Şimdi Ara

Astra J mi Focus 3 mü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.624
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, sizce Astra J 1.6 dizel mi Focus 3 1.6 dizel mi? Bu araçlardan hangisini neden önerirsiniz, hangisi daha kalitelidir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• konuyu gorunce 10 senelik bir zaman yolculugu yasadim :)

once cevap vereyim bence focus 3.

astra j nin tasarimi cok hosuma gidiyordu ve tek alternatifimdi, evde bir ford (cmax) olmasina ragmen focus 3 ten haberim bile yoktu. olaylar gelisti ve sonuc olarak focus 3 dizel titanium aldim. alma surecinde astrayi test edememistim sonrasinda merakimi giderme amacli test ettigimde iyiki astra almamisim dedim.

tabii benim tercihim daha cok sportiflik acisindandi. direksiyon cok hissiz ve suni idi, sanziman korkunctu. 6 sene 85k km kullandim focusu sinifi ve markasini goz onunde bulundurarak sevmedigim tek yani motorun (bana gore) yeteri kadar performansli olmamasi idi.

• Focus 3 1.6 tdci dizel var 115 lik, merak ettiğin ne varsa yardımcı olabilirim.

• Hocam öncelikle teşekkür ederim. Beb genel olarak bu iki aracın birbirine üstünlüklerini ve eksilerini merak ediyorum.

• İkisini de kullandım. Kendimce karşılaştırayım.

İç hacim Astra

Donanım sırf afl far için Astra diyorum. Günümüzde bile çok başarılı bir teknoloji.

Yalıtım çok bir fark yok diye hatırlıyorum Astra bir tık daha iyi olabilir

Sürüş Zevki kıvraklık ve eğlendirme konusunda Focus daha eğlenceli. Direksiyon hissiyatı

yönünden Focus çok aşırı önde. Bence sınıfının en iyisi. Astrada direksiyon hissi hiç yok.

Yakıt tüketimi Focus

Uzun yol konforu Astra. Astra'nın en iyi olduğu konu bence.

Güven hissi Astra

Perfomans 1.6 cdti bu konuda bir efsane. Özellikle üst hızlardaki canlılığı 1.6 tdci dan çok daha iyi.

Bakım masrafları Ford daha ekonomik. Opelin motoru zincirli ve değişimi ciddi maliyetlidir.

Focus kayışlı.

Yol tutuş Focus daha sıkı hissettirir. Astra da iyi yol tutar ancak gövdeden dolayı virajlarda çok daha fazla yana yatıyor.

Not: Bütçeniz elverirse 1.5 tdci 1.6 dan daha iyi bir motor. Onu öneririm.

• konuyu gorunce 10 senelik bir zaman yolculugu yasadim :)

once cevap vereyim bence focus 3.

astra j nin tasarimi cok hosuma gidiyordu ve tek alternatifimdi, evde bir ford (cmax) olmasina ragmen focus 3 ten haberim bile yoktu. olaylar gelisti ve sonuc olarak focus 3 dizel titanium aldim. alma surecinde astrayi test edememistim sonrasinda merakimi giderme amacli test ettigimde iyiki astra almamisim dedim.

tabii benim tercihim daha cok sportiflik acisindandi. direksiyon cok hissiz ve suni idi, sanziman korkunctu. 6 sene 85k km kullandim focusu sinifi ve markasini goz onunde bulundurarak sevmedigim tek yani motorun (bana gore) yeteri kadar performansli olmamasi idi.

• hocam astra göze daha hoş geliyor ama yok kasa çok ağır performans yetersiz kalıyor..o beklediğiniz atikliği göremeyince canı sıkılıyor insanın..3 defa araba değiştirirken astra alacağım bu sefer dedim her seferinde iş ciddiye binince farklı modellere yöneldim

• Ben olsam tercihimi astradan yana kullanırdım focus kadar kıvrak olmayabilir belki ama alman arabası her zaman daha iyidir.Astra safgan alman arabası focus karışık biraz ve kalite bir tık daha düşüktür

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İ20 D-CVVT mi Düz i 20 Mi ?
    9 yıl önce açıldı
    2. el BMW X3 mü? 0 Tiguan mı?
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • iç hacim astra, güven astra, onun dışında birbirine yakın araçlar... Yol tutuşunda da aman aman bi fark yoktur hangisi içinize sinerse onu alın aralarında dağlar kadar fark yok...

• Bu iki araç arasında en bariz 3 fark;

Astranin direksiyonun çok hafif olması, buna karşın focusun çok iyi olmasi,

Astranin basikta olsa güzel bir iç hacim sunması, buna karşın focus önde bile b segment ayarında rahatlık sunmasi. Hele sürüş pozisyonu olarak astranin çok önde oluşu.

İç mekan olarak fotolardan belli olmasa da astranin konsolunun sportif yapısı, buna karşın focusun konsolu direksiyonu vs ticari araç ayarında görsele sahip. Hemen her noktası ile çok itici. Ayrıca gümüş kaplamalar focusta zamanla soyuluyor. Astranin düğmelerine Tirnakla basmadikva iç mekanın uzun süre dayanmasi.

• Net focus

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.