Şimdi Ara

Askerlik kilo sınırı (220. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7.298
Cevap
115
Favori
949.384
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 218219220221222
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • kesin09 kullanıcısına yanıt
    bu arada bu dediğiniz suç değil mi yani sonuçta olmayan bir şeyi yazacaklar bu konuda hukuki işlem yaptığım da tazminat alabiliyorum sanırım dediğiniz şey bir doktor için mesleki açıdan risktir diye düşünüyorum
  • vovu01 V kullanıcısına yanıt
    Aile hekiminizin askerlik konusunda sanırım yeterli bir bilgisi yok.Sizin boyunuzu ve kilonuzu ölçtükten sonra mevcut yönetmelikteki kilo-boy cetveline bakması ve orantısızlıktan dolayı dahiliye'ye ayrıca sevkinizi yapması gerekirdi.Kafasına göre sadece tansiyondan göndermesi hatalı bir işlem olmuş.Sizi bu kilo ve boyla askere almaları imkansız.Aile hekiminizden askerlik için boy-kilo ölçümünün uygun olup olmadığının belirlenmesi için dahiliye'ye sevk etmesini isteyin.Olmadı askerlik şubesinde durumunuzu anlatın ve yeniden muayene talebinde bulunun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Long Nightt -- 29 Aralık 2019; 16:53:42 >
  • Long Nightt kullanıcısına yanıt
    Yarın ilk işim erkenden aile hekimine gitmek olacak. Oradaki duruma göre askerlik şubesine gidicem. Detayları yarın yazarım yine buradan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Spacejax kullanıcısına yanıt
    Kilo ve boyunu doktor değil sağlık kurulu ölçüyor ordaki aletler o şekilde ayarlı genelde 3kg eksik ölçebilir heryerde öle demiyorum benim gittiğim yer öyleydi askerden bu kadar korkuyorsanız boy ve kilo ölçümünden sonra doktora tekrar belgeyi götürüceksiniz oraya kararını yazarken söylersiniz ben gitmek istemiyorum kilom rahatsız ediyor belirli rahatsızlıklarım var diye 1 yıl erteleme uygundur yazar bu kadar sıkıntı yapma kendine rahat ol zorla göndermezler.
  • Spacejax kullanıcısına yanıt
    3 kilonun neyini kime şikayet edeceksiniz, kanıtlayacaksınız?
    Bu 2-3 muhabbeti de daha çok kış aylarında olur insanlar kat kat giyiniyor, montu var, botu var vs diye. Soyun dökün öyle tartıl dese süre iki katına çıkar böyle bir yol bulmuşlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kesin09 kullanıcısına yanıt
    anladım hocam teşekkür ederim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cigkoftelover

    3 kilonun neyini kime şikayet edeceksiniz, kanıtlayacaksınız?
    Bu 2-3 muhabbeti de daha çok kış aylarında olur insanlar kat kat giyiniyor, montu var, botu var vs diye. Soyun dökün öyle tartıl dese süre iki katına çıkar böyle bir yol bulmuşlar.
    kardeşim herhalde senin canının değeri yok ben 4 senedir kilom yüzünden vücudumda apseli şişmeler oluyor hala tam olarak bir tanı koyulmadı kimisi kıl dönmesi kimisi başka bir şey diyor 2-3 kilonun şikayetini kime edeceksiniz diyorsun ama şöyle bişi var boyum 173 çıktı diyelim benim bu durum da ideal kilom 70 ben 72-73 kilo da değilim ki 2-3 kilonun hesabını arayım sonuç olarak 34-35 kilo fazlam oluyor bu durum da e koşamıyorum düz tabanım artı kilom var gözlerim de astigmat var bozuk yani demek istediğim şey ben askere gidersem hem kendi sağlıma zarar hem de devlete zarar ne yapacaklar beni gülle olarak mı kullanacaklar asker de umarım 1 sene ertelerler adam akıllı bir diyet yaparım ameliyat olmam lazım o operasyonu olurum sağlıklıca giderim soyunarak tartıldığım da 104 kilyom evde tartıldım yine fazlayım yani beni strese sokan orada hiç bir şey yapamayacak olmam bu şartlar ile anladın mı ? hakkınızı arayın abi 1 kilo da olsa arayın 1 liranızı fazla alsalar da arayın eyvallah diye diye bu hale geldi zaten memleket yorumun için sağol iyi forumlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Spacejax -- 30 Aralık 2019; 6:27:13 >




