Şimdi Ara

Asus GTX 550 Ti DI Isınma Normal mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.680
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • öncelikle herkese merhabalar :) Dün Vatan Bilgisayardan bütçeme uygun olan Asus marka GTX 550 Ti DI 1gb 192bit ekran kartı aldım. Performans olarak memnunum açıkçası, gram kasma yok ama kart ısınma yapıyor. asus smartdoctor ile kontrol ediyorum sistem boşta iken 29-32 derece civarı oyunlarda ise 65-69 derece civarı.. sizce normal midir?? bir de fan kontrolden fanın hızını yükseltirsem soğutma güzel oluyor ama fan sesli çalışıyor

sistem özelliklerim:
    - İ3 2100 3.1ghz 3mb
    - kingston 2x4 gb 1333mhz
    - p8h61m - lx
    - power boost marka 400w, kartı alırken power yetermi diye düşündüm kutu üstünde min 400w yazdığı için almış bulundum, zaten power yetmese takılmalar donmalar hata falan olur diye biliyorum...

• bence ideal ısıda. ekran kapanmıyorsa sıkıntı yok. 80 e ulaşmadığı sürece sıkıntı yok

Orijinalden alıntı: meşkur pesimist

bence ideal ısıda. ekran kapanmıyorsa sıkıntı yok. 80 e ulaşmadığı sürece sıkıntı yok

peki... yük altındayken fanın % sini yükselttiğim zaman ısıda ciddi derecede düşme oluyor ama fan sesli çalışıyor, sizce kartı iade mi edeyim yoksa arızalı diye garantiye mi vermeliyim?? %55 den sonraki çıkan ses biraz rahatsız edici...

Orijinalden alıntı: Dexter21

quote:

Orijinalden alıntı: meşkur pesimist

bence ideal ısıda. ekran kapanmıyorsa sıkıntı yok. 80 e ulaşmadığı sürece sıkıntı yok

peki... yük altındayken fanın % sini yükselttiğim zaman ısıda ciddi derecede düşme oluyor ama fan sesli çalışıyor, sizce kartı iade mi edeyim yoksa arızalı diye garantiye mi vermeliyim?? %55 den sonraki çıkan ses biraz rahatsız edici...

seni rahatsız ediyor ve yeterince vaktin varsa garantiye yolla tabi. sonuçta bir bakarlar durumuna. sorunuda yazarsın %55 den sonra ses yapıyor diye düzeltiebilecek bişyeyse yahut kendi hatalarıysa düzeltirler :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Dexter21

öncelikle herkese merhabalar :) Dün Vatan Bilgisayardan bütçeme uygun olan Asus marka GTX 550 Ti DI 1gb 192bit ekran kartı aldım. Performans olarak memnunum açıkçası, gram kasma yok ama kart ısınma yapıyor. asus smartdoctor ile kontrol ediyorum sistem boşta iken 29-32 derece civarı oyunlarda ise 65-69 derece civarı.. sizce normal midir?? bir de fan kontrolden fanın hızını yükseltirsem soğutma güzel oluyor ama fan sesli çalışıyor

sistem özelliklerim:
    - İ3 2100 3.1ghz 3mb
    - kingston 2x4 gb 1333mhz
    - p8h61m - lx
    - power boost marka 400w, kartı alırken power yetermi diye düşündüm kutu üstünde min 400w yazdığı için almış bulundum, zaten power yetmese takılmalar donmalar hata falan olur diye biliyorum...

bendede seninkine benzer bi sistem var i3 530 asus gtx550ti bende boşta 21 28 derece bazı oyunlarda 67 derece sabit ama bf3de nedense 72-78 derece ve elimi attıgım zaman karta 78 lik bir durum yok gibi görünüyor ayrıca %55den sonra fan sesi normal bendede aynı o büyük fanla 2800 rpm civarında dönüyor normal

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi steakburgerr -- 7 Ocak 2013; 11:38:16 >

• açıkçası kartı göndersem mi göndermesem mi kararsız kaldım... büyük fanın ses yapması normal diyorsanız göndermenin de mantığı yok aslında, hızı yükselttiğimde ısıyı kesiyor sonuçta

bu arada kasa içi soğutma yok desem yeridir :) ama kasa kapağını açık kullanıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Haşin_ErKeK

Hocam yük altındaki ısıları gayet normal 80 ve üzerindeki sıcaklıklar ancak sorun yaratır fan sesi olayı kişiden kişiye değişir. seni rahatsız etmiyorsa sorun yok demektir.

bir önceki ekran kartım powercolor hd3850 1gb 256bit di, onunla crysis 2 mw3 tarzı oyunları sadece detaylardan kısarak oynayabiliyordum diğer oyunlarda ise ısınma pek olmuyordu ve sesi çıkmıyordu kartın. aynı şekilde işlemci ve power fanı da sessiz çalışıyor, kısaca yeni aldığım kart ses yapınca biraz garipsedim alıştım sessizliğe :) büyük bir ihtimal kartı göndermeyeceğim, anladığım kadarıyla ısı değeri ve ses yapması normal...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    i3 2100 3.1ghz 3mb - P8H61M - LX Rev3. - Asus GTX 550 Ti DI 1gb 192bit - Kingston 2x4gb 1333mhz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.