Şimdi Ara

ASKERİ MALZEME İLE İLGİLİ ARKADAŞLAR LÜTFEN BAKIN...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
14.551
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar aralıkta kısa dönem askere gidiyorum nasip olursa artık bu hafta alışverişimi bitirmek istiyorum çünkü bayram haftası her yer tıklım tıklım olur şu anda kafamda olan şeyler şunlar:

10 ADET YEŞİL ATLET (TİŞÖRT TARZI)
    10 ADET YEŞİL ÇAMAŞIR (BOXER TARZI OLABİLİR DEDİLER AMA OLURMU?)
    10-20 ADET SİYAH ÇORAP (UCUZ ALIP KULLANIP ATMAK İÇİN)
    1 ADET BANYO HAVLUSU (MAVİ DÜZ RENK DEDİLER)
    1 SET TRAŞ TAKIMI (MACH3-KÖPÜK VS..)
    2 ADET KİLİT (BOT VE ÇANTA İÇİN)
    1 ADET EŞOFMAN TAKIMI (GECE YATARKEN GİYMEK İÇİN)
    1 ADET BOYUNDAN ASKILI CÜZDAN (HEP YANIMDA TAŞIMAK İÇİN)

Şu an için başka aklımda olan götüreceğim çok büyük bi şey yok sizce bu listeye bir şeyler eklemelimiyim?
    Ve en önemlisi istanbulda askeri malzeme satan bakırköy ve civarı olursa iyi olur gerçi neresi var bildiğniz bir yer varmı yardımcı olursanız sevinirim

• Sivil kıyafetiniz sadece üzerinizdeki elbiseniz olsun, başka bir giysi getirmeyin, bu giysiler sadece size yük olur. Tabi birde hatırlatmakta yarar var, iç çamaşırlarınızın rengi haki renk, yani asker yeşili, çoraplarınızda siyah olsun. aksi halde yenisini almak zorunda kalırsınız.

asker Çantamızı Hazırlayalım
    Size bir çok askerin deneyiminden yararlanarak bir çanta hazırlayalım ki hem gerekli tüm ihtiyaçlarınız olsun hem de rahat taşına bilsin. bu çantaya zahmetsizce sitemizdeki hazır paketlerden temin edebilirsiniz , Tahmin edileceği üzere, yolu uzun arkadaşlar için çanta taşımak tam bir işkenceye dönüşüyor. Bu kadar lafın ardından gelelim çantamızı hazırlamaya.

Öncelikli olarak eşyalarımızı koyacağımız çanta ne küçük nede büyük olmalı. Orta boy bir çanta seçilmeli. Çanta kilitlene biliyorsa iyi olur. Daha çok işinize yarar.

Çantamızı seçtik. Şimdi sıra geldi içine neler koymalıyız. Tabi ki öncelikle tam 460 gün her sabah kullanacağınız tıraş takımınız. Benim tavsiyem acemi birliğine giderken eğer çaldırmayacağınızı düşünüyorsanız rahat tıraş olabileceğiniz oynar başlıklı 2 veya 3 jiletli bir tıraş bıçağı ve pratik olarak kolayca kulana bileceğiniz tıraş köpüğü. Tabi traş sonunda kullanmak için kolonya ve kremi de unutmayın. Sakın yanınızda elektrikli tıraş makinesi getirmeyin. Getiren arkadaşlarım vardı ve o makineleri Çantalarından dışarıya bile çıkaramadılar.

Diş fırçası ve macunu genelde acemi birliklerinde veriliyor ama siz yinede yanınızda yedek bir tane getirin. Tabi vücut temizliğiniz için gerekli şampuan, sabun, banyo lifini ve banyo havlusu. Acemi birliklerinde her hafta vücut temizliği ile ilgili kontrol var ( benden söylemesi )

2 şer çift iç çamaşırı ve çorap genelde standart yetiyor. Acemi birliklerinde iç çamaşırı ve kışlık fanila veriliyor. Benim tavsiyem yanınıza içinize giye bileceğiniz haki renk, bir uzun kollu fanila daha almanızdır. Biri kirlenince öbürünü giyersiniz. Bunların yanında yatarken giymek için eşofman götürün.

