Şimdi Ara

DISIPLIN IRADE KAZANMAK ICIN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
10
Favori
1.591
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 20 yasindayim universite 3. Sinifa geldik ama hayati istedigim gibi yasayamiyorum. Bu sosyallik sevgililik vs mevzusu degil tamamen kisisel bir konu. Kucukken cok disiplinliydim istedigim uniyi kazanmamda da bu etkili oldu ama uniye geldim geleli hayatimdaki disiplini kaybetttim. Yeniden muthis bir irade kazanip disiplinli yasamak istiyorum.

Size nasil gelir bilmiyorum ama benim icin soyle bir yasam hep istedigim bir yasam bicimi.

Mesela aksamlari erken yatip sabah erkenden kalkip soguk bir dus alip gune baslamak. Hergun belli miktarda kitap okumak. Duzenli meditasyon veya ibadet yapmak. Ders calismam gerektiginde hic zorlanmadan isteyerek calismak. Duzenli spor yapmak. Ne kadar zor gelen sey varsa yapmak istiyorum. Ama isin ilginci yapmak istedigim halde hayatima bunlari sokamiyorum. Yapmamak istedigim seyler de var. Mesela internette cok vakit harciyorum. Ferre izlemeyi birakmak istiyorum bu tarz seyler. Hayati tam anlamiyla dolu dolu verimli gecirmek istiyorum. Hicbir saniyemin bosa gitmesini istemiyorum ama gel gor ki yapamiyorum.

Simdi bir karar aldim. Ne kadar zor gelse dahi tum bu istediklerimi 40 gun boyunca zorlana zorlana da olsa yapicam.

Sizin var mi tavsiyeniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hayatınızı değiştirecek olan şey incide böyle bir başlık vardı oku nofapla ilgili

Ferre sektörünü deşifre ediyorumu da oku

• Hoş geldin arkadaşım hayatta istediğimiz herşey Biranda olmaz zamana yıllara yayılarak oluyor

Tabi o zamanda yaş ilerlemiş oluyor isteklerde değişmiş oluyor

Hayatın en büyük özellğidir bu

• quote:

Orijinalden alıntı: Magoalene

Hayatınızı değiştirecek olan şey incide böyle bir başlık vardı oku nofapla ilgili

Ferre sektörünü deşifre ediyorumu da oku

2 basligi da defalarca okudum yaklasik 4 yil oldu ferreye baslayali da nofapi ogreneli de. Ama hala daha basarili olamadim. Max 1 ay basarabildim.

• quote:

Orijinalden alıntı: trplayer

Hoş geldin arkadaşım hayatta istediğimiz herşey Biranda olmaz zamana yıllara yayılarak oluyor

Tabi o zamanda yaş ilerlemiş oluyor isteklerde değişmiş oluyor

Hayatın en büyük özellğidir bu

Bir anda olmasa da acaba kendimi cok zorlasam bunlari basarabilir miyim. Hayati bu yaslarda boyle dolu dolu yasayanlar var midir

Siz kac yasindasiniz. Universite yillarimi bos gecirmek istemiyorum. Hayatimizin en bos ve en dinamik zamanlari. Kendimi yetistirmek istiyorum. 30lu yaslarima geldigimde donup 20-30 yasindaki kendime tesekkur etmek istiyorum. 30dan sonra paramda olucak esim de olucak meslegim de olucak. Bir sekilde o yasa gelicez bunlar bir sekilde olucak ama istiyorum ki o yillara geldigimde kendimi gelistirmis olarak geliyim ve disiplinle iradeyle ugrasmiyim. Her seyim hazir olsun ve hayatimi yasiyim. Meslegimde ilerliyim.

Fazla mi mukemmelliyetciyim acaba. Ya da cok mu tembelim.

