Şimdi Ara

ASUS M4A785D-M PRO Kullanıcı İncelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
1
Favori
4.102
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Bildiğiniz üzere Asus'un DH üyelerine özel olarak düzenlediği bir inceleme yarışması var. Eski tip ürünleri inceleyebiliyor olduğumuzu duyunca eğlenceli olacağını düşündüm ve elimdeki nacizene M4A785D-M PRO anakartın bir incelemesini hazırladım. Aslında eski tip bir ekran kartı bulsaydım onu inceleyerek daha eğlenceli bir konu sunmak isterdim ancak olmadı ne yazık ki. Yine de tekliflere açığım. Kart gönderen olursa incelerim. :)



    -ASUS M4A785D-M PRO KULLANICI İNCELEMESİ-


     ASUS M4A785D-M PRO Kullanıcı İncelemesi


    ANAKART HAKKINDA GENEL BİLGİLER

    Asus M4A785D-M PRO, uATX denen ufak yapıda ve AM3 sokete sahip bir anakart. Bu soketin avantajlarını da sonuna kadar kullanıyor dersem abartmış olmam. Zira kart Sempron'dan Phenom II'ye kadar geniş bir işlemci yelpazesine destek vermekte. Son bios'u ile birlikte Phenom II x6 1090T model isimli üst seviye işlemciye de destek vermekte.

    Desteklenen tüm işlemcilerin listesi için şu linke göz atabilirsiniz:http://www.asus.com/Motherboards/AMD_AM2Plus/M4A785DM_PRO/#CPUS

    Karttaki genişleme yuvalarına bakacak olursak:

    - AM2+ ve AM3 uyumlu işlemci soketi

    - 4 adet DDR2 1066mhz bellek yuvası

    - 1 adet PCI-E x1

    - 1 adet PCI-E x16

    - 2 adet PCI

    - 5 adet SATA 2.0

    - 1 adet IDE

    - 1 adet Floppy

    - COM bağlantı noktası

    - 6 tanesi arka panelde olmak üzere 12'ye kadar USB giriş çıkışları

     ASUS M4A785D-M PRO Kullanıcı İncelemesi


    İsminden de anlaşılabileceği gibi Asus, M4A785D-M PRO'da 785G kuzey köprüsüne ve SB710 güney köprüsüne yer vermiş. Bu yongasetinin avantajlarını şöyle sıralayabilirim:

    - HD4200 gibi güçlü bir IGP'ye sahip olması

    - Melez Crossfire'ın destekleniyor olması

    - HyperTransport 3.0 desteği olması

    - 1066mhz gibi (oc ile 1200mhz) yüksek hızlı DDR2 bellek desteği

    - 12 adede kadar çıkabilen USB 2.0 desteği.

    Ancak can alıcı bir noktayı belirteyim; SB710 güney köprüsü, çekirdek açma yeteneğine sahip bir güney köprüdür. OC konusunda da oldukça tatminkâr bir yongasetinden bahsettiğimizi de hatırlatayım. :)

    Ses yongası olarak Asus, piyasanın genelinden biraz farklı davranmış ve RealTek yerine VIA yongası kullanmış. 8+1 yüksek tanımlı ses desteği barındıran VT1708S yongası, kartı alacağım zaman bende şüphe uyandırmış olsa da aldıktan sonra anladım ki gayet iyi ve gelişmiş bir ses yongası. Baslar, tizler onboard bir yonga için oldukça iyi. Biraz da ekolayzır ayarı yapılınca çok kaliteli bir deneyim yaşatıyor. Buarada VIA'nın sunmuş olduğu sürücü arayüzü de oldukça güzel ve kolay bir kullanıma sahip. Tek dezavantajı Türkçe dil desteğinin bulunmuyor olması.



    PEKİ ASUS NE KATMIŞ?

    Bildiğiniz gibi Asus büyük bir firma ve hem yazılım hem de donanım konusunda genel de rakiplerinden 1-2 adım öne çıkmaktadır. Ekran kartlarına yazdığı kendi özel sürücüleri ve oc aracı Smart Doctor, bahsettiğimiz yazılımsal avantajı ortaya koyan bazı ufak örnekler. Direct CU gibi, Mars, Ares gibi özel tasarımları da donanım konusundaki gücünü gösteren örnekler olarak verilebilirim.

