Şimdi Ara

Asus Zenfone 5 Anakonu-Fmradyo-Root-Yazılım (720. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
9 Misafir (7 Mobil) - 2 Masaüstü7 Mobil
5 sn
33.501
Cevap
169
Favori
1.230.222
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
32 oy
Giriş

Orijinalden alıntı: Silent Guardian

İlk sayfada normal kullanımda 11 saat batarya Ömrü sunuyor denmiş "Normal kullanımda"

İlk sayfadaki normal kullanım kastı ne bilemiyorum ama benim için normal kullanımda sabah şarjdan aldım ve 16 saat sonunda %49 şarjım var.

Orijinalden alıntı: Silent Guardian

İlk sayfada normal kullanımda 11 saat batarya Ömrü sunuyor denmiş "Normal kullanımda"

2 gün pil ömrü aldığım oldu Az bile söylenmiş.

Furkan Güneş
    "İnandığım gibi yaşıyorum"
  • ulutan1 kullanıcısına yanıt
    Yok hocam, gece şarja takıp sabah %59'da buldum. Şarjı yarıda kesmiş, ben de anlamadım neden olduğunu. Bir de bu gece deneyeceğim. Umarım tekrar olmaz.

quote:

Orijinalden alıntı: social

Pil cabuk bitiyor ve isiniyor diye garantiye veren oldumu acaba.Babamin dedigine gore 3g internet acikken full sarjdan cikartiyorum 4-5 saat nete girmesem bile kendiliginden pil bitiyor diyor ama 3g yi kapatirsam 2 gun gidiyor diyor.3g acikken konusma yapiyorum,pil elimi yakacak kadar isiniyor diyor.Garantiye versemmi acaba

bence telefonu sıfırlayın garantiyi denemeden önce.
  • Arkadaşlar, Android 4.4'te gelen ve Android 5'te varsayılan olarak aktif olacak ART modunu Zenfone'da da açma yöntemini bulmuşlar. Anlatımını yarın hazırladıktan sonra buradan da sizleri bilgilendireceğim.

ART nedir derseniz; Android 5'in en büyük yeniliği diyebilirim. Android 4.4'te de var ancak varsayılan olarak kapalı ve Zenfone'larda da gizlenmiş. Uygulamaların çok daha hızlı yanıt vermesini sağlıyor. Ancak kullanılması tehlikleli bir özelliktir, bu yüzden sadece deneme amaçlı kullanılması önerilmektedir. Normal kullanımda uyumsuz bileşen ve uygulamalar olabileceğinden kullanılması tavsiye edilmemektedir.

Her şeyi göze alanlar için ise güzel bir özelliktir. Ben hiç deneyemedim, ilerde telefona format çekmem gerektiğinde deneyeceğim.

Bu arada haberin kaynağı:
    Asus Zenfone Blog
    Asus Zenfone Blog News, Tips, Tutorial, Download and ROM: Open ART Mode on Zenfone 6 and Zenfone 5
    http://www.asus-zenfone.com/2014/12/open-art-mode-on-zenfone-6-and-zenfone-5.html

Furkan Güneş
    "İnandığım gibi yaşıyorum"

• Arkadaşlar bataryayı fazla yemeyen tarayıcı tavsiyeniz nedir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: splendour332

Arkadaşlar buna ne diyeceksiniz?
     Asus Zenfone 5 Anakonu-Fmradyo-Root-Yazılım Asus Zenfone 5 Anakonu-Fmradyo-Root-Yazılım

Ne diyelim telefonu iki kere sarj etmissiniz hemde yuzde 75 seviyelerine kadar. Yuzde yuz sarj etmediginiz icin sayac sifirlanmamis.

Grafigi gizlemeyi unutmussunuz

• Arkadaslar daha once gm discovery kullaniyordum.otomatik acilma ozelligi vardi.zenfone 5de boyle bir ozellik var belli bir saatte otomatik kendiliginden acilmasi.

Mesela gece yatarken 3g yi kapatın telefona bi reset atın sabaha yüzde 2 şarj gittiğini göreceksiniz (benim yüzde 2 gitti). batary doctor, bilmem ne, arkada uyut, şarjı koru uygulamaları olmadan (zaten pili onlar bitiriyor). Yani telefon olduğu gibi, rootsuz.