Kış aylarında eliniz, yüzünüz eğitim yaparken çatlayacağı için koruyucu krem almanız iyi olur. Botlarınızın el değiştirmesini önlemek için ( kim ne derse desin düpedüz hırsızlık) mutlaka en ufaklarından bir asma kilit alın. Botların tabanları genelde iyi olmadığından birde ayakkabı keçesi alın( özellikle kışın çok işe yarıyor )

Ayakkabı boyası, dikiş kutusu, tırnak makası, elbise torbası, elbise askısı, banyo torbası gibi bir çok malzemeyi Acemi birlilerindeki kantinlerden temin ede bilirsiniz.

ÖNEMLİ
    Yanınıza almanız gereken en önemli şeylerden birisi bir telefon kartı. Çünkü genellikle ilk günlerde telefon kartı bulmak ve ailenize haber vermek zor oluyor. Cep telefonu, radyo, kolye ve yüzük, ne sebeple olursa olsun hap ve ilaçlar yasak.

Saçlarınızı askere gitmeden bir gün önce dışarıda kestirin. Yoksa çok pişman olabilirsiniz :)

ALINTI

• Mahmutpaşa'ya uğramayı düşünüyorum ben sınavdan sonra
    Haftaya çarşamba falan
  • Terzide veya başka yerlerde de yapabilirler.Küçük bir kumaşın üstüne adını soyadını vs. herhangi birisini yazdır bundan 40-50 adet yaptır.Askerde dağıtılan veya evden götürdüğün kıyafetlerin hepsine dik bu bezleri. Çünkü karışır kaybolur çalınır vs. en azından bulma şansın artar. Hayırlı teskereler.

Edit:/imLâ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Big Turtle -- 27 Kasım 2008; 21:40:13 >
  • quote:

Dostum bunu alma çünkü gece kesip alıyorlar. Ben boxer'ımın içine cep diktirtmiştim. Oraya koyuyordum cüzdanımı gece yatarken.
  • arkadaşlar bnm askere daha çok var gerçi ama bişey kafama takıldı. nası ilaca izin vermezler? bn tansion hastasıyım almam gereken ilaçlar var. ne demek sokamam?! bu konuda kesin bilgisi olan var mı?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: çaDo

quote:

Dostum bunu alma çünkü gece kesip alıyorlar. Ben boxer'ımın içine cep diktirtmiştim. Oraya koyuyordum cüzdanımı gece yatarken.

kuzenimde bana aynı şeyi dedi, bende 2 hafta sonra askerim. Boyuna asanların gece kesip alıyorlarmış. Boxere cep diktirip oraya koyuyorlar cüzdanları. Banyoda felan boyuna asıyorlarmış.

Uyuşturucu etkisi olmadığı sürece ilaç sokabiliyoruz ama girişte kontrol için bırakıyoruz bir 3-4 gün sonra felan uygunsa geri veriyorlarmış.
  • Mahmutpaşada çok varmı yafs askeri malzemeler gitsemmi cidden bende acaba
    Bu arada cüzdan olayına takıldım çaDo boxer dedin ama yeşil boxer kabul ediyolarmı? Öyleyse güzel olur yani

quote:

Orjinalden alıntı: spinalsurgeon

arkadaşlar bnm askere daha çok var gerçi ama bişey kafama takıldı. nası ilaca izin vermezler? bn tansion hastasıyım almam gereken ilaçlar var. ne demek sokamam?! bu konuda kesin bilgisi olan var mı?

Dostum raporun varsa sokabiliyomuşsun ama öbür türlü isteğe bağlı ilaç götüremiyosun sanırım en azından çok etkili olan ilaçları

• quote:

Orjinalden alıntı: spinalsurgeon

arkadaşlar bnm askere daha çok var gerçi ama bişey kafama takıldı. nası ilaca izin vermezler? bn tansion hastasıyım almam gereken ilaçlar var. ne demek sokamam?! bu konuda kesin bilgisi olan var mı?

