Şimdi Ara

İç Mimari ve İnşaat'la ilgili sorularınızı sorabilirsiniz ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
171
Cevap
9
Favori
10.790
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İç Mimari ve İnşaat'la ilgili sorularınızı sorabilirsiniz arkadaşlar.
    Elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım, bilgim dahilince.



  • ben bir şey merak ediyorum.
    eskiden yani en az bir kaç yüzyıl önce , ölçme aleti olmadan zemin kaplamalarnı ( taş , mermer vs ) nasıl yapıyorlardı.yani zeminin eğimini nasıl veriyorlardı..
    ikincisi ise camilerin kubbelerini nasıl inşa ediyorlardı.

    cevabınız için teşekkürler
  • mebay38 M kullanıcısına yanıt
    İlginç sorular ama bildiğim kadarıyla cevaplayayım

    1- Yüz yıl önce de vardı seri üretim ama daha çok ustalık gerektiriyordu. Eğim vs. ise ustanın kabiliyetine kalmış. Günümüzde de çoğu yerde göz kararı devam ediyor.
    2- Kubbeler tümden gelim şeklinde kalıp çakarak yapılıyor bildiğim ve gördüğüm kadarıyla. Şimdi değişen bir mantık yok aynı devam ediyor. Sadece şimdi hazır kalıplar üretilebiliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muten Baba -- 4 Mart 2014; 6:23:05 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Chris Brown

    İç Mimari ve İnşaat'la ilgili sorularınızı sorabilirsiniz arkadaşlar.
    Elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım, bilgim dahilince.

    merhaba ankara da oturuyorum.evim dubleks alt katta 2 oda bir mutfak üst katta da 3 oda var.alt katta ki salonum küçük 17/18 metrekare küçük odamın duvarını kırıp salonuma katmak istiyorum..arada kiriş olduğu için duvar kırılsa bile düz tavan olmayacak nasıl durur.küçük odanın girişi kapanacak.eve bi iç mimar çağırsam fikir alsam proje çizdirsem ne kadara mal olur acasa.armut.com a ilan bıraktım ama gelen cevaplarda iç mimar yoktu 1500-2000 arasında fiyat çıkardılar.sizce nasıl.gerçekten iyi bir iç mimarın fikrine ihtiyacım var.eğer yardımcı olacaksanız evin resimlerini pm den atabilirim.tam ihticam olduğu bir kişisiniz.kimsenin mesaj göndermemesi çok garip.lütfen yardımmm




  • oguzhanates O kullanıcısına yanıt
    Açıkçası görmeden birşey demek pek mümkün değil. Kiriş ortadamı kalıyor yoksa oda duvarını alınca salon genişliyor tavanlar mı farklı kalıyor ?
    Resimleri siz rarlayıp upload edin, linki bana gönderin bir bakayım. Özel mesajdanda sorabilirisniz.
    1500-2000TL Ankara için normal görünüyor ama fiyat içine hangi hizmetler dahil o önemli tabiki.
  • Merhaba bende mutfak ve salonu birleştirmek istiyorum zaten insaat yeni aradaki duvarı ördürmeyip 4.3 x 9.5m bir oda çıkacak ortaya burayı nasıl dekore edebilirim acaba? Gerekirse evin projesini çizip paylaşa bilirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evin projesi ve resimleri olmadan birşey diyemem zaten
    Özelden yazın bakalım ev inşaatsa iş çok kolay olur.
  • Benim inşaat halinde evin üst tarafında iki oda bi salon var ben bunlara tavan ve duvarla tuğla olarak duruyo acaba uygun fiyata nasıl bi duvar önerirsiniz mdf yada benzeri ve tavan olarak cevabınızı bekliyorum.
  • Merhaba
    Evimin yer dosemesine yaklasik 70 m2 mantar parke dosetmek istiyorum fiyatlar konusunda bilginiz varmi ve nelere dikkat etmeliyim?
    Tesekkurler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ve bir sorum daha
    2 sene kadar once Solonumdaki balkonu pimapenle kapatip balkona bakan pencereyi cikarttim. Pencerenin denizliginin uzerine akvaryum koydum ama ustte aciklik kaldi. Simdi o acikligi ve akvaryumun kenar duvarlarini kapamak akvaryunu cerceveye almak istiyorum ne onerirsiniz?

