Şimdi Ara

Askerlik kilo sınırı (219. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
9 Misafir (3 Mobil) - 6 Masaüstü3 Mobil
5 sn
7.775
Cevap
134
Favori
1.096.144
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
31 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 217218219220221
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: burakduran22

Merhaba. Üniversite öğrencisiyim ve 29 yaşımı tam 1 ocakta dolduruyorum. Askerlik şubesine geçen sene sorduğumda 1 ocak 2020’den sonra artık okusam dahi tecil hakkım kalmadığı söylendi. Boyum 1.77-1.78 civarı, kilom da 120. 1 ocak 2020 itibariyle sanırım bakaya olacağım. Sizlere sormak istediğim

1- kaç seferde muafiyet alabilirim ?
    2- yapmam gereken işlemler sırasıyla neler ?
    3- önümde daha 29 gün var, daha erken tecili bozup muayene olabilir miyim ve sizce mantıklı mı ?
    Zamanım kısıtlıydı, bir an evvel aile hekimine gittim, boyumu 1.76, kilomu 121 ölçtüler. Direkt olarak şehir merkezindeki devlet hastanesi dahiliyeye sevk edildim. Dahiliyede randevum ve ertesi güne sıra olmamasına rağmen şansımı denemek için 24 aralık 2019’da hastaneye gittim. Sabah 08.00 de hastanedeydim. Başhekim yardımcısı birşey işaretledi, sonra evrak kayıttaki işlemin ardından sıra aldım. Sanırım askeri işlem olduğu için kendimi birden ilk sırada buldum ve dahiliyenin önünde bekledim. Doktor 09:30 civarı geldi, bana bir evrak verip hastane içindeki diyetisyene gitmemi ve boy kilo ölçülmesini istedi. Boyum 1.74, kilom 119 çıktı (kan tahlili yaparlar diye kahvaltı etmeden geldim kilo ondan düşük çıktı sanırım). Diyetisyen beni askerlik heyeti kayıt bölümüne yolladı. Orada 7 tane bölüm ve doktor işaretlendi (kulak burun boğaz, nöroloji, ortopedi, yine dahiliye, göz, hariciye vs) bunlar kişiden kişiye değişir sanırım ya da doktora göre bilemiyorum. Sonra tekrardan sıra almak için kayıta girdim. Saydığım 7 bölüm ve doktora öğlene kadar muayene olabilecek saate randevular verildi. Tek tek girip doktorları dolaştım, sırası olmadan kafama göre. Kimi muayene etti, kimisi “benlik bir şikayetin var mı” dedi. Bu 7 doktordan da “sorunu yoktur” diye onay aldım. Dahiliyeye sevk edildiğim için kağıdımda “33 d ve 33c ye uygundur, 1 yıllık tecil uygundur” gibisinden dahiliye doktorum tarafından yazı vardı. Ayrıca doktur “+47” dedi kilo için. Bunu neye göre hesapladı anlayamadım açıkçası. Bu 7 doktor da “dahiliyenin tanısı uygundur” gibilerinden yazdı. Kısacası rutin işler bunlar. Tüm işlerim öğlen 12’de sona erdi, geriye heyet işi kaldı. Heyet 15:00’de dediler, saat 15’de askeri heyete gittim tekrar, oradaki hanımefendi bana “cuma günü 14:00-17:00 arası gelip heyet kararını alabilirsiniz, o kağıdı askerlik şubesine götüreceksiniz” dedi. 1 yıllık tecil mi aldım diye sorduğumda “öyle gözüküyor ama heyet raporunda yazacak” vb dedi, kısaca ben o topa giremem ama öyle gözüküyor dedi. 27 aralık Cuma gününü bekliyorum şuan. Görebildiğim ve anladığım kadarıyla 1 yıllık erteleme kararı çıkacak. Tüm detaylarıyla yazdım ki bu işlemleri yapacak kişilere ışık olsun. Tavsiyem benim durumumda olan varsa kesinlikle son günlere bırakmasın. Son tecil tarihinden en az 10-12 gün önce harekete geçsinler. Ben küçük ilde olduğum için şanslıyım. Cuma günü tekrar durumumu güncelleyeceğim.