    Elbette M4A785D-M PRO Asus'un o "en özel" serileri arasında yer almıyor ancak, yazılımsal ve donanımsal olarak karta eklediği özellikler, bu anakartı da özelleştirmeye yetiyor. Bunları sıralayacak olursam:

    - GPU NOS: IGP gpu hızını artırmak üzere hazırlanmış bir yazılım.

    - Turbo Key: Kasanızın güç düğmesini otomatik oc yapmaya yarayan bir tuşa dönüştüren yazılım.

    - EPU: Enerji tasarrufu sağlamak amacıyla Asus tarafından geliştirilmiş, 4 kademeli enerji kurtarma sistemi.

    - Express Gate: Şahsen en beğendiğim özellik ve yenilik. Asus'un geliştirdiği bu yazılım sayesinde acil olarak internete girmek istediğiniz zaman işletim sisteminin yüklenmesini beklemeden, hemen bios ekranı ardından açılan bu program, mini bir işletim sistemi gibi çalışıyor ve size gayet performanslı bir internet deneyimi yaşatıyor. Bu program ile internete girebiliyorsunuz, harddiskinizdeki fotolara bakabiliyorsunuz, internet üzerinden küçük oyunlar oynayabiliyorsunuz.

    - ASUS Q-Fan: Fan hızını ve kullanımını izleyebileceğiniz bir yazılım.

    - EZ Flash2: Kolayca bios güncelleyebilmeniz için hazırlanmış, basit arayüzlü bir yazılım.

    Bunlar haricinde Asus, M4A785D-M PRO'da tamamen katı kapasitörlere yer vererek anakartı özel kılmayı başarmış.



    KUTUDA NELER VAR?

     ASUS M4A785D-M PRO Kullanıcı İncelemesi


    Asus, M4A785D-M PRO'yu yeşil ve göz alıcı bir kutuya yerleştirmiş. Kartın boyutlarının küçük olması, kutusunu da küçük kılmış. Kutuyu açtığımızda ise:

    - 1 adet IDE kablosu,

    - 2 adet L şeklinde SATA kablosu,

    - Kurulum diski,

    - Kolay kurulum klavuzu,

    - Kullanım klavuzu görüyoruz.

     ASUS M4A785D-M PRO Kullanıcı İncelemesi

    (Sata kablolarından biri ve IDE kablosu sistemde çalışır durumda olduğu için fotoğrafta yer almıyor.)


    Bir de kurulum diskinin bulunduğu zarfta "Powered by ASUS" logolu ufak bir kasa etiketi görüyoruz. :) Aksesuarların altında ise statik poşet içerisinde anakart bulunuyor.

     ASUS M4A785D-M PRO Kullanıcı İncelemesi




    DIŞ GÜZELLİK ÖNEMLİDİR!

    Anakartı kutudan çıkardığımızda, gayet uyumlu ve göze hoş gelen renklerle bezenmiş bir ürün görüyoruz. Koyu tonlar üzerine parlak mavi gerçekten güzel durmuş. Anakartın devresi koyu kahverengi tonda hazırlanmış ve kapasitörlerin gri ve kırmızı renkli olması da kalite hissini yükseltmiş. Ayrıca mavinin farklı tonlarının bulunması da kullanılan renklere çeşit katmış.

     ASUS M4A785D-M PRO Kullanıcı İncelemesi


    Bileşenlerin yerleşimine bakacak olursak, burada da kartın gayet iyi tasarlandığını görmemiz mümkün. Hele ki uATX yapısındaki bir anakart için çok önemli ayrıntılar görüyoruz. Öncelikle şunu belirtmeliyim ki 5 adet olan SATA portlarının hiçbiri takacağınız ekran kartı ile sorun yaşamaz. Anakart üzerindeki kısıtlı alanda Asus'un buna dikkat etmiş olması çok güzel. Dikkat çekici diğer bir özellik ise ne işlemci güç girişinin ne de ana güç girişinin kuzey köprüsüne yakın tutulmamış olması. Bazı anakartlarda bu sıkıntı yaşanır ki ya işlemciyi besleyecek olan güç kablosu işlemci soğutucusu ile çakışır ya da anakarta güç sağlayan 24pin'lik ana güç kablosu kasa içindeki bütün havalandırmayı mahveder. Bu konuda M4A785D-M PRO ile bir sıkıntı yaşanmıyor. Belki ana güç girişi anakartın sağ üst köşesine yerleştirilerek daha da güzel bir tasarım ortaya çıkarılabilirmiş ancak alıştığımız ve sorunsuz bir tasarım olması itibari ile M4A785D-M PRO'deki yerleştirme de güzel olmuş.

