Şimdi Ara

ASUS K53SV-SX144D, INTEL i5-2410 + Nvidia GT540 625$+kdv (72. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.798
Cevap
6
Favori
205.862
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7071727374
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

CD/DVD okuyucunuz çalışma esnasında titreşim ve buna bağlı olarak ses (gürültü şeklinde) yapıyor mu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Darch

Oyun sırasında görev yöneticisinden oyunun exe'sinin benzeşme ayarlarını CPU0 ve CPU2 seçer misin? Birde öyle dene.

Hocam dediğiniz gibi yaptım ve 2 gündür oynuyorum heniz ani fps düşüşü yaşamadım.

Bu sekilde tam olarak ne yapıyoruz ? İşlemci hızını düşürüyoruz orası kesin çünkü bunu yaptıgımda FPS belirgin şekilde düşüyor. Fakat yinede akıcı oynayabiliyorum. Buna değiyor.

Ve her oyunu açtıgımda bunu yapmak yerine direk baslarken böyle baslatmanın bir yolu var mı ?

Ve son olarak teşekkür ederim.
  • walla ben aygıt yöneticisinden devre dışı bıraktım dvd-rom u hiç kullanmıyorum zaten, o tıkır tıkır ses de gelmiyor artık
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bekomu

quote:

Orijinalden alıntı: Skayn

quote:

Orijinalden alıntı: Bekomu

quote:

Orijinalden alıntı: dely33

1-) tekrardan merhaba arkadslar. merak etmeyin bi sıkıntım yok artık. herseyi atlattım sükür :) tek sıkıntım herzaman girdiğim internete bugün giremedim ağ yok dedi durdu. diğer laptoptan hic bi sıkıntı olmadan giriyorum ancak kendi pc'mde ip adresi atamıyor sanırım. otomatikteydi cünkü hep. suan kendim elle verdim ip'i girdi. sizde nedir sorun. evde sıkıntı olmazda dısarda ki aglarda bi sorun olur mu acaba hep elle mi vermem gerek ip adresini.

2-) Bu sorunumda cok önemli olmasada creative 4+1 ses sistemi var ve laptobuma bağlı kendisi. müzik dinlerken film izlerken hic bi sıkıntı yok.hatta Dirt3 oynarkende bisey yok hatta süper oluyor ancak Crysis2 oynarken seste takılma oluyor oyunu kasıyor cızırtı geliyor. Jakı cıkarıp girdiğim zaman hic sorun olmuyor. sebenini anlamadım fikriniz varsa simdiden tesekkür ederim.

2. si bendede oluyor..

bende de oluyor..

o değilde sen gta nın stabil ayarlarını paylaşacaktın bi girde ss al yav..

Dostum denedım ama print screen alıp painte yapıstırınca simsiyah ekran cıkıyor nedense garip bir sekilde..

1280 x 720 yap

görüntü oranı otomatik

doku kalitesi orta

ben gölge vs sevmediğim için komple kapattım digerlerinide dusuk yaptım

VSync kapalı

ve bunlara arti olarak CPU0 ve CPU2 seçersen ortalama 40 45 fps ile oynarsın. ani fps düşmeside ben bu sekilde 2 gündür hiç yasamadım

• quote:

Hyperthreading'i kapatıyoruz bunu yaparak. "Process Lasso" isimli ücretsiz program bunu sürekli olarak yapmanızısağlayabilir. Program içinden exe dosyalarına "Set Default Affinity" kısımından "Avoid Hyperthreading" i seçmeniz gerekir.

Hyperthreading oyunlar için kötü sonuçlar doğurabiliyor. Oyun işlemcinin fiziksel 4 çekirdek olduğunu sanıp ona göre veri gönderiyor ancak Hyperthreading 2 çekirdek için gelen verileri bölerek sadece kanal genişliği sağlamak için üretilmiş bir teknolojidir. Bu yüzden bazı oyunlarda darboğazlara sebep olabiliyor. Aslında Asus'un Bios üzerinden bize açıp-kapama hakkı tanıması gerekiyordu ama daha Dvd'yi düzeltemedikleri için buna pek ihtimal vermiyorum.

@bilopinto; evet, Dvd-rom'da birden fazla sorun var.

Darch üstadım, bilgilendirme için sagolun. Ek programlarla bunu yapmak saglıklı olur mu ? Bunu tavsiye ettiğinize göre windowsun kendi çözümü yok sanırım bunun için.

