Şimdi Ara

ASUS F8 KULLANICILARI DERNEĞİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.821
Cevap
4
Favori
79.554
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bu makineyi satın almak istiyorum fikirlerinizi alabilir miyim?Ekran kartı 8600GT den iyi olduğunu sanıyorum.Eğer bu makineyi kullanan varsa bana müthiş yardımı dokunabilir özellikleri aşağıda.Yalnız internette alış veriş sitelerindeki özelliklere pek güvenmiyorum yanlış yazıyorlar çoğu zaman..Hafiflik açısından nasıldır 15,4 lerden hafif olsunsda.Dell XPS M1330 dan çark edip bu makineye yöneldim..Çünkü çok pahalı ve fiyatı düşmek bilmiyor..Engin fikirlerinizi bekliyorum.

Model Grubu F8SN
    P/N F8Sn240DV
    İşlemci Intel Santa Rosa T8300 İşlemci (2,4Ghz)
    Bellek MB 2048 MB DDR2 667Mhz Bellek; Max: 4 GB
    Disk GB 250 GB 5400 RPM Disk
    Ekran 14.1” WXGA “Color Shine” Ultra Parlak
    Video RAM MB NV Geforce 9500M GS 512MB (Paylaşımsız) Grafik Kartı
    CD/DVD 8xSuper Multi-Dual Yazıcı/LS
    ethernet 10/100/1000 Gigabit Ethernet
    fax-modem 56K
    İşletim Sistemi Windows Vista Premium
    Ağırlık kg 2.6kg
    Garanti yıl 2
    Floppy yok
    Mouse touchpad mouse
    Extralar Bluetooth, Kamera.Parmakizi okuyucu
    802.11a/b/g/N Kablosuz Bağlantı, 4-1 Kart Okuyucu
    Taşıma Çantası + 3D Mouse

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mtn1905 -- 22 Ağustos 2008; 18:54:12 >

• Bu modeli ben de araştırdım. Özellikle ekran kartı ve işlemcisi çok cazip. Fiyat - Performans çok iyi. Fakat yaptığım araştırmalarda pilinin iki saat gittiğini öğrendim. Dell 1330 un pili ise en az 4 saat gidiyor. Dell'in 1530 modelinin fiyatı ile bu model arasında fazla fiyat farkı olmamasına rağmen dell'in 1530 modelinin pili de uzun dayanmakta. Bu modelin avantajları öncelikle wireless teknolojisinin dell 1530 ve 1330 dan daha iyi olması (draft-n) ve tabiki işlemci ve ekran kartı. Ayrıca hoşuma giden ekranını 14.1 inch yani küçük ve hafif. Oyun oynatma gücünün Dell'in 1530 modeli ile aynı olduğunu tahmin ediyorum. Her ne kadar Dell'in 1530 modelinde 8600m kullanılmış olsa da üstün özellikli ram kullanıldığı için testlerde oldukça başarılı. Fakat bu modelin de işlemci üstünlüğü var. Call of Duty 4 oyununu medium ayarlarında takılmadan oynanabileceğini tahmin ediyorum. Gene Crysisi de gölge kapalı olarak medium da rahat oynarsın. Her ne kadar bazı forumlarda yüksek ayarlarda oynanabilindiği söylense de bana pek inandırıcı gelmedi.Fakat bu model bazı dell modellerinde olduğu gibi ufak ufak çarpmıyor. Yani elektrik kaçağının olduğunu sanmıyorum. Model henüz yeni olduğu için hakkında fazla bilgi yok. Bence modelin en büyük eksisi pil ömrü. O sorunda aslında 9 cell pil ile çözülür. Fakat ben bu model'in 9 cell uyumlu olup olmadığını ve uyumlu ise nasıl 9 cell pille satın alabileceğimizi bilmiyorum. Eğer pil ömrü benim için önemli değil diyorsan hiç düşünme. Fakat bence 9500m ekran kartlı, Penryn işlemcili ve 9 cell pilli bir model beklemek daha mantıklı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heyhat -- 4 Mart 2008; 9:38:04 >

• walla ne diyim çok güzel bir yorum.Ellerine sağlık çok teşekkür ederim.Katılmadığım şeyler hemen söliim ekran kartı 8600GT den daha iyi ayrıca işlemcinin fazla olması daha yüksek performans ortaya koyuyo 3dmark06 3663 almış..bu da GT nin puanı = 3296...Ne kadar farkları war gözle görebilirmiyiz o tartışılır.Ama dediğin gibi tek sorun pil kalıyor.Pil bi laptop için önemsiz diyen assın kendini zaten.Bir makine taşınabiliyorsa ve bunun şarjı az gidiyorsa bu sorundur.9Cell önemli faktör ama o kadar fiyat farkına değmez.diğer artılarının yanında ne kadar etki..