    Bunlar haricinde benim gibi bazen IDE portunu kullanmak zorunda kalanlar için Asus, kartın sağına ve tam ortaya bir adet IDE portu yerleştirmiş ki bu da olumlu. Ulaşmak zor değil ve herhangi bir engel teşkil etmiyor.

    Genişleme yuvalarından PCI-E x1 slotu da dikkat çekici. Zaten kısıt alanda kullanımı zor olabilecek bu slotu Asus, PCI-E x16 slotunun üstüne yerleştirerek PCI-E x16 slotundan bağımsız hale getirmiş. Malumunuz, tek slot yer kaplayan ekran kartı sayısı git gide azalıyor ve birçok üretici PCI-E x1 slotunu, PCI-E x16 slotu altına yerleştirerek bu küçük ama maharetli slotu öldürüyor. Asus'un çözümü gayet güzel.

    Bellek slotlarının ise arasında boşluk bırakılabileceği akla geliyor ancak kısıtlı alan karşımıza çıkıyor. Buarada çift kanal bellek desteği için bellek slotlarının da renkleri ayrılmış durumda, belirtmeden geçmeyeyim. :)

    Anakartın alt kısmında her biri 2 tane desteklemek üzere 3 adet USB çıkışı görüyoruz. Bu noktada ufak da olsa bir eleştiri getirmemiz mümkün. Keşke Asus, kartın sağ üst köşesindeki COM çıkışı gibi bu portların pinlerini de çevreleyen bir plastik çerçeve kullanılsaymış. Bu sayede daha kolay ve pinler için daha sağlıklı bir kullanım alanı oluşturulabilirmiş.

    Eleştirebileceğim bir diğer nokta ise bios reset jumper'ının yerleştirildiği yer. Sağ alt köşede mavi renkli bir jumper'ımız var. Ancak hemen alt tarafında, bitişiğinde, kasanın güç, reset tuşları ve hdd bildirim ledi için yapılmış çıkışlar mevcut ki oranın dolu olması demek jumper'a ulaşmanın güçleşmesi demektir. Gerçi jumper üstte kaldığı için benim gibi ince parmaklı kişilere pek sıkıntı çıkarmıyor ama yine de bir bios reset tuşu yahut daha kolay bir yere konumlandırılmış jumper tercih edilebilirdi.



    ARKA PANEL NASIL?

    Orta seviye diyebileceğimiz bir anakartın arka panelinin nasıl olmasını isteriz? Yeterli USB çıkışı, her duruma hazırlıklı olmak adına bir tane klavye giriş/çıkışı, E-SATA, ethernet girişi, IGP varsa bir dijital ve bir de analog görüntü çıkışı, yeterli ses giriş/çıkışları.

     ASUS M4A785D-M PRO Kullanıcı İncelemesi


    Yukarıdaki fotoğraftan da anlaşılacağı üzere Asus bunların hepsini M4A785D-M PRO'da sağlamış. Ek olarak bir adet dijital ses çıkışı ve HDMI çıkışı da sunmuş. Tabi HDMI kullanıldığında DVI çıkışının kullanılamadığını da belirtmem gerekiyor. USB çıkışlarını yetersiz bulanlar olabilir. Ancak orta seviye bir anakart için arka panelde 6 adet USB çıkışının bulunuyor olması bana göre gayet yeterli. Buna bir de anakart üzerinde kullanabileceğiniz +6 USB çıkışını da eklerseniz durumun gayet iyi olduğunu görebilirsiniz.



    ESAS ÖNEMLİ OLAN İÇ GÜZELLİKTİR!