Dediğiniz sekilde sanırım default olarak Hyperthreading'i tamamen kapatmıs oluyoruz, buınu sadece GTAIV.exe ve yan exeleri için default haline getirmek mümkün mü ?

• quote:

Orijinalden alıntı: bitmisprilkutusu

walla ben aygıt yöneticisinden devre dışı bıraktım dvd-rom u hiç kullanmıyorum zaten, o tıkır tıkır ses de gelmiyor artık

Haklısınız. Yalnız Allaha çok şükür bugünlerde o tıkırtıyı duymaz oldum. Ya da kulaklarım alıştı artık Şimdi kulağımı biraz dayayarak dikkat ettim ki evet o tıkırtı yine var :) Asus'un mühendisleri bu makineyi yaparken ya şarhoştu ya da sarhoş

• quote:

Orijinalden alıntı: Holy-Ghost

fps düşüşlerinden şikayet edeneler önce hereşyi güncellerini internetten inidirin bios vs. ekran kartının en son sürücünüde indirin. sadece gta 4 de yapıyorsa o oyunda optimazsyon ahatsı boldur birsürü update çıktı o oyun için onları yüklerseniz daha rahat stabil bir oyun oynarsınız

Ben herşeyi mukemel oynuom Stabil Fps lerle Ama Team Fortress2 ile B4F Aşmıs Kendini HadiBF P4F her bilgisayarda ole Online oyun olmasına rağmen Ozurlu Bugdolu Çok takılan ekran karardığı turden bir oyun Ama neden Team Fortress2 de ole oluo bilmiom Farcy2 İ 0 takılma ile High-ultra highde DX9Da bitirdim A.V.A 60fps ile başlıom gun sonudnda SABIT-Ortalama 40-50fps ile bitiromFull 8AAMSQ3 Herşey açık Isınmada yokerkan kartı Max 70dereceyigormus İşlemci 72

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi veto1214 -- 4 Eylül 2011; 19:27:13 >

• quote:

Evet arkadaşlar, işlemcinin derdini "ThrottleStop" ile çözüyoruz. Resimli olarak olabildiğince basit bir şekilde anlatmaya çalışayım.

Öncelikle programı indireceğimiz bağlantı linki;

------ThrottleStop------

Sonra denemek istediğimiz oyundan önce ayarları;

olacak şekilde değiştirip, deneyin. Oyunlardan sonra programı kapatın, boşa işlemci gücü harcamayın. Ben Witcher 2'de denedim ve harika sonuçlar aldım.

88 derecefazla Değilmi Ben70-78 arası takılıom

• quote:

Orijinalden alıntı: bilopinto

Merhaba...

CD/DVD okuyucunuz çalışma esnasında titreşim ve buna bağlı olarak ses (gürültü şeklinde) yapıyor mu ?

evet bendede oluyor dvd taktığımda dönüş hızına bağlı olarak titreşim ve ses yapıyor. ama dvd lerle fazla işim olmadığı için sorun değil benim için
  • quote:

Bu arada ekleme yapmak isterim, özellikle GTA sorunu için Nvidia'nın sitesinde problemin ekran kartından değil işlemciden kaynaklandığı ve yeni nesil "i" serisinde bu sorunun olduğunu, "ThrottleStop" adlı program ile ani fps düşüşlerinin çözüldüğünü söylüyorlar. Ben henüz denemedim ancak bu gece deneyip, yorumlarımı paylaşıcam.

İndirme Adresi; http://www.techinferno.com/downloads/

Dediğin gibi, GTA IV ani fps düşüşü sorunu tüm i serisi işlemcilerde varmış,

Çözümüde senin dediğin gibi ThrottleStop,

Öncesi sornası yapılışı ve test videosu buldum video isteyenler için :

Tıkla :http://www.youtube.com/watch?v=0JdRUHHn0UM

Sonuç çok iyi gerçekten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skayn -- 4 Eylül 2011; 20:48:37 >

• Kendim de test ettim. Programı açtım ve hiç bir ayarı ile oynamadım.

FPS yükseldi ve ani fps düşüşü problemi ortadan kalktı. Gözlerime inanamadım

Acaba teknik olarak ne işe yarıyor bu program.
  • Aynı problem bendede var. Hemen deneyip sonucu yazacağım.