Kullanmanız gereken ilaçlarınız toplanır bir dolaba koyulur, ilacınızın saati geldiğinde ilaç sorumlusu nezaretinde gider alırsınız ilacınızı. ßunun amacı askerin psikolojisi değişir vs. alır hepsini yutar falan. Yani birnevi güvenlik önlemi diyebiliriz.
  • cevaplar için teşekkürler
  • boxer oluyo mu yani.bide ben eşofman takımımı götürücem calmazlar di mi marka diye
  • arkadaşlar boyunluğu nasıl kesip alıyorlar anlamış değilim cüzdan boynunuza asılı ama atletinizin içinde kalıyor siz mal gibi dışarıda bırakmazsanız kimse sizden alamaz cüzdanı tabi nuri alço yaptığı gibi ilaçlı gazoz içerseniz orası ayrı bir durum
  • quote:

Orjinalden alıntı: serkangsk

Arkadaşlar aralıkta kısa dönem askere gidiyorum nasip olursa artık bu hafta alışverişimi bitirmek istiyorum çünkü bayram haftası her yer tıklım tıklım olur şu anda kafamda olan şeyler şunlar:

Şu an için başka aklımda olan götüreceğim çok büyük bi şey yok sizce bu listeye bir şeyler eklemelimiyim?
    Ve en önemlisi istanbulda askeri malzeme satan bakırköy ve civarı olursa iyi olur gerçi neresi var bildiğniz bir yer varmı yardımcı olursanız sevinirim

10 ADET YEŞİL ATLET (TİŞÖRT TARZI) ohaaaaaa onlar veriyor zaten 5 tane yıka yıka giy fazlasını ÇALARLAR

10 ADET YEŞİL ÇAMAŞIR (BOXER TARZI OLABİLİR DEDİLER AMA OLURMU?) bunada ohaaaaaa onlar veriyor zaten 5 tane yıka yıka giy fazlasını ÇALARLAR

10-20 ADET SİYAH ÇORAP (UCUZ ALIP KULLANIP ATMAK İÇİN) Kullanıp atmanızı tavsiye etmem yıkayın

1 ADET BANYO HAVLUSU (MAVİ DÜZ RENK DEDİLER) Mavi yüz havlusu için banyo için haki renklerde olur

1 SET TRAŞ TAKIMI (MACH3-KÖPÜK VS..)mach3 para verme garanti ÇALARLAR hele başlıklarını git ortamı gör ona göre al yoksa sana çok ORTAK çıkar

2 ADET KİLİT (BOT VE ÇANTA İÇİN)Benim botları kilitleriyle götürdüler kilitten öte botları kimsenin göremeyeceği yerlere sok

1 ADET EŞOFMAN TAKIMI (GECE YATARKEN GİYMEK İÇİN)Onlar veriyor sakın götürüp kendine yük etme

1 ADET BOYUNDAN ASKILI CÜZDAN (HEP YANIMDA TAŞIMAK İÇİN) en mantıklı yazdığın şey bu :)

işin aslı ben hep en kötüsüne göre yazdım çok şey götürme ÇALARLAR

• ayagınızda mantar oluşmaması için mantar kremi alın sonra demedi demeyin
    ve ortapedik taban alın
  • keçe ve vatkayı unutmayın.parmak aralarına sürmek için pudra ve bir de dudak kremi
  • quote:

Orjinalden alıntı: TIGERSHARK

quote:

Arkadaşlar aralıkta kısa dönem askere gidiyorum nasip olursa artık bu hafta alışverişimi bitirmek istiyorum çünkü bayram haftası her yer tıklım tıklım olur şu anda kafamda olan şeyler şunlar:

10 ADET YEŞİL ATLET (TİŞÖRT TARZI) ohaaaaaa onlar veriyor zaten 5 tane yıka yıka giy fazlasını ÇALARLAR

10 ADET YEŞİL ÇAMAŞIR (BOXER TARZI OLABİLİR DEDİLER AMA OLURMU?) bunada ohaaaaaa onlar veriyor zaten 5 tane yıka yıka giy fazlasını ÇALARLAR

10-20 ADET SİYAH ÇORAP (UCUZ ALIP KULLANIP ATMAK İÇİN) Kullanıp atmanızı tavsiye etmem yıkayın

