Merhaba arkadaşlar kafanızı ütüleyeceğim ama biraz sıkıntıya düştüm umarım yardımcı olursunuz ; 2022 Yılının Ağustos ayında sistemsel olarak Lisans mezunu olduğum görünüyor. Lakin okulum herhalde TSK'ya bildirmemiş olacak ki 2026 Aralık ayına göre askerliğim tecilli gözüküyor. Halihazırda özel sektörde çalışmaktayım bedelli askerlik yapmayı düşünüyorum 2 yıllık tecil hakkım Ağustos ayında dolmuş olacak ama sistemde 2026 gözüküyorum. Askerlik şubeye 15 Nisan Pazartesi günü gittiğimde bu durumu anlatsam 2024 Temmuz ayına kadar tecil işlemi tekrardan yapılandırılır mı? Yoksa okul 2 yıl otomatikman uzatmadığı için(çünkü bildirmemiş) 2 yıl boyunca asker kaçağı olarak değerlendirilir miyim? 2 yıl boyunca okulum yüzünden asker kaçağı olarak değerlendirilirsem 2 katı bedelli ücreti gibi bir ödeme yapmam gerekebilir mi? Yoksa herhangi bir sıkıntı çıkarmadan bana Haziran/Ağustos ayında tecilin bozulacak derler mi? Yani hatayı düzeltirler mi? Çok kafamı kurcaladı şu anda ailem de panik yapmış durumda üstelik kredi falan da çektim borçlarım varken bedelli yapmak durumundayım yoksa işimi de kaybedeceğim lütfen bilgilerinizle bana yardımcı olunuz. Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Scientistofcomputer -- 14 Nisan 2024; 19:5:20 > |