Şimdi Ara

Astra j 1.6 Atmosferik Subap Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
7.120
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,


    Bilindiği üzere astra j 1.6 atmosferik araçlarda subap sorunu kronik lpg ile kullanıldığında daha da erken sorun çıkarıyor.


    Benim sorunum şu ki,; Aracimi usta sente cakisi ile kontrol ettiğinde 25 cakinin girmediğini sıkılık olduğunu belirtti, subap değişimi olmadan, onarımla bu sorunu halledebilir miyiz?


    Kocaeli de bu işlemi yapacak rekdefiyeci öneriniz var mı?


    Yardımlarınız rica olunur.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi montella411 -- 6 Mart 2022; 13:42:20 >



  • Onarım dediğiniz zaten üst kapak rektefiyedir. Tek çare parça değişimidir. Lastikleriniz yarıldığında poşete geçirip kullanamayacağınıza göre sübaplar da işlevini yerine getiremediğinde onarılmaz, değiştirilir.


    Sübapların hasar almamasını sağlamak ve tasarım ömrü kadar kullanmak için tamamen benzinle kullanmanız lazım.


    AFR ayarı ile sübapların ömrünün uzadığını ve benzinli motor ömrü kadar gittiğini söyleyebilirler. Ben bunun pazarlama söylemi olduğuna %100 eminim çünkü bu konuda bir testleri yok. Tamamen teori.


    Bunun aksine, AFR ayarı yapılmış dahi olsa sübapların ömrü yine de erken bitiyor. 90 bin km'de LPG'li ve AFR ayarı yapılmış araç aldık arkadaşıma. 1-1.5 sene sonra sübap yaptırmak zorunda kaldı. Akabinde de sattı aracı.


    LPG'li kullanımda sportif sürüş ve yüksek devirden uzak durmanız sübap arızası yaşamanızı öteler. Sportif ve yüksek devirli sürüşler için benzinli kullanım sağlayın. Benzin emme sırasında püskürtülürken ortamdan ısı çeker.


    Aracınızda geç çalışma, homurtulu çalışma, stop etme gibi sübap arızası belirtileri yoksa sübapların ayarlarıyla oynatmayın. Sürüş stilinizle oynayın.


    LPG tasarruf için kullanılır, yeni tip milenyum tasarım motorlarda tasarrufla performans negatif korelasyondur. Eski nesil motora sahip değilseniz maalesef performans ve sportif sürüşten ödün vermeniz gerekir.





  • Güzel yorumunuz için teşekkür ederim, aracı yeni aldim lpg de kullandığımda her sabah 1 defa stop ediyordu, benzine geçtim ve yaklaşık 2 haftadır kullanıyorum 1 defa stop etti. Benzinde kullanmaya devam edeceğim.


    Sarsıntı çalışma, titreme v.s yok ama sanırım biraz çekiş düşüklüğü var ve subap sıkmasından kaynaklı.


    Onarım olmaz dediğinize gelince ne kadar doğru bilmiyorum ama subaplara işlem yapılmadan, Aralık ayarını normale döndürüp, fincan ve eksantrik taşlama v. S ile 60 70 bin daha sorunsuz kullanabileceğim söylendi.


    Bende bunun araştırmasındayim, malum subap değişimine en kötü 5 500 tl masraf çıkarıyorlar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi montella411 -- 6 Mart 2022; 14:44:37 >
  • montella411 M kullanıcısına yanıt
    Bildigim kadarıyla ayarla da kurtulmama durumu var. Bizim usta (izmir) aynı aracın subap değişimi için 9 bin lira civarı tutuyor demişti. 5 500 e nasıl halledecekler acaba.
    Ayar için de 1800 diyordu yanlıs değilsem



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BPG2004 -- 6 Mart 2022; 15:42:25 >
  • 9 bine komple motor yapılıyor, senin usta abartmış sanki biraz ustad, iste bende onarımla hallolur mu diye arayistayim, umarim bu işten anlayan veya anlayan birini önerecek bir arkadaş bilgi verir.

