Şimdi Ara

ASUS F8 KULLANICILARI DERNEĞİ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.821
Cevap
4
Favori
79.971
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu arada benim gördüğüm en uygun fiyat:

http://www.ereyon.com.tr/store/ProductDetails.aspx?productId=97551

Bu notebook 14.1" olmasına rağmen 2.6 kg, yani neredeyse 15.4" ağırlığında. Asıl problem taşırken omuzumuza binen yük olduğuna göre bu büyük bir dezavantaj.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Lanethead
    Pardon söylemeyi unuttum ..Ben yurtdisindan aliyorum F8SN-4S001G kod numarali notebook ..

slm millet kolay gelsin ben de f8sa ile ilgileniodum f8 görünce çöktüm hemen sayfaya
    birader hangi siteden getiriosun kaça gelecek sana ?? alan bi yorum yazsın kurban oluyum ya
  • Ben de bu turunu takip ediyorum, ozellikleri cok iyi gozukuyor. Alan arkadaslar detayli yorum yaparsa cok iyi olur. Hepsiburada'ya da gelmis:

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=98&productid=bd72159
  • herkes detaylı yorum istiyor ama dediğim gibi ürünün Türkiye girişinde sorun yaşanmış bekleyeceğiz hep beraber.
  • Peki neden siteler stoklarında gösteriyor bu cihazı?
  • Sanırım firmalara üretici firma söz verdi. Firmalarda o söze güvenerek stoklarında gösterdiler. Fakat üretici firma yani Asus bu sözünde duramadı. M51sn markası satılıyorken daha önce stoklarda gözüken F8sn satılmıyor. Sorun her ne ise 1 hafta içinde çözülecekmiş. Anladığım kadarıyla şu anda tüm dünyada son durum bu.
    Aslında 2.6 kg biraz ağır fakat sanırım ürünün performanslı ve yüksek kapasiteli olmasının bir sonucu bu. Küçük fakat küçüklüğüne nazaran biraz ağır bir notebook. Genede bence çok ağır değil. Pek çok 15 inch modelin 3 kg olduğu düşünülürse en azından onlardan hafif. Ama dellin 1530 modeli 15 inch olmasına rağmen o da 2.6 kg. Bu modelle dell arasında ağırlık farkı yok yani. Şu an için asus işlemci ve draft-n desteği gibi hususlarda üstün gözüküyor. Tabi 5 usb girişini de unutmamak lazım. Bu modelin benzeri olan m51 ve m50 modelleri çok olumlu eleştiriler almışlar. Bu modelle aralarında ise performansa etki edecek önemli bir fark yok. Mesela m50 modelinde hdmi var ve m51 modeli 15 inch gibi farklar var. Bu model m51 modelinden 200 dolar m50 modelinden ise 500 dolar daha ucuz. Neyse arkadaşlar ürün elinize geçtiğinde bu forumu tekrar aktif yapalım da kararsız arkadaşlara belki faydası olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heyhat -- 9 Mart 2008; 14:38:35 >

• Demek hepsiburada "3 gün içerisinde kargoya verilir" ifadesini ihlal ediyor

Hocam ağırlık olayını iyi düşün bence. 1 yıllık 2.8 kg'lik acer'ımı sattım ben taşıması zor diye. Bu cihazında 14.1" ve iyi özelliklerine bakarak bir an heyecanlanmıştım ama ağırlık olayı planlarımdan çıkmasına sebep oldu. Ben 15.4" 2.5 kg cihazlar olduğunu bile biliyorum ve inanın bunlar bile taşıma imkanı vermiyor.

Birde pil olayı: Ekranın küçük olması pil tasarrufu içinde önemli bir avantajdır. Yalnız yazılanlara göre pil açısındanda pek olumlu yönleri yok bu cihazın.

Neyse en sağlam yorumları cihazı kullananlar yapacaktır, bekleyelim görelim.