    M4A785D-M PRO'nun kullanım deneyimine gelecek olursam, öncelikle bios'undan bahsetmek isterim. Anakartta AMI Bios kullanılmış. Ana ekranda standart bilgileri görüyoruz:

     ASUS M4A785D-M PRO Kullanıcı İncelemesi




    System Information başlığı altında da bios sürümü, işlemci ve bellek miktarı bilgileri bulunuyor:

     ASUS M4A785D-M PRO Kullanıcı İncelemesi




    Advanced menüsü ise esas ilgimizi çeken bölümler bulunmakta:

     ASUS M4A785D-M PRO Kullanıcı İncelemesi




    Advanced menüsü altında yer alan JumperFree Configuration anakartın oc menüsünü oluşturuyor ve oldukça esnek bir yapıya sahip. Buarada IGP gpu'nun da oc yapılabildiğini unutmayalım:

     ASUS M4A785D-M PRO Kullanıcı İncelemesi




    Bellekler konusunda da geniş ayar menüsüne sahibiz:

     ASUS M4A785D-M PRO Kullanıcı İncelemesi




    Devamında yongaseti voltajını da artırabildiğimizi görüyoruz:

     ASUS M4A785D-M PRO Kullanıcı İncelemesi




    Advanced menüsü altındaki CPU Configuration başlığına girdiğimizde ise yine ilgimizi çekecek ayarlarla karşılaşıyoruz:

     ASUS M4A785D-M PRO Kullanıcı İncelemesi




    Görüldüğü üzere ACC desteği mevcut ancak kullandığım işlemci çift çekirdekli ve tam anlamıyla bir Regor. :) Thuban değil ne yazık ki:

     ASUS M4A785D-M PRO Kullanıcı İncelemesi




    Power menüsü her zamanki gibi; bir değişiklik yok:

     ASUS M4A785D-M PRO Kullanıcı İncelemesi




    Power menüsü altındaki Hardware Monitor başlığına girdiğimizde sıcaklıklar, fan hızları, fan ayarları ve genel voltaj bilgilerini görüyoruz:

     ASUS M4A785D-M PRO Kullanıcı İncelemesi




    Boot menüsü de her zaman olduğu gibi bilindik ayarları içermekte:

     ASUS M4A785D-M PRO Kullanıcı İncelemesi




    Tools menüsünde ise kolay bios güncelleme aracı EZ Flash 2 altında bir de Express Gate ayarlarını görmekteyiz. Express Gate'i aktif hale getirdiğimizde, hemen alt başlık olarak başlangıçta Express Gate'in ne kadar süre açık kalacağını gösteren bir ayar ve onun altında da kullanıcı bilgilerini silme ayarı bulunuyor. "No" ayarları saklarken, "Reset" siliyor:

     ASUS M4A785D-M PRO Kullanıcı İncelemesi




    Ve bilindik çıkış/kapanış ekranı:

     ASUS M4A785D-M PRO Kullanıcı İncelemesi




    Anakartı 1 yılı aşkın süredir kullanıyorum. Üzerinde Phenom II x4 940, Athlon II x4 620 ve Athlon II x2 245 olmak üzere 3 farklı işlemci kullandım ve hiçbiri ile sorun yaşamadım. Tüm işlemcilerde oc denedim ve anakarttan yana oc konusunda hiçbir sıkıntı çekmedim. Şuan kullandığım Athlon II x2 245 işlemciyi de 3.51ghz'de (bios ekranından da anlaşılacağı üzere 13x270) kullanmaktayım ve hiçbir sıkıntı yok. Anakart oldukça serin çalışmakta. IGP kullanmadığım için en yüksek sıcaklığı hakkında yorumda bulunamam ancak yük altında 34-35C görünüyor. Boşta ise 28-29C. Tabi bunlar fsb %35 oc'lu değerler. Yani fabrika ayarlarında daha da serin çalıştığını söyleyebiliriz. Özetle sıcaklıktan yana hiçbir sorun yok.

