|
Bildirim
|
Pembe tezkere al
![]() |
Gitme. Malum hükümet inatla vicdani ret hakkını tanımıyor.
Yani suç işliyorlar. Vicdani ret gelirse bedelli yoluyla söğüşleyemeyecek milleti. Sen teslim olmadıkça ordu seni zorla alamaz. Tabi toplum seni dışlıyor, iş vermiyor. O da bu ülkenin insanının karakteri diyelim. Tecil geçici çözüm. Yurtdışına çıkmayacaksan vicdani ret olayını araştır bence. Ben de gitmek istemiyorum. Sana değer vermeyen, askeri yakılırken sesi çıkmayan bir orduda işim olmaz. Not: Mesajımda yunanistandan bahsediyorum. Bu mesajın hiçbir şekilde TSK ile ilgisi yok. Biliyorum ki TCK ya göre insanları askerlikten soğutma diye bir suç var. Ben mesajımda yunan ordusundan bahsettim. ![]() |
Kendi haklarını savunmayı bilmiyorsun. Anlatılanı anlamak istemiyorsun.
Senin mantığınla sokaktan rastgele birisi senden 1 lira istese, alt tarafı 1 lira deyip vermen lazım. Bahsettiğim proje örneğini en cahil insan bile anlar diye düşünmüştüm. Sen ise o 2 kişiye, alt tarafı bir proje yapacaksınız tantana etmeyin diyorsun. E bu işi niye diğerleri de yapmıyor ? Neden hep fakir ölüyor ? Vicdani ret kavramı apayrı bir konu. Sana şimdi, sırf bir devletin sınırlarında doğduğumuz için o devlete borçlu olmadığımızı anlatmak isterdim ama, bilincin o kadar açık değil daha. |
En nefret ettiğim insan tipindensin.
Askere gidip, 12 ay yapmış olanlar bile şu an olsa gitmezdim diyor. Senin dahil olduğun bir gruba bir proje verildiğini varsayalım. Bu gruptaki 5 kişiden 3'ü hiçbir şey yapmayıp işi diğerlerinin üzerine yıksa, o 2 kişi senin tabirin ile "yediğini" kanıtlamak için işi kerizlik olmasına rağmen yapmalı mı ? yoksa birileri o iki kişiye "yemedi dimi" demesine rağmen, onurlarını ayaklar altına almayıp işi yapmamalı mı? Bu ülkenin askeri yakıldı askeri. Hiç kimsenin sesi çıkmadı. Ben niye kendimi feda edeyim ki, öldükten sonra bile çöp kadar değerim olmayacaksa. |
Gitmek zorunda değilsin.
Bırak da kaymağı kaymağı yiyenler korusun. |
Bu mesajı sana vatani görevimi yaptığım yerden Hakkari Çukurca'dan yazıyorum. Öyle ya da böyle eninde sonunda ya seve seve ya seve seve gideceksin.
![]() Dipnot: sen gitmezsen, ben gitmezsem, o gitmezse kim koruyacak ulan bu vatanı milleti. |
yazık. diyecek laf bulamıyorum sana.
|
Hiç de bile.
Bu ülkede paran varsa, torpilin varsa, siyasi çocuğu isen askere gitmeyebiliyorsun. Çoğu da gitmiyor zaten. Olan hep garibana, fakire oluyor. İşlerine gelince aynı gemideyiz, ama hiçbirinin oğlu bu gemiyi korumuyor. Vicdani ret gelmek zorunda. İsteyen askerliğini yapsın. Ben bu devlet adına, şuanki şartlarda askerlik yapmak istemiyorum. |
Askerlik görevimi kısa dönem olarak 6 ay yapmış biriyim.
Birçok şey yazabilirim ama "yüksek ifade özgürlüğü hakkımız" dan dolayı malesef yazmayacağım ![]() |
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E41A5AE05 -- 18 Şubat 2020; 16:28:40 > < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emreemustafa -- 19 Şubat 2020; 14:4:38 > < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EcheLoN_ -- 23 Şubat 2020; 12:37:19 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |