1 ay içinde gidicem insallah.. Nelere dikkat etmek lazım.. Subay yada komutan lara diklensek ne ceza alırım? Fazla eziyorlar mı ? Yada yeni geldim Misal bebenin biri ağır laf söyledi.. ona 2 tane yumruk atsam astsubay ın en yakın arkadası cıkarsa naparım ? astsubay ların komutan ların bazıları dayak atıyomus ne kadar doğru ? ezilmek istemem Tavsiyenizi bekliyorum beyler.. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Askere Gideceklere Tavsiyeler
Askerlik, bir erkeğin hayatında önemli bir dönüm noktasıdır ve hazırlıklı olmak, bu deneyimin zorluklarına uyum sağlamana ve ondan en iyi şekilde yararlanmana yardımcı olabilir. İşte askere gidecekler için bazı önemli tavsiyeler:
Fiziksel ve Zihinsel Olarak Hazırlan
Askeri eğitim fiziksel olarak zorlu olabilir. Bu nedenle, önceden fiziksel uygunluğuna dikkat etmen önemlidir. Düzenli egzersiz yaparak ve sağlıklı beslenerek vücudunu askerelik için hazırlayabilirsin. Ayrıca, zihinsel olarak da hazırlıklı olman gerekir. Stresli ve zor durumlara karşı dayanıklılığını artırmak için meditasyon veya yoga gibi teknikleri uygulayabilirsin.
Gerekli Belgeleri Önceden Hazırla
Askere gitmeden önce gerekli tüm belgeleri, örneğin kimlik kartı, diploma ve sağlık kayıtları gibi belgeleri hazırlamalısın. Bu belgelerin eksik olması askere gidişini geciktirebilir. Ayrıca, varsa askerlik durumunu belgeleyen belgeleri de yanına alman faydalı olacaktır.
İhtiyaç Duyacağın Eşyaları Topla
Askerlik sırasında ihtiyaç duyacağın temel eşyaları önceden toplaman önemlidir. Bunlar arasında kıyafet, iç çamaşırı, hijyen malzemeleri ve uyku tulumu yer alır. Askere gideceğin birliğin sana gerekli eşyaların bir listesini verecektir. Bu listeyi dikkatlice kontrol et ve eksik olan eşyaları temin et.
Ailen ve Arkadaşlarınla Veda Et
Askere gitmeden önce ailen ve arkadaşlarınla vedalaşman önemlidir. Bu, onlarla geçirdiğin zamandan keyif almanı ve askerlik görevini özlemelerini en aza indirmeni sağlayacaktır. Onlara veda etmek, ayrılık sürecini daha kolaylaştıracaktır.
Pozitif ve Hedef Odaklı Ol
Askerlik bir zorluk olabilir, ancak bu deneyimden en iyi şekilde yararlanmak için olumlu ve hedef odaklı olmalısın. Zorlukları bir fırsat olarak görerek onlardan ders çıkarmaya çalışmalısın. Hedeflerine odaklanarak, askerlik görevini başarıyla tamamlayabilir ve geleceğin için değerli tecrübeler kazanabilirsin.