    Bunlar haricinde işlemci ve bellek uyumu konusunda da anakart bugüne kadar gördüğüm en iyi anakartlardan biri. Birçok anakartta çalışmayan Team Xtreem bellek kiti bu anakartta sorunsuz şekilde çalıştı ve çok da rahat oc yaptım. USB'ye taktığım aygıtlarda herhangi bir çakışma durumu söz konusu olmadı. Yani USB aygıtlara bağlı olarak bios ekranında takılma, Windows'un açılmaması gibi bir sorun da yaşamadım.

    Ayrıca oc konusunda şunu da belirtmem gerekir, oc işleminde başarısız olursanız, kart bios ayarlarını default'a alarak sistemi çalıştırıyor ve sizi bios'a yönlendiriyor. Bios'a girdiğinizde ise en son yaptığınız ayarlar görünüyor (elbette değiştirmeniz için). Eğer sistem açılmıyorsa, bios resetleme için anakart üzerine yerleştirilmiş bir de jumper bulunuyor elbette. Bios reset tuşunun bulunmuyor olması eleştirilebilecek bir yön. Ancak şunu unutmayalım, bu kart oc için üretilmiş bir model değil. Ufak yapıda orta seviye bir anakart. Ancak jumper'ın yerleşimi daha uygun bir yer olabilirmiş.

    IGP performansı hakkında çok detaylı olmasa da oyun testlerinden sonuçlar sunacağımı belirtmek isterim. Ancak şimdilik kabaca bilgi vermem gerekirse, 500mhz'de çalışan HD4200, güncel giriş seviye kartların bile gerisinde performans vermektedir. Ancak bu haliyle bile eski birçok oyunu düşük detay seviyesinde oynatabilmektedir. Misal Modern Warfare, Crysis, Devil May Cry 4 ve 1-2 yıl öncesi birçok oyun... Tabi bir de işin oc kısmı var. Bios'tan yahut GPU NOS yazılımı üzerinden hızaşırtma yapıldığında performans da oldukça artmakta. Yanlış hatırlamıyorsam denemelerimde 800mhz üzerini görmüştüm. Bu da %60'ın üzerinde bir oc demektir. Elbette her gpu için beklenemez ancak çok ısınmayan kuzey köprüsü sayesinde bu değer normal sayılabilecek bir değer. Video konusunda da HD4200'ün UVD2 desteği olduğunu söylemem gerekir. Bunun haricinde birçok video formatı için de donanımsal hızlandırma sağlamakta ve işlemciye yük bindirmeden yüksek çözünürlüklü videoları oynatabilmekte. Ayrıca HDMI çıkışı sayesinde hem 1080p görüntü hem de yüksek tanımlı sesi aynı kablo üzerinden aynı anda aktarabilmekte.

    Tüm bunları topladığımızda şuan bu anakarttan fazlasıyla memnunum. Eleştirebileceğim tek nokta tek PCI-E x16 slotu bulunması olabilir. Ancak uATX biçimindeki bir anakarttan da fazlası beklenemez. Ayrıca çok gpu'lu kurulumları seven biri olmadığım için bu konuda da tam olarak bir eleştiride bulunamıyorum.


    Anakartın görebildiğim ve aktarabildiğim tüm özelliklerinin yanısıra şunu da dipnot olarak eklemem gerekir. Satış sonrası hizmet konusunda da Asus yetkili servisinin Çizgi Elektronik olması büyük bir avantajdır bana göre. Malum biz son kullanıcılar için satış sonrası hizmet konusu biraz problemdir. Hele ki ülkemizde... Çizgi Elektronik bu konuda ellerinden geldiğince kolaylık sağlamakta ve yardımcı olmaya çalışmaktalar. Hepsinden öte 1 yıl fazladan servis vermektedirler Asus ürünlerine. Bu bile önemli bir avantajdır ve dikkate alınması gerekir.



    Bu bilgiyi de vererek anakart incelememizi bitirmiş olduk. Her ne kadar eski bir model olsa da 2. el almak isteyenlere bilgi sağlayacaktır sanıyorum. Anakartın 2 yaşını doldurmuş olduğu göz önüne alınarak yorum yapılırsa sevinirim. Şuan teknolojinin gerisinde olduğu muhakkak. Ancak Bulldozer hariç güncel AMD işlemcilerin çoğunu destekliyor olması bile taktire değer sanıyorum.

