uç telefonlardan oldukça düşük olmasına rağmen hiç takılma yaşatmaması gerçekten hayret verici. Belli ki üzerinde çok uğraşmışlar, çok deneme yapmışlar. Telefon resmen Nexus akıcılığında. Tüm bu yazdıklarım telefonu övmek, diğer telefonların üstünde görmek için değil, farkettiklerimi aktarmak içindir.

Furkan Güneş

• Ekran ile kenarı arasında gereğinden fazla boşluk var ve içerisi toz dolmuş. Benim telefonda (ZF5) öyle bir boşluk yok. Fabrika hatası, o yüzden garantiye gönderirseniz değişim yaparlar.

Furkan Güneş
  • quote:

Orijinalden alıntı: agtr

hocam led, oled ve amoled apayrı şeyler, bilesiniz

Ben de yazdığım mesajda farkları olduğunu söyledim. Yalnız teknik olarak çok yakındırlar. Farklı oldukları yanlar olsa da genel teknikleri aynı led sistemi üzerinedir. Siyah rengi ışık ile oluşturmak fiziksel olarak o kadar zor iken Lcd den daha tasarruflu olarak piyasaya sürülen ve tekniğinde her ledin bağımsız çalışmasını prensip edinerek bu enerji tasarrufunu sağlayan bir teknolojide söylediğiniz biraz mantıksız oluyor.
    Bahsettiğiniz Led ekranlar "Led backlight Lcd" paneller olabilir ama. Onlar Lcd den Led e geçişte kullanılan aslen Lcd sistemi üzerine kurulu ara bir teknik ve pek başarılı da değildi pratikte.

quote:

Orijinalden alıntı: social

Pil cabuk bitiyor ve isiniyor diye garantiye veren oldumu acaba.Babamin dedigine gore 3g internet acikken full sarjdan cikartiyorum 4-5 saat nete girmesem bile kendiliginden pil bitiyor diyor ama 3g yi kapatirsam 2 gun gidiyor diyor.3g acikken konusma yapiyorum,pil elimi yakacak kadar isiniyor diyor.Garantiye versemmi acaba

Telefonumda hem 3G açıyorum hem de Wi-Fi ile interneti paylaştırıyorum, saatlerce laptop'tan internete giriyorum öyle hemen bitmiyor. Kaldı ki baban "4-5 saat nete girmesem bile kendiliginden pil bitiyor" demiş. Bence telefonun pili arızalı. Eğer bende böyle bir durum olsaydı telefonu mutlaka garantiye gönderirdim. Hatta telefonu aldığım zaman 14 gün iade-değişim süreci vardı, böyle bir durum yaşasaydım direkt değişim isterdim.

Furkan, arkadaşın mesajında yazdığına göre 3g kapalı olunca(ki 3g derken mobil veri olduğunu varsayıyorum) 2 gün dayanıyormuş batarya. Yani pilde değil yazılımda sorun var diye düşünüyorum ben.

• bu teknosadan bugün aldıgım flip cover kılıf kapak yerine oturmuyor

iade alırlar mı yoksa telefonda yaptıkları gibi arıza cıkartıyorlar mı.

Ekran ile kenarı arasında gereğinden fazla boşluk var ve içerisi toz dolmuş. Benim telefonda (ZF5) öyle bir boşluk yok. Fabrika hatası, o yüzden garantiye gönderirseniz değişim yaparlar.

Peki garantiye gönderdiğimde değişimin onaylanması vs. 1 ay gibi bir süreyi bulur mu ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: splendour332

Arkadaşlar buna ne diyeceksiniz?
     Asus Zenfone 5 Anakonu-Fmradyo-Root-Yazılım Asus Zenfone 5 Anakonu-Fmradyo-Root-Yazılım

Ne diyelim; hem iki kere şarj etmişsin hemde hiç bişey yapmadan 6 saat ekran süresi almışsın, bari int. oyun vs.. takılsaydın :) 2. şarjınıda yüzde 80 doldurmuşsun gibi gördüm :)

• Arkadaşlar ZenfoneAsus.com'um Twitter hesabını açmış bulunmaktayım, siteme girdiğim son yazıların tümü aynen twitter'da da görünmektedir. Twitter kullanıyorsanız gelişmelerden anında haberdar olmak için takip etmenizi öneririm.

Asus Zenfone 5 Anakonu-Fmradyo-Root-Yazılım

Twitter adresi:https://twitter.com/zenfoneasuscom

Gönderilerin nasıl göründüğünü merak ediyorsanız, deneme amaçlı gönderilen twit'e bakabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furkangunes04 -- 5 Aralık 2014; 23:50:04 >

Furkan Güneş

• quote:

Orijinalden alıntı: Maybe OneDay

quote:

Ekran ile kenarı arasında gereğinden fazla boşluk var ve içerisi toz dolmuş. Benim telefonda (ZF5) öyle bir boşluk yok. Fabrika hatası, o yüzden garantiye gönderirseniz değişim yaparlar.

Peki garantiye gönderdiğimde değişimin onaylanması vs. 1 ay gibi bir süreyi bulur mu ?

En fazla 1 ay olur zaten ancak sorunun anlaşılması uzun sürmez bence. 15 gün içinde telefon değişir ve geri gönderilir tahminimce.

quote:

Orijinalden alıntı: CanKartaL84

Furkan, arkadaşın mesajında yazdığına göre 3g kapalı olunca(ki 3g derken mobil veri olduğunu varsayıyorum) 2 gün dayanıyormuş batarya. Yani pilde değil yazılımda sorun var diye düşünüyorum ben.

O kısma dikkat etmedim, haklı olabilirsin.

Furkan Güneş

• Batarya

mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.