Ortalama 8 saatte yüzde 2 gidiyor ve arkada hava durumu, işe yaramayan uygulamalar vs.. çalışırken (normal olarak devre dışı bıraktıktan sonra bırak arkada çalışsınlar derdin ne? bişey yemediği görülüyor).

Demek istediğim; şimdi ben bu telefonu rootlayarak 24 saatte yüzde 6 azalan şarjı yüzde 2'ye mi düşürmeye çalışıcam? Zaten biz telefonu maximum 24 saat kullanıyoruz, bırakta yüzde 6 yesin.

Hiç boşuna root attım şarjdan kar ettim diye sevinmeyin, 24 saatte etsen etsen hadi yüzde 5 kar et hesap ortada. Bu telefonun tek derdi 3g, 3g yi kapatıp kullanın bi.

Benim gibi şarj için root atmayı düşünen arkadaşlar varsa o düşünceyi kafasından atsınlar. Hee, root 3g dolaşımında şarj tüketimini azaltıyorsa bilemem :)
    Rootlayıp performansı düşürürsen pilden kar edersin (o zaman neden bu telefonu aldık?). Sistem yapısıyla oynamak için root gerekli (şart) ama şarj tüketimi için gereksiz, deymez.
    Yani 3g li kullandıktan sonra şarj tüketimini azaltamazsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ulutan1 -- 6 Aralık 2014; 5:38:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: dEs_

Arkadaşlar bataryayı fazla yemeyen tarayıcı tavsiyeniz nedir?
    Hem PC'de hem de Android'de Maxthon Bulut Tarayıcı hocam.
    Ben Maxthon tarayıcıyı iyi ve hızlı bulmadım.
    Denemek amacıyla CM Browser'i bi kullanın, zaten denedikten sonra aktif kullanırsınız

Orijinalden alıntı: dEs_

Arkadaşlar bataryayı fazla yemeyen tarayıcı tavsiyeniz nedir?

CM Browseri bi dene, süper. Ram i yok denecek kadar az harcıyor. Şarj konusunda; kendi tarayıcısı dahil bi kaç tarayıcı ile deneme yaptım hemen hemen hepsi aynı götürüyor bi fark yok. Gece modunda kullana bilirsen pil tüketimini baya azaltırsın, yada arka planı siyah bir browser işini göre bilir.

CM Android Tarayıcısının Bazı Özellikleri:

Dolandırıcılığı önleme ve kötü amaçlı indirmelere karşı koruma için 1 numaralı antivirüs programını içerir.
    Küçük uygulama boyutu ile cihazınızın sorunsuz çalışmaya devam etmesini sağlar.
    Kullanıcı aracısı özelliği ile kullanıcıya aracı olarak masaüstü sitelere geçiş için erişimi destekler.
    Taramaları hızlandırmak için ön yüklü tarama mekanizması vardır.
    Sayfa çevirmeni, sayfada metin bulma ve yazı tipini ayarlama gibi seçeneklerle kullanıcıya kolaylık sağlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ulutan1 -- 6 Aralık 2014; 4:27:05 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ulutan1

Şarj tüketimini azaltmak için root atmayı kafamızdan çıkartmamız lazım.

Mesela gece yatarken 3g yi kapatın telefona bi reset atın sabaha yüzde 2 şarj gittiğini göreceksiniz (benim yüzde 2 gitti). batary doctor, bilmem ne, arkada uyut, şarjı koru uygulamaları olmadan (zaten pili onlar bitiriyor). Yani telefon olduğu gibi, rootsuz.

Ortalama 8 saatte yüzde 2 gidiyor ve arkada hava durumu, işe yaramayan uygulamalar vs.. çalışırken (normal olarak devre dışı bıraktıktan sonra bırak arkada çalışsınlar derdin ne? bişey yemediği görülüyor).

Demek istediğim; şimdi ben bu telefonu rootlayarak 24 saatte yüzde 6 azalan şarjı yüzde 2'ye mi düşürmeye çalışıcam? Zaten biz telefonu maximum 24 saat kullanıyoruz, bırakta yüzde 6 yesin.

Hiç boşuna root attım şarjdan kar ettim diye sevinmeyin, 24 saatte etsen etsen hadi yüzde 5 kar et hesap ortada. Bu telefonun tek derdi 3g, 3g yi kapatıp kullanın bi.

