Şimdi Ara

ASUS TUF B450 PRO GAMİNG İNANILMAZ İYİ BİR ANAKART OLMASI (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
883
Cevap
12
Favori
53.681
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Asus Tuf Gaming x570 Plus’a yonelmem daha mi iyi olur ? Aradaki farka deger mi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • R.Rheme kullanıcısına yanıt
    Kullanım amacına bağlı. Oyun içinse yeterli değmez farka işlemci all core abartılmadığı sürece stabilite sağlar ram oc konusunda ramler potansiyeli iyiyse oc konusunda oda iyi hynix d die ramler docp profil 3600mhz cl16 ben 3800mhz cl16 (fclk 1900) kullanıyorum daha iyi ramlerle daha iyi hızlar elde edilebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugrpkr -- 27 Mayıs 2020; 15:37:22 >
  • ugrpkr kullanıcısına yanıt
    Oyundu, yayindi, montajdi bu tarz seyler yani ekstrem seyler istemiyorum. Bu sartlar altinda anakart yeterli kalir mi 3700X’e diyorsunuz ? Bosuna 800 lira daha fazla verip Asus Tuf Gaming X570’e gecmeme gerek yok mudur sizce ?

• quote:

Orijinalden alıntı: dOmi

tuf pro 128 mb ye sahip bunun anlamı senin biosun kullanabileceği 16mb demek.
    msi max olmayanlarda da bu böyle. biz direk biosa ayrıdığı alanı konuşuyoruz yani tuf proda'da bu alan 16 mb.

bios büyüklüklerinize bakıp anlayabilirsiniz. yine aynı markanın x570 bios download menüsüne girerseniz boyutları bariz farklı görebilirsiniz.
    x570 ile bios çiplerini 2 katına çıkardı tüm markalar. sadece msi dönüp b450'leri de max adı altında güncelledi.

diğer firmalar kırpık biosları çakmaya devam etti.

Alıntıları Göster
    128 Mb Yani 128 Megabit demek.
    128 Mb = 16 MB Baytın B'si büyük yazılır.

128/8= 16 MegaBayt

Eeprom, Rom, Nand Sektöründe firmalar kapasiteleri bit cinsinden ifade ederler.

16Mb, 16MB ye eşit değildir. Mb, Megabit; MB, MegaBayt demektir. kimse umursamaz fakat doğru kullanımı budur, büyük küçük harfe dikkat edilmelidir. Yani kapasitenin sadece 16Mb lik kısmını kullanmamız gibi bir durum söz konusu değildir. 128 megabit zaten 16 megabayt ediyor.

Bu durum cep telefonu,ssd sektöründede böyle.Sektör içinde kapasite bu şekilde ifade ediliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BilirKişi00 -- 29 Mayıs 2020; 12:58:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: BilirKişi00

128 Mb Yani 128 Megabit demek.
    128 Mb = 16 MB Baytın B'si büyük yazılır.

128/8= 16 MegaBayt

Eeprom, Rom, Nand Sektöründe firmalar kapasiteleri bit cinsinden ifade ederler.

16Mb, 16MB ye eşit değildir. Mb, Megabit; MB, MegaBayt demektir. kimse umursamaz fakat doğru kullanımı budur, büyük küçük harfe dikkat edilmelidir. Yani kapasitenin sadece 16Mb lik kısmını kullanmamız gibi bir durum söz konusu değildir. 128 megabit zaten 16 megabayt ediyor.

Bu durum cep telefonu,ssd sektöründede böyle.Sektör içinde kapasite bu şekilde ifade ediliyor.

Alıntıları Göster
    kasmaya gerek var mı?

bios'un kurulduğu alanın max genişliği bu anakartta 16 mb

güncel ryzen 3. nesil işlemcilerde 32mb gerekiyor.

msi max serisi ile bu 32mb'lik biosları kurabilmek için çipi büyüttü.

bitti gitti anlatılmak istenen bu. bu yüzden hala eagase 05 alamıyoruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dOmi -- 30 Mayıs 2020; 4:55:14 >

