Marhaba arkadaşlar, bedelli başvurusunda bulundum. e devletten işlemleri yaparken celp dönemi seçme ekranında bana tarih seçtirmedi. ilk sınıflandırma dönemi Mayıs 2025 verdi otomatikman. şubeye gittim parayı yatırın yerler açıklandığında tarih değiştirebilirsiniz dediler. fakat ben en erken tarihte gitmek istiyordum. bu hatanın sebebi nedir ve ocakta sınıflandırmalar belli olunca mayıstan yakın tarihe değişebilir miyim?
Daha önceden yoklama kaçağı mıydınız?
a-f-hA
kullanıcısına yanıt
yoklama kaçağı gözüküyordum sistemsel hata yüzünden ama şubede düzeltildi ve yoklama işlemlerini yaptım
Sistemsel hatalar, şubeden falan düzeltilebilir. Büyük şehirde iseniz başka bir askerlik şubesine gidebilirsiniz. Ya da kayıtlı olduğunuz şubenin telefonu askerliğim sayfasının en altında var. Mesai saatleri içinde arayıp oraya sorarsınız.
a-f-hA
kullanıcısına yanıt
verdikleri cevap ocakta belli olur yerler şimdi belli olmaz diyorlar ve açıklandıktan sonra değiştirebilirsiniz diyorlar sadece
Olmadı Askeralma Genel Müdürlüğüne sorunuz. 0312 402 61 00
Madem sistemsel hata oldu, düzelttiler de niye celp tercihi yapamıyorsunuz?
Celplerin de belli kotaları var. Değişiklik yaparken şubata marta yer bulamayabilirsiniz.
a-f-hA
kullanıcısına yanıt
haklısınız çok teşekkürler, bir de ben Şubat celbi için en geç başvuruların kasıma kadar yapılması gerek diye bir şey okumuştum bu bedellileri de kapsıyor mu acaba bilginiz var mı?
Bedelli başvuruları yıllık (1 ocak - 31 Aralık arası) alınıyor. Normal 6 ay askerlikte 4 celp; bedellide 11 celp var. Msb de hatırlatma duyurusu yayınlamış.
www.msb.gov.tr
2024 Yılı Bedelli Askerlik Müracaat Duyurusu MSB | T.C. Millî Savunma Bakanlığı