Şimdi Ara

Askerlik yapmışlar bakabilir mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
513
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yakında askere gidiyorum ve gözlük kullanıyorum. Ama gözlüksüzde çok sıkıntı olmuyor. Eğer gözlük askeriyede dezavantaj olacaksa hiç götürmemeyi düşünüyorum.

Sizinde fikirlerinizi almak istedim. Gözlüğün avantajları ve dezavantajları nelerdir ? Ve sizce gözlüğü götürmeli miyim götürmemeli miyim ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Gözlük kullanan pek arkadaşım yoktu 1 tanesinin gözleri baya kötüydü oda lens takardı.

Dezavantaj veya avantaj gibi birşey olacağını sanmıyorum en kötü atış yaparken kötü atarsın olabilir yada verecekleri bir görevden belki muaf olursun.

• Gözlüğüm yoktu ama dezavantaj olacağını da sanmam. Kabıyla birlikte yanına al, en kötü cebine koyarsın.

• bilmem avantaj dezavantaj hiç bunları düşünmedim bizim bi hoca vardı gözlüklüydü ama atışlarda benden iyi vuruyordu valla hedefi, gözlüğünü al yanına lazım olur ama dikkat et pahalı bir şeyse götürürler felan sonra üzülürsün.

• ben gözlüklüyüm. gözlüğü katlayarak ranzanın demirine asarsan bir problem yok. askeriyede hijyen falan yok. lens falan götürme gözün mikrop kapar. revire gitmek için sıraya yazılırsın her gün yoksa.

• Askerlik yan gelip yatma yeri değildir -Recep Tayyip Erdoğan

• Ben gittiğimde gözlüklüleri ayırıp geri kalanımıza komando olacaksınız demişlerdi.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ilk 2 gün taktım, baktım yüzüm karardı, çerçeve yerleri beyaz daha da kullanmadım.

• gözlüğün varsa tak, iyidir  

• Hijyen yok bi kere. Göz numaran 1.5 ve üstüyse götür. Gözlüklü arkadaşlar vardı. Kafana iyi oturan bir gözlük götürsen iyi olur koşarken falan zırt pırt düşmesin diye.

• Hocam bende ondan korkuyorum, gözlük çalıyolar mı ya?

• Chesley C kullanıcısına yanıt

Gözlük bir şey mi ya kullanılmış diş fırçasını çalan ve kullananı biliyorum ben bizzat aynı karakolda yaşadım aylarca.Öyle ruh hastası adamlar var ki sana anlatamam.Şimdi nerede nasıl askerlik yapacağın çok önemli, ben askerlik yapalı yedi sekiz sene oldu çok zaman geçti şimdiki sistemi bilmiyorum ama şöyle söyliyim mesela kısa dönem askerlik yapanlar vardı bizim zamanımızda ve hepsi okumuş aklı başında insanlardı biri mühendis, öteki bankacı, diğeri doktor felan bilmem anlatabildim mi ? Böyle insanlardan bir zarar görmedim, aksine hepsi çok düzgün beyefendi insanlardı.

Fakat onlar dışında o kadar cahil o kadar manyak insanlarla karşılaştım ki anlatamam, mesela o bahsettiğim diş fırçasını çalan eleman manyağın tekiydi birgün karakolda denetleme yapılırken bunun dolabını bir açtı komutan.. İçerisinden üç beş tane diş fırçası üç beş tane tırnak makası bir kaç farklı spor ayakkabı felan çıktı, bir başka asker oradan seslendi " ulan benim diş fırçamın bunun dolabında ne işi var ? " diye hepimiz hayretler içerisinde kaldık.Eleman ruh hastasının manyağın tekiydi bir şeyler çalmadan duramıyordu.

Deliside çalıyor akıllısıda çalıyor gerçi, biri bot çalar ötekisi gelir atletini çalar...O yüzden dedim gözlüğüne, cüzdanına vs. iyi sahip çık.Bir tane küçük kilit götür yanında veya orada satanı bulursun kantinde şurda burda satıyorlar işte al bir kilit dolabını kilitle mutlaka.

• Bende 6 ay yapıcam hocam, dediğiniz doğru ben en iyisi götürmiyim, gözlük pahalı bir şey çünkü.

• gözlüğü çalıpta ne yapacaklar? gözü sağlam adam gözüne mi takacak. ihtiyacın varsa götür. kaybolursa komutanlara söylersin (alt rütbeden üste doğru) onlar çalanı öttürür.

• Hocam bi lavuk çerçeveyi beğenir alır falan diye düşündüm. Çerçeveler bile artık çok pahalı, ama evet ihtiyacı olmayan çalmaz tabi ki bilmiyorum herhalde çıkacak yere göre götürcem yada götürmicem

• Meticulous kullanıcısına yanıt

Çalma olayları olmuş muydu hocam?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.