• Bak şimdi laptopun ağırlığı kafama takıldı.Hafif diye almak istiyordum.Siparişi iptal mi etsem :S

Ama şöyle bir gerçek var ki bu özelliklere böyle bir makine şu anda yok.Varsa ve fiyatı da bunun ki gibiyse hemen alayım :)

Pil konusunda bilgi alır almaz size dönücem.Ama ben 9 hücreli pil uyumlu olduğunu biliyorum ama piyasada varmı yokmu onu bilmiyorum.
  • Hocam benim planlarımda bu var:

http://forum.donanimhaber.com/m_21550463/tm.htm

Hem 12.1", hem penryn işlemcili, hem paylaşımsız ekran kartlı, 250 gb hdd, 2gb ram vs. bir çok özelliği F8sn ile aynı. Sadece ekran kartı 256 mb. Oda her oyunu açar tahminim (hypermemory desteğiyle)

Artık avrupa'da bırakın 15.4" leri millet 11.1" lere bakıyor. Sonuçta mobil cihaz alıyorsunuz ve tabiki de mobilite çok önemli.
  • F9sg modeli f8sn modelinden daha hafif daha ucuz (200 dolar) ve daha küçük. Ama ekran kartları arasında büyük fark var. Yeni çıkan pek çok oyunu F9sg low ayarlarda ancak oynatabilecek iken f8sn medium ayarlarda rahat oynatacaktır. Tamam notebook belki oyun için alınmaz ama arada sırada oyun oynamanın veya ilerde bu ürünü rahatça büyük ekran HD TV'ye bağlar kablosuz fare ve klavye ile oyun oynayarak bir nevi PS3 gibi kullanırım diye düşünmenin de bir sakıncası olmasa gerek. Bu açıdan karşılaştırdığımızda tamam belki her iki modelinde rahatlıkla oynatabileceği binlerce güzel oyun var. Ama NFS most wanted, COD4, farcry, Tomb raider legend, Fear, Flatout2 gibi oyunları ( herkesin kendine göre bu liste değişebilir) Yani 2004 yılından sonra çıkmış olan ve performans isteyen oyunlarda ve 2008 yılından sonra çıkacak fazla performans istemeyen oyunlarda her iki notebook arasında netlik ve akıcılık açısından büyük fark olacaktır. Tamam bir açıdan düşündüğünüzde belki 9500m ekran kartı da ahım şahım değil ve kısa zaman sonra daha güçlü ekran kartları çıkacaktır. İşte bu noktada bence araya kanaat gibi duyguların girmesi lazım. Bence F8sn bu açıdan özelliklerinin hakkını veren bir notebook. Eğer diğer özellikleri iyi ise mesela gürültü ve ısınma problemi yoksa bence ağırlığından ziyade tek olumsuz yanı pil. O da en geç bir kaç yıl içinde harici piller satılmaya başlandığında çözülecektir. Bu tür piller telefonlar için hepsiburada da satılmakta. Şu an için bu modelin ekran kartından daha avantajlı bir ekran kartı bence yok. 8800m modeli hem çok pahalı hem de bu ekran kartının bulunduğu notebookları soğutmak için iki tane fan çalışıyor.

Ben bir notebook aldığım zaman en az 5-10 sene onu kullanabilmeyi isterim. Mesela şimdi kullandığım notebook 5 senelik. Babama da Notebook gerektiği için, kullandığımı babama verip yeni almayı düşünüyorum. Kullandığım notebookta Ati mobility radeon 9600 var. Her ne kadar oyun için kullanmasam da farcryı düşük ayarlarda akıcı oynayabilmiştim. Ve low ayarlarda bile oyundaki grafiklere hayran kalmıştım. O sebeple bence ekran kartı faktörü küçüklük ve ucuzluk faktöründen ağır basıyor.

http://www.asus.com/products.aspx?l1=5&l2=75&l3=480&l4=0&model=2049&modelmenu=2 adresinde f9sg'nin özellikleri var. 12 inch olmasına rağmen 9 cell pil uyumluluğu var. Fakat standart olarak 3 cell pille geliyor. http://www.asus.com/products.aspx?l1=5&l2=26&l3=501&l4=0&model=2032&modelmenu=2 adresinde ise F8sn modelinin özellikleri var ve sadece 6 cell uyumluluğu olduğu gözüküyor. Sanırım Asusun bütün 14 inch modelleri şimdilik sadece 6 cell uyumlu. Ama yiğidi öldür hakkını yeme demişler f9sg modeli 9 cell pille heralde en az 6 saat çalışır. Keşke aynı modeli 9500m ekran kartı ile çıkarabilselerdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heyhat -- 9 Mart 2008; 18:58:46 >

• Hocam gayet güzel açıklamalarda bulunmuşsun

Bu arada F9sg üzerinde fazlaca durmamın nedenlerinden biride 12.1" segmentinde en iyi ekran kartına sahip olmasıdır. Ben tam paylaşımlı ekran kartlarına razı olmuşken bu cihazı bu fiyata görünce açıkça çok şaşırdım (aynı segmentin çok daha düşük donanımlı modelleri bu cihazdan en az 200$+ kdv daha pahalıya satılıyor)