Asıl merak ettiğim bunu kullananların yorumları..bir soru daha bu makineye uyumlu 9 cell pil bulabilirmiyim?

birde bu makinenin özellik açısından Asus'un M51SN modeli ile çok farkı warmı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mtn1905 -- 2 Mart 2008; 22:55:26 >
  • ne kadara sipariş verdin ve nerden alıyorsun..ben bu hafta içi almayı planlıyorum..Doların hali çok dengesiz..fiyatın çokta yükselmesini istemem..
    umarım daha önce sahip olan birisi bana yardımcı olabilir fikirleriyle
  • ram'in 3 gb olması ilginç. Standart olarak 2 gb olarak gelmesi lazımdı. Pilin 3 saat gitmesi ise belki hiç bir program çalışmadan mümkün oluyordur. Çünkü Asusun kendi sitesinde pilinin 2 saat gittiği belirtiliyor. Bu notebook için çok az ısındığı ve çok sessiz olduğu söyleniyor. Alan arkadaş olursa bu konular hakkında bilgi versin lütfen. Ürün Türkiye'de satılmaya başlanmış olması lazım. Hepsiburada.com ve diğer sitelerde satışı yapılmakta. Asus son birkaç günde çok sayıda yeni notebook ile piyasaya girdi. Bu notebook gruplarından en cazibi tabiki 9500m ekran kartlı, draft-n destekli ve penryn işlemcili m50, m51 ve f8sn notebooklar. Bu notebooklar içinde de fiyat- performans oranı en iyi olan ise kesinlikle f8sn. O yüzden ben f8sn modelinin çok satılacağına ve ileride bu notebook sahiplerinin oluşturduğu forumun kalabalıklaşacağına eminim. Tek sorun bu modellerin pilinin az gitmesi gibi gözüküyor. O da modelin küçük, hafif ve güçlü olmasının bir sonucu sanırım. Eğer imkanı varsa 9 cell pil bu modele çok yakışır diye düşünüyorum. O zaman pili en az 4 saat gider. Çünkü hem 9500m ekran kartları hem de penryn işlemciler zaten az güç isteyen modeller. Ayrıca m51 modelinde yüz tanıma ile bilgisayarın açılabilmesi özelliğinin bu modelde de olup olmadığını da merak ediyorum. Alan bir arkadaş detaylı bir inceleme yaparsa sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heyhat -- 4 Mart 2008; 9:40:40 >

• bu laptop ile bende ilgileniyorum.harika bir konfigurasyonu var. 9500m gs , 8600m gt den daha iyi diyorlar.
  • arkadaşlar bende bu makinayı almayı düşünüyorum.kaç usb girişi var. ayrıca hızı nasıl kullanan arkadaşlar bi yorum yapsın lütfen.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Merhaba

http://1toppc.com/Merchant2/merchant.mv?Store_Code=GPS&Screen=CTGY&Category_Code=asusnb adresinde gerek f8sn gerekse m50 ve m51 modelleri ve fiyatları var. Bizim fiyatlara göre sanki daha düşük. Galiba bizimkilerde araya biraz da vergi giriyor. Veya ürün yeni girdiği için fiyatı tuzlu. Emin değilim ama adresteki f8sn bölümündeki notebooklardan anladığım kadarıyla bu modelde 9 cell uyumu yok. Bu durumda 2-2,5 saatlik pil ömrü mecburi. Fakat ürünün diğer özellikleri oldukça cazip. Özellikle performanslı olduğu , gürültü sorununun olmadığı hatta çok sessiz olduğu, ısınmadığı yönünde forumlarda yazılar okudum. Eğer 9 cell pil istiyorsak biraz paraya kıyıp M51sn almak zorundayız sanırım. Dizaynını ben çok beğendim. Ayrıca yanında çok sayıda yazılım Cd si veriyorlar.