Edit : 1 yıl erteleme aldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burakduran22 -- 28 Aralık 2019; 22:54:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Devlet hastane kurulu BMI değerini 15.2 % olarak gösterdi. Vücut kitle endeksi. Kilo da 44.15 e boy 170.1. Bu durumda ne oluyor. Erteleme mi alıyorum, yoksa gidiyor muyum? Bunu soruyorum çünkü bedelliye yetişebilmeyi planlıyorum.

• arkadaşlar selam bu sene öğrenci tecilim bitiyor fakat kafamı kurcalayan bir şey var ve çok acil

AŞAĞIDA KİMLİĞİ YAZILI YÜKÜMLÜNÜN ÖĞRENCİLİĞİ DEVAM ETTİĞİ TAKDİRDE 31/12/2019 TARİHİNE KADAR ASKERLİK
    İLE İLİŞİĞİ YOKTUR. ÖĞRENCİLİĞİ SONA ERDİĞİ TAKDİRDE, 2 AY İÇERİSİNDE EN YAKIN ASKERLİK ŞUBESİNE MÜRACAAT
    ETMESİ GEREKMEKTEDİR.

e-devlette böyle yazıyor yani 2 ay sonra mı benim başvuru yapma şansım var ? yoksa bu ayın sonuna kadar yapmış olmak zorunda mıyım ? anlamadım çünkü kafamı karıştırıyor etrafımdaki insanların yorumları da lütfen yardım

bu arada boy 1.75 kilo 105 askere alırlar mı ?
  • 1.74 boy 125 kg ile kardiyoloji doktoru "Kardiyak açıdan askerliğe elverişlidir" yazmış dosyaya. Ne yani erteleme vermeyecekler mi ne dersiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vovu01 -- 27 Aralık 2019; 9:53:39 >
  • vovu01 V kullanıcısına yanıt
    Normalde herkesi dahiliye polinikliğine gönderiyorlar sizi neden kardiyoloji bölümüne sevk etmişler?

Şuan doktorun verdiği rapora göre askere alınmamanız için hiçbir problem yok.Şahsi düşüncem en yakın celp döneminde askere alınabilirsiniz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Long Nightt -- 27 Aralık 2019; 19:35:24 >
  • Long Nightt kullanıcısına yanıt
    Aile hekimine ilk gittiğimde tansiyonumun biraz yüksek olduğunu fark ettiler. O nedenle kardiyolojiye sevk etti muhtemelen. Benimde kafam karıştı. Pazartesi günü aile hekimine tekrar gidip dahiliye bölümüne sevk yazmasını istesem yapabilir mi acaba? Çünkü fazla kilodan erteleme alan herkes dahiliyeden almış bu kadarı.

Yeniden dahiliyeye sevk isteseniz bile vereceklerini sanmıyorum.İlk başta muayenede doktor tansiyonunuzun yüksek olduğunu tespit ettiği için sizi kardiyoloji bölümüne sevk etmiş.Yani muayenede sorun olarak ''kilo'' değil tansiyon görülmüş ve böyle işlem yapılmış.Halbuki şahsi düşüncem dahiliye polinikliğinede sevk işleminin yapılması gerekirdi.Sonuçta aile hekiminin yapmış olduğu tanı doğrultusunda hastanede yapılan muayenede tansiyonunuzun askerliğe elverişli olduğu tespit edilmiş.Bundan sonra yapılacak pek fazla birşey yok gibi.Rapora itiraz etseniz bile tansiyonunuz yeniden ölçülüp yeniden karar verilir.Yani tansiyon üzerinden işlemler yenilir.Sizin en baştan kilo nedeniyle dahiliye'ye sevk edilip kilonuzun askerliğe elverişli olup olmadığının ölçülmesi lazımdı fakat bu yapılmamış.Size verilen bu kardiyoloji raporunu şubeye teslim ederken kilo sorununuzun olduğunuzu aile hekiminin bunu dikkate almadığını söyleyin.Belki bu seferde şube kilodan dolayı dahiliyeye sevkiniz yapar zira askerlik kanunundaki kilo üst sınırı ve alt sınırı belli.Buna göre askere alınamazsınız ki alınsanız bile askerdeki ilk haftada yapılacak muayenelerde kilo fazlalığınızdan dolayı sizi geri gönderirler.Ama o da hava değişimi şeklinde olacaktır.Üç defa hava değişimi alırsanız son işlemde muaf verilir.Keşke en başta aile hekimine kilodan dolayı dahiliye polinikliğinede sevk etmesini isteseydiniz.