• dOmi D kullanıcısına yanıt
    Agesa güncellemelerini bilemiyorum fakat bugün bu mikro kodlar hakkında detaylıca bir inceleme yaptım bios extract toollarıyla bakarak. Ryzen 3000 Serisi dahil tüm işlemcilerin biostaki toplam mikrokod boyutu 56.2KB. 16MB işlemci desteği vermemek ancak bahane olabilir daha ötesi değil. Üreticiler arayüzündeki saçma sapan bir görseli bile kaldırarak bize yeni işlemci desteğini verebilirlermiş onu anladım. AGESA 1.0.0.6 ryzen 4 serisi için zorunlu olabilir veyahut PMU güncellemeside gerekebilir fakat ryzen 4000 için toplam ek alan gereksiniminin 500kb yi geçmeyeceği kanaatindeyim, ki üreticilerin bu alanı rahatlıkla sağlayabileceğini düşünüyorum(Biostan mouse desteğini çıkarsalar bile fazlasıyla yeter).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BilirKişi00 -- 30 Mayıs 2020; 12:59:43 >
  • Bu anakartı kullanan arkadaşlar, bilgisayarınız kaç saniyede açılıyor? Kafama takıldı. Güç tuşuna dokunmam ile masaüstünün gelmesi 16 saniye sürüyor benim. Anakarttan ya da psu dan şüpheleniyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Agesa güncellemelerini bilemiyorum fakat bugün bu mikro kodlar hakkında detaylıca bir inceleme yaptım bios extract toollarıyla bakarak. Ryzen 3000 Serisi dahil tüm işlemcilerin biostaki toplam mikrokod boyutu 56.2KB. 16MB işlemci desteği vermemek ancak bahane olabilir daha ötesi değil. Üreticiler arayüzündeki saçma sapan bir görseli bile kaldırarak bize yeni işlemci desteğini verebilirlermiş onu anladım. AGESA 1.0.0.6 ryzen 4 serisi için zorunlu olabilir veyahut PMU güncellemeside gerekebilir fakat ryzen 4000 için toplam ek alan gereksiniminin 500kb yi geçmeyeceği kanaatindeyim, ki üreticilerin bu alanı rahatlıkla sağlayabileceğini düşünüyorum(Biostan mouse desteğini çıkarsalar bile fazlasıyla yeter).
    peki sana bomba gibi bir soru;

MSİ üretim bandını değiştirip, kutusunu belgelerini güncelleyip yeni biosu bu üretim hattına takıp sıfırdan "MAX" adında anakart niye çıkarttı?

böyle bir maliyete değer miydi? aynı banttan eski anakartları üretmeye devam edemez miydi? hem de max çıkartıp max olmayan kartların ucuza gitmesine vesile oldu.
    bunlara mantıklı bir açıklama getiremiyorum.

• quote:

Tek anlamadığım konu o biosta mouse desteği nedir kullanan var mı acaba? Zaten seke seke gidiyor zulüm gibi hiç gerek bile yok..

• dOmi D kullanıcısına yanıt
    MSI'nin üretim bandında değişiklik yaptığını(olağan üstü gidere neden olacak) sanmıyorum hocam. SMD malzemeler PCB üzerine otonom robotlar ile yerleştiriliyor. Makinenin besleme haznesine koydukları çipleri değiştirip, PCB deki, Eepromun besleme kısmını yeniden tasarlanmışlar başka bir değişiklik yok.Kartlarda sadece ufak bir değişiklik var. Renklerinin değişmesi ve Max yazısının eklenmesi isteğe bağlı görsel değişiklikler. isteseler revizyon 2.0 diye aynı model adında piyasaya sürebilirlerdi fakat ikilik çıkmasını istemediler anlaşılan.

Hatta MSI'in kullandığı yeni 256Mbit rom kapasiteli belleğin modelide bilgisayarımda kayıtlı ama şuan mobildeyim. merak ederseniz yazabilirim. 2 çipinde datasheetlerine bakarak Max modeline Upgrade yapılabilirmi incelemek gerekiyor. Zira Belleğin beslemelerinde değişiklik var. Fakat baktığımda MSI in kullandığı 256MBit lik bellek perakende olarak satılmıyordu şuanlık.

Edit:
    Hepsi burada yazıyor (forumdan alıntı):
    Google Docs
    X570/X470/X370/B450/B350/A320 Motherboards (AM4-socket for AMD Ryzen CPUs) Comparison
    https://docs.google.com/spreadsheets/d/1wmsTYK9Z3-jUX5LGRoFnsZYZiW1pfiDZnKCjaXyzd1o/edit#gid=2112472504

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BilirKişi00 -- 31 Mayıs 2020; 11:38:58 >

• Eser. kullanıcısına yanıt
    Asus b450 tuf pro gaming için söylüyorsan 5 saniye sürüyor hatta bazen daha kısa gibi geliyor zamanbasıyorum ramlerin rgb leri yanıyor ekrana tuf yazısı geliyor masaüstü dönme efekti bile gelmmeden windowsu görüyorum
  • Benimde aklımdaki soru şu?
    Asus tuf b450 pro gaming
    3600x
    2x8 3600mgz gskill trident z neo
    rx5700xt ekran kartı
    Sadece oyun ve belki ilerde yayın olabilir. Sizce x570 anakart kullanmalımıyım. İşlemciyi şu anda 4ghz de 1.25v ile stabil sorunsuz çalıştırıyorum. Artic 34 esport ile 4.2 ye yükseltmeyi planlıyorum.
    Birde 3600x ile B450 pro gaming kullanan ve işlemcisini OC eden varmı? Ulaştığı değerler voltaj ile birlikte yazarsa bilgi amacıyla sevinirim. Mesela bu anakartla 4.4 ghz i 1.45 v yapmadan görebilir miyimm 1.35 v ile
  • rucukutu kullanıcısına yanıt
    3900x bile kaldırıyor anakartın.