Benim gibi şarj için root atmayı düşünen arkadaşlar varsa o düşünceyi kafasından atsınlar. Hee, root 3g dolaşımında şarj tüketimini azaltıyorsa bilemem :)
    Rootlayıp performansı düşürürsen pilden kar edersin (o zaman neden bu telefonu aldık?). Sistem yapısıyla oynamak için root gerekli (şart) ama şarj tüketimi için gereksiz, deymez.
    Yani 3g li kullandıktan sonra şarj tüketimini azaltamazsın.

Bilip bilmeden konuşmayınız lütfen.Şarj için nasıl gereksiz denebilir ki roota?
    Rootlamadan önce bekleme süresi en fazla 12 saat alıyordum ve ekran sürem 2 saati biraz geçiyordu.Şimdi tam şarjla 4 saat ekram süresi ve bir gün bekleme süresi alıyorum. Bu kadar fark edeceğini ben bile düşünememiştim ama iyi ki de Rootlamışım cihazı.

• eshra111 E kullanıcısına yanıt
    İnstagramda facebook ta paylaş seçeneğini de kullanıyorsanız uyanır haliylen.

"Bizi bilen bilir, bilmeyende kendi gibi bilir"
    Hz.Mevlana

• Hocam yanlış anlamayında cihaz o kadar piski resimlerde, aradaki şeylerin olması normal gibi geldi bana. Ben o cihazı kulağıma falan götürmezdim açıkcası.

Bir kağıt parçası yada suluboya fırçası ile temizleyin gitsin.

"Bizi bilen bilir, bilmeyende kendi gibi bilir"
    Hz.Mevlana

• #ŞARBAY# kullanıcısına yanıt
    Bilip bilmeden mi? Ben root gereksiz demiyorum. Bu yazdıklarım tecrübeyle sabit, denedim, sadece şarj tüketimi için root atılmaz, sistem kontrolü için atmak daha mantıklı! Bi ton şey yazdım kendin de test edebilirsin, tutan mı var? Ayrıca ben rootsuz, telefonun en doğal haliyle ( "arkada çalıştırma, uyut, sesiz ol" programları olmadan) dediğin ekran süresini alıyorum mesela şuan şarjım yüzde 50 bittiğinde ekran süresini yapışıtırırım. Bence sen bilip bilmeden konuştun hocam, 3g bitiriyor şarjı.

Orijinalden alıntı: ulutan1

Bilip bilmeden mi? Ben root gereksiz demiyorum. Bu yazdıklarım tecrübeyle sabit, denedim, sadece şarj tüketimi için root atılmaz, sistem kontrolü için atmak daha mantıklı! Bi ton şey yazdım kendin de test edebilirsin, tutan mı var? Ayrıca ben rootsuz, telefonun en doğal haliyle ( "arkada çalıştırma, uyut, sesiz ol" programları olmadan) dediğin ekran süresini alıyorum mesela şuan şarjım yüzde 50 bittiğinde ekran süresini yapışıtırırım. Bence sen bilip bilmeden konuştun hocam, 3g bitiriyor şarjı.

Her ne kadar uyuttuğunuzu/kapattığınızı zannetsenizde o programlar arka planda çalışıp şarj ve ram tüketmeye devam ediyorlar.Bence rootsuz hali en doğal hali de değildir o kadar gereksiz şey var ki çalışan.Size karışamam tabii ki herkesin kendi kararı benim Rootlayıp kullanmak gibi bir seçeneğim vardı ve onu seçtim.Garanti dışı kalması riskini de göze aldım zaten memnunum bu halinden.Cihazla ilgili şuanki tek sorunum dahili hoparlördeki ses kısıklığı. Onun da ileriki güncellemelerde giderileceğini düşünüyorum.

• m-99 M kullanıcısına yanıt
    Kapağın sol tarafından bahsediyorsanız aynı sorunu ben de yaşadım. Normalden daha ucuz fiyata aldığımdan bir de gidip bu kapak oturmuyor diye uğraşmak istemedim. kapağın oturmayan yerlerini içe doğru bastırarak takarak sorunu çözdüm. İlk günler bazen kapak hareketinden yine açılıyordu,o zaman da kapağın telefona geçen noktalarına bastırarak geri oturttum. Şimdi bir sorun yok.

Ancak dediğim gibi ben daha uygun fiyata almıştım,normal satış fiyatından alsaydım epey uğraşırdım Teknosa'yla.

Flip Cover kılıfın internette daha iyi malzemeli ve koruma sağlayan çeşitleri var,bu kılıfı kullanan biri olarak bu parayı hakkettiğini düşünmüyorum.
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.