Şimdi Ara

ASUS K53SV-SX144D, INTEL i5-2410 + Nvidia GT540 625$+kdv (73. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.798
Cevap
6
Favori
205.862
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7172737475
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Buz diye belirttiğimde diğer birçok laptopa göre sıcaklığı betimlemek için yaptım Kesinlikle normal kullanımda bir ısı hissetmiyorum.

Ben genellikle diz üstünde ve masanın üstünde herhangi birşey olmadan kullanıyorum.Touchpad ve klavye bölgesinde ciddi bir ısı oluşmuyor.Tam touchpad civarında işlemci olduğu için bir miktar ısı olması doğal fakat eğer fazla hissediyorsanız bir sorun olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Darch

@canocan_07;

Güzel bir noktaya değinmişsiniz. Eğer dizüstünü soğutucuyla, altı kapalı veya yatay bir şekilde kullanırsanız üst tarafta ısınma meydana gelir. Düz bir masaya koyup denerseniz, touchpad etrafındaki ısı kaybolacaktır normal kullanımda.

Düz bir masada, arka tarafı 2 cm kadar yukarıda kullanıyorum. Soğutucu kullanmıyorum. Şu anda sadece msn ve tarayıcı açık, fakat imleçsürerde ve sağında solunda belli bir ısı mevcut, yani öyle ısınan bilgisayarlarda olduğu gibi değil ama eski acer 6935g ile karşılaştırdığımda bariz bir sıcaklık var. Performansta ya da diğer konularda bir sıkıntı yok. Ama daha önce belirttiğim gibi sizin buz gibi tabirinize uymuyor bu sıcaklık. Canımı sıkmıyor değil yani.

Ek: Şöyle bir karşılaştırma yapabilir miyiz? F serisi tuşların olduğu bölüm ile ekran arasındaki kalan (f1-f2... pause delete vs tuşların üst tarafındaki) alüminyum yüzey ile imleçsürer/elinizi koyduğunuz bölge arasında ısı farkı var mı? Ben şöyle bir kontrol ettiğimde ekranın ordaki alüminyum yüzey bariz sizin tabirinize (buz gibi) uyuyor fakat imleçsürer bölgesi belirgin bir şekilde tahminim en az 5-6 derece daha sıcak. Sizde nasıl durum?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canocan_07 -- 6 Eylül 2011; 0:16:22 >

• Arkadaşlar daha önce de yazdığım gibi bu laptobun Sx045r yani işletim sistemli modelini media markttan 1299 tl ya aldım. Laptobu ablam icin almistim ama aslında o beyaz laptop istiyordu fakat ben fiyat çok iyi kaçırmayalım diye bayrama gelirken aldım geldim. Bugünde teknosada packard bell in beyazıni görünce çok beğendi keşke bunu alsaydık felan dedi. Simdi aklında o kalmasın diye bende asusu aldığım fiyattan satayım yerime gidip packard bell alalim diyorum. Yani bizim asusu aldığımız fiyata 1299 tl ye satacagiz, işletim sistemli 045r modeli eğer düşünen olursa görüşelim. Daha ilana falan koymadım ilk buraya yaziyorum. Makine zaten daha kullanılmadı hiç bir haftadır bayram nedeniyle evde geldiği gibi duruyor zaten kurulumunu media markt müşteri hizmetleri yapmıştı. Onlar yedek dvd falan da verdiler imajın olduğu. packard bell nasıldır bilmiyorum. Sadece kasa beyaz diye onu alicaz. Ilgilenenler 05322821438 den telefonuma sms atabilir yada arayabilir. Bu arada merak edenler icin laptopta herhangi sorun falan yok fatura garanti belgesi kutusu herşeyi mevcut dediğim gibi sıfır sayılır daha bir haftalık cihaz, recorvery bölgesinden fabrika imajını yükleyip gondericez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fyilmaz -- 6 Eylül 2011; 2:44:28 >

• quote:

@canocan_07;

Güzel bir noktaya değinmişsiniz. Eğer dizüstünü soğutucuyla, altı kapalı veya yatay bir şekilde kullanırsanız üst tarafta ısınma meydana gelir. Düz bir masaya koyup denerseniz, touchpad etrafındaki ısı kaybolacaktır normal kullanımda.