Bu arada biraz bakınca google bunu buldum. Karasız kaldım şimdi cpu kızartması yapmayalım:

ThrottleStop birçok dizüstü bilgisayarlarda kullanılan Core 2 / Core CPU performans ayarını 3 ana tipte izlemek ve düzeltmek için tasarlanmış küçük birir uygulama.
    ThrottleStop sol tarafında CPU kısıtlama bypass ve sağ tarafta CPU her konu mevcut durumunu gösteren bir izleme paneli kullanılır veçeşitli seçenekler içerir.
    Bazı dizüstü bilgisayarınızın performans ve güç tüketimini düşürmek için saat modülasyon ve çarpanında azalmalar kullanılır. Bu bilgisayar soğutucusu çalıştırmak için veya dizüstü bilgisayarınızı, dizüstü bilgisayarınızın tam güç için yeterli değildir ve aynı zamanda pil şarj bir güç adaptörü ile çalışmasına izin vermek için izin ya da kasıtlı olarak yapılır.
    ThrottleStop kullanırken, şiddetle, güç tüketimini bir Kill-Watt metre veya benzeri bir cihaz ile izleyebilir ve güç adaptörü güç kapasitesi aşmadığımızdan emin olamnız tavsiye edilir. Bu kısıtlama şemaları atlatılabilir ThrottleStop kullanımı kendi riski altında ve güç adaptörü veya bilgisayar ya da her ikisi de garanti kapsamında olmayabilir kalıcı hasara neden olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nopasstr -- 5 Eylül 2011; 0:14:56 >

• Ya bu gun toucpadi kapatayim dedim fn+f9 calismadi digerleri calisio bi bu calismiyo asusun sitesinden atk yi indirip kurmaya calistim hata verdi
    +bios guncellemesi risklimidir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: abdulkadir007

Ya bu gun toucpadi kapatayim dedim fn+f9 calismadi digerleri calisio bi bu calismiyo asusun sitesinden atk yi indirip kurmaya calistim hata verdi
    +bios guncellemesi risklimidir?

Asus için Windows üzerinden bios güncellemesinin hiç bir riski yok. Zaten cok kısa süren bir işlem. Altın nokta bu işlemi yaparken batarya takılı ve full olsun..
  • quote:

Orijinalden alıntı: karpuzcekirdegi2011

Aynı problem bendede var. Hemen deneyip sonucu yazacağım.

Bu arada biraz bakınca google bunu buldum. Karasız kaldım şimdi cpu kızartması yapmayalım:

ThrottleStop birçok dizüstü bilgisayarlarda kullanılan Core 2 / Core CPU performans ayarını 3 ana tipte izlemek ve düzeltmek için tasarlanmış küçük birir uygulama.
    ThrottleStop sol tarafında CPU kısıtlama bypass ve sağ tarafta CPU her konu mevcut durumunu gösteren bir izleme paneli kullanılır veçeşitli seçenekler içerir.
    Bazı dizüstü bilgisayarınızın performans ve güç tüketimini düşürmek için saat modülasyon ve çarpanında azalmalar kullanılır. Bu bilgisayar soğutucusu çalıştırmak için veya dizüstü bilgisayarınızı, dizüstü bilgisayarınızın tam güç için yeterli değildir ve aynı zamanda pil şarj bir güç adaptörü ile çalışmasına izin vermek için izin ya da kasıtlı olarak yapılır.
    ThrottleStop kullanırken, şiddetle, güç tüketimini bir Kill-Watt metre veya benzeri bir cihaz ile izleyebilir ve güç adaptörü güç kapasitesi aşmadığımızdan emin olamnız tavsiye edilir. Bu kısıtlama şemaları atlatılabilir ThrottleStop kullanımı kendi riski altında ve güç adaptörü veya bilgisayar ya da her ikisi de garanti kapsamında olmayabilir kalıcı hasara neden olabilir.

Ben açık bir vaziyette 4-5 saat oynadım kızartma olmadı. Ama fan turbo fırın gibi calısıyordu

Bunu kullandıktan sonra alısabildim laptopa. Bunu aldıgıma pismandım.

• Kaç derece oldu maksimum sıcaklık ona bakabildinmi ?
  • quote:

Oradaki bilgi tam olarak doğru bilgi değil,yok adaptörmüş falan filan olayı yani..

