Şimdi Ara

Askerlik kilo sınırı (218. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
19 Misafir (6 Mobil) - 13 Masaüstü6 Mobil
5 sn
7.775
Cevap
134
Favori
1.096.321
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
31 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 216217218219220
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hastaneye sevk verdi kardiyoloji polikinligine.
    Sicil kayıt yaptırdım hastaneden.
    Sevk belgesi ve Kimligimin fotokopisini çektirip yarın sabah tekrar gelmemi söyledi.

Ancak benim kimlik eski yani 11 yıldır değiştirmedim. Bu sorun olur mu sizce yarın için?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selam dostlar,

Sabah 09:00 itibariyle Antalya Atatürk Devlet Hastanesi'nde sağlık kurulu ile muayene işlemlerini başlattım.

Boy: 183
    Kilo: 125

Aile hekimine anlattığım rahatsızlıklarım doğrultusunda Dahiliye, Psikiyatri, Beyin Cerrahi ve Kardiyoloji sevkim yapıldı. Sırayla anlatmak isterim ki bu durumları yaşayacak olanlara ışık tutsun.

Dahiliye boy ve kilo uyumsuzluğu nedeniyle direkt olarak B-33 maddesini ekledi dosyaya başka herhangi muayane yada tetkik istemedi.

Beyin Cerrahi ise zaten hali hazırda bel fıtığı rahatsızlığım olduğu için en güncel olan(03.11.2019) görüntülerime baktı. Operasyona gerek olmayan ancak sınırda seyreden bir fıtık olduğunu not ederek askerliğe elverişlidir yazdı.

Kardiyoloji EKG,EKO istedi bunlarda herhangi bir problem olmadığını gördü ancak tansiyon ölçümlerim 148/93 civarında çıkınca holter istedi ve onu da önümüzdeki hafta sonuçlandıracaklar.

Psikiyatri ise bu kargaşanın en komik tarafı bana göre. Çünkü 566 adet soru çözümü yaptırdılar ve sonrasında görsel test istediler. Fakat 566 soruyu çözdükten sonra doktorun açıklaması bu test ''YETERSİZ'' dedi. Hastane yoğunluğu nedeniyle görsel test tarihi ilk olarak Ocak 2020'ye atıldı fakat sonrasında uğraşlarım sayesinde en erken tarih diye 31 Aralık'a aldılar.

Fakat bütün bunların dışında, doktorların genel olarak tavrı ve yorumu şu yönde oldu. Yüksek ihtimalle erteleme yada son işlem olacak gibi görünüyor şeklindeydi.

Sağlık Kurulu Heyetin karşısına çıkıp askerlik durumumu sonuçlandırana dek güncellemeye devam edeceğim.

İyi forumlar

• quote:

Orijinalden alıntı: fenerliso

Bedelli askerlik yapmak için de kilo boy oranına uygun olmanız gerek. Bedelli yapip kurtulmak istiyorsaniz fazla kiloyu verip öyle basvuaniz gerekiyor askerlik şubesine :) 10 kilo çok degil aslinda 1.5-2 ay gibi bir surede verirsiniz dikkat ederseniz.
    Başkan sen bu işlerden anlıyosun gibi. Sana bi sorum var. Ben yıllar yıllar önce yoklamamı yaptırmıştım
    Şu an doktora öğrencisiyim ve tecilliyim. Kilodan dolayı da erteleme alabiliyorum kilom fazla. Doktoradan bu ayın sonunda ayrılıcam bu yüzden kilo üzerinden erteleme alayım dedim ve edevletten yoklama formunu doldurdum. Hatta aile hekimi ve sağlık kurulu derken raporu da aldım ve askerlik şubesine gittim. Orada bana sen zaten yoklamanı yıllar yıllar önce yaptırmışsın doktoradan ayrılıp tecilin iptal olunca gel dediler. Sorun şu ki edevletteki belgede yoklama işlemlerinizi 31 Aralığa kadar tamamlamazsanız biz kafamıza göre sizi sınıflandırıcaz diyor. Ama ben işlemi sonlandıramıyorum. Tecilim 2023tr bitiyor. Doktoradan da bu Ocakta ayrılıcam. Beni edevlet belgesinde yazdığı gibi kafalarına göre askere alabilirler mi?

• Tansiyon takibi icin holter takılacak, ancak ayın 25 ine verdi randevuyu. Bu işlerin uzaması bir sorun yaratır mı acaba askerlik açısından?

