Şimdi Ara

Askerlik Şubesinde askerlik tamamlama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
42.727
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 331. KSD'yim ve ameliyat oldum. 21 günlük hava değişimi ardından 4 mayısta geri dönmem lazım malum terhise az zaman kalmış oluyor. Hastanede yatarken bazı arkadaşlar bana askerliğin bitimine az kalmış ise askerliğimi askerlik şubesinde tamamlayabileceğimden söz etmişti.
    Bu konu hakkında bilgisi olan varmıydı acaba?

Orijinalden alıntı: sedimanter

Arkadaşlar 331. KSD'yim ve ameliyat oldum. 21 günlük hava değişimi ardından 4 mayısta geri dönmem lazım malum terhise az zaman kalmış oluyor. Hastanede yatarken bazı arkadaşlar bana askerliğin bitimine az kalmış ise askerliğimi askerlik şubesinde tamamlayabileceğimden söz etmişti.
    Bu konu hakkında bilgisi olan varmıydı acaba?

17 Mayis'a cok var.. Terhise en fazla 1 hafta arası olması lazım.. Birligine dönmem gerekir yani.
    |l|lllll|lll||ll||lll
    ³°°¹¹³²¹³ °¹³¹²³
  • Bu diyeceklerim kesin ve nettir.
    Askerlik suren 17 de bitiyorsa eger izin kullanmadıysan 12 gun askerlik hizmetin kalıyor. (17 çıkış tarihin o gun izinli oldugun icin sayılmaz).
    Yapacakların cok basittir. En yakın askerlik subesine gitmen gerekiyor. 2 adet kimlik fotokopin 2 adet hava degisimi taburcu teskeresi fotokopisi ile en yakın askerlik subesine bas vuracaksın. Daha sonra onlar senin baglı oldugun askerlik subesi ile bir yazısma yapcaklar. Askerlik suben ise askerlik yaptıgın birlik ile yazısma yaparak kac gun askerlik hizmetin kaldıgını ogrenecek. Bu sure kısa donemlerde 15 uzun donemlerde 40 gundur. 15 altında kalıyor ise kimsenin uygun gormesine gerek kalmadan hakkın oldugu sekilde sana en yakın askerlik subesinde yada dilersen en yakın birlikte sivil olarak eksik gunlerini tamamlıyorsun.
    Hava degisiminin bitmesine 1 hafta kala yine askerlik subene gidip istikhak kagıdın ile paranı alırsın. Orada bitirdikten sonra askeri kimligini bırakırsın ilişik kesme kagıdını alırsın askerligin biter. Dedigim gibi 15 gun altında kaldıysan sadece askerlik subene basvurarak yapabilirsin yoksa ancak ve ancak boluk alay birlik komutanının insiyatifindesin.

• komutanının haberi olmadanmı gidiyosun şubeye onlarada heralde söylüyosun

Orijinalden alıntı: CyI3erTurK

komutanının haberi olmadanmı gidiyosun şubeye onlarada heralde söylüyosun

Dostum sen zaten hava degisimi kagıdını birligine bolugune alayına yolluyorsun onlar senin ne kadar kaldıgını biliyorlar. Askerlik bitis tarihine 15 gunden az kaldıysa zaten askerlik suben komutanlarınla temasa geciyor. Sen istersen nezaketten komutanım bu islemi baslattım. hakkınızı helal edin diye arayabilirsin. baska birsey yapmana gerek yok. Sadece belgelerle askerlik subesine bas vurup gerekli islemleri yaptırman gerekiyor. Geri kalan herseyi onlar hallediyor. Sanada islemler sonunda askerlik subesine gidip cay icmek imza atmak gerekirse bir kac is yapmak eger iyi bir komutan varsada evine 5den once donmek dusuyor...

simdiden hayırlı teskereler

Ben İstanbul'da kısa dönem askerim 25 ocakta terhis olacaktım ama ikinci kez 1 aylık hava değişimi alınca terhis tarihim 15 gün uzadı ve 9 şubata kaydı.Biliyorsun kısa dönemlerde hava değişiminin 45 günü askerlikten sayılıyor bense 60 gün kullanmış oldum.

20 ocakta hava değişim iznim bitecek üstüne verilen 2 günlük yol iznini saymazsan 9 şubatta ki terhis tarihime tam 19 gün kalıyor yani senin yukarıda bahsettiğin 15 gün kuralını maalesef 4 günle kaçırıyorum.Istanbul'da askerim ,Ankara'da yaşıyorum askerlik şubem ise Zonguldak.

Şimdi ben ayın 18-19'u gibi Ankara'da ki şubeye gidip gerekli işlemleri başlatacağım.Sen 15 günün üstünde ki sürelerde işin bölük komutanı ve şubenin iznine bağlı olduğunu ifade etmişsin.Eğer Zonguldak'tan yani asıl şubemden ve İstanbulda ki bağlı bulunduğum bölük komutanından izin alırsam bu 19 günü Ankara'da ki askerlik şubesinde tamamlama şansım var mı?