• Yaşım 41 bekarım

arkadaşım hayatı dolu dolu eğlenceli yaşamak için öncelikle kendinle barışık olmak lazım

Kendi kendine mutlu olabiliyorsan başka birşeye gerek yok

Bir insan bekarken mutsuz veya monoton ise evliykende mutsuz monoton olur

Evlilik veya yeni bir iş okul olunca mutlu olunur ama geçici mutluluk olur bunlar sadece bahane

içinizdeki çocuğu kaybetmemek lazım

Mevki makam sahibi olmak mükemmelliyetcilik ile ilgisi yoktur

Hayatı huzurlu neşeli yaşamak lazım

Aşırı kuralcı olmak ruhsal ve bedensel rahatsızlıklara sebep oluyor

• quote:

Orijinalden alıntı: trplayer

Yaşım 41 bekarım

arkadaşım hayatı dolu dolu eğlenceli yaşamak için öncelikle kendinle barışık olmak lazım

Kendi kendine mutlu olabiliyorsan başka birşeye gerek yok

Bir insan bekarken mutsuz veya monoton ise evliykende mutsuz monoton olur

Evlilik veya yeni bir iş okul olunca mutlu olunur ama geçici mutluluk olur bunlar sadece bahane

içinizdeki çocuğu kaybetmemek lazım

Mevki makam sahibi olmak mükemmelliyetcilik ile ilgisi yoktur

Hayatı huzurlu neşeli yaşamak lazım

Aşırı kuralcı olmak ruhsal ve bedensel rahatsızlıklara sebep oluyor

Yasca benden epey buyukmussunuz. 20 yasindaki birisine neler tavsiye edersiniz? Bu yollardan gelip gecmis biri olarak

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yerimi alayım.
  • Ferrenin üzerine gitmeye çalıştıkça, kurtulmaya çalıştıkça daha da çok canınız çekecek aklınıza gelecek. Kurtulacağım yapmayacağım diye dikte etmeyin.

Tavsiyem spora başlamanız yönünde. Sağlam bi yorulunca aklınız başka yerde oluyor, evde fazla durmayın. Yapacak bişeyler bulun. Ben bu şekilde 10 gündür yapmıyorum. NoFap denilen saçmalıkla da vakit kaybetmeyin. Her yapasınız geldiğinde biraz daha bekleyip atıyorum 1 ay sonra çektiğinizde alacağınız kat kat hazzı düşünün ve erteleyin. Canınız gerçekten istediğinde ve durdurulamayacak hale geldiğinde zaten yapacaksınız, ve bunu engellemeye çalışmayın derim. Yorulacak ve vakit geçerecek şeyler bulun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Men Milk -- 15 Ağustos 2017; 15:31:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kadın Mühendisi

Ferrenin üzerine gitmeye çalıştıkça, kurtulmaya çalıştıkça daha da çok canınız çekecek aklınıza gelecek. Kurtulacağım yapmayacağım diye dikte etmeyin.

Tavsiyem spora başlamanız yönünde. Sağlam bi yorulunca aklınız başka yerde oluyor, evde fazla durmayın. Yapacak bişeyler bulun. Ben bu şekilde 10 gündür yapmıyorum. NoFap denilen saçmalıkla da vakit kaybetmeyin. Her yapasınız geldiğinde biraz daha bekleyip atıyorum 1 ay sonra çektiğinizde alacağınız kat kat hazzı düşünün ve erteleyin. Canınız gerçekten istediğinde ve durdurulamayacak hale geldiğinde zaten yapacaksınız, ve bunu engellemeye çalışmayın derim. Yorulacak ve vakit geçerecek şeyler bulun.