    Umarım incelemeden tat almışsınızdır.

    Kartın resmi sitedeki sayfası:http://www.asus.com/Motherboards/AMD_AM2Plus/M4A785DM_PRO/

    Hatam varsa bildirmenizi rica ederim. Saygılar.



    Not: Şuan saat geç olduğu için kartı söküp orjinal fotoğraflarını alamadım, yarın yapacağım ve internetten aldığım fotolarla değiştireceğim. Şimdilik yalnızca bios görüntüleri orjinal. Ayrıca Express Gate'in hızını gösteren bir video da hazırlıyorum. Bunun yanısıra IGP performansına dair sonuçlar da koyacağım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M@U -- 18 Ekim 2011; 11:17:12 >







  • Güzel inceleme hocam, tebrikler...
  • sorunlu team extreem ramleri bile çalıştıran anakart.:D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi şoray uzun yolda -- 18 Ekim 2011; 8:05:41 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: şoray uzun yolda

    sorunlu team extreem ramleri bile çalıştıran anakart.:D

    :D çok güzel birşeymiş
  • halen bu anakartı kullanmaktayım evde, güzel inceleme elinize sağlık

    beğendim.
  • Teşekkürler ederim herkese.

    quote:

    Orijinalden alıntı: şoray uzun yolda

    sorunlu team extreem ramleri bile çalıştıran anakart.:D

    Evet, belleklerin sıkıntılı olduğunu siz de biliyorsunuz. Ama şöyle de bir durum var, ilginç:

    http://forum.donanimhaber.com/m_45837418/mpage_1/f_/key_//tm.htm#45837418

    O gün belleği 3 anakart da denediğini ancak çalışmadığını söylemişti sattığım kişi, ben de aldım ve eve getirdim, yine bu anakarta taktım, hiçbir sorun olmaksızın yine çalıştı. Hâlâ anlam verebilmiş değilim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: M@U

    Teşekkürler ederim herkese.

    quote:

    Orijinalden alıntı: şoray uzun yolda

    sorunlu team extreem ramleri bile çalıştıran anakart.:D

    Evet, belleklerin sıkıntılı olduğunu siz de biliyorsunuz. Ama şöyle de bir durum var, ilginç:

    http://forum.donanimhaber.com/m_45837418/mpage_1/f_/key_//tm.htm#45837418

    O gün belleği 3 anakart da denediğini ancak çalışmadığını söylemişti sattığım kişi, ben de aldım ve eve getirdim, yine bu anakarta taktım, hiçbir sorun olmaksızın yine çalıştı. Hâlâ anlam verebilmiş değilim.

    valla hocam başka ramle biosa girip timingleri yükseltip voltaj verdim öyle çalıştı ramler benim anakartta yaba atılır degil hani dfi 790fxb m2rs ama deafultta açmadı c1 hatası verdi.şu an 6-6-6-18 1200 2.33v de çalışıyorlar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: şoray uzun yolda

    quote:

    Orijinalden alıntı: M@U

    Teşekkürler ederim herkese.

    quote:

    Orijinalden alıntı: şoray uzun yolda

    sorunlu team extreem ramleri bile çalıştıran anakart.:D

    Evet, belleklerin sıkıntılı olduğunu siz de biliyorsunuz. Ama şöyle de bir durum var, ilginç:

    http://forum.donanimhaber.com/m_45837418/mpage_1/f_/key_//tm.htm#45837418

    O gün belleği 3 anakart da denediğini ancak çalışmadığını söylemişti sattığım kişi, ben de aldım ve eve getirdim, yine bu anakarta taktım, hiçbir sorun olmaksızın yine çalıştı. Hâlâ anlam verebilmiş değilim.

    valla hocam başka ramle biosa girip timingleri yükseltip voltaj verdim öyle çalıştı ramler benim anakartta yaba atılır degil hani dfi 790fxb m2rs ama deafultta açmadı c1 hatası verdi.şu an 6-6-6-18 1200 2.33v de çalışıyorlar.

    Çalıştıysa bu da bir gelişmedir. Demek ki benim anakart yalnız değilmiş.




