Şimdi Ara

asus mu gigabyte mi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
135
Cevap
0
Favori
4.802
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: erdemms

TABİİ Kİ ASUS! hem de şüphe götürmez biçimde! ikisinin de ona yakın kartını kullandım, aynı kategoride gigabyte kesinlikle boy ölçüşemez asus ile. Konuyu açalım ve örnekleyelim:

şu andaki e4300 işlemcimle p5w dh'de 3600mhz da 2 saat orthos alırken onun yeni nesli olan hem 965dq6 hem de 965ds3 ile max. 3000'de stabil çalıştırabildim!

gigabytler saçma sapan yere zırt pırt jumper gerektirirken en ufak yüklenmede, asus ile tek bir kere dahi jumper kullanmadım! paşa paşa her seferinde açıldı

aynı ramlerle (ocz 1066) gigabyte dq6 max. 8100lerde ds3 7600lerde everest okuma alırken asus 9600lerde aldı

keza gecikme süresi giga'larda 60larda iken asus da 40larda!

kumandası, wi-fi'si diğer aksesuarları da cabası!!!

giga'nın tek avantajı ise biraz daha az ısınması ki onun da sebebi zaten fazla oc olamaması!!!

Yani arkadaşım karşında canlı örnekler duruyor, e4300, e6300 ve e6600 lerin hepsinde de durum aşağı yukarı aynıydı! sözün özü asus'tan şaşma

asus'a dandik diyene de buradan gülücüklerimi yolluyorum! bilişim tarihinin gördüğü en yüzeysel ve gayrıciddi yorum!

sana bi örnek hocam jumper falan uğraştırmadı hiç bir zaman

asus P5KC ile E6600 ü 3600 de sstabil açabilmek için 1,525 volt vermek zorunda kaldım ama Gigabyte 965P-DS3 ve p35-DS3 ile 1,425 voltta stabil buna ne diyeceksin

• quote:

senin hayatında görmediğin kadar çeşit asus anakart geçti elimden merak etme tam 7yıldır mecidiyeköyde bilgisayar işi yapıyorum asusun hemen hemen her çeşidini kullandım testlere soktum zorladım he asus çok güzel kutu yapıyo bak onu inkar edemem yiğidi öldür hakkını yeme demişler
    çöp kadar ekran kartını anakart kutusuna koyuyo çok da güzel satıyo reklam imaj süper performans sıfır

Arkadaşım ajitasyon yapıyorsun herkes bilirki en iyi anakartlardan biri ASUS'tur... Yurtdışında geçen yıl en iyi anakart olarak ne seçilmiş bi araştır bakalım... Ha Gigabyte 'da çok iyidir kimse kötüleyemez...

• dfi

Asus durgun ekonomi sebebiyle yılın ikinci çeyreğinde sadece 1.1-1.2 milyon adet dizüstü gönderebilmiş (1 milyon adet Eee PC hariç). Aynı zamanda ekran kartı gönderimleri (shipment) 1.58 milyon ve anakart gönderimleri ise 5.1 milyon olarak gerçekleşmiş. Öte yandan Gigabyte yalnız haziran ayında 1.5 milyon anakart ve 242,000 adet ekran kartı yollamış. Firmalar yaz aylarının sonunda %15 ila %30'luk artışlar bekliyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mendoze87 -- 13 Temmuz 2008; 1:46:31 >
    ASUS P5LD2 1,03g//PD915 2.8 GHZ//2*1KINGSTON 667MHZ DUAL+512*2 KINGSTON 533 MHZ DUAL//ASUS EAX X1600PRO//80GB SAMSUNG SATAII + 80GB MAXTOR7200RPM IDE//AOPEN KA50D POV BLACK DIAMOND 500WATT//SONY SDM-E76D (1280*1024 DVI & HD15) LCD

• Asus'un Aylık Kazancı Gigabyte'ın Beş Katı

Digitimes'da yazan bir habere göre 2008'in haziran ayı itibariyle Asus'un aylık kazancı 634 milyon USD'ye ulaşırken Gigabyte'ınki 127 milyon USD olarak gerçekleşti. Rakamları birbirne böldüğünüz zaman Asus'un gelirlerinin Gigabyte'ın kazancından tam 5 kat daha büyük olduğu ortaya çıkıyor. Bununla beraber Asus'un gelirleri geçen ay %6 oranında artarken (yıl bazında %40 artış), Gigabyte'ınki %20 kadar büyümüş (yıl bazında %15 düşüş).