Ayrıca bu nasıl bir doktor ki kilo ve boy ölçümü yaptığı halde sizi dahiliye polinikliğine sevk etmez?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Long Nightt -- 27 Aralık 2019; 19:50:51 >

• quote:

Orijinalden alıntı: vovu01

1.74 boy 125 kg ile kardiyoloji doktoru "Kardiyak açıdan askerliğe elverişlidir" yazmış dosyaya. Ne yani erteleme vermeyecekler mi ne dersiniz?

Kardiyolojiden sağlam almışsınız ,kilo için ayrıca dahiliyeye sevk olmanız lazim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

İlk gittiğimde kilo boy ve tansiyon ölçümü yapıldı. Doktor nedense tansiyonuma takıldı birtek. Bende pek bilgim olmadığindan birşey diyemedim. Aile hekimindeki doktorun yeni mezun olduğu yüzünden belliydi zaten. Şimdi ben bu dosya ile şubeye mi gideyim yoksa aile hekimine tekrar gidip dahileye için sevk mi isteyeyim. Eğer askere alırlarsa dediğiniz gibi orada tekrar muayene edilirken bu kilo ve boy sorun çıkaracak ve geri gönderecekler.

• X kare kullanıcısına yanıt
    Kardiyolojik bir problem yok anladığım kadarıyla ama kilo sorunu var. Yani tek bir doktor raporuyla askere mi alıcaklar. Kafam çok karıştı bugün.

İlk defa böyle birşey gördüğüm için şunu şunu yapın diye kesin konuşmam.Şubeye gidip durumu anlatmanız sizin için daha aydınlatıcı olur diye düşünüyorum.Zira siz zaten e-devlet üzerinden aile hekimine gittiniz.Yani ortada başlamış bir işlem var.Aile hekimi ise sizi sadece kardiyoloji bölümüne göndermiş yani kayıtlara muayenede kardiyoloji alanında sorununuz olduğunu geçmiş.Akabinde hastanedeki doktorda kardiyoloji açısından bir sıkıntınız olmadığını ve askere uygun olduğunuzu raporunda belirtmiş.

Ayrıca doktorun bu kararı hastane heyetinin önüne gelmesi lazımdı.Size rapor diye sadece bunu mu verdiler?Hastanelerde haftanın bir günü heyet toplanır ve raporlar tüm doktorlar tarafından imzalanır.En son şekli askerlik şubesine vereceğiniz rapor olur.O raporu da ''Şu gün gelin alın'' derler.Sizde herşey çok tuhaf ilerliyor.

Şahsi önerim şubeye gidip durumunuzu anlatmanız.''Kilo sorunum vardı doktor sadece kardiyolojiye sevk etti.Bu karara itiraz ediyorum'' deyin belki işlemleri yeniden başlatırlar.Ya da ondan önce aile hekimine uğrayıp dahiliye'ye sevkte isteyin belki sevkinizi yapar.Açıkçası sorununuz çok tuhaf ve nadir bir sorun gibi.İlk defa böyle birşey gördüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Long Nightt -- 27 Aralık 2019; 21:16:32 >

Heyet felan olmadı. Kardiyoloji doktoruna tansiyon holter sonucunu gösterdim, bilgisayarda birşeyler yazdı sonra bu kağıdı verdi ve bunu aile hekimine götür dedi. Aile hekimi ile bu raporun ne alakası var bilmiyorum. Durum gerçekten karışık ilerliyor. En iyisi ben pazartesi günü aile hekimi ile bir konuşayım bakalım o ne diyor. Olmazsa en son çare askerlik şubesine danışmak olacak.

