Şimdi Ara

askerde şöför olmak için...?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
43.231
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yakında askere gitmeyi planlıyorum arkadaşlar.(uzun dönem).15 ay nasıl geçecek şimdiden onun sıkıntısı aldı beni.en azından kendi sevdiğim işi yapmak istiyorum,şöför olmayı.çevremdekiler de şöför olursan çok rahat edersin diyorlar.sizce şöför olmak için ne yapmalıyım.mesleğe dolmuşcu,taksici vs. şöförlük işleri yazsam şansım artarmı..?
    tecrübelilerden yardım bekliyorum,teşekkürler.....

• Şöför olmak istiyorum de bok şöförü yaparlar seni Komutan ne derse onu olursun.

Arkadaş anlamıyorum ya benim bütün arkadaşlarım söför olmak ,istiyor şu askerde ama pkk lafı çıktımı hepsi vatan millet sakarya silah versen sıkamazlar nasıl savaşa giricek bu millet inanamıyorum arabalarla savaşırsınız siz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Satriykon
    Şöför olmak istiyorum de bok şöförü yaparlar seni Komutan ne derse onu olursun.

Arkadaş anlamıyorum ya benim bütün arkadaşlarım söför olmak ,istiyor şu askerde ama pkk lafı çıktımı hepsi vatan millet sakarya silah versen sıkamazlar nasıl savaşa giricek bu millet inanamıyorum arabalarla savaşırsınız siz.

Sacmasapan yazmissin
  • quote:

Orijinalden alıntı: SiNaPSiS

quote:

Sacmasapan yazmissin

Sendemi şöför olmak istiyorsun askerde? Lojman minübüs şöförü ol sen? Veya genelkurmayın şöförlüğünü yap.

Gidin adam gibi askerliğinizi nerde çıktıysa orda yapın şimdiden düşünmeyin yok şöför nasıl olurum yok çavuş nasıl olurum.

• sana verirler bi tuzla yap bakımını hergün . ehliyetin olsun yeter zaten onlar sana zimmetliyecek birşey bulurlar

bu arada bu yorumum olumsuz bir yorum değildit . tamamen tecrübeyle sabittir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ignite -- 31 Mart 2011; 2:01:29 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: SiNaPSiS

quote:

Sacmasapan yazmissin

Sendemi şöför olmak istiyorsun askerde? Lojman minübüs şöförü ol sen? Veya genelkurmayın şöförlüğünü yap.

Gidin adam gibi askerliğinizi nerde çıktıysa orda yapın şimdiden düşünmeyin yok şöför nasıl olurum yok çavuş nasıl olurum.

senin bu saatte yatmış olman gerekmiyormu liseli..?
    malum yarın okul var

• Şans işi.

Fakat zimmet kötü.

Mesela benim dayım askerde land kullandı. anlatır anılarını bazen, Birgün park etmiş, rütbeli gelmiş bu araba neden hafif yamuk park edildi diye bi ton dayak yemiş. birgünde cant kapağı kırılmış onun içinde bi ton para ödetmişler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Denizci olmak için.
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • açılın bakalım herkes kenara geçsin beni alakadar eden konu

öncelikle askere gidipte şoför olucak arkadaşlara şimiden çok geçmiş olsun diyorum,tecrübelerimi anlatayım,bu arada nikimdeki 94 öylesine alınmıştır askerliğimi yaptım,neyse

ben mekanize taburunda askerlik yaptım,yani bölüğümüzde çok sayıda araba vede 10 tane şoför vardı,her şoföre 5 araba düşüyordu

evet banada 5 araba düştü,3 tane jeep,2 mersedes
    öncelikle bu arabaları ilk günden size zimmetliyorlar yani içindeki mal mülk parçalar arızası size aittir,imza atıcaksınız askerlik bitene kadar sizin sorumluluğunuzdadır,her hafta sonu bunların bakımı yıkaması yağlaması vardır, er olan arkadaşlar
    bir işe yaramayan adamlar kenarda otururken siz arabayı temizliyorsunuz yıkıyorsunuz alet erdavat yağlaması bakımı var her hafta uğraşırsınız
    tatbikatlarda er olan işe yarmayan adamlar arabanın arkasında paşa paşa otuturken,siz 50 yaşında arabayı sürmeye çalışırsınız
    kimisinde fren tutmaz,kimisi yolda su kaynatır duman çıkarır,tatbikatta yanınızda üst rütbe oturur vede arıza yaparsa araba o zaman dayak yersiniz,askerlik bitiminde eğer arabadaarıza varsa eksik varsa cepten para verirsiniz vede teslim eemediğiniz için askerlik uzar

gittiğiniz yerdeki arabalarorta dereceli arabada olabılır son derece eski arbada olabılır,eğer eskı araba ıse dıreksıyon sağ sola çekerfren tutmaz su kaynatır ayrıca jeep lerın kapıları kılıtlenmıyor ıcın gıen cıkan bellı degıl arabayı bozuyorlar veya takım cantasını çalıyorlar cepten verırsınız