Dünya ekonomisinde yaşanan büyük durgunluk özellikle son üç ayda her iki firmayı da olumsuz etkiledi. Bu yılın ikinci çeyreğinde gelirlerinde ciddi düşüşler görüyoruz. Öte yandan Asus'un ürün gamı dizüstü bilgisayarlar ve Eee serisi sistemler nedeniyle Gigabyte'dan daha geniş. Gigabyte taşınabilir sistemler segmentinde görece çok yeni bir firma.

Asus durgun ekonomi sebebiyle yılın ikinci çeyreğinde sadece 1.1-1.2 milyon adet dizüstü gönderebilmiş (1 milyon adet Eee PC hariç). Aynı zamanda ekran kartı gönderimleri (shipment) 1.58 milyon ve anakart gönderimleri ise 5.1 milyon olarak gerçekleşmiş. Öte yandan Gigabyte yalnız haziran ayında 1.5 milyon anakart ve 242,000 adet ekran kartı yollamış. Firmalar yaz aylarının sonunda %15 ila %30'luk artışlar bekliyorlar.

haberi tam alalım

• quote:

Orjinalden alıntı: eeyyeeyy

ASUS P5GC-MX/1333 INTEL945GC SOKET 775 ANAKART
    GIGABYTE 945GCM-S2L FSB 1066(1333)MHz DDR2 667MHz SOKET 775 ANAKART

hangisi daha iyi

son olarak chipsetleri farklı dostum asus almanı tavsiye ederim konunu kirlettim biraz kusura bakma iyi forumlar.

Orjinalden alıntı: NEGA

çok bilgisayarcı gördüm anakartın kitapçığından kurulum yapan seninde ne kadar sağlam olduğun belli oluyor. nasıl bi bilgiye sahipsen artık asus gibi firmaya çöp toplayıcısı muamelesi yapıcak kadar dandik bulabiliyosun. git yap bakalım bitane görelim burda çamur atması kolay. ''senin hayatında görmediğin kadar demişsin'' yazında sen trde belirli gönderilen ürünlerle uğraşa dur ben yurtdışında bütün ürün yelpazesini biliyorum senin gibi bilgisayarcılar olduğu sürece bu işten anlamayan insanlar iyiyi kötüyü ayırt edemiyorlar piyasadan silinmeniz dileğimle umarım bigün doğru dürüst işini yapan insanlar kendi alanlarında ilerleme fırsatı bulurlar.

+1
  • quote:

Orjinalden alıntı: AnseLmo82

quote:

Orjinalden alıntı: erdemms

TABİİ Kİ ASUS! hem de şüphe götürmez biçimde! ikisinin de ona yakın kartını kullandım, aynı kategoride gigabyte kesinlikle boy ölçüşemez asus ile. Konuyu açalım ve örnekleyelim:

şu andaki e4300 işlemcimle p5w dh'de 3600mhz da 2 saat orthos alırken onun yeni nesli olan hem 965dq6 hem de 965ds3 ile max. 3000'de stabil çalıştırabildim!

gigabytler saçma sapan yere zırt pırt jumper gerektirirken en ufak yüklenmede, asus ile tek bir kere dahi jumper kullanmadım! paşa paşa her seferinde açıldı

aynı ramlerle (ocz 1066) gigabyte dq6 max. 8100lerde ds3 7600lerde everest okuma alırken asus 9600lerde aldı

keza gecikme süresi giga'larda 60larda iken asus da 40larda!

kumandası, wi-fi'si diğer aksesuarları da cabası!!!

giga'nın tek avantajı ise biraz daha az ısınması ki onun da sebebi zaten fazla oc olamaması!!!