Spora okul baslayinca basliycam. Kesin kafaya koydum spor isini bu sene full gidicem salona. Var mi baska oneriniz. Bugun dun karar almama ragmen yine fere izledim ve bombos gecirdim gunu. Su aralar hayatim bos evdeyim o yuzden cok sikiliyorum. Dedigin cok dogru nofapi dusundukxe daha cok yapiyor insan

• Dostum... Ali Fuat Basgil gençlerle başbaşa kitabını al mutlaka ve bana teşekkür et tam senin sorduğun sistemli çalışma ile alakalı bilgileri veriyor örnekler le anlayacağın şekilde acikliyor... İnce bir kitap zaten ben bu kitabı 10 gün oldu alalı hatta Osmanlıca Türkçe olanını hazırlamışlar yayın evi ise yağmur sadece türkce olanında vardı fakat Osmanlıca olanını tercih ettim hatıra olarak kalsın diye 10 TL gibide fiyatı vardi sanırım

• quote:

Orijinalden alıntı: TRajikomik

Dostum... Ali Fuat Basgil gençlerle başbaşa kitabını al mutlaka ve bana teşekkür et tam senin sorduğun sistemli çalışma ile alakalı bilgileri veriyor örnekler le anlayacağın şekilde acikliyor... İnce bir kitap zaten ben bu kitabı 10 gün oldu alalı hatta Osmanlıca Türkçe olanını hazırlamışlar yayın evi ise yağmur sadece türkce olanında vardı fakat Osmanlıca olanını tercih ettim hatıra olarak kalsın diye 10 TL gibide fiyatı vardi sanırım

Kitaba baktim hocam internetten ilgimi cekti. Bugun cikicam alicam kitabi tesekkur ederim. D&R dan baktım. Yağmur yayinevi yok galiba ama cok fark etmez heralde. Varaa yagmur yayinevi alicam yoksa ne varsa onu alicam. Kitap epey de ucuzmus. Tesekkurler. Varsa baska tavsiyeniz dinlerim

• selam.. 2 sene önce sınava hazırlanıyordun galiba, doğru mu hatırladım? tıp fakültesinde okuyorsun bir de sanırım.

şu an için aynı yaştayız. eğer tıp fakültesinde isen aynı okuldayız ve aynı sınıfa geçmişiz. tüm bunları şu yüzden söylüyorum: ben de bir süredir aynı boşluktayım sanırım.

seni bilmem ama yaşıtlarımın gerçekleştirdiği birçok eylem beni hoşnut etmiyor. mesela sınav olmadığı zamanlar kafelere, kahvehanelere gidip okey, 101 oynamak; kız arkadaşları ile başkaları çekiştirmek; gününün çoğu kız/oğlan arkadaş bulmak ve onlarla yatmayı arzulamakla geçen hayatlar beni pek içine çekemiyor.

sanırım, içinde bulunduğum durumun bir sebebi de bu. mesela dersten sonra 2 saat pes oynayarak üzerindeki bütün gerginliği atıyor arkadaşlarım. ya da cuma günleri yaptıkları halı saha onlara 1 hafta yetecek kadar mutluluk depoluyor.

ancak, günümüzde internet ve dünyayı daha küçük bir yer haline getiren diğer oluşumlar olduğundan; 50,60'lı yıllardaki gibi çevremizdekiler gibi olmak, kendimizi topluma 'bir şekilde' yamamak durumunda değiliz.

yine seni bilemem ama benim anne babam ile 1 değil belki 2,3 kuşak farkım var. bu da, yetiştirilme hususunda birçok soruna gebe oluyor. mesela kendini bir birey olarak kabul edip, özgür ve özgün bir insan olarak var oluşunun farkındalığına varmak benim için zor bir süreç olarak süregidiyor.

neyse neyse. lafı daha fazla uzatmadan, kendimin bu 'hiçliği' nasıl aşmaya çalıştığını biraz anlatayım.

sabahları senin gibi erken kalkma arzum yok pek. hatta bilhassa güneşin doğuşuyla beraber bisiklet sürerek yatmak istiyorum genelde. ancak sabahları erken kalkmak için kendini erken yatmaya zorlamak iyi bir çözüm olabilir. genelde 23'te yatağa gireceğim deyip 2-3 saat sosyal medyada takılma olasılığı olduğundan, belli bir saatten sonra telefonunu, bilgisayarını kendinden uzaklaştırabilirsin.