     İç Mimari ve İnşaat'la ilgili sorularınızı sorabilirsiniz ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @fuuby

    Alçıpan Asmatavan ve kaliteli duvar kağıdı ile renk kombin edilebilir yada özel bir görsel olabilir vs vs vs 1 milyon çeşit varyasyon çıkarabiliriz yani

    @galasoldiers

    Düz laminat yada lamine parke yaptırabilirisniz nedne mantar parke yaptırmak istiyorsunuz ? Şuradan detaylı bilgi alabilirisniz , sebebiniz varsa bilmiyorum tabiki.

    http://www.orpaparke.com/urunlerimiz/mantar/mantar-parke-ozellikleri/

    2.soruda , alçıpanla kapatım boşluk bıraktırırsınız yada mobilyadan direk tavandan başlayıp inen bir tasarım yapılıp akvaryumun olduğu alan boş kalacak şekilde konumlandırılabilir. En basit çözüm alçıpan yada mobilya olur. Mobilya biraz daha pahalıya gelir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Chris Brown

    İç Mimari ve İnşaat'la ilgili sorularınızı sorabilirsiniz arkadaşlar.
    Elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım, bilgim dahilince.

    Evimize güzelleştirmek için içine ufak tefek çok masraf çıkarmayacak şeyler yapmak istiyoruz. Böyle kırma dökme olmadan sadece eklemeler yaparak. Neler yapabiliriz neler tavsiye edebilirsiniz?
  • Pre-clinic kullanıcısına yanıt
    Hocam milyon tane tavsiyem olabilir , hak verirsiniz ki nereye nasıl birşey istediğinizi bilmeden yorum yapmamın imkanı yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Chris Brown

    Hocam milyon tane tavsiyem olabilir , hak verirsiniz ki nereye nasıl birşey istediğinizi bilmeden yorum yapmamın imkanı yok.

    hocam bu işleri hiç bilmediğim için hani şu tarz birşey olsunda diyemiyorum ki böyle iç mimari düzenlemeyle ilgili bir site filan mı var mı forum tarzı herkesin paylaştığı biraz bakayım araştırayım
  • Evde hangi odaları nasıl bir bütçe ile düzeltmek istiyorsunuz onu soruyorum yani :) Yıkma dökme olmadan pek birşey yapılmaz ama malesef
  • İyi günler

    Benim 3+1 130 m2 3 adet dairem var ve içini yaptırmaya başladım şuanda sıva+boya aşamasında

    Boya bittikten sonra yerleri döşeteceğim yakında ve yer (banyo ve mutfak kenarlar da dahil) döşemesi hakkında yardım istiyorum ne çeşit hangi marka kullanmamı önerirsiniz ? Fiyat-kalite-görsellik oranı baz alındığında...


    Salon : .............

    Odalar: ..............

    Mutfak: ..............

    Banyo: ...............

    Tuvalet: ............

    Koridor: ............
  • @kammili

    Şimdi ne desem boş olur sıva ve boyaya göre seçimler yapılması gerekiyor.

    Ama fikir istiyorsanız odalar ve salonda karo çini + lamine yada laminat , ıslak zeminlerde fayans,cam mozayik,doğal taş yada laminant görünümlü seramik kullanabilirsiniz.

    Dediğim gibi bunlar tasarıma göre değişkendik gösterir.
  • Boya beyaz ama grimsi böyle (mine rengi oluyor galiba) yaptırmayı düşünüyorum yani sorma maksadım daha çok siz olsaydınız kendi zevkinize ve teknik anlayışınıza göre nasıl yaptırmayı düşünürdünüz ama verdiğiniz kısa bilgi de yeterli oldu gibi teşekkür ederim.
  • Benim oturma odasında ahşap taban tahtası var. yaklaşık 9 yıllık ev. Ancak zamanla ve sıcakla taban tahtası gıcırdamaya başladı. Yürüdükçe gıcırdıyor. Onun haricinde zeminde bir sorun yok. Bu gıcırdamayı nasıl giderebiliriz. Birkaç ustaya sordum hiçbiri mantığıma yatmadı, geçici çözüm gibi geldi. Eğer ki tabanı tamamen laminat kaplamak mantıklı olur mu?
  • arif32 A kullanıcısına yanıt
    şiltesini serip laminant döşenirse gıcırdama olacağını sanmıyorum , diğer türlü sökedebilirsiniz komple
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.