Yani arkadaşım karşında canlı örnekler duruyor, e4300, e6300 ve e6600 lerin hepsinde de durum aşağı yukarı aynıydı! sözün özü asus'tan şaşma

asus'a dandik diyene de buradan gülücüklerimi yolluyorum! bilişim tarihinin gördüğü en yüzeysel ve gayrıciddi yorum!

sana bi örnek hocam jumper falan uğraştırmadı hiç bir zaman

asus P5KC ile E6600 ü 3600 de sstabil açabilmek için 1,525 volt vermek zorunda kaldım ama Gigabyte 965P-DS3 ve p35-DS3 ile 1,425 voltta stabil buna ne diyeceksin

İki büyük marka arasındaki kaliteyi nasıl oluyordu 2-3 model anakart karşılaştırması veya 2 işlemci karşılaştırması örnekleriyle kıyaslıyorsunuz ki?Şu anda arkadaşın önerdiği anakartlardan daha iyi olanı asus.Fakat en güzeli anakarta ayırdığı parayı bilip ona göre o fiyatta markaların anakartlarını kıyaslamak ondan sonra o/c potansiyellerine bakmak gerekir.Aynı markanın aynı model anakrtları bile stabilite olarak ufak farklılıklar gösterirken bu kadar tartışmak yersiz olmuş bence.
    Burada alışkanlıkların söz konusu olmasıda yanlış.Yani bana asus un o/c menüsü daha hoş geliyor diye daha iyi dememde doğru olmaz.Fanatikliğede gerek yok.

• quote:

Orjinalden alıntı: NEGA

çok bilgisayarcı gördüm anakartın kitapçığından kurulum yapan seninde ne kadar sağlam olduğun belli oluyor. nasıl bi bilgiye sahipsen artık asus gibi firmaya çöp toplayıcısı muamelesi yapıcak kadar dandik bulabiliyosun. git yap bakalım bitane görelim burda çamur atması kolay. ''senin hayatında görmediğin kadar demişsin'' yazında sen trde belirli gönderilen ürünlerle uğraşa dur ben yurtdışında bütün ürün yelpazesini biliyorum senin gibi bilgisayarcılar olduğu sürece bu işten anlamayan insanlar iyiyi kötüyü ayırt edemiyorlar piyasadan silinmeniz dileğimle umarım bigün doğru dürüst işini yapan insanlar kendi alanlarında ilerleme fırsatı bulurlar.

çok bilgisayarcı görmüşsün ama demekki hep çoluk çocukla muhatap olmuşsun bilgisayarcı adı altında
    windows kurmasını bilen herkes piyasaya bilgisayarcıyım diye girdiği iç.in adam gibi bu işi yapanlarla karşılaşmamış olman normal ben bu işi ciddi olarak yaptığıma inanıyorum ve hayatımda hiç kitapçığa bakarak pc toplamadım her toplanan pc nn everest cpuz 3dmark ve buna benzer testlerini de almadan müşteriye teslm etmem topladığım makınada sorun varsa boşver müşteri anlamaz diyp kolleyip göndermedim 3-4 saat test etmeden hiçbir makınayı teslim etmedim şimdi sööle bakalım her satttığı pc ile bu kadar ilgilenip müşteriye teslim eden kaç tane bilgisayarcı gördün
    işte onun için diyorum ki hemen hemen her marka anakartı kullanıp test sonuçlarını gördüm bu nedenle asus için dandik deme hakkını kendimde görüyorum he çok satılması bi ürünün kalıteli olduğu anlamına gelmez asus için tek kelime
    REKLAM HARİKASI

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi naczet24 -- 13 Temmuz 2008; 17:14:05 >

• quote:

işte onun için diyorum ki hemen hemen her marka anakartı kullanıp test sonuçlarını gördüm bu nedenle asus için dandik deme hakkını kendimde görüyorum he çok satılması bi ürünün kalıteli olduğu anlamına gelmez asus için tek kelime
    REKLAM HARİKASI

Bu forumdaki hiç kimsenin reklama bakıp da anakart alacağını sanmıyorum... Ortada benchmark testleri var git incele bakalım sen hangisini alacaksın...
    Revo... After Life
  • quote:

Orjinalden alıntı: SysEdit

quote:

REKLAM HARİKASI

Bu forumdaki hiç kimsenin reklama bakıp da anakart alacağını sanmıyorum... Ortada benchmark testleri var git incele bakalım sen hangisini alacaksın...