kitap okuma konusunda sanırım çocukluğumdan kalan alışkanlığı koruyabiliyorum. bildiğin gibi sınav dönemleri okumak zor olsa da, eğer kendini kaptırabilirse bir tıp öğrencisi haftada 2'den senede 100 kadar kitap okuyabilir. bu konuda az çok bilgi sahibi olduğumu düşündüğümden, kitap tavsiyeleri için bana mesaj atabileceğini belirtmek isterim. bir de goodreads denen bir site var. orada okuduğun kitapları takip edebilir, başkalarından tavsiyeler edinebilirsin. kesinlikle çok yardımcı.

spor konusunda eğer deniz kenarında isen her akşamüstü denize git derim. değilsen kendini yine 30 dakika - 1 saat koşmaya zorla. şehrin ortasında olsan da, belli bir yürüyüşle düzenli koşu yapabileceğin bir rotaya ulaşabileceğini düşünüyorum. ilk günler zor olabilir, ama kendini zorlarsan; sıkıcı başlayan ancak sonradan çok sevdiğin bir diziye başlamışsın gibi hissediyorsun. yani sonra istesen de koşmayı bırakamıyorsun. bunu ilk başlarda insanlar içinde koşmaktan utanan biri olarak söylüyorum.

aynı süreçten geçtiğimizden birbirimiz ile yardımlaşabiliriz. iyi günler.

• okurken neredeyse kendimi gördüm.
  • Bu bende 16 yaşımdan belkide daha önceden beri var. Belki çoğu şeyi görüp yaptığımdan kaynaklanıyodur. İnsanın kendini keşfetmesi çok zor bir şey. Herkes bir şeye özeniyor. Gerçekte neyi sevdiğimi hala bilmem. Hatta en sevdiğin yemek nedir dediğinde bile cevaplıyamam. Değişik şeyler yapmayı deneyin. Ben bunu yapmam dediğiniz şeyleri yapın. Ne bileyim kayak yapmaya gidin , kamp yapmaya gidin , gerekirse alın başınızı gezin gelmeyin 1-2 hafta.
  • her gun soguk dus alma olayı disiplin kazanmakta tavsiye ediliyor. baska yararları da var ben o sebeple baslamıştım ve 19 gundur soguk duş alıyorum. tavsiye ederim. alışkanlık kazanma olayında her şeyi bi anda yapmaya calısırsan takip etmekte zorlanırsın. gozunde buyur. o yuzden birer birer ama kararlı ve disiplinli bir şekilde devam edip. onları alışkanlık haline getirip otomatik yapmaya basladıgında, yeni alışkanlıklar kazanmak için hem motivasyonun hem de kendine inancın daha yuksek olur ^^
  • quote:

Orijinalden alıntı: tomthejeer

selam.. 2 sene önce sınava hazırlanıyordun galiba, doğru mu hatırladım? tıp fakültesinde okuyorsun bir de sanırım.

şu an için aynı yaştayız. eğer tıp fakültesinde isen aynı okuldayız ve aynı sınıfa geçmişiz. tüm bunları şu yüzden söylüyorum: ben de bir süredir aynı boşluktayım sanırım.

seni bilmem ama yaşıtlarımın gerçekleştirdiği birçok eylem beni hoşnut etmiyor. mesela sınav olmadığı zamanlar kafelere, kahvehanelere gidip okey, 101 oynamak; kız arkadaşları ile başkaları çekiştirmek; gününün çoğu kız/oğlan arkadaş bulmak ve onlarla yatmayı arzulamakla geçen hayatlar beni pek içine çekemiyor.

sanırım, içinde bulunduğum durumun bir sebebi de bu. mesela dersten sonra 2 saat pes oynayarak üzerindeki bütün gerginliği atıyor arkadaşlarım. ya da cuma günleri yaptıkları halı saha onlara 1 hafta yetecek kadar mutluluk depoluyor.