  • O motor açıldıktan sonra yağ soğutucu o ringleri, üst kapak contası ve belki de kulbutor kapağı da değişecek. Bunlara da hazırlıklı olun derim. İstanbul'da nisa oto var, YouTube videolarını izleyebilirsiniz.
  • crow in cornfield C kullanıcısına yanıt
    Kaliteyi ucuza alamazsın
  • yiğit_kemal kullanıcısına yanıt

    Hocam subap değişiminde zaten conta takımı değişiyor, diger şeylere gerek varsa değişir, o da gerek olduğunu düşünmüyorum.


    Dediği gibi senin ustanın kumar borcu var, kalite ile fln alakası yok, parca fiyatları belli,


    Konudan sapmayayim, ben bu işi subap değişmeden nasıl hallederim onun arayışındayim.

  • Yapicagin usta önemli,örnegin youthbe kanalinda nisa otor bar opel piri istanbulda ise daniş derim.opellerde kronik allah var lpg yüzünden sunaplar sıkıntı yaşatiyor.
  • Dostum Hüseyini tanırım, ona bisi yaptırmayı çok tercih etmiyorum, hep yüksek fiyat çekiyor

  • Kocaelide usta önerisi olan yok mu arkadaşlar, hala sonuç alamadım.
  • canocan_07 kullanıcısına yanıt
    Eski nesilden kasıt nedir?
  • BPG2004 kullanıcısına yanıt
    Kalite arayan adamın LPG ile ne işi olur
  • Usta önerisi soruyorum arkadaşlar
  • Cruze kullanırken aynı sorunu bende yaşadım malum 1.6 atmosferik echotech motor ne afr ne başka bişi ne yaparsan yap lpg varsa sübaplar bir süre sonra elinde kalıyor, ben 120.000 km yaşadım aynı sıkıntıyı. Sabahları ilk çalışmada rolanti bozukluğu, stop etme, ısınana kadar çekiş hiç yoktu.


    Ben şansa 2020 yılı ortasında 900 TL sübap ayarı ile yırtmıştım. İzmirde alkaya opel var ciddi anlamda opel ve cruze ustasıdır randevu ile gidilir o kadar dolu. Arayıp bir fiyat alın şehir dışındasınız ama zarar gelmez. Yada facebook cruze grupları cidden çok aktiftir 2 tane büyük grup var üye olup tavsiye ustayı oradan sorun aynı motor sonuçta, her opel ustasıyım diyene sakın gitmeyin.

  • Zaten daha gitmeden subap diyenler bilmem neler var şehir dışına yakın yerlere gidebilirim, o yuzden kocaeli ve çevresi usta arıyorum, subaplara tam inmeden kontrolle baktılar ama ayarla yırtar mi, işten anlayan, paragöz olmayan bir ustanın bakıp teşhis koyması lazım

  • xmxksk kullanıcısına yanıt

    Hangi gruplar onlar hocam?

  • En üstteki mesajlardan birinde İzmir'deki ustamın söylediği fiyatlardan bahsetmiştim.
    Konu sahibi arkadaş İzmir'de olmadığı için isim vermemiştim. Ben de aynı yerden bahsediyorum. Alkaya Opel belki de Türkiye'deki en iyi opel servislerindendir. Canip usta komşum oluyor. Gerçekten üst düzey tecrübe ve bilgiye sahip. Ayrıca son derece dürüst bir esnaftır.

    Konu sahibi hocam yolun İzmir'e düşerse mutlaka yardımcı olurum. Bahsettiğimiz yere aracı gönül rahatlığıyla gösterebilirsin.
    Fiyat konusunda da yine ben elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.
  • Dostum canip ustayi kac defa darladim bilemezsin :) yakın olsam çoktan çözmüştu, subap değişmeden yapan da o zaten :) ben kendime yakın bir yerden usta arıyorum

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.