Güvenlik için ve daha fazla ısınıp parça ömürleri düşmesin diye böyle birşey yapıyor.Normalde çokta iyi yapıyor ama oyunların bazılarında sorun oluyor bunu bu şekilde geçici olarak duraksatıyoruz.Olay bu kadar basit.Yani eski laptoplar nasıl ısınıyorsa,buda eski laptopların özelliğine getiriliyor (eski laptoplarda islemci kızarmıyordu)

Yaptığım testlerde en zorlu şartlarda bile 91 derece yapamadım 90 da takıldı.Hala gayet performanslı çalışıyordu.(Fan girişini filan bayaca kapattım zorlamak için)

Bilgi olması için;
    Normal kullanımda(internet vs.) 40-50 derece arasında pc ve her yeri buz gibi fan hissedilmeyecek şekilde..
    Video izlerken 55-65 arasında geziniyor ve hala buz gibi ara ara fan dönüyor
    Gerisi zaten oyunda oluyor ve oyunda iken genelde 75-83 arasında kullanıyorum ben,ara ara 85leride gördüm

• Windows 7 başlatıldığında RAM kullanımınız nedir acaba? Benim 1.1 gb'ı buluyor başlangıçta fazla program da çalışmıyor. Normal midir sizce?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Impression

quote:

Oradaki bilgi tam olarak doğru bilgi değil,yok adaptörmüş falan filan olayı yani..

Güvenlik için ve daha fazla ısınıp parça ömürleri düşmesin diye böyle birşey yapıyor.Normalde çokta iyi yapıyor ama oyunların bazılarında sorun oluyor bunu bu şekilde geçici olarak duraksatıyoruz.Olay bu kadar basit.Yani eski laptoplar nasıl ısınıyorsa,buda eski laptopların özelliğine getiriliyor (eski laptoplarda islemci kızarmıyordu)

Yaptığım testlerde en zorlu şartlarda bile 91 derece yapamadım 90 da takıldı.Hala gayet performanslı çalışıyordu.(Fan girişini filan bayaca kapattım zorlamak için)

Bilgi olması için;
    Normal kullanımda(internet vs.) 40-50 derece arasında pc ve her yeri buz gibi fan hissedilmeyecek şekilde..
    Gerisi zaten oyunda oluyor ve oyunda iken genelde 75-83 arasında kullanıyorum ben,ara ara 85leride gördüm

Benim sıcaklık değerlerim neden fazla onu anlamış değilim, sadece interneti kullanırken bile sıcaklığın 49 derecenin altına düştüğünü görmedim ve imleçsürer ile boşluk tuşu arasında sürekli bir sıcaklık oluyor. Ayrıca imleçsürer de sıcak genelde. Bilgisayarı masanın üstünde ve arka tarafı yaklaşık 2 cm yüksekte duracak şekilde kullanıyorum. Kucağıma aldığımda ise imleçsürerin sağ ve solu da ısınıyor. Bu ısı gerçekten belirgin bir ısı. Bios güncel, ekran kartı 270.61 (Oynama yapılmış versiyon) ve diğer tüm yazılımlar güncel. İzmir'de oturuyorum. Neden ısındığını bir türlü anlayamadım.

Sizin ''buz gibi'' tabirinizi bir türlü anlayamadım.

• quote:

Orijinalden alıntı: canocan_07

quote:

Orijinalden alıntı: Impression

quote:

Bilgi olması için;

Benim sıcaklık değerlerim neden fazla onu anlamış değilim, sadece interneti kullanırken bile sıcaklığın 49 derecenin altına düştüğünü görmedim ve imleçsürer ile boşluk tuşu arasında sürekli bir sıcaklık oluyor. Ayrıca imleçsürer de sıcak genelde. Bilgisayarı masanın üstünde ve arka tarafı yaklaşık 2 cm yüksekte duracak şekilde kullanıyorum. Kucağıma aldığımda ise imleçsürerin sağ ve solu da ısınıyor. Bu ısı gerçekten belirgin bir ısı. Bios güncel, ekran kartı 270.61 (Oynama yapılmış versiyon) ve diğer tüm yazılımlar güncel. İzmir'de oturuyorum. Neden ısındığını bir türlü anlayamadım.

Sizin ''buz gibi'' tabirinizi bir türlü anlayamadım.

yok bende bu kadar değil arkadaşın dediği gibi serin oluyor bilgisayar touchpad in orasıda windowsta internette hiç ısınmıyor ?

• 
Sayfa: önceki 7071727374
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.