  • beğendim :)
  • inceleme güzel olmuş. aynı anakartı ben de kullandım ama nedendir bilmem stabilite sorunları yaşamıştım cidden. sonra sattım.
  • Teşekkürler.

    quote:

    Orijinalden alıntı: 6.cadde

    inceleme güzel olmuş. aynı anakartı ben de kullandım ama nedendir bilmem stabilite sorunları yaşamıştım cidden. sonra sattım.

    Ne gibi sorunlar hocam? Şahsen hiçbir sorun yaşamadım henüz. Böyle giderse uzun süre de kullanmayı düşünüyorum. Zaten eskisi gibi "Xtream" de takılmıyorum...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: M@U

    Teşekkürler.

    quote:

    Orijinalden alıntı: 6.cadde

    inceleme güzel olmuş. aynı anakartı ben de kullandım ama nedendir bilmem stabilite sorunları yaşamıştım cidden. sonra sattım.

    Ne gibi sorunlar hocam? Şahsen hiçbir sorun yaşamadım henüz. Böyle giderse uzun süre de kullanmayı düşünüyorum. Zaten eskisi gibi "Xtream" de takılmıyorum...

    voltaj drop, ısınma ve oc konusunda bazı sorunlar. sanırsam VRMlerinin az olmasından dolayı.aldığım her üründen çok şey bekliyorum.
    bi de benim şanssızlık faktörüm eklenince herşey sorun oluyor bana



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 6.cadde -- 19 Ekim 2011; 19:34:54 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 6.cadde

    quote:

    Orijinalden alıntı: M@U

    Teşekkürler.

    quote:

    Orijinalden alıntı: 6.cadde

    inceleme güzel olmuş. aynı anakartı ben de kullandım ama nedendir bilmem stabilite sorunları yaşamıştım cidden. sonra sattım.

    Ne gibi sorunlar hocam? Şahsen hiçbir sorun yaşamadım henüz. Böyle giderse uzun süre de kullanmayı düşünüyorum. Zaten eskisi gibi "Xtream" de takılmıyorum...

    voltaj drop, ısınma ve oc konusunda bazı sorunlar. sanırsam VRMlerinin az olmasından dolayı.aldığım her üründen çok şey bekliyorum.
    bi de benim şanssızlık faktörüm eklenince herşey sorun oluyor bana

    Ben de tam tersine sıcaklıktan yana çok memnunum. İşin ilginci işlemciye oc yaparken hep anakarta yükleniyorum (çarpanı düşürerek), bana mısın demiyor. Şans diyelim.




  • Güzel inceleme beğendim

    Asus ddr2 fx aldım ama nedense oc potansiyelini iyi bulmadığımdan geri verdim. Belki de asusun biosa yabancı olduğumdan olsa gerek elimdeki anakartta sadece çarpanla 3.7 ghz sorunsuz kullanırken asus 790fx`te 3.6`yı bir türlü geçememiştim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Leone-510

    Güzel inceleme beğendim

    Asus ddr2 fx aldım ama nedense oc potansiyelini iyi bulmadığımdan geri verdim. Belki de asusun biosa yabancı olduğumdan olsa gerek elimdeki anakartta sadece çarpanla 3.7 ghz sorunsuz kullanırken asus 790fx`te 3.6`yı bir türlü geçememiştim.

    Teşekkürler.

    İlginç. Zaten o işlemcinin çarpanı yükseltilerek oc yapılacağından anakartla fazla da bir alakası yok ama bir sıkıntı olmuş anlaşılan. Asus anakartlar oc performansı olarak çok uçuk değerler sunmuyorlar genelde ancak stabilite konusunda da pek sorun yaşatmıyorlar. Benim denediklerim, gördüklerim genelde böyleydi.




  • güzel inceleme, beğendim

    benim incelememe de bakıp yorum yaparsan sevinirim

    http://forum.donanimhaber.com/m_53585260/tm.htm
  • eline sağlık
  • Teşekkürler arkadaşlar.

    @Alpcan Aksoy

    Bakıyorum.
  • elinize sağlık kardeşim güzel olmuş beğendim
    http://forum.donanimhaber.com/m_53855128/tm.htm benim incelememede bakıp yorum yazarsan sevinirim.
  • teşekkürler güzel inceleme.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.