Arkadaşıma katılıyorum. Makinede ısı konusunda problemle değil lakin düzgün kullanırsan Benim kullandığım şekli tarif edeyim sana bak Laptop'un altına 4 tane kola kapağı koyuyorsun, Bak o zaman ısınma felen filen oluyor mu. Tabi ben sadece ofis vs. için kullandığım içinde bir ısı hissetmiyorda olabilirim, onu da belirtmekte yarar var. Hiç oyun oynayarak denemedim bu kola kapakları taktiğini

• Eski biosa dönsem su dvdrw nin cıkardıgı cılk cılk kontrol sesinden kurtulur muyum sessiz ortamda psikolojimi bozuyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Skayn

Eski biosa dönsem su dvdrw nin cıkardıgı cılk cılk kontrol sesinden kurtulur muyum sessiz ortamda psikolojimi bozuyor

ben eski biosu kullanıyorum ve cılk cılk sesi hala devam ediyor :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: dj_alper_

quote:

Eski biosa dönsem su dvdrw nin cıkardıgı cılk cılk kontrol sesinden kurtulur muyum sessiz ortamda psikolojimi bozuyor

Diger arkadas gibi aygıt yöneticisinden kaldırdım bu sorun çözülene kadar. Zaten ayda bir ya kullanıyorum ya kullanmıyorum. Asusun bu soruna çözüm üreteceğini hiç sanmıyorum zaten.
  • quote:

Bizim için programın yaptığı şey çarpan sayısını kilitlemek. Çok daha fazla özelliği var ama genelde performansı düşürmek için kullanıldığı için bizi ilgilendirmiyor. Belki "Disable Turbo" ile stabilite problemlerini çözebilirsiniz. Sıcaklık maksimuma ulaşınca işlemci kendini kapatır zaten. İşlemci kızartmak bir meziyettir, her babayiğit yapamaz gönlünüz rahat olsun

O değilde bu program açık şekilde "Sandy Brigde" in hatalı bir üretim olduğunu ortaya çıkarıyor. Deneyin, sizde ne demek istediğimi anlayacaksınız.

Ekleme; Bende program ile birlikte sadece işlemci testinde maksimum 85 dereceyi gördü işlemci. Soğutucu kullanmadan denedim ve 3 saat sürdü. Tabi ekran kartı aktif olmadığı için onun çıkaracağı ısıyı hesap edemiyorum ama oda sıcak hava dalgasından en fazla 4 derece oynatır sanırım işlemci değerlerini.

Bu program ile ilgili bir sorum olacaktı: işlemcinin sıcaklıktan dolayı kendini frenlemesini ( throttle ı ) önlüyor, peki bunu yaparken
    işlemcinin aşırı ısındığında kendini kapama özelligini de engelleyip engellemediğini nasıl anlayabiliriz ?

• quote:

quote:

quote:

Diger arkadas gibi aygıt yöneticisinden kaldırdım bu sorun çözülene kadar. Zaten ayda bir ya kullanıyorum ya kullanmıyorum. Asusun bu soruna çözüm üreteceğini hiç sanmıyorum zaten.

en iyisi bende devre dışı bırakayım Ben de haftada bir sefer kullanıyorum. Kullanacağım zaman etkinleştiririm artık.

• quote:

sen bence takıntı yapmışsın.. çok kısa aralıklarla olmuyor ki gıcık edici birşey olsun..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bekomu

quote:

sen bence takıntı yapmışsın.. çok kısa aralıklarla olmuyor ki gıcık edici birşey olsun..

benimki 2 sn aralıklarla cıkarıyor. bazen duruyor sonra tekrar cıkarmaya baslıyor.
  • quote:

Dvd konusunda 5-6 kere mail attım, normal müşteri temsilcisi beni "Tech Expertise" dedikleri uzmana aktardı. Oda bunun kendilerinin sorunu olmadığını, yazılımsal olduğunu ve format atıp yeniden Windows kurmamı söyledi. Güldüm. Bizim türkler bile daha fazla yardımcı oluyorlar çağrı merkezlerinde. Daha önce faturanın üstünde babamın adı yazdığı için Logitech faremin garanti dışı kaldığı günler aklıma geldi

Asus gerçekten bu kadar profesyonel mi çalışıyor

Bu arada aygıt yöneticisinden kaldırmakta işe yaramıyor yine devam ediyor biostan kaldırmayı deneyeceğim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skayn -- 6 Eylül 2011; 20:22:00 >

• quote:

O değilde bu program açık şekilde "Sandy Brigde" in hatalı bir üretim olduğunu ortaya çıkarıyor. Deneyin, sizde ne demek istediğimi anlayacaksınız.

ilk çıkanlarda anakart sorunluydu işlemci değil portlarda sorun oluyordu işlemci yapan kişi oyuna optimze etmez oyun optimize edilir rockstar buna çözüm bulamadıysa sorunlu intel işlemcileri olamaz
  • quote:

Evet arkadaşlar, işlemcinin derdini "ThrottleStop" ile çözüyoruz. Resimli olarak olabildiğince basit bir şekilde anlatmaya çalışayım.