<
    o testlere tarafsız bi gözle bakarsan asusu bırakır asusla geçen yıllarına yanarsın
    pardon foxconnla geçen dicektim asus diye bi marka yok unutmuşum bi an

• çoğunluğun tercih ettiği bazen en iyi olmayabilir
    bu milet yıllarca araba diye şahin e bindi yıllarca beyaz eşyada arçelik kullandı
    bunlar çok kalıteli oldukları için mi satıldı
    bu millete yıllarca asus intel ve kıngston resmen içirildi
    heralde başka marka bilmicekler aynı markada takılıp kalıcaklar
    türk milletinin kaderidir bu ne yazıkkki
    neyse bu konudaki son mesajım asus hakkında bu kadar konuşmak yeter zaten fazla yoruma ihtiyacı yok asus un (pardon foxcoon)
    foxconn cu (yada asus cu) arkadaşlara selamlarımı ve sevgilerimi sunuyorum boşverin sizin anakartlar bir numara

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi naczet24 -- 13 Temmuz 2008; 20:47:12 >
  • valla arkadaşlar ben gigabyte 945 gcm-s2l kullanıyom tek sevmedigim yönü bilgisayar açıldıgı gibi sogutucusu aşırı ısınıyo vede çook çabuk ısınıyo.buda tabiki bilgisayara zararlı.asuslarda böyle bi sorun yok.ya buna ne diyeceksiniz ?????????????

bazı commodore tutkunu arkadaşlar çıkıpta şimdi az enerji yakıyodu playstation3 ten daha iyiydi deyipte kendine güldürmesin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burlion -- 13 Temmuz 2008; 22:21:19 >

Orjinalden alıntı: hodebabe

çoğunluğun tercih ettiği bazen en iyi olmayabilir
    bu milet yıllarca araba diye şahin e bindi yıllarca beyaz eşyada arçelik kullandı
    bunlar çok kalıteli oldukları için mi satıldı
    bu millete yıllarca asus intel ve kıngston resmen içirildi
    heralde başka marka bilmicekler aynı markada takılıp kalıcaklar
    türk milletinin kaderidir bu ne yazıkkki
    neyse bu konudaki son mesajım asus hakkında bu kadar konuşmak yeter zaten fazla yoruma ihtiyacı yok asus un (pardon foxcoon)
    foxconn cu (yada asus cu) arkadaşlara selamlarımı ve sevgilerimi sunuyorum boşverin sizin anakartlar bir numara

bu eleman bi acayip yaw intelle bizi kandırmışlar eskiden beri sanki 10 çeşit işlemci üreticisi varda baska çeşit alcaz (ha sen via nın ürettikleri ozamanlar fark koyardı diyosan ayrı) Amd vardi ki amd sevdiğim bi firmadır ii işlemcileri var gene adamların bide zamanında p3 ler felan varken asustan ii anakart üretebilen firma mı vardıda millet gitcektide tomato marka kartlara para vercekti adamlar zamanından hatalı çıkan anakartlarını tek tek kullanıclardan toplatın yerine sağlamlarını vermiştiler şimdi büyük firma olmalarını sağlayan en önemli faktörlerden biri zaten bu asusun kingstondan baska hangi marka ozamanlar ömür boyu garanti veriyodu oemler cirit atıyodu piyasada stabilite sorunlarıda cabası tabiki şimdiki teknolojiyle kıyaslamıyorum artık çoğu marka ram konusunda uzmanlaştı ama ozamanlar kullanıcılar tabiki sağlam markalara yatırm yapacaklar arçelik sağlam beyaz eşyalar üretir şahin marka arabalarında yedek parça sorunu yoktu ozamanlar için sen bi yerde Sony marka Tv mi yoksa schaub lorenz tv mi alırsın şu durumda ha ikiside aynı diyosan sana eyvalla lafım yok devam et
    ASUS P5LD2 1,03g//PD915 2.8 GHZ//2*1KINGSTON 667MHZ DUAL+512*2 KINGSTON 533 MHZ DUAL//ASUS EAX X1600PRO//80GB SAMSUNG SATAII + 80GB MAXTOR7200RPM IDE//AOPEN KA50D POV BLACK DIAMOND 500WATT//SONY SDM-E76D (1280*1024 DVI & HD15) LCD

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.