• quote:

Orijinalden alıntı: rucukutu

Asus b450 tuf pro gaming için söylüyorsan 5 saniye sürüyor hatta bazen daha kısa gibi geliyor zamanbasıyorum ramlerin rgb leri yanıyor ekrana tuf yazısı geliyor masaüstü dönme efekti bile gelmmeden windowsu görüyorum
    Anakartla ilgili değil o zaman. Benim neden böyle uzun sürüyor anlamadım.

uefi windows kurdum belki ondandır
  • Timeguard T kullanıcısına yanıt
    kaldırıyor hocam da şimdi 3600x e 4.5 ghz veririz vrm yetmez patlar :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: rucukutu

uefi windows kurdum belki ondandır
    benimki de uefi hocam. ssd desen 970 evo. güç tuşuna basıyorum, fanlar anında dönmeye başlıyor ama ekran 13 saniye sonra falan açılıyor. klavyenin rgbsi ise 7-8 saniye sonra falan geliyor mesela. taktım kafaya.
    bende anlamadım ama benim pc nin bu kadar hızlı açılmasına bende şaşırıyorum.
    Ama şöyle birşey de var ben bilgisayarcı bir arkadaş var ona verdim bütün parçaları o topladı bende yanındayken.
    Galiba onun yklediği windowsta bişey var.Böyle çakma kaçak göçek windowslara eklenti yapıyorlar ya belki ondandır çünkü bende hiç ekrana görsel gelmiyor ilk açılırken deleteye basarsam seri bios geliyor yoksa tuf yazısından sonra windows ekranı geliyor direk
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eser.

Bu anakartı kullanan arkadaşlar, bilgisayarınız kaç saniyede açılıyor? Kafama takıldı. Güç tuşuna dokunmam ile masaüstünün gelmesi 16 saniye sürüyor benim. Anakarttan ya da psu dan şüpheleniyorum.
    ilk 6 saniye ekran kartı fanları yüksek devirde çalışıyor, anakart açılmaya başlıyor, 12.saniyede tuf logosu geliyor, tekrar siyah ekran olup 1 saniye sonra tekrar tuf logosu arkasından 18 saniye sonra windows şifre ekranına geliyor.

Önceki anakart aşağıdaki; Bu anakartı kullanırken açılışta ekran kartının fanlarını yüksek devirde çalıştırmazdı, 10 saniyede açılırdı.(Bu yaklaşık 6 saniye gecikmesine yol açıyor.)
    https://www.asus.com/tr/Motherboards/MAXIMUS-VIII-GENE/overview/

Ekran Kartım;
    https://www.asus.com/tr/Graphics-Cards/DUAL-RTX2080-O8G/overview/

Ssd;512GB
    https://www.xpg.com/tr/feature/583/

İşlemci: Amd ryzen 5 3600

Ram;

Uyku Modundan Açılış süresi :5 saniye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reference -- 1 Haziran 2020; 19:28:2 >

• quote:

Orijinalden alıntı: reference

ilk 6 saniye ekran kartı fanları yüksek devirde çalışıyor, anakart açılmaya başlıyor, 12.saniyede tuf logosu geliyor, tekrar siyah ekran olup 1 saniye sonra tekrar tuf logosu arkasından 18 saniye sonra windows şifre ekranına geliyor.

Önceki anakart aşağıdaki; Bu anakartı kullanırken açılışta ekran kartının fanlarını yüksek devirde çalıştırmazdı, 10 saniyede açılırdı.(Bu yaklaşık 6 saniye gecikmesine yol açıyor.)
    https://www.asus.com/tr/Motherboards/MAXIMUS-VIII-GENE/overview/

Ekran Kartım;
    https://www.asus.com/tr/Graphics-Cards/DUAL-RTX2080-O8G/overview/

Ssd;512GB
    https://www.xpg.com/tr/feature/583/

İşlemci: Amd ryzen 5 3600

Ram;
    https://www.corsair.com/eu/en/Categories/Products/Memory/VENGEANCE%C2%AE-LPX-16GB-%282-x-8GB%29-DDR4-DRAM-3000MHz-C16-Memory-Kit---Black/p/CMK16GX4M2D3000C16

Uyku Modundan Açılış süresi :5 saniye

Alıntıları Göster
    Ekran kartının fanlarına dikkat etmedim hocam hiç, bir bakayım. Ama açılış süresi ve safhaları birebir aynı neredeyse. Milletin bilgisayarı ne güzel 5-6 saniyede açılıyor imreniyorum :D işlemcilerimiz aynı, ekran kartım rtx 2070s,gigabyteın.

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.