1 ADET BANYO HAVLUSU (MAVİ DÜZ RENK DEDİLER) Mavi yüz havlusu için banyo için haki renklerde olur

1 SET TRAŞ TAKIMI (MACH3-KÖPÜK VS..)mach3 para verme garanti ÇALARLAR hele başlıklarını git ortamı gör ona göre al yoksa sana çok ORTAK çıkar

2 ADET KİLİT (BOT VE ÇANTA İÇİN)Benim botları kilitleriyle götürdüler kilitten öte botları kimsenin göremeyeceği yerlere sok

1 ADET EŞOFMAN TAKIMI (GECE YATARKEN GİYMEK İÇİN)Onlar veriyor sakın götürüp kendine yük etme

1 ADET BOYUNDAN ASKILI CÜZDAN (HEP YANIMDA TAŞIMAK İÇİN) en mantıklı yazdığın şey bu :)

işin aslı ben hep en kötüsüne göre yazdım çok şey götürme ÇALARLAR

Sana kalsa kendin gitme babanı gönder o gitsin dicen zaten

• quote:

Orjinalden alıntı: altugaaa

quote:

Orjinalden alıntı: çaDo

quote:

kuzenimde bana aynı şeyi dedi, bende 2 hafta sonra askerim. Boyuna asanların gece kesip alıyorlarmış. Boxere cep diktirip oraya koyuyorlar cüzdanları. Banyoda felan boyuna asıyorlarmış.

Uyuşturucu etkisi olmadığı sürece ilaç sokabiliyoruz ama girişte kontrol için bırakıyoruz bir 3-4 gün sonra felan uygunsa geri veriyorlarmış.

ya bu nasıl bir iş ben onu anlamıyorum boyundaki cüzdanıda kesip alıyorlar hayret birşey gerçekten hayret birşey.bu kadar olmaz diyorum gerçekten kafam almıyor bu durumu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SpyWar -- 28 Kasım 2008; 1:08:24 >

• bakırköyde istasyonu gecip istanbul caddesine ilerlerken "gür çarşı" var...onun alt katında aradığın herseyi bulursun..
  • quote:

321. kısa dönem asker olarak yapıp gelen birisi olarak senin listeyi bi de ben değerlendireyim.

10 ADET YEŞİL ATLET (TİŞÖRT TARZI)-----yeterli miktar ve tişört tarzı olması gerekiyor zaten..kolsuz sakın alma..kamuflajın dan belli olması gerekiyor.
    10 ADET YEŞİL ÇAMAŞIR (BOXER TARZI OLABİLİR DEDİLER AMA OLURMU?) yeterli miktar boxer tarzıda olur slipte olur farketmez nasıl rahat ediyosan.
    10-20 ADET SİYAH ÇORAP (UCUZ ALIP KULLANIP ATMAK İÇİN) kullanıp atma bi iki kere sabunla yıkasan kokusu gitse yeterli zaten..çaldırma yeter.
    1 ADET BANYO HAVLUSU (MAVİ DÜZ RENK DEDİLER) istersen turuncu al..hiç fark etmez.
    1 SET TRAŞ TAKIMI (MACH3-KÖPÜK VS..) mach3 iyidir.çalma çırpma olmaz.lavaboda falan bırakmazsan almazlar.zaten herkesin ii kötü var.
    2 ADET KİLİT (BOT VE ÇANTA İÇİN) çanta için al sivil eşyada karıştırmasınlar.bot no.büyükse gerek yok.herkes kitler ben kitlemezdim 46giydiğim için.
    1 ADET EŞOFMAN TAKIMI (GECE YATARKEN GİYMEK İÇİN) mutlaka al..diğer ark.veriyolar demiş.eğer dışarıda spor yaparken giydiğini gece de giyerim diyosan götürme..
    1 ADET BOYUNDAN ASKILI CÜZDAN (HEP YANIMDA TAŞIMAK İÇİN) mutlaka almalısın.yanlız sağlam olmasına dikkat et.bi süre sonra sadece elinde boyna asılan ipi kalabiliyor.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.