• eğer askere giderken çantada ehliyet varsa zatenaramada ortaya çıkar ehliyet olan adamı illakı bulurlar
    ayıca sivilde ehliyeti olan kısılerı şofor yaparlar,ama gıder gıtmez sofor yapmazlar bırde onların egıtımınden gecersınız
    2 ay kısın sogukta ova olan yerde ayak üstünde beklersınız herkes dersı bastan sona dınler sonrada sogukta ovada herkes sıraya gırer sıra sana gelene kadar beklersın ve arabayı kullanısın her kullandıgında ımza atarsın,amac arabaya alısmak kac kez kullandın bakarlar

arabalar son derece eskidir tarıhı araba durmadan arıza yapar suya gırdıgın an altan su gırer,arba calıstıgı an ıcerıye benzın kokusu gırer

bır keresınde tatbıkat cıktı jeep le orman yolunda 1 metrelık su ve camur olan yerden gecmem gerektı suya saplandım,arabadan ındım ve belıme kadar camura gırdım arabaya cekme halatı bagladım,buyuk aracla cektıler
    sonrada alt kısım camuoldugu ıcı ara zor gıdıyordu,bır araba araba yan gıttı ve devırcekımısım dıye sopa yedım

bır arada tatbıkat cıktı ve jeep le ovada cukur olan yerden gecemedım dıye yıne sopa yedım
    su araba kullanmaktan nefret ettım bır daha sofor olmakmı asla

bu arada sana arkadasların dalga gecıs hemde cok,senın ıyılıgını ıstemıyorlar
    ama sen askere gir şoför ol,sonrada terhisine kadar bızı hatırla

• Gerçek hayattaki şöförlükle karıştırmış arkadaş galiba
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ctrlshft

Gerçek hayattaki şöförlükle karıştırmış arkadaş galiba

ben diyorum umarım şoför olurda o zaman derki dh takilerin aynı söylediği çıkmış
    birde makam şoförü olursa o zaman daha kötü bizim bölükten birisi makam şoförü seçildi,arkadaşla tatbikatta aynı çadırda yatardım,tatbikat olduğu için hergün ben kalkmadan o kalkardı giyinir giderdi,çünkü en üst rütbeliyi alıcak,gecede onu bırakıp çadıra uyumaya gelicekti,ben yattıktan sonra o gelirdi,elemanı pek görmezdim,birde arabayı o hergün yıkardı,biz haftada 1,ama bizede 5 araba zimmetliydi ve her hafta 5 arabayı yıkamak of işkenceydi

• Şimdi hocam askerlik gibi şöförlükte şans işi atıyorum k.k. denetleme baskanlığından birinin şöförü oldun türkiyeyi gezersin ki bunun için k.k.k de askerligini yapman gerekiyor veya bölük komutanının şöförü alay komutanın şöförü oldun eger bir de şöförlügünü yaptıgın kişi iyi ise rahat biter askerligin önemli olan nerede şöförlük yaptıgın deil kimin şöförü oldugun kimi taşıdıgın önemli çok huysuz aksi biri ise intihara kadar yolu var acemi birliginde meslegini sorarlar karnene yazmak için orada belirtirsin taksicilik yaptım dersen şöför olursun büyük ihtimalle çünkü usta birlikleri vasıflı asker isteginde bulunuyor atıyorum şöföre ihtiyacı var birligin ona göre asker geliyor yani usta birligini de belirlemis oluyorsun böylelikle ama sana tavsiyem şöför olmaman sivildeki gibi değil şöförlük ben araç muhafızı olarak çıktığımda bile tedirgin oluyordum şöför ne yapıyor bilmiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: voltura

Şans işi.

Fakat zimmet kötü.

Mesela benim dayım askerde land kullandı. anlatır anılarını bazen, Birgün park etmiş, rütbeli gelmiş bu araba neden hafif yamuk park edildi diye bi ton dayak yemiş. birgünde cant kapağı kırılmış onun içinde bi ton para ödetmişler.

fatura da kesmişler mi

• quote:

Orijinalden alıntı: D3monHunter

Şimdi hocam askerlik gibi şöförlükte şans işi atıyorum k.k. denetleme baskanlığından birinin şöförü oldun türkiyeyi gezersin ki bunun için k.k.k de askerligini yapman gerekiyor veya bölük komutanının şöförü alay komutanın şöförü oldun eger bir de şöförlügünü yaptıgın kişi iyi ise rahat biter askerligin önemli olan nerede şöförlük yaptıgın deil kimin şöförü oldugun kimi taşıdıgın önemli çok huysuz aksi biri ise intihara kadar yolu var acemi birliginde meslegini sorarlar karnene yazmak için orada belirtirsin taksicilik yaptım dersen şöför olursun büyük ihtimalle çünkü usta birlikleri vasıflı asker isteginde bulunuyor atıyorum şöföre ihtiyacı var birligin ona göre asker geliyor yani usta birligini de belirlemis oluyorsun böylelikle ama sana tavsiyem şöför olmaman sivildeki gibi değil şöförlük ben araç muhafızı olarak çıktığımda bile tedirgin oluyordum şöför ne yapıyor bilmiyorum

Teşekkürler,çünkü o kadar msjın içinde tek mantıklı olanı buydu..