• hocam ben ne yapayım bugün evde ölçtüm boyumu bu sefer de 1.73 çıktı kilom da 105 - 106 arası alırlar mı ki
    Bu boy kilo oranıyla seni askere alacak bir heyet yok sıkıntı yapma askerlik şubesine git boy kilo uyumsuzluğundan dahiliye iç hastalıklarına sevk iste fazla kilo obezite teşhisi koyacak zaten 1 yıl erteleme alman kesin. direk muaf bile verebilir senden 5 kilo fazlası olan arkadaşım 2 gün önce muaf aldı boyunuz aynı.
  • kesin09 kullanıcısına yanıt
    hocam beni 1 sene muaf ederler mi acaba?
  • Spacejax kullanıcısına yanıt
    Muaf değil 1 yıl erteleme oluyor çok sınırdasınız ki askeri hastanede 3 kilo eksik yazıyorlar bilerek sizin boyunuza göre üst sınırınız 101 105 felansanız 102 yazarlar 3 düşürüp 1 kilo fazlalık için ertelemeyebilirler en az 4 kg fark olmalı doktara kalmış kesin birşey söyliyemem.
    Askerlik şubesi hastaneye sevk verebiliyor mu ki?

Askerlik şubesine başvurduğunuzda size bir belge verirler.O belgede örneğin aile hekiminden sizin boyunuzun ve kilonuzun askerliğe elverişli olup olmadığını tespit etmesi eğer uygun değilse ....hastanesinin dahiliye polinikliğine sevk edilmenizin emredildiği yazar.Siz yeni sisteme göre direk e-devlet üzerinden aile hekimine gitmişsiniz aile hekimi de sizi sadece kardiyoloji bölümüne sevk etmiş.Aile hekimi sizin boyunuzu ve kilonuzu ölçmeden sadece tansiyonunuza bakarak mı böyle bir sevk yaptı?En başta doktor eksik muayene yapmış sanırım.Sizin kilonuzu ve boyunuzu ölçtükten sonra yönetmelikteki çizelge ile karşılaştırmalı akabinde dahiliye polinikliğine de sevkinizi yapması gerekirdi.Siz en iyisi askerlik şubesinde kilo durumunuzun askerliğe elverişli olmadığını belirtin ve kilonuzun askerliğe uygun olup olmadığının belirlenmesi istediğinde bulunun.Belki bir ihtimal sizi boy ve kilonuzun tespiti için ya yeniden aile hekiminize ya da toplum sağlık merkezine ''yazılı bir emir'' ile sevk ederler.

Son olarak sizi bu kilo ve boy orantısızlığından dolayı askere almazlar.Alsalar bile askerliğin ilk bir-iki haftasında yapılacak muayenelerde kilo/boydan dolayı elverişsiz olduğunuz anlaşılır ve hava değişimine yollanırsınız.Üç kere hava değişimi aldığınız zamanda kesin muafiyet verilir.İlk işlem için geçen sene gittiğimde bu durumda olan birisiyle tanışmıştım.Arkadaş üç kere hava değişimi aldıktan sonra muafiyet almıştı...

benim duyduğum kadarı ile şu denilmiyor mu kardeşim 1 kilo eksigin ya da fazlan varsa askere almayız seni ! bu arada kıl dönmesi oldum o durum da etkiler mi acaba bilmiyorum ama çok rahatsız verici bir şey bu sene ameliyatını olcaktım olamadım sürekli kan ve iltihap akıntım oluyor
    Aile hekiminde hemşireler tarafından boy kilo ve tansiyon ölçümü yapıldı. Daha sonra doktor tansiyonumu yüksek bulduğu için bir kez de kendisi ölçtü. Normalin biraz üstünde çıkınca seni hastaneye sevk edelim şu tansiyonuna bakılsın dedi bende tamam dedim ve sevk belgesini aldım. Hastanede ekg ve tansiyon holter ile ölçümlerim yapıldı ve tansiyon konusunda bir sorunum olmadığı tespit edildi. Ben aile hekimine tansiyon şikayetiyle gitmedim zaten. Bu doktorun kararıydı. Sonuç olarak işlemler tansiyon üzerinden yürüdü, kilo fazlalığı üzerinden değil. Keşke biraz daha bilgim olsaydı da dahiliye içinde sevk alsaydım.

• 
Sayfa: önceki 217218219220221
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.