• heyt-ti H kullanıcısına yanıt
    vovu01 V kullanıcısına yanıt
    Hocam bu konuda bilgim yok ama almazlar diye düşünüyorum. Sonucta bunu sana askerlik şubesi söylemiş doktora bitince gel diye. Bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum ben.@heyt-ti

Hastanede işlemler devam ettikten sonra sıkıntı olmaz hocam. Bana da 15 gün sonraya heyet günü vermişlerdi. Önemli olan hastane raporu verdikten sonra o raporu bekletmeden şubeye götürmeniz.@vovu01

• Doktora bitince tecil hakkım ortadan kalkıyor. O sırada bakaya durumuna düşmüyor muyum? Eğer bakayaya düşüyorsam bedelli yapamam doğru mu?
  • Merhaba arkadaşlar, konu hakkında tecrübesi olan arkadaşlar bir kaç sorumu cevaplayabilirse çok sevinirim.

Boyum 176-179 arası bir şey, kesin emin değilim her ölçtüğümde farklı bir şey çıkıyor. Kilom 116.

2016'da mezun olduktan sonra 2 sene tecil hakkımı kullandım, sonra bir sene yurt dışında yaşadığım için bir sene de öyle ertelendi. Şimdi Türkiye'ye döndüm tecilim bu ayın sonunda bitiyor. Ben bu hafta içinde muayene/yoklama işine başlamak istiyorum ama bildiğim kadarıyla şubeye gitmeden önce edevletten bir form doldurmak gerekiyor, hangi form olduğunu söyleyebilir misiniz? ASAL randevu başvurusu mu?

İkinci olarak ben daha önce zaten tecil ettirdiğim için beni direkt muayene'ye göndermeyecekler, şubeye gittiğimde ne demem gerekiyor? Kilomdan dolayı doktora mı görünmek istiyorum diyeceğim? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim, iyi akşamlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Boogers123 -- 15 Aralık 2019; 23:12:38 >
  • Boogers123 B kullanıcısına yanıt
    E devletten Asal yoklama Formunu doldurtuktan sonra ztn direk aile hekimine muaneye gidiceksin kilon fazla olduğu için hastaneye sevk edicek heyetten raporu aldıktan sonra şubeye gidiceksin zaten muane sonuçlanmadan şubeye gitmiceksin diye biliyorum bende senle aynı durumdayım benim bilgim bu yönde.
  • Heyet en son kendi boy kilo ölçümü yapıyor mu bilgisi olan var mı yoksa imzalayip veriyorlar mi direkt

• kesin09 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim yani edevletten formu doldurduktan sorna şubeye değil direkt aile hekimine mi gidicem? Bildiğim kadarıyla önce askerlik şubesine gidip oradan yönlendirilmem gerekiyor aile hekimine yanlış mı biiyorum?
    Bugün itibariyle ilk tecilimi aldım. Yaptığım işlemler:

1. E-Devletten asal yoklama başvuru formunu doldurdum. Doldurma işlemi bitince aile hekimine görünmeniz gerek. Yine E-Devletten aile hekiminizin kim olduğuna bakın. Bu aşamada herhangi bir çıktı almanıza gerek yok.
    2. Aile hekimi boy, kilo ve nabzımı ölçtü. Kilom boyuma göre fazla olduğundan bir devlet hastahanesine sevk etti. Bu aşamada 2 adet belge verdi.
    3. Hastanede dahiliye doktoru da yine boy ve kilomu ölçtü.
    4. Şanslıydım, çünkü sabah 11:40 gibi işlemlerim bitti ve o gün 13:30'daki sağlık kuruluna girebildim. Burada doktor sizi sağlık kuruluna sevk ediyor. Oraya kayıt olmanız için aile hekiminin ve varsa dahiliye doktorunun verdiği belgeleri fotokopi çektirmeniz + bir adet fotograf + kimlik fotokopinizi istiyorlar.
    5. 13:30'da başlayan sağlık kurulunda 14:00 gibi sıram geldi. Hiçbir şeye bakmadılar, soru sormadılar. 15:00'te gel sonucunu al dediler.
    6. 15:00'te sonucumu aldım. Bana verilen kağıdı askerlik şubesine götürdüğümde işlemlerim tamamlanacak. Yani son aşamaya kadar askerlik şubesine gitmenize gerek yok.

Heyti adlı arkadaşın paylaşımı 2 aralıkda paylaşmış bu konu üzerinden

• Merhaba arkadaşlar daha önce konuyla boy-kilo ve erteleme işlemleriyle ilgili bir paylaşımım olmuştu '207' numaralı sayfada.