İkinci sorum ise;askerlik kanununda bu durumu anlatan bir madde ya da ek madde var mı?Varsa bana link yollayabilir misin?

Şimdiden teşekkürler

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Askerlik
    7 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: a-z

swartz, bana şu konuda yardımcı olursan çok sevinirim;

Ben İstanbul'da kısa dönem askerim 25 ocakta terhis olacaktım ama ikinci kez 1 aylık hava değişimi alınca terhis tarihim 15 gün uzadı ve 9 şubata kaydı.Biliyorsun kısa dönemlerde hava değişiminin 45 günü askerlikten sayılıyor bense 60 gün kullanmış oldum.

20 ocakta hava değişim iznim bitecek üstüne verilen 2 günlük yol iznini saymazsan 9 şubatta ki terhis tarihime tam 19 gün kalıyor yani senin yukarıda bahsettiğin 15 gün kuralını maalesef 4 günle kaçırıyorum.Istanbul'da askerim ,Ankara'da yaşıyorum askerlik şubem ise Zonguldak.

Şimdi ben ayın 18-19'u gibi Ankara'da ki şubeye gidip gerekli işlemleri başlatacağım.Sen 15 günün üstünde ki sürelerde işin bölük komutanı ve şubenin iznine bağlı olduğunu ifade etmişsin.Eğer Zonguldak'tan yani asıl şubemden ve İstanbulda ki bağlı bulunduğum bölük komutanından izin alırsam bu 19 günü Ankara'da ki askerlik şubesinde tamamlama şansım var mı?

İkinci sorum ise;askerlik kanununda bu durumu anlatan bir madde ya da ek madde var mı?Varsa bana link yollayabilir misin?

Şimdiden teşekkürler

benimde 45 gün hava değişimi sonrasında aldığım sıhhi izinler hizmetten sayılmamış ve 15 gün noksan görünüyor.
    Net bir bilgi verebilecek var mı?

• Bu konuda yürürlükte olanı bilen var mı ?

Kısa dönemler için kaç gün kalması lazım kalanı şubede tamamlamak için ?

@swartz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samsungr522tr -- 15 Temmuz 2014; 12:54:20 >
    Komutan tanıdığın olacak ya da gerçek bir rahatsızlığın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Konuyu hortlatmssınız.

İzin kullanmadıysan zaten 15 gun once evine gidersin normalde...
    Hava degisiminden sonra 22 gündür.
    Hava değişiminden sonra 22 günün toplamda kalıyorsa 7 gün askerlik subesinde askerlik yaparsın.
    Tabi bazen 10 gun olabiliyor bu. Ayrıca ustune yol izinlerinide koy...

Kısaca soyle 2 haftan varsa (izin haric) biraz konusma ile bu kısmı halledebilrisin. Ama 10 gun varsa kesin subedesin
  • benimde şöyle bi sorunum var yardımcı olursanız çok sevinirim benim askerlik süremin bitmesine 43 gün kala 20 günlük hava değişimi aldım ve 10 gün iznimde duruyor ben askerlik şubesinde askerliği mi tamamlayabilirmiyim

97/1 tertibim b grubu 20+4 gün iznimi kullandım geriye 4 gün iznim kalmıştı şimdi 3 gün olarak onuda kullanıyorum (özel durumlar yüzünden ) terhisim 17 Mart

Bende kasık fıtığı çıktı ameliyat olucam 30 gün hava değişimi duruyor

Şimdi sorum şu 12 şubatta ameliyat tarihim var 30 gün hava değişimi kullandıktan sonra 12 martda geri gelmem gerekiyor geriye 5 gün kalıyor bunu şubeden imza yolu ile tamamlayabilirmiyim?

Birde 4 gün iznim kalmıştı demiştim şuan 3 gün verdiler 1 gün duruyor hastanede olduğum için 3 gün içinde gidemeyebilirim hastanın durumuna göre

Atıyorum 4 gün rapor almadan taktım varsayalım 17 den 20 e çıktı terhis 8 gün kalmış oluyor askerliğin bitmesine o zamanda sorun çıkar mı ?

• Arkadaşlar bir yardımcı olurmusunuz ? Bana askerligimi 4.5 yaparken izne çıktım 11 gün ve izinden donemedim 15 temmuza denk geldi rapor aldim fakat komutan raporlari gostermeyip bana izin yazmis gostermis raporlar gecerli olurmu geri kalani ailemde babam annemin durumu kotu birakamiyorum donemiyorum ve en yakkn askerlik subesinde tamamlamak istiyorum bir cevap yazsaniz konuya hakim olan basina gelen varmi

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.