  • bugün aile hekimine gideceğim Allah nasip ederse benim boy oranlarım da ve kilom da arkadaşlar varsa sonucu buraya yazarım bilgilenmiş olurlar
  • Long Nightt kullanıcısına yanıt
    Aile hekiminden az önce çıktım. Dahiliye ye sevk yapmayı denedi ancak olmadı. Başvuru görünmediği için. Şu aşamada askerlik şubesi birşey yapabilir mi acaba ne dersin?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Spacejax kullanıcısına yanıt
    kesin olarak düz tabansanız direk muaf alırsınız bu arada bilginiz olsun.
  • vovu01 V kullanıcısına yanıt
    Tahmin ettiğim gibi ilk işlemi yanlış yaptığı için işlemlerin en baştan yenilenmesi gerekecek sanırım.Askerlik şubesinde yeniden muayene olmak istediğinizi söyleyin.Zira eksik muayene yapılmış durumda sizin kilonuzun askerliğe uygun olup olmadığının belirlenmesi şart.Bu nedenle yapılan muayene işlemine itiraz edip yeniden muayene talebinde bulunun.Kabul ederlerse yeniden sizi muayeneye yollayacaklardır yok kabul etmezlerse maalesef doktorun acemiliği yüzünden askere gitmek zorundasınız.Askere gittiğiniz ilk bir iki haftada orada yeniden muayene edileceksinizdir.Orada kilo üst sınırının üstünde olduğunuz belirlendiği için hava değişimine yollayacaklardır.Yaklaşık üç kere hava değişimi aldıktan sonra kiloda bir değişim olmazsa muaf verilecektir.Bu işlemler bir yıl içinde tamamlanır diye düşünüyorum.

    Ayrıca doktor neden sizi dahiliye'ye en başta sevk etmemiş?Yaptığı hatanın farkında mı yoksa kasten mi böyle birşey yapmış?