Eğer gerçekten uzun yıllar kullanmak istiyorsan mobiliiteye bak derim. Genelde etrafımdaki arkadaşlarım en yakın fırsatta ellerindeki kas geliştirici 15.4 leri elden çıkarma niyetindeler. Almadan önce iyi düşün derim.
  • Mobilite olsun tabiki güzel birşey ama aldığın makinede bilgisayara benzesin biraz.12.1ler biraz tetris gibi kalıyor.Makinenin fiyatları çok güzel ama dediğim gibi en ideal boy 13.3.Hepsini kısa süreliğine kullanmış biri olarak bunu tavsiye ederim.ayrıca hem ekran kartı iyi olsun istiyorsanız ki bu oyun oynayacağınız demektir. o zaman küçücük bir laptopla mayın tarlasınadn başka birşey oynanmaz..
    F8Sn Hakkında yapılan ağır yorumlarına karşılık kısa bir araştırma yaptım. Bir çok 14.1 lik laptopların ağırlıklarına baktım.2-2.8KG arasında değişiyor.Segmentinde en ağırlardan bir tanesi oluyor.Ama diğer makineler özellik bakımından F8Sn nin yanından bile geçemiyor.
    Bu özellikler bu fiyat bu mobilite yi başka makinede görmedim.Görenler varsa paylaşırsa sevinirim.
  • arkadaslar simdi benim bu bilgisayarı amerikadan getirme imkanım var.ama kafam karısık.asusun m50 si g1s i g2s i varken f8sn mi almalıyım sizce? önerilerinizi bekliyorum.
  • 400 gram daha ağır birşey almak istiyorsan 15.4 al ama daha hafif birşey istiyorsan Asus un 12.1 lik çok hoş bir makinesi war onu tavsiye ederim.yukarda bahsi geçmişti.ikisinin ortasını istiyorsan bunu al ;)
  • aslında performans biraz daha agır basıyor benim için. asus g2sg modeli dikkatimi çekti.amerikadan onu aldırabilrim.
  • Arkadaşlar Dell xps m1730 modeli Notebookcheck sitesinde incelenmiş
    Bu modelle Asus f8sn modelini karşılaştırmak istedim. Önce eksi yönlerinden bahsedelim
    Dell m1730 modelinin pili normal kullanımda sadece 1 saat gidiyor. F8sn ise 2 saat
    Dell m1730 modelinin Ağırlığı 5 kg. F8sn 2.5 kg
    Dell m1730 modelinin İşlemcisi f8sn modelinin işlemcisinden eski olan t7700. F8sn ise T8300
    Dell m1730 modelinin Draft-n desteği yok . F8 nin ise var.
    Ve Dell m1730 modelinin fiyatı sadece 6 milyarcık. F8sn ise 2,5 milyar
    Artı yönleri ise
    Dell m1730 modelinin Çift 8800m ekran kartı var. F8sn de 9500m ekran kartı. Bu da şu an için sadece crysis oyununda etkili bir faktör.
    ilgilenenler için adresihttp://www.notebookcheck.net/Review-Dell-XPS-M1730-with-8800M-GTX-SLI.8139.0.html

İkinci olarak F9sg modelinin ekran kartı iyice gözümden düşmeye başladı. 8400m gt ekran kartının 3dmark2003 skoru, 9300m ekran kartının skorundan yüksek.http://www.notebookcheck.net/Mobile-Graphics-Cards-Benchmark-List.844.0.html adresindeki karşılaştırmaya göre 9300m ekran kartı 3dmark03 den 3070 puan almış. 8400m gt ekran kartı ise 6640. Yani 2 katından fazla. 5 yıl önce çıkan ati radeon 9600 bile 2500 puan almışken 3070 bana çok düşük geldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heyhat -- 12 Mart 2008; 18:32:39 >

• Cihazı almayı düşünen arkadaşlar (worldcard sahibiyse) hepsiburada'ya göz atsın. %10 indirim+ %5 puan avantajı var iki gün için
  • F8SN CORE2 DUO T8300 2.4GHZ-2048MB-250GB-14.1" 256MB 9500-DVDRW-WVPRE
    türkiyede ay sonuna olacak fiyatı 1699$ istersen bekle
  • Cihaz zaten şu anda satışta
  • Keşke 14.1' olmasaydı. Anında alırdım.15.4' istiyorum. du bakalım nolacak.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.