• Kardeşim askerliğini 15 ay yaptı,Ankara'da paşa şöförü olacaktı;ama kolları jiletli diye almadılar.

O da İzmir'de Garaj Çavuşu olarak devam etti ve bitirdi,kamyon felan sürüyor,lojistik mal taşıyordu.Kamyon üstüne zimmetli idi,hatta kamyonun ufak bir parçası bozulmuştu da masrafı biz ödemiştik.
  • Mayısda askere gidiyorum.Bu yorumlardan sonra ehliyetim olduğunu söylemiycem.Cüzdanıma da koymıycam.İnşallah araştırmazlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: osmannn94

açılın bakalım herkes kenara geçsin beni alakadar eden konu

öncelikle askere gidipte şoför olucak arkadaşlara şimiden çok geçmiş olsun diyorum,tecrübelerimi anlatayım,bu arada nikimdeki 94 öylesine alınmıştır askerliğimi yaptım,neyse

ben mekanize taburunda askerlik yaptım,yani bölüğümüzde çok sayıda araba vede 10 tane şoför vardı,her şoföre 5 araba düşüyordu

öncelikle bu arabaları ilk günden size zimmetliyorlar yani içindeki mal mülk parçalar arızası size aittir,imza atıcaksınız askerlik bitene kadar sizin sorumluluğunuzdadır,her hafta sonu bunların bakımı yıkaması yağlaması vardır, er olan arkadaşlar
    bir işe yaramayan adamlar kenarda otururken siz arabayı temizliyorsunuz yıkıyorsunuz alet erdavat yağlaması bakımı var her hafta uğraşırsınız
    tatbikatlarda er olan işe yarmayan adamlar arabanın arkasında paşa paşa otuturken,siz 50 yaşında arabayı sürmeye çalışırsınız
    kimisinde fren tutmaz,kimisi yolda su kaynatır duman çıkarır,tatbikatta yanınızda üst rütbe oturur vede arıza yaparsa araba o zaman dayak yersiniz,askerlik bitiminde eğer arabadaarıza varsa eksik varsa cepten para verirsiniz vede teslim eemediğiniz için askerlik uzar

gittiğiniz yerdeki arabalarorta dereceli arabada olabılır son derece eski arbada olabılır,eğer eskı araba ıse dıreksıyon sağ sola çekerfren tutmaz su kaynatır ayrıca jeep lerın kapıları kılıtlenmıyor ıcın gıen cıkan bellı degıl arabayı bozuyorlar veya takım cantasını çalıyorlar cepten verırsınız

Hocam size bir sorum olacak ben 92/1 askere gidiyorum. Askerlik şubesine hiç bir evrak ve ehliyetimin fotokopisini götürmedim ve muayene oldum. Sorum, şu acemi birliğinde şoför olmak istediğimi kime ve ne zaman söyleyeceğim?

• quote:

Orijinalden alıntı: SAS

Ermenistanın karabağı işgali sırasında Türkiyeden giden binlerce gönüllüyü bilmiyorsun heralde.Keza çeçenistan ve kosova içinde öyle.

Kaldıki vatan söz konusuysa

• quote:

Orijinalden alıntı: beklebiziistanbul

quote:

Orijinalden alıntı: osmannn94

açılın bakalım herkes kenara geçsin beni alakadar eden konu

Hocam size bir sorum olacak ben 92/1 askere gidiyorum. Askerlik şubesine hiç bir evrak ve ehliyetimin fotokopisini götürmedim ve muayene oldum. Sorum, şu acemi birliğinde şoför olmak istediğimi kime ve ne zaman söyleyeceğim?

askere gidince komutanına diceksin seni götürüp bozuk arabaları zimmetlicekler askerlik bitene kadar sana ait olcak bakımı arızası sana aittir eğer parçası bile eksik olsa askerlik bitiş kağıdını vermicekler
    madem başına bela almaya çok isteklisin askere gidince söyle
    hatta man diye büyük araç var çok eskidir kamyondan daha büyük onu iste

• askerde jeep motordaki yanmış benzini egzoz borusu çürük olduğundan göstergelerin ordan direk içeri sızdırıyordu bizde jeep in kapılarını ayakla açıp o şekilde giderdik yoksa zehirler
    içeri giren duman kapıdan çıkıyordu
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.