  • Long Nightt kullanıcısına yanıt
    Askerlik şubesinden yeni geldim. Onlara durumu anlattım ve bana yoklama işleminin iptal olamayacağını ancak aile hekiminin manuel olarak dahiliye bölümüne sevk yazıp kaşelemesi durumunda dahiliye bölümüne muayane olabileceğimi söyledi. Bunu yarın aile hekimine söyleyecem umarım biliyordur manuel olarak sevk vermeyi. Bu arada en başta neden kardiyolojiye sevk ettiniz diye sordum. Bana, tansiyon durumumu sisteme girdiğinde otomatik kardiyoloji sevki verdiğini söyledi. İlginç bir süreç yaşıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vovu01 V kullanıcısına yanıt
    Doktor acemi belli.Tansiyonu girdiği gibi boy ve kilo ölçümlerini de girmesi gerekirdi.O zaman dahiliye içinde sevk çıkardı.Sadece tansiyonu girerse sistem elbette sadece kardiyolojiye sevk eder.İş aile hekimine kalmış umarım yapmayı becerir de boşu boşuna daha fazla uğraşmazsınız..
  • Long Nightt kullanıcısına yanıt
    Umuyorum öyle olur. Hem yorucu hem sıkıcı bir süreç.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bugün aile hekimim de boy kilo ölçümü yapıldı 173 - 105 kilo çıktım hastaneye sevk etti dahiliye gittim ordan endokrin gönderdiler aile hekimimin yazdığı boy ve kilo aynı şekilde yazdı 35 kg fazlam olduğu 33-C 1 sene tecile uygundur yazdı heyete geç kaldığım için yarın da onu halletmiş olucam yani demek istediğim strese giren arkadaşlar var ise benim gibi dediğim gibi hiç girmesin 1-2 kilonun lafınnı yapacak kadar kimsenin hayatı ucuz değil sağlık bu sağlık sonuçta ! kural neyse o içinizi rahat tutun benim gibi üzülmeyin yani sorularıma destek çıkan arkadaşlara da teşekkür ederim sağolun yarın kurul da ne olacak bilmiyorum bakalım tartarlar belki ya da direk onaylarlar
  • vovu01 V kullanıcısına yanıt
    kardeşim ben direk askerlik şubesinden başvuru yapmadım e-devletine gir ordan asal başvuru var onu yap aile hekiminin bilgisayarına yani sisteme düşüyor başvurun o da seni gerek duyarsa hastaneye sevk eder geçmiş olsun
  • merhaba ben ilk defa böyle bir foruma üye oldum yanlışım olursa affola şimdi den. Ben açık lise okuyordum yaş sınırı değişmiş tecil ettiremedim ve boy kilo oranım tutmuyor 168 boyum var 105 kiloyum şimdi direk aile hekimine gidip muayene olup mu askeriyeye mi gideceğim yoksa normal askere gider gibi işleri yapıp öylemi askeriyeye gidip 1 sene tecil alacağım kilo vermek için veya bu boy ve kilo ile kabul edilir miyim ?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Spacejax kullanıcısına yanıt
    aynen, benim canımın değeri yok. kedi gibiyim 9 tane var takılıyorum kafama göre, rahatım.
    40 kg üstünde normalde 3 sene falan upraşmaman lazım yönetmeliğe bakarsan. ben 3 yıldır - ocakta son gidişim olacak - en az 45 kg fazlam var. şikayet ettim bir şey olmadı iki ölçünde de. 3 kilonun derdini yapıyorsan hastane kantininde takılırken bir tost çay yap. üzerine de tatlı niyenite muz + 1 lt su göm. geçmiş olsun alsın bile 3 kg. çok kolay sanıyorsun herhalde 3 kg için şikayet ederim haklı bulunurum diye ama burası tr, düzen böyle. düzene en son isyan edeceğin yer de bu düzenin askerlik ayağı. acı ama gerçek bu. ama yok ben bu askerlik şubesiydi, kuruldu falan tantanasını seviyorum bi de buna şikayet ettiğimde nasıl oluyor öyle bakmak istiyorum diyorsan senin bileceğin iş kimse engellemiyor seni. doğuştan engelli insanlara erteleme veren bir sistem bu. sana bana acır mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cigkoftelover -- 31 Aralık 2019; 2:5:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tnhn1 T kullanıcısına yanıt
    e-devletten asal başvurunu yap sonra aile hekimine git kilolu olduğunu hastaneye sevk etmesini istediğini söyle hastaneye git gerekli belgeleri al eğer boy kilo endeksin elverişli çıkarsa askeriye şubeye gideceksin raporlarını verceksin onaylayacaklar geçmiş olsun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cigkoftelover

    aynen, benim canımın değeri yok. kedi gibiyim 9 tane var takılıyorum kafama göre, rahatım.
    40 kg üstünde normalde 3 sene falan upraşmaman lazım yönetmeliğe bakarsan. ben 3 yıldır - ocakta son gidişim olacak - en az 45 kg fazlam var. şikayet ettim bir şey olmadı iki ölçünde de. 3 kilonun derdini yapıyorsan hastane kantininde takılırken bir tost çay yap. üzerine de tatlı niyenite muz + 1 lt su göm. geçmiş olsun alsın bile 3 kg. çok kolay sanıyorsun herhalde 3 kg için şikayet ederim haklı bulunurum diye ama burası tr, düzen böyle. düzene en son isyan edeceğin yer de bu düzenin askerlik ayağı. acı ama gerçek bu. ama yok ben bu askerlik şubesiydi, kuruldu falan tantanasını seviyorum bi de buna şikayet ettiğimde nasıl oluyor öyle bakmak istiyorum diyorsan senin bileceğin iş kimse engellemiyor seni. doğuştan engelli insanlara erteleme veren bir sistem bu. sana bana acır mı?
    ee tamam kardeşim onu diyorum ben de sana yani 30 kilodan fazlan varsa vermeleri lazım 40 kilo da sen haklısın muaf vermeleri lazım vermiyorlarsa o onların suçu ama askere alırlarsa seni zaten bu bir suç sen ölüm riski taşıyorsun yani atıyorum sen doktorsun ben senin hastanım benim 1 kilo bile fazlam olsa o tabloda ben risk taşıyan biriyim ve ben senin o elvirişli yazın yüzünden orada ölsem bir şey olsam senin başın yanacak tazminat vs vs tabi ki istenilen adelet yok türkiye de ama senin ki biraz küsmek olmuş denersin şansını olmuyorsa yapacak bir şey yoktur geçmiş olsun üzüldüm




  • 
Sayfa: önceki 218219220221222
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.