http://forum.notebookreview.com/showthread.php?t=222056 adresinde M51sn hakkında ayrıntılı bir inceleme var. Aslında F8sn ile M51sn arasında performansa etki edecek bir fark olmadığı için bu adresteki videolar F8sn içinde geçerlidir. Videolardaki nfsprostreet ve Cod4 gibi oyunlar yüksek detayda akıcı bir hızda oynanabilmekte. Ayrıca bilmediğim bir oyunun da overclocklu ve overclocksuz videolarını koymuşlar. O oyunu bilen arkadaşlar var mı?. Ve ekran kartının overclock ile 3dmark06 skorunun 4000'i rahatlıkla geçtiği sitede yazılmış. Sonuç olarak 14" olmasından dolayı şu anda hem bu kadar küçük hem de bu kadar performanslı bir model yok. Eğer ki makineyi ekseriyetle elektrikte kullanacaksanız ve sık sık taşıma dolayısıyla hafif, küçük ve performanslı bir model istiyorsanız bence alınabilir. Ayrıca belki ilerde harici ufak piller çıkabilir. Ve bu piller vasıtasıyla notebooklarda daha uzun süre pil ile çalışabilir. Bugünlerde cep telefonları için bu tür ürünler çıkıyor. Neden notebook için çıkmasın? Hatta sanırım bir tane güneş enerjili çıkmıştı. Fakat boyutunu bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heyhat -- 7 Mart 2008; 11:42:42 >

• Bu notebook'un boyutları nasıl arkadaşlar? Ayrıca ağırlık olarak değerler var mı elinizde?
  • Ürünün 9 Cell ile uyumlu olduğu söylendi bana.Ben siparişimi verdim.Büyük ihtimalle baya beklicem.Uyuz oluyorum bu işe ya.Madem elinde mal yok niye pazarlamaya çalışırsın ki? Bu düpedüz aldatmaktır. Dolara güvenmediğim için sipariş vermek zorunda kaldım.elime alır almaz bi kaç şey yollarım. Ama göründüğü itibariyle sınıfında en iyisi fiyat /performansı da gayet düşük sayılabilir.(iyi yani)

9500GS ekran kartı 8600 GT den daha iyi Bir çok test yapılmış ve daha iyi sonuç vermiş.2.6KG yani standart 14.1 ağırlığı herhangi bir 14.1'' lik bir laptopu elinize alın kaldırın aynıdır diye tahmin ediyorum.

Boyutları sorusunun cevabı Hepsiburada.com dan alıntı
    Boyutlar 354 x 284x 35.2

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mtn1905 -- 7 Mart 2008; 17:35:35 >
  • ASUS F8SN Resimler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cagrimir -- 8 Mart 2008; 10:22:13 >

• Ürünün en azından şu an için 9 cell uyumu olduğunu sanmıyorum. Çünkü hem Asusun kendi sitesindeki 14 inch modellerde pil tercihi olarak 6 cell varken 9 cell koymamışlar. Fakat 15 inch ve diğer modellerde hem 6 cell hem de 9 cell var. Hem dehttp://1toppc.com/Merchant2/merchant.mv?Screen=PROD&Product_Code=F8SN-A1 gibi sitelerde genişletme seçenekleri içerisinde 9 cell pil yok. Muhtemelen 14 inch modeller daha küçük olduğu için 9 cell pil henüz yok. Fakat ben Asusun bu modeller için de 9 cell pil üreteceğini tahmin ediyorum. Çünkü artık hem küçük hem de performanslı modeller çıkmaya başlıyor. Ve bu modeller için de güçlü pil lazım. Normal şartlar da bir pilin dayanma süresi 5 seneyi geçmediğine göre çok rahat pil değişikliği yapılması gererektiğinde 2.pil 9 cell alınabilir. İkinci olarak güneş enerjili notebook sarj aletleri en geç bir kaç yıl içinde Türkiyede de satılmaya başlayacaktır. Belki de satılıyordur ama ben bilmiyorum.

Mesela http://www.sunshineworks.com/portable-solar-chargers-binders.htm sitesinde bu tür bir alet var. Boyutu anladığım kadarıyla bir ekran boyutu kadar. Yani makul boyutlar da. Neyse konuyu biraz saptırttık galiba. Ama bu tür bir sarj aleti ile mesela yolculukta, kafede veya açık havada saatlerce kullanabilmemiz de fena olmazdı hani.