Benim durumun boy-kilo azlığı sebebiyle 2 yıldır erteleme alıyorum hastane tarafından. Bir buçuk ay sonra 3. muayeneme gidiceğim. Umarım nihai bir karara varırlar artık.

2 seneyi özetlemem gerekirse yaşadıklarımı anlatıcam. *Not* sürekli sistem değiştiği için yüzde yüz böyledir diyemem.

İlk sene gittiğimde ilk muayenem Askerlik Şubesinde yapıldı boy-kilo ve başka sağlık sorunların varsa kağıda yazılıp hastaneye sevk sağlanıyor.Daha sonra hangi sağlık problemin varsa gönderdikleri hastanede o birime gidip kontrolden geçiyorsun. Kararı en son hastanenin sağlık heyeti veriyor. Ben ilk sene boy-kilo endeksine göre kilo azlığı sebebiyle erteleme aldım.
    İkinci senemde bir umut muafiyet alırım diye düşünüyordum işler öyle gitmedi tabi. İşlemler için şubeye gittiğimde bu sefer muayenenin aile hekimi tarafından yapılacağı söylendi ve e-devletten işlemlerimi yapmam gerektiğini falan söylediler. Neymiş efendim sistem değişmişmiş her sene farklı metodlar. Neyse aile hekimine gidip boy-kilo ölçümü yaptırıp aile hekimi doktoru tarafından e devlet üzerinden işlemleri onaylatıp hastaneye sevk ediyor. Daha sonra hastanede ilgili birimlere gidip gene boy-kilo ölçümü yaptırıp heyet için gün veriyor. Sonuç olarak son kararı heyet toplantısında veriliyor. 2. senemde de boy-kilo endeksinden kilo azlığı sebebiyle erteleme aldım. Önümüzdeki Ocak ay sonu gibi 3. muayene kontrolüne gideceğim.

Şimdi asıl önemli olan kısımları yazacağım. Ben İzmirde yaşıyorum. Fakat her ilde,ilçede ve hastanede bu durumlar değişebilir.
    Askerlik şubesindeki bazı çalışanlar gereksiz agresif ve bilmiş davranıp sinirlenizi bozabiliyorlar. Bazılarının beyni yandığı için yanlış işlemler yapıp sizi bir kaç defa şube hastane arasında maraton koşusuna çıkarabiliyorlar. Daha fazlasını yaşayarak tecrübe ederseniz. Hastane kısmı ise daha ilginç. İlk gittiğimde askerlik şubesinde boyum 193 olarak ölçülmüştü ve hastaneye gidince 2 cm kısalıp 191 ölçmüşlerdi tekrar askerlik şubesinden hastaneye itiraz gelince tekrar uzadım 193cm ye ulaşmıştım. Kiloyu yazmıyorum çünkü kilo alınıp verilen bir durum ama boy öyle mi? Daha sonra beni heyete göndermeyi unutmaları da ayrı bir konu. Doktorlar neyiniz var neyiniz yok diye size özel bir ilgi göstermiyor hatta sormuyor bile suratınıza bile bakmıyor . Ne yazılmışsa makine gibi aynısını onaylayıp heyete gönderiyolar. Heyette aynı şekilde size bir şey sormuyor direk ne yazılmışsa onu onaylayıp gerekli maddeyi yazıp geçiyor. İkinci defa muayeneye gideceğim zaman belki bir umut muafiyet verirler diyordum ama ilk seneden farklı olmadı. Ama bu sefer de doktor yerine sekreterle görüştüm gibi bir şey. Sekreter ayakkabımı çıkarttırıp boyumu kilomu ölçmüştü ve bu sefer de inatla 192 cm yazdı. Dedim geçen sene 193 cm onaylanmış ertelemem var 1 cm nereye gitti diyorum ama böyle gösteriyor diyor :D en son 1 cm nin lafını mı yapıcaz diyip 193cm yapmıştı( doğru olan da bu yıllardır 193cm boyum). O kadar ilgililer alakalılar yani. Her şey kağıda yazılan şeylerle belli oluyor. Heyeti bekliyorsunuz size bir kağıt verip yolluyorlar şubeye. Her şey önce hastanede gittiğiniz doktorun sonra o doktorun kararını heyetin onaylamasıyla bitiyor. Şube de işlemleri onaylayıp geçiyor. 3. senemde ne yaşacağımı bilmiyorum ama son olur çünkü sinir kontrolü ve sabır bu süreçte çok önemli..