Öncelikle programı indireceğimiz bağlantı linki;

------ThrottleStop------

ASUS K53SV-SX144D, INTEL i5-2410 + Nvidia GT540 625$+kdv

Sonra denemek istediğimiz oyundan önce ayarları;

ASUS K53SV-SX144D, INTEL i5-2410 + Nvidia GT540 625$+kdv

olacak şekilde değiştirip, deneyin. Oyunlardan sonra programı kapatın, boşa işlemci gücü harcamayın. Ben Witcher 2'de denedim ve harika sonuçlar aldım.

dostum ben bunu tam anlamadım ya önce yukardaki seçenek internet olarak gözüküyor. alttaki resimde game e tıklamışsın. şimdi ben programı açtığımda yukardan game i seçip turbo yapıp set multiplier i işaretleyip mi giricem oyuna kısaca böyle mi? yoksa internet ayalarını da o şekilde mi yapmam gerekiyor. çünkü sanırsam ben düzgün yapamadım oyunlarda pek etki etmedi:S

• quote:

quote:

Dvd konusunda 5-6 kere mail attım, normal müşteri temsilcisi beni "Tech Expertise" dedikleri uzmana aktardı. Oda bunun kendilerinin sorunu olmadığını, yazılımsal olduğunu ve format atıp yeniden Windows kurmamı söyledi. Güldüm. Bizim türkler bile daha fazla yardımcı oluyorlar çağrı merkezlerinde. Daha önce faturanın üstünde babamın adı yazdığı için Logitech faremin garanti dışı kaldığı günler aklıma geldi

Bu arada aygıt yöneticisinden kaldırmakta işe yaramıyor yine devam ediyor biostan kaldırmayı deneyeceğim

Aynen dışı ettiğim halde yine başladı cılk cılk etmeye :) Yalnız şöylede bir şey var sanırım, yani beni öyle bir dikkati çeker gibi oldu. Sanki boşta olduğu zaman yani mesela internette dolanıyorken cılk cılk sesi çok sık geliyor lakin o esnada başka bir iş daha devre soktuğun zaman mesela yerel disk D: ye gir. O zaman sanki cılklar azalıyor :) Ya da bilemiyorum bana öyle rast gelmişte olabilir

• quote:

quote:

quote:

Aynen dışı ettiğim halde yine başladı cılk cılk etmeye :) Yalnız şöylede bir şey var sanırım, yani beni öyle bir dikkati çeker gibi oldu. Sanki boşta olduğu zaman yani mesela internette dolanıyorken cılk cılk sesi çok sık geliyor lakin o esnada başka bir iş daha devre soktuğun zaman mesela yerel disk D: ye gir. O zaman sanki cılklar azalıyor :) Ya da bilemiyorum bana öyle rast gelmişte olabilir

haklısın bunu bende farkettim masaüstünde mouse yi mal mal gezdir mesela hiçbirşeye tıklama 5 saniyede bir geliyor ses:D

• Tavsiye eder misiniz bu notebooku? Çok oyun oynamam ama yeni çıkacak oyunlardan PES12, FM12, GTA IV, COD falan oynayabilir miyim bu laptopla kasmadan? GTA IV olmasa da olur ama diğer 3 oyunu kasmadan oynayabilirsem hemen almayı düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SiluetAntares

Tavsiye eder misiniz bu notebooku? Çok oyun oynamam ama yeni çıkacak oyunlardan PES12, FM12, GTA IV, COD falan oynayabilir miyim bu laptopla kasmadan? GTA IV olmasa da olur ama diğer 3 oyunu kasmadan oynayabilirsem hemen almayı düşünüyorum.

oynarsın tabiki. pes12 ve fm 12 yüksek grafikli oyunlar değil zaten. şu anda cod black ops u herşey açık oynatıyor ekran kartı. yeni çıkacak cod uda rahat oynatır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SiluetAntares

Tavsiye eder misiniz bu notebooku? Çok oyun oynamam ama yeni çıkacak oyunlardan PES12, FM12, GTA IV, COD falan oynayabilir miyim bu laptopla kasmadan? GTA IV olmasa da olur ama diğer 3 oyunu kasmadan oynayabilirsem hemen almayı düşünüyorum.

Oynayabilirsin ama ben tavsiye etmem bu notebook'u imkanın varsa toshiba almanı tavsiye ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skayn -- 7 Eylül 2011; 19:31:37 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Bekomu

quote:

benimki 2 sn aralıklarla cıkarıyor. bazen duruyor sonra tekrar cıkarmaya baslıyor.

Ayni ses bendede var ama 2 sn de 1 degilde 5 dk da 1 geliyor beya ben tam konsantre olmuyorum
    Senin aksine o ses cok hosuma gidiyor xD

• 
Sayfa: önceki 7172737475
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.