Bu arada hala kimsenin eline geçmedi mi bu aletten? Satılmaya başlanalı ne kadar zaman oldu. Alan arkadaşlardan ayrıntılı incelemeler bekliyoruz. Özellikle ramin miktarı 2 gb mı yoksa 3 gb mı? Gürültülü mü? Kamerası nasıl? Yüz tanıma fonksiyonu var mı? Oyun performansı nasıl? ( muhtemelen iyidir ama gene de siz yazın). Gelen aksesuar var mı? Fiyatı ne tuttu? İşlemcisinin özellikleri nasıl?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heyhat -- 8 Mart 2008; 11:26:19 >

• ya internette araştırdım satışa 7-13 mart arasında girecekmiş.Ben siparişi verdim ama hala gelmedi.Umarım en kısa zamanda temin ederim.Benim model de ram 2GB
    Ekran kartının DDR2 Olması biraz kötü keşke DDr3 lük bi ekran kartı koysalardı.Herneyse alır almaz bütün sorulara cevap verip forumun bu konusunu aktif tutmak istiyorum.Bu arada konulan resimlerden anladığım kadarıyla USB yerleri Ethernet yeri falan arkaya yerleştirilmiş buda bana ilginç geldi.üzüldüm şahsen yanda daha güzel olur diye düşünüyorum..Neyse...

Bu arada yeni öğrendiğim bir şeyi paylaşmak istiyorum.Tam emin değilim ama galiba Asus Laptopları için 1 yıllık Düşürme Yanma Sıvı Teması ve Elektrik Arızaları için garanti veriyor.Çok hoş birşey bu

http://adw.asus.com/content/adp/default.aspx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mtn1905 -- 8 Mart 2008; 11:38:11 >

• Paket içeriği ilgili bir resim.

• Üründe 5 Usb girişi var. Sağ kenardaki Usb ler ön tarafa bayağı yakın. Ve kullanışlı duruyor. Arkadaki 2 Usb ise birbirine sıkı yerleştirilmiş. Bu sebeple arka Usb Girişilerini bazen beraber kullanmama durumu olabilir. Mesela 2 tane kalın flash bellek beraber arkaya takılamayabilir gibi geldi bana. Onun haricinde 5 Usb girişi olması oldukça iyi. Fakat bence kulaklık girişini ön tarafa koysalardı daha iyiydi. Fakat bu hali bile benim şimdi kullandığım 5 yaşındaki modelden daha iyi. Benim kullaklık ve usb girişler arka tarafta ve tak çıkar bayağı zor oluyor. Ürünün ekran kartı DDR3 olmamasına rağmen oldukça iyi. COD4 gibi yeni çıkan ve çok beğenilen bir oyunu yüksek kalitede oynatabiliyor. Daha ne olsun? Pek çok kişi benzer fiyatlara onboard ekran kartlı modeller alıyor. Ve COD2 yi bile oynayamıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heyhat -- 8 Mart 2008; 11:55:08 >
  • COD4 ü bendeki AGP ekran kartıyla bile full oynayabiliyorum.Ayrıca Laptop Oyun için alınmaz ki.Ama 512 mb lık ram gereksiz daha hızlı işlem yapabilen bir ram daha iyidir.Herneyse makine fiyatına göre iyi yav birşey demedik.Beğenmesem almazdım zaten ;)

Bir elime geçse...
  • Evet Bu tür yeni çıkan son teknoloji ürünleri almanın cabası. Gülü seven dikenine katlanır misali beklemeye katlanmak gerekecek. Umarım aldıktan sonra da memnun kalırsın.
  • uzun süren PC maceramdan sonra Laptop sahibi olacak olmak değişik bir duygu :).Memnun kalabilmek için uzun süre araştırdım.Aksine katlanmam oldukça zor olur.

Asus'un ürünlerinin tedariki konusunda problem yaşıyormuş.Ürünler gümrüğe takılmış.En geç 12'sinde stoklara girmeye başlayacakmış.İlgilinen arkadaşlara duyurulur.
  • Arkadaşlar ürünle ilgili teknik bir konu kafama takıldı. Şimdi ürün 2 GB ram ile geliyor. Bildiğim kadarıyla Vista işletim sistemi flash bellek ile Ram arttırımına imkan veriyor. Bu durumda flash bellek ile ram miktarını arttırabilirmiyiz. Arttırabilirsek ne kadar arttırabiliriz? 3 Gb ın üstüne bu şekilde çıkılabilir mi? Biliyorum teknik bir konu ve belki başka bir forumda cevabı vardır ama kafama takıldı. Ayrıca mesela kendi içinde 3 gb ram takılı bir model ile 2 gb ram takılı iken flash bellek ile 3 gb olmuş bir model arasında performans farkı var mıdır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heyhat -- 8 Mart 2008; 14:43:56 >
  • Yabancı bir forum sayfasında ürünün 15 Martta geleceği yazıyordu. Bu durumda ürün geldiği zaman başlığı tekrar aktif yapmaya çalışalım. Anlaşılan sorun üretici firmadan kaynaklanıyor. Biz ürünü hemen görmek istesek de anlaşılan en az 1 hafta beklemek zorunda kalacağız.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.