ancak, günümüzde internet ve dünyayı daha küçük bir yer haline getiren diğer oluşumlar olduğundan; 50,60'lı yıllardaki gibi çevremizdekiler gibi olmak, kendimizi topluma 'bir şekilde' yamamak durumunda değiliz.

yine seni bilemem ama benim anne babam ile 1 değil belki 2,3 kuşak farkım var. bu da, yetiştirilme hususunda birçok soruna gebe oluyor. mesela kendini bir birey olarak kabul edip, özgür ve özgün bir insan olarak var oluşunun farkındalığına varmak benim için zor bir süreç olarak süregidiyor.

neyse neyse. lafı daha fazla uzatmadan, kendimin bu 'hiçliği' nasıl aşmaya çalıştığını biraz anlatayım.

sabahları senin gibi erken kalkma arzum yok pek. hatta bilhassa güneşin doğuşuyla beraber bisiklet sürerek yatmak istiyorum genelde. ancak sabahları erken kalkmak için kendini erken yatmaya zorlamak iyi bir çözüm olabilir. genelde 23'te yatağa gireceğim deyip 2-3 saat sosyal medyada takılma olasılığı olduğundan, belli bir saatten sonra telefonunu, bilgisayarını kendinden uzaklaştırabilirsin.

kitap okuma konusunda sanırım çocukluğumdan kalan alışkanlığı koruyabiliyorum. bildiğin gibi sınav dönemleri okumak zor olsa da, eğer kendini kaptırabilirse bir tıp öğrencisi haftada 2'den senede 100 kadar kitap okuyabilir. bu konuda az çok bilgi sahibi olduğumu düşündüğümden, kitap tavsiyeleri için bana mesaj atabileceğini belirtmek isterim. bir de goodreads denen bir site var. orada okuduğun kitapları takip edebilir, başkalarından tavsiyeler edinebilirsin. kesinlikle çok yardımcı.

spor konusunda eğer deniz kenarında isen her akşamüstü denize git derim. değilsen kendini yine 30 dakika - 1 saat koşmaya zorla. şehrin ortasında olsan da, belli bir yürüyüşle düzenli koşu yapabileceğin bir rotaya ulaşabileceğini düşünüyorum. ilk günler zor olabilir, ama kendini zorlarsan; sıkıcı başlayan ancak sonradan çok sevdiğin bir diziye başlamışsın gibi hissediyorsun. yani sonra istesen de koşmayı bırakamıyorsun. bunu ilk başlarda insanlar içinde koşmaktan utanan biri olarak söylüyorum.

aynı süreçten geçtiğimizden birbirimiz ile yardımlaşabiliriz. iyi günler.

Tesekkur ederim tavsiyelerin icin. Nickin tanidik geldi bana da. Bakalim bugun basladim. Sabah erken kalktim. Biraz egzersiz yaptim. Simdi yapmam gereken birkac is var onlari yapicam. Yatmadan once de kitap okurum. Kitap okuma aliskanligini edinsem tek basina o bile yeter

• up
  • Maalesef bende de var bu durum sebeplerini sayayım,

Fap yapmak,

malum videolar(şükür ki neredeyse bıraktım),

oyun oynamak(birazdan bişey olmaz demeyin tadınca bırakamıyorsunuz, bunu oyun oynamayı çok seven biri olarak söylüyorum)

Hareketsiz yaşam, durdukça statik kuvvetten parçaları zarar gören araba gibi oluyorsunuz

Bunlarda hem fikiriz sanırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Prestige -- 16 Ağustos 2017; 19:3:59 >
  • Bugun az da olsa harekete gecmeyi basardim. Biraz egzersiz yaptim sabah erken kalktim. Az once de yaklasik 1 saat kitap okudum hedefim en az 1 ay bunlara devam etmek.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.