*Bu arada boy-kiloyla ilgili soru soranlara cevap olarak arama motorlarına askerlik-boy kilo tablosu yazın bir sürü tablo çıkıyor bununla ilgili. Burada önemli kısım boyunuzun ağırlık alt sınırı veya üst sınırından (+,-)1 gibi fazla veya eksik olması erteleme sebebine giriyor yani 1 kilo farkla bile askerlikten erteleme kararı verebiliyorlar..
    ÖRNEK;
     Askerlik kilo sınırı
    Boyunuz 193 cm kilonuz 63 ve daha altında ise kilo azlığı sebebiyle ertesi yıla bırakma yani erteleme kararı veriyorlar kilonuz 64 olsaydı askerliğe elverişlidir kararı verirlerdi.
    Boyunuz 193 cm kilonuz 121 ve daha üstünde ise aynı şekilde kilo fazlalığı sebebiyle ertesi yıla bırakma kararı veriyorlar kilonuz 120 ve daha altında olursa askerliğe elverişlidir kararı verirler. Boy-kilo tablosuna göre bu şekilde kendi boy ve kilonuzu kontrol edebilirsiniz.
    Yanlışım olduysa lütfen düzeltiniz. Herkese saygılar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eoky -- 18 Aralık 2019; 20:22:10 >

• quote:

Orijinalden alıntı: noprektam9113

Bu mesaj silindi.
    1.80 cm boya göre kilo üst sınır 107 gözüküyor. Askere gidebilmen için 20 kilo verip 107 kilo olman gerekiyor. Aile hekimin ve daha sonra hastane sevkinde dahiliye doktorunun ölçümü sonrası kağıda yazılan boy ve kiloyu sağlık kurulu onaylıyor. Eğer 180 cm boya 107 kilo ve altında yazmazlarsa kilo fazlalığı sebebiyle 1 yıl erteleme alırsın 1 sene sonra tekrar kontrole gidiyorsun. * Şu ana kadar kendi adıma söylüyorum aile hekimi dahil hiç bir doktor insiyatif kullanıp boy-kilo dahil farklı sonuçlar yazmıyorlar. Bende askere gitmek istedim ama kilo azlığı sebebiyle 2 senedir erteleme alıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eoky -- 20 Aralık 2019; 2:9:21 >
  • Bıy bıy bıy

Geçen sene 175 boy 134 kilo ile bir sene erteleme aldım.
    Bu sene gene boy 175 kilo 143 bakalım ne verecekler.Dahiliyeden muhayene oldum kurula çıkacağım 3 ocakta inşallah çürük verirler.+71 yazıyor kağıtta.
  • Arkadaşlar bugün gittim muayeneye dahiliye ve diyetisyene sevk ettiler. Evrakları verdim ama şöyle bir şey var benim tecil 31 aralık'ta bitiyor ama heyet günü 3 ocak. Yani 3 gün kaçağa düşmüş olucam. Bu bir sıkıntı yaratabilir mi? Ne yapmam gerekiyor?
    Edevletten asal yoklama formu doldurup aile hekimine gittikten sonra evraklar ne hocam zaman kaybetmemek adına soruyorum?
  • Dahiliye ve diyetisyende doktorların doldurduğu evraklar, kilom boyum vs hakkında. Onları verdim sağlık kuruluna 3 ocağa tarih verdiler heyet için. 3 gün kaçağa düşmüş oluyorum yani. Şubeyi arayıp sordum bir şey olmaz dediler ama emin değilim.
    Birşey olcağını sanmıyorum asal yoklama formunda başvururken 30 gün içinde yazıyor benim tecilde 31 rinde bitiyo banada ocak gibi atarlar heyet gününü sanırım.

• Arkadaşlar selam,

31.12.19 tarihinde tecilim bitiyor boyun 1.77 / kilom 108 22 yaşındayım tecil için cuma gideceğim fakat yaştan dolayı vermeyecekler.Kilo ile alakalı sorun çıkar mı, bilgi verebilir misiniz? Mevcut kilom nedeniyle 1 yıl erteleme verirler mi, neler yapmalıyım. Teşekkürler.

• Sınırın 3 kilo üstündesin erteleme verirler 1 yıl ama garanti olsun diyosan 2 kilo falan daha alman lazım.

• 
Sayfa: önceki 216217218219220
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.