Şimdi Ara

Astra K 1.6 cdti otomatik - 180KM de yarım depo yakıt harcadı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
1
Favori
5.249
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Laf ola beri gele

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam aynı araçtan var bende de ama böyle bir durumla ilk defa karşılaştım. Bizdekinin tüketimi bu şekilde. Servise başvurmadan tekrar depoyu doldurup kontrol etmenizde fayda var bence. Aşağıdakini sadece bilgi için attım. Herhangi bir karşılaştırma için uygun olmayabilir.
    Astra K 1.6 cdti otomatik - 180KM de yarım depo yakıt harcadı
  • Hocam güzergah ve kullanım seklinizden dolayı o yakıt. İsterseniz birgün başka bir araçla deneyin aynı şekilde onu da sifirlayin ortalama aynı yakar. Size az yakacak araç 1.5dci Clio veya tüplü b segmentleri. Dizel araç ısınmadan az yakmaz malesef.

• Kim ne dersin kulak asma aracındq sorun falan yok millet okumayı bilmiyor güzergahın yokuşlu ve tüketiminin normal.

• Yaklaşık 13lt/100 km bu değerler ne koşulda olursa olsun dizel araç için çok fazla.
    Bence depoyu doldurup tüketiminizi teyit ederseniz servise gitmeden önce daha sağlıklı olur.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaş, günlük 10 km. yol için dizel araba alan aklımızı seveyim. Al bir benzinli kafan rahat olsun..

• quote:

Orijinalden alıntı: met.nar

Arkadaş, günlük 10 km. yol için dizel araba alan aklımızı seveyim. Al bir benzinli kafan rahat olsun..
    Benzinli arabalar rampali yollarda daha mi az yakiyor?

• Babamın insignia 3 hafta kadar bendeydi. Küçükyalı- Taksim hergün gidip geldim, buna rağmen 7.2 oldu ortalama maksimum
  • quote:

Orijinalden alıntı: alcohol06

Bir problem yok, değerler son derece normal. Sorun aracın tasarruf yapmaya başlayabileceği şartlara bir türlü erişememesi. Dizel motoru çalışma sıcaklığına getirmeden bir ekonomi bekleyemezsiniz, sizde motor hiçbir zaman çalışma sıcaklığına ulaşamıyor ki. Daha eski bir dizel motor olsa DPF'li olsa dahi bu kadar etkilenmez ama yeni motorlarda temizlik kaygıları ile DPF çok daha aktif çalışıyor. Sizin durumunuzda da hiç ısınmayan motor DPF'nin kısa sürede dolmasına sebep oluyor ve daha da sık rejenerasyona girip tüketimi ekstra yükseltiyor. Kendi kuyruğunu yiyen yılan durumu sizinki.

Aynı aracın benzinlisi olsa, aynı şartlarda bundan daha fazla tüketim çıkmaz. Küçük hacim benzinli veya Lpg'li araç size daha uygun bu şartlarda.

Ha kişisel olarak tek gidiyorsam hiçbir kuvvet beni 5km'lik yolu arabayla götüremez ayrı konu. Arabada tek başına 3-5 km yolu gidip gelen insanları gördükçe mideme kramplar giriyor.

edit: Sadece eklenilen fotolara göre konuştum. 24lt ile 180km yapıyorsan mazotu yola döküyorsun demektir, bir problem olduğu açık.
    hocam ben de daha çok bunun üzerinde durmak istemiştim o yüzden belirte belirte yazdım açıkçası.

hem sabah hem de akşam motor hep soğuk yol alıyorum ve yokuşlu yollarda kalıyorum diye. yani motor sıcaklığına ulaşamadan adrese gelmiş oluyorum.

5 km yolu arabayla gitme konusuna gelince, malesef o kadar ters ve yokuşlu bir istikamet ki, toplu taşıma için bir dünya yol yürümem ve 1-2 km için yine günde 7-8 lira yol parası vermem gerekecek. yani bir duraktan bin öteki duraktan in olmuyor. o şekilde bir rotam yok.

eğer düz ayak güzel bir yol olsa kesinlikle bisiklet alacaktım kafaya koymuştum. ancak malesef olmuyor. yoksa ben de bayılmıyorum istanbulda lanet trafiğe 5 km için katlanmaya.

• falterubbix kullanıcısına yanıt
    Bisiklet değil, 50cc scooter sizin işinizi çözer. Motor ehliyeti varsa 50cc üzeri de alabilirsiniz.
  • Size tavsiyem 5km lik yolları eğer ortam müsaitse ilk km hariç 3. viteste sabit hızda 2500 devir seviyesinde gidip gelin.
    Adeta bir gemi gibi yol almaya çalısın sabit devir sabit hız.sağdan sagdan 40 la gidin ama devriniz 2000 3000 arası olsun ve sabit olsun.
    ayrıca 10 günde bir işden eve geldiğinizde bırakın oldugu yerde çalışssın bir sure (15 dk cıvarı)

bu işlemler yakıtı arttırıcı aksiyonlar gibi görünsede buyuk resimde 9 lt/100 e dusurecegini dusunuyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    www.opel.com.tr
    Opel Astra | Teknik Özellikler | Opel Türkiye
    https://www.opel.com.tr/araclar/astra/hb/teknik-ozellikler/teknik-veriler.html

saydığınız bütün araçları stok haliyle madara ederim bu arada

• quote:

Orijinalden alıntı: alcohol06

Bisiklet değil, 50cc scooter sizin işinizi çözer. Motor ehliyeti varsa 50cc üzeri de alabilirsiniz.
    hocam ehliyetim yok malesef, bir de motordan korkuyorum açıkçası. 1-2 defa kullandım pek bana göre değil
  • zotacing kullanıcısına yanıt
    Yanlis bilgi vermeyin Astra K'nın en agır versiyonu 1289kg dir. Astra K ağır falan değil.

Astra K 1.6 cdti otomatik - 180KM de yarım depo yakıt harcadı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RX 480 -- 3 Nisan 2019; 9:58:36 >
  • alcohol06 A kullanıcısına yanıt
    Bir de supercharger taktık mı 250cc tokatlarız

• Kısa mesafe, dik yokuşlar, sık dur kalk
    13 lt normal bir değer.
    Bu gibi senaryolarda benzinli gibi yakar dizel. O yüzden yılda bilmem kaç km yapmayan dizel almasın deniyor.

• ölçüm yaparken fulleme yapmanızı, 200 km gitmenizi ve yeniden fulleyerek kaç litre ile kaç km gittiğinizi net hesaplamanızı tavsiye ederim.
  • O kullanım şekline gayet normal değerler, dizel araç heleki dpf'li, 3-5km'lik kısa güzergahlarda ekonomi beklemeyin. Turbo benzinli araç bu şartlar için en doğrusu.

• bu değerlerden önce depoyu fulleyip tüketimi sıfırladım. depo bitince tekrar burayı güncellerim. sonra tekrar fulleyip takip ederim nasıl gidecek diye

bu aracın benzinli serisinde piston kırma vs. gibi kronik sorunlar olduğu için benzinli almaya cesaret edemedim. o yüzden dizel aldım arkadaşlar. yoksa benim gibi ayda 500 600km yapan adam için dizel araç gereksiz dediğiniz gibi.
  • 180 km kısa bir mesafe yaparak ortalama tüketimi hesaplayamazsın. hatalı olur.

deponu pompa atana kadar doldurt. sonra ışık yanana kadar kullan, sonra yine aynı istasyondaki aynı pompadan depoyu yine pompa atana kadar doldurt. işte şimdi